![]() |
Maşallah zenginlik buna denir işte, hepsi de çok şirinler hayırlı olsun sayın İsmail Kuzucu, Cemonun da ellerine sağlık bu gidişle sukulent hastalığını bana da bulaştıracaksınız diye korkuyorum, içten içten sevmeye başladım galiba...
|
Yaaa Kıskandıııımmmmm.
Şaka şaka hepsini firesiz büyütün inşaallah. Saksılarınızdan taşsın hepsi. |
Alıntı:
Sayın Cemo sayesinde dünya kadar sukulentlerimiz oldu. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Yediveren çilekler meyvelerini göstermeye başladı. Poşetli olarak şuan 100 yakın var, köklerinin iyice sarmasını bekliyorum. Bir kısmını saksılara almayı düşünüyorum.
Eklenti 474002 |
Kolay gelsin İsmail bey.Kargom geldi ,gönderi için teşekkürler.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Pazar günü kızartma kabaklarını ekmiştik. Bal kabağı tohum paylaşımından nasıl ekileceğini soranlar olmuştu, ikisini bir arada yazayım :)
Eklenti 474143 Eklenti 474144 Torf ve perlit karışımım zaten sabit önceden yazmıştım. Tohumları direk toprağa değilde viyollere ekerseniz kök gelişimi iyi olacağından verimden kazanırsınız. Tavsiyem 45 lik viyoller olacaktır. Geniş oldukları için kökler hemen aşağıya geçmiyor. Viyolü harcımız ile doldurduktan sonra, teker teker gözlerdeki bu harcı bastırıyoruz. Daha sonra tohumlarımızın uçları orta kısıma gelecek şekilde ekiyoruz. Uç kısımları ortaya gelirse fideler tam ortada çıkar. Ekimi yaptıktan sonra fıs fıs yardımı ile torfun nemlenmesini sağlıyoruz. Viyolü 18-25 derece olan bir yere alın ve torfu daima nemli tutun. Tohum 2 hafta için bayağı gelişmiş olacaktır. Eğer havalar soğuk gider ise poşetlere alıp daha sonra asıl yerlerine ekebilirsiniz. Bereketli hasatlar.. |
3 Eklenti(ler)
2-3 gündür yağmurlu olan hava bugün arada hafif yağsada çok güneşliydi. Arılar bu havanın değerini bilip bayağı çalıştı :) Özellikle polen getirme oranı çok yüksek..
Eklenti 474155 Eklenti 474156 Eklenti 474157 |
5 Eklenti(ler)
Yediveren çileklerden bazıları saksılandı. Nisan ayında saksı tamamen dolduğunda güzel satış olacak sanırım :)
Eklenti 474195 Eklenti 474196 Eklenti 474197 Eklenti 474198 Eklenti 474199 |
2 Eklenti(ler)
Sayın Cemo'dan gelen sukulentlerin yapraklarını bile ektim :) Hiç bir kısmı ziyan olmadı :)
Eklenti 474451 Son diktiğim gül çelikleride tamamen mühürlenmiş, yakında köklerin çıkması başlıyacak :rolleyes: Eklenti 474452 |
Sevgili İsmail Kuzucu maşallah, sukulentlerin yapraklarını bile dikmişsin ve çok güzel görünüyorlar, ellerine sağlık...
|
Alıntı:
Şimdi size bir iş daha çıktı.:) Topraktan çıkartıp, yatırın toprağa. Tez günde büyüyüp, çiçeklerini açarlar inşallah. |
Alıntı:
Sarı çiçek açmış olanı arılarda çok sevdi, hep onun çiçeklerindeler :) Bilgiler için teşekkür ederim. |
3 Eklenti(ler)
Erikler meyve tutmuş, büyük ihtimal nisan ayında hepsi dondan etkilenmiş olacak.
Eklenti 474601 Eklenti 474602 Kayısıların çiçekleri %80 oranında yandı. Tutan ve yeni çiçekler tutarsa onlar sağlam kalacak. Bu sene meyve fiyatları tavan yapacak gibi. Çok şükür yağmurlar devam ediyor, yoksa durum vahim olmaya başlayacaktı.. ve Şanlı Türk Bayrağımız.. Eklenti 474603 |
Yediveren çilekten başka 21 no' lu mesajda yer alan cinsini bilmediğiniz çileğin de satışını bekliyoruz, bilginiz olsun. Kolay gelsin.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sitenin içerikleri eklenmeye başladı. Siteyide Joomla ile kendim yapıyorum, ek gider olmuyor :p Sitede son durum: Eklenti 474946 |
4 Eklenti(ler)
Dışarıya ektiğimiz tohumlar havalara rağmen çok güzel çimlenmişler..
Karalahana Eklenti 474965 Kereviz Eklenti 474966 Semiz otu Eklenti 474967 Taş kekiği Eklenti 474968 |
3 Eklenti(ler)
Geçen sene tohumdan ekip poşetlediğim haseki küpelerini satmayıp bahçeye sıraladım :p
50 m² alanda yaklaşık 250 adet fide var. Bu sene hepsi açacak sanırım. 15-20 tanede saksılara ekmiştim, onlar daha canlı ve büyük oldu ne hikmetse.. Eklenti 475003 Eklenti 475004 Eklenti 475010 |
Harika, bunları bende çok severim bizim memlekette dokuz donlu derler.
|
5 Eklenti(ler)
Ortancalar çelikleri diktiğim günden daha canlılar. Sanırım fazla fire vermeden tutacaklar. Bugün itibariyle 12 gün oluyor..
Eklenti 475050 Eklenti 475051 Eklenti 475052 Eklenti 475053 Eklenti 475054 |
Sitemi test için yayına aldım. Bakalım çalışma durumu nasıl olacak..
Gelecek Tarımda - Organik, Doğal, Yerli Tohum ve Ürünler |
Alıntı:
Siteye üye olmadan kapıda ödemeli sipariş verilebilsin. Genel olarak sayfa düzeni güzel. |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Sayın bahcedenn kırmızı pancarlar ile ilgili yazınca hiç fotoğrafları olmadığı farkettim. Bende anlamış değilim nasıl oldu da onları hiç fotoğrafını çekmemişim :rolleyes:
Yaklaşık 1 dönüm alanda 10 bine yakın kadar kırmızı pancar ekili. İlk ekim tahminimizden çabuk satıldı. Bunların kök yapmasını bekliyoruz.. Eklenti 475213 Eklenti 475214 Eklenti 475215 Eklenti 475216 Eklenti 475222 |
5 Eklenti(ler)
Kırmızı pancarlara devam..
Eklenti 475223 Eklenti 475224 Eklenti 475225 Eklenti 475226 Eklenti 475227 |
Kırmızı pancarın yaprakları ne kadar güzelmiş.
Hani diyorum, bahcenin bir kenarına diksek renk katardı. Renkli yapraklı bitkileri görünce dayanamıyorum:) |
Alıntı:
Hemde şifa kaynağı. Sizin çiçeklerin yanında iyi renk uyumu sağlarlar :p |
5 Eklenti(ler)
Bol suyu bulan oğanlar marulları geçti :)
Eklenti 475237 Ispanak Eklenti 475238 Soğan Eklenti 475239 Sarımsak Eklenti 475240 ve bahçenin olmazsa olmazı kerevizler.. Eklenti 475241 |
Alıntı:
Sn. İsmail Kuzucu, ben olsam ürünün yapraklarının bol olduğu dönemlerinde kök gelişimini etkilemeyecek şekilde pazı demeti yapar gibi pancar yaprağı demeti de yapıp tezgaha koyardım. Tadını alanlara göreceksiniz ürünü yetiştiremeyeceksiniz. :) Sn. cemo, sizin yeriniz oldukça müsait. Bence en kısa zamanda bahçenin bir kenarında denemelisiniz. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025