![]() |
5 Eklenti(ler)
Yeni tohumluk katmerli cam güzelleri..
Eklenti 488931 Eklenti 488932 Eklenti 488933 Eklenti 488934 Eklenti 488935 |
4 Eklenti(ler)
Poşetli fidede kalite :) Hıyar, kavun, karpuz ve domatesler neredeyse üzerinde meyve verecek ;)
Gönen, Bandırma ve Erdek pazarlarında ürünlerimizi görmek mümkün. Eklenti 488936 Eklenti 488937 Eklenti 488938 Eklenti 488939 |
Alıntı:
Gecen sene hazıran ortasında uzerı domateslı olarak 3 lıraya satmıstık :) Bız surumden kazanıyoruz galıba. Ilerıde belkı orayada uretım yaparız :) Bu sene umdugumuzdan cok ıyı satıs oluyor. Insanlar artık tam bılınclenmıs hep kendı urunlerını ekmek ıstıyor. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
http://www.agaclar.net/forum/attachm...tiriciligi.jpg
Sattığımız her üründen saksılara ektim. Ürünleri üstünde pazarda güzel ilgi çeker diye düşünüyorum :) |
Alıntı:
Ancak kesinlikle tarım okumayı düşünmeyin derim. Bir mesleğin, zanaatin en iyi "usta-çırak" ilişkisiyle öğrenileceğini düşünüyorum. Ne yazık ki ülkemizdeki eğitim sistemi insanların merakını körükleyip teşvik edeceğine öldürüyor. O yüzden iş hayatında çok az insan okuduğu bölümle alakalı işte çalışır. Benim kanaatim tarım ile alakalı bir bölüm okumuş olsanız toprağı bu kadar sevmezdiniz. |
Alıntı:
Tarım bolumundekı amac belge almak yoksa o bolumden cıkanların fazla bılgısı dahı yok. Isler ılerledıkce resmı yerler bakım ıcın belgeyı sart kosuyorlar. Bu yuzden okuyup belge almak daha mantıklı. Egıtım sıstemı konusunda haklısınız onceden de bundan bahsetmıstım. Mesela benım bolumun bılgısayardı bu bolumde yazılım, donanım, grafık, sıte, dunya kadar ders vardı. Aslında hepsının ayrı bolum olması gereklı cunku cok farklı konular. *Harf hataları ıcın kusura bakmayın telefondan yazıyorum. |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Sevgili İsmail; doğasever olduğumuzdan arılarına da bayılıyorum. Maşallah onlara...
:mad: Benim site bahçe sayfamda kuş yuvasına arılar-oğul gelmişti geçen sene fotoğraflayıp paylaşmış idim aradım ve yine bulamadım. :mad: Geçtiğimiz kış; çok soğuk olmadığı için hâlâ o kuş yuvasında duruyorlar birçok yere müracaat ettim fakat ilgilenemeyeceklerini söylemişlerdi. Belediye, TEMA Arıcılık vs. vs. Hani sana sorayım bir fikrin var mıdır acaba diye? Zira onların ölmelerini, heba olmalarını istemiyorum. |
Alıntı:
Link: YeniGine/Site Bahçesi - Kuş yuvasındaki arılar-oğul |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Hıyarların ilk çapalaması yapıldı, haftaya bogaz doldurulması yapılacak.
Eklenti 490801 Eklenti 490802 İlk hıyarlar gözükmeye başladı. Eklenti 490803 Eklenti 490804 |
güllleriniz harika ellerinize sağlık
|
5 Eklenti(ler)
|
Börtü böcükleriniz de pek şirinler, 3. fotoğrafta ki helikopter böceği midir, yusufçuk mudur nedir renkleri harikaymış.
|
Alıntı:
Yusufçuklar burada su bol olduğu için epey yaygın bir tür. Mavi, sarı, yeşil, larcivert, siyah ve kırmızı renklerini gördüm. |
1 Eklenti(ler)
Geçen sene 44 derecede hıyarların iplerini çekmiştim. Bu sene havalar hep 15-25 derece arasında gidiyor. Tamda bitkinin istediği sıcaklık :)
Eklenti 491174 |
3 Eklenti(ler)
|
emeğinize sağlık
|
1 Eklenti(ler)
Kırmızı karanfiller ekilmeye hazır. Yan dallar oluşturmadan, çiçekli tek dal olarak şekillendirmeyi düşünüyorum.
Eklenti 491388 |
2 Eklenti(ler)
Seraya kışın marul ekmeden 8-10 kg bio can pelet atmıştım. Ne kadar faydalı olduğu tam etkisini göstermeye başladı. Hıyar ekimi 10 gün geç ve küçük ekilmesine rağmen geçen senelere göre 5 gün bir aksama var. Yakında fark tamamen kapanacak gibi.
Ayrıca önceden toprakta kaymak tabakası oluşuyordu. Şimdi su içinde kalıp yosunlaşmaya başlayan yerler bile un gibi dağılıyor. Eklenti 491399 Eklenti 491400 |
Tohumdan fırça çalısı ekimi
5 Eklenti(ler)
Kullanılan torf: cocopeat + sıvı toprak düzenleyici
Nemli torf karışımı üzerine tohumlar serpilir, geniş bir tahta veya karton ile tohumlar bastırılır. Daha sonra fıs fıs ile tekrar tohumlar nemlendirilir. Torf tohumlar çimlenene kadar her zaman nemli tutulur ve fideler 1 cm olduğu zaman bol sulama yapılmaya başlanır. Fideler 8-10 yaprak olunca şaşırtma işlemi yapılır. Eklenti 491518 Eklenti 491519 Eklenti 491520 Eklenti 491521 Eklenti 491522 |
Cuma günü yeni gelen tohumlarımdan ben de ektim fırça çalısı bakalım benim kiler de böyle çimlenecekler mi.
|
3 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Sabırla bekleyeceğiz, sizin kiler nekadar zamanda çimlendiler bilmiyorum ama bir yerde okudum çimlenmeleri 90 gün de olabilirmiş. Almış oldum bir kere bekleyip göreceğiz bakalım.
|
Tohumdan Çilek Üretimi
5 Eklenti(ler)
İlk çilek tohumu ekimi başarı ile sonuçlanıyor gibi. Tohumlar çimlenmeye başlamış.
Eklenti 492738 Köpük cocopeat ile dolduruldu. 1 blog cocopeat içinde 50 gr sıvı toprak düzenyici var. Eklenti 492739 Çilek tohumlarını bir kağıda alıp, seyret olacak şekilde torfun üzerine ekiyoruz. Eklenti 492740 Tohumların üzerine 1 cm kadar cocopeat yayıp karton veya tahta parçası ile bastıyoruz. Eklenti 492741 Son olarak tohumlara su ulaşacak kadar sulama işlemi yapıyoruz. Çimlenme için ideal sıcaklık 20-25 derece arası. Eklenti 492742 |
3 Eklenti(ler)
20. güne geldik, koltuk alma zamanı geldi. Şuanlık 20 cmlik alanda 4-5 boğum var.
Eklenti 493211 Eklenti 493212 Eklenti 493213 |
Sayın İsmail Kuzucu sayfanız hayırlı olsun.Bahçenize ve ürünlerinize bayıldım kısmet olurda bu yaz gönen e gelirsem sizin bahçenizi ve sayın lilium un bahçesini görmek isterim.Sizden öğrenecek çok şey var:)
|
5 Eklenti(ler)
Saksılı yıldızlar. Haftada 4-5 sulamaya göre nerdeyse tam bodur kaldılar. Sanırım hep güneş gördükleri için.
Eklenti 493322 Eklenti 493323 Eklenti 493324 Eklenti 493325 Eklenti 493326 |
Çok Çok teşekkür ederim sevgili İsmail Kuzucu. Benim aklım fikrim çiçklerde olduğu halde sizin sayfanızı ilk gördüğümde de dikkatimi çekmişti. Ama sonra bakarım demiştim, çok ayıp etmişim....Sayfanızda paylaştığınız bilgiler, ağaçlar netteki pek çok konunun çok derli toplu bir anlatımı gibi olmuş. O kadar paylaşımcı bir yapınız var ki hiç bir bilgiyi, sorandan sakınmamışsınız. Hani "bu mesleki sır" maskesi arkasına girmemişsiniz. O yüzden çok çok teşekkür ederim, bu yıl bahçeme ektiğim salatalık fideleri sizin gösterdiğiniz yol yordamla büyüyecek. Yanlız salatalıklar mı??:) Yarın tüm sayfaları tek tek keyifle okuyacağım, maden buldum sanırım:)
|
Bir de salatalıklardan koltuk alma nasıl yapılıyor bir de siz anlatsanız inanın çok sevineceğim, çok bilirmişim gibi gidip anneme caka satacağım:)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Yardımım dokunuyorsa çok sevinirim, şimdiden ürünleriniz bereketli olsun :) |
Hıyarda koltuk alma
Alıntı:
Koltuklar el ile tek seferde kırılıp mümkün olduğu kadar sap bırakılmadan alınmalıdır. http://www.agaclar.net/forum/attachm...0-img_2437.jpg http://www.agaclar.net/forum/attachm...0-img_2438.jpg http://www.agaclar.net/forum/attachm...0-img_2439.jpg http://www.agaclar.net/forum/attachm...0-img_2440.jpg http://www.agaclar.net/forum/attachm...0-img_2442.jpg |
hayırlı sabahlar tabii ki bu saatte fideciler ayakta olmalı. Sayın Kuzucu ben de on günlük fideciyim domat,biber patlıcan falan. can suyundan sonra çiçekten meyveye dönene kadar sulama yok okumuştum doğru mudur? yardımınız için şimdiden teşekkürler.
|
Alıntı:
Domateste çiçekli dönemde fazla sulama yapılmazsa iyi olur. Aşırı sulamada çiçekler dökülebiliyor. Biberde toprak ne kadar çok nemli kalırsa o kadar verim çok olacaktır. Haftada 1 saat sulama yerine günde 10 dakika sulama yapıp gibi. Patlıcan ise suya bayılır :) Ne kadar su o kadar dal ve ürün. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025