![]() |
Alıntı:
Kestane almak lazım iyide gider bu havalarda. :) |
Alıntı:
Üst kapağını da başka parçalarını da göremiyoruz, hayal gücümüz alev renginden öte bir şey algılayamıyor maalesef :D |
Alıntı:
Bu arada alıntılayınca yazıda ilaveler çıktı, ilaveleri mi hissetti benim bilgisayar ne. :p İsmail kardeşim bırak gece gece sobayla uğraşma, gündüzün şerri gecenin hayrından iyidir, kapağıydı, bacasıydı derken Allah muhafaza sakatlık çıkmasın, yarın sabah çekersin, sanırım 8-10 saat daha huzura ermeden dayanabiliriz. |
1 Eklenti(ler)
Bizim güller havalara inat tomurcuklanmaya ve filizlenmeye devam ediyor. 2 seranın arasında olduğu için diyorum ama geçen sene bu kadar canlı kalmamışlardı.
Eklenti 591035 |
2 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Hava durumunda -9 derecelik bir değer veriyordu, neredeyse tutmuş. Seranın bir özelliği kalmamış, marullar gitmiş desemde öğlen saatlerinde düzeldiler.
Eklenti 591155 Eklenti 591156 Eklenti 591157 Eklenti 591162 Eklenti 591163 |
4 Eklenti(ler)
|
Umarım hava daha fazla soğumaz Sn İsmail. Dışardaki marulların durumu ne. Onlarda düzeldiler mi?yoksa donmuşlar mı? Öyle çok emek verdiniz ki üzülmemek elde değil:(. Geçmiş olsun.
|
4 Eklenti(ler)
Sağolun sn aleydi, bu kadar etkili olacağını hiç düşünmemiştim. Çok şükür şuanlık bir hasar yok gibi.
Eklenti 591192 Eklenti 591193 Eklenti 591194 Eklenti 591195 |
Göbekli marul olsaydılar hepsi haşlanırdı. Açık marullar soğuklara daha dayanıklı, göbekliler de sarana kadar, sardıktan sonra donduğu zaman çözülmesi uzun sürüyor hücreler patlıyor size de yanmış göbekler kalıyor.
|
Marulu etkileceyecek kadar soğuk olmamıştır diye düşünmüştüm ama durum o şekilde değilmiş.
Aramızda neredeyse çok fark olmayan şehire yakın olan bir bahçede olan 70.000 adet maru vardı. Onların hepsi donmuş. Üzerlerine birde don örtüsü çekmişlerdi. Üreticinin işi zor, havalar birden değişiyor. Dün sabah hava -3 dereceydi bu sabah ise 12 derece.. |
Alıntı:
Don örtüsünde yeterli havalandırma olmayacağı için içerideki nem oranını hat safhaya çıkarmıştır ve bu da bitkilerin hissedecekleri soğuğun şiddetini artırmıştır. |
Örtünün nemi hapsetme gibi bir özelliği yok, aksine hava geçirgenliği olan elyaf kumaşlardan üretimi yapılıyor. (1m2lik alandaki ağırlığı 17 gr - 120 gr arası.)
|
Alıntı:
Don örtüsü olarak normal sera naylonu gibi bir şey düşünmüştüm. Teşekkürler... |
Bugün sera için tekrardan boru aldık. Bu boruları kesip yarın ustaya götüreceğim. Somun kaynatılarak bağlantı noktaları oluşturulacak. Böylece tüm sistem kolayca takılıp sökülebilecek.
Kısmet olursa haftaya perde ve örtü işlemi hariç diğer kısımlar tamamlanacak gibi. Hıyar ekimi için son 90 günümüz var. Ek olarak fideler için 5X26 metrelik bir sera daha yapmayı düşünüyorum. En 5 metre, yükseklik 2,50 metre, tek çemberdeki boru uzunluğu 8,50 metre. Ayaklarını hazırladım, bu seranın mart ayına kadar bitmesi gerekli. |
5 Eklenti(ler)
Baharlık marul ekimi.. (Normalde küçük fotoğrafları gözüm götürmediği için silerdim ama bu sefer silmeyeceğim. :D)
Eklenti 591787 Eklenti 591788 Eklenti 591789 Eklenti 591790 Eklenti 591791 Büyük boyutlar facebook sayfasında mevcuttur. https://www.facebook.com/gelecektari...74532489430836 |
hayırlı olsun sistemi kurmuşsunuz.
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bağlantı noktalarını bizim daha önce yaptığımız gibi somunsuz vidasız yapabilirsiniz. Eklenti 591815 Aşağıya bir resim çizmeye çalıştım. Eklenti 591814 Bu metodla sökme takma işlemleri daha basitleşiyor aynı zamanda somun vida sisteminde ki paslanmadan oluşan sıkıntılar ortadan kalkmış oluyor. |
Bu şekilde 2 sorun ortaya çıkıyor. :) Bizde yanlarda yere paralel bu şekilde bağlantı boruları yok. Boruların ara mesafesi 175 cm olduğu için ip ve demir kullanmayacağız. Sadece en üst orta kısımda destek borusu var.
Diğer sorun ise daha önemli olan kısmı. Bu giren borular sabitlenmez ise rüzgar 2-3 cm bile boruları yukarı kaldırsa sera örtüsü yırtılır. Çünkü örtü tek parça olarak toprağa gömülü değil. Üst ve yanlar ayrı parça olarak duruyor. Bu sistemi tünel serada denemiştik, rüzgar serayı yukarı kaldırıp boruları yamultunca ek yerlerinden kaynak yapmak zorunda kaldık. Bulunduğumuz yer tamamen açık olan bir yer. |
Alıntı:
Sayın Kuzucu fideleri nerden temin ediyorsunuz sabit bi firmanız varmı...Fiyatları nedir?Hangi cinsi neden tercih ettiniz? Teşekkürler şimdiden... |
Alıntı:
Ayrıca Yan direk aralarına yerden yaklaşık 70-80 cm yüksekliğe tekrar ara bağlantı elamanı (havalandırma veya pencere için ahşaptan) ekledik onun da görevi yanlardan gelebilecek rüzgarın naylonu hırpalamasını engellemekti. Elbette bizim naylon tek parça ve uçları toprağa gömülü olduğu için rüzgarın olumsuz bir etkisi olmadı. ;) |
Alıntı:
Bu çeşit fanela kıvırcık marul. Rengi ve kıvırcıklığı ile daha çok müşteri çekiyor. Birde kış aylarında olgunlaşma süresi daha kısa. |
1 Eklenti(ler)
|
Nerede ya da ne amaçla kullanacaksınız mor reyhanı? Sorum absürd olabilir daha önce bahsi geçmişse ama olsun sordum bir kere:D
|
Alıntı:
|
Hımmm annem benim tazesini salataya doğruyor... yemeklere de konuluyor biliyorum da bende işte kedi merakı. Sn İsmail Kuzucunun cümlesini "süper oldu" ile bitirmesinden işkillendim. Acep neden yayınladı fotoğrafı, ne yapacak Mor Reyhancığın kurusunu:)
|
Genelde dolmalarda kullanıyoruz. :) Tazesinin şerbeti çok güzel oluyor tavsiye ederim. Bunlardan da olur belki. Tomurcuklu dallarından da çay yapılıyormuş.
Millet dondurmasını posasını bile yapıyormuş. Seçenek çok yani. :) |
Bu kadar seçenekten sonra bana da afiyet olsun demek düşüyor:)
Cevap için teşekkürler... |
İsmail Bey,
Sayfayı baştan sona okudum harika çalışma ve paylaşmalar benimde hayalim ama korkarım hayal olarak kalacak. :-( Çırak kabul etmiyormusunuz.? |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025