![]() |
4 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
Emeğinize sağlık:rolleyes: Bir işin güzel görünmesini sağlayan en önemli unsur "EMEK"
... .... Bu düzen ne böyle:mad: ne var sanki nazar için biraz yamuk dikseniz:D |
Çook teşekkürler. ;)
Yamuk olduğu zaman fideyi çıkarıp tekrar ekiyorum, göz - beyin bu durumu hiç kabul etmiyor nedense. Bu sefer çaprazdanda hizalı olsun istemiştim ama 5-6 cmlik kaymalar olmuş. :dilli: |
Ellerinize sağlık İsmail bey her şey çok güzel, ürününüz bol, kazancınız bereketli olsun.
Yamukluk yarın marullar bir birlerine girince kaybolur. :) Eskiden fideleri dikmeden; Dikim yeri küçük olduğu için, kasa ipini sağdan soldan çekmek suretiyle dikim noktaları oluşturur ve öyle dikerdim (maksat zevk aldığın işi yaparak zaman geçirmek değil mi), kaldı ki onda bile 1 cm e yakın kaymalar olurdu varsın olsun hani derler ya "O kadar kusur kadı kızında da bulunur." Kolay gelsin. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Seraların yere paralel olan demirleri tam birbirini hizalamamış gibi, çıkarıp tekrar mı yapsak ne?
|
Maşallah çalışkanlığınız düzen konusundaki hassaslık benim hep favorimsiniz ^^ çoğu kişi sizden örnek almalı ^^
|
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Hem iki arkadaşı da uyarayım @shawshang (Morgan Freeman) ve @dongyul, cümle başlarını büyük harfle yapalım lütfen. Size zahmet maşallahlarınızın 'm' si büyük olsun... Şaka bir yana insanın kendini tanıması ve bununla barışık yaşaması güzel bir şey. Özellikle kompülsif bozukluk belirtiler, pekçoğumuzun yaşamının belli dönemlerini geçici olarak işgal etmiştir. Görsel objelerdeki dengesizlikleri ise hastalık olarak niteleyerek kendimizi hasta görmekten ziyade 'takıntı' diye gülerek geçiştirmek en doğrusudur bana göre. :D |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Benim açımdan bir sıkıntı yok, alıngan biri değilimdir. :) Yerleşim düzeni için en çözüm iş makineleri ile girmek olacaktır. Onuda yapmak gerekli aslında, akılda durmasın. :D |
1 Eklenti(ler)
Bu sene Trabzon hurmaları çok bereketli ve kaliteli oldu. Neredeyse hiç erken olgunlaşan yok. Tahmini olarak 2-2,5 ton ürün çıkacak.
İşler fazla yoğun olmaz ise kurutmayı deneyeceğim, olursa bayram şekerli benden. ;) Eklenti 586068 |
İsmail bey bu kadar işin gücün arasında buraları da ihmal etmiyorsun tebrikler doğrusu.
En öndeki kasa bayağı olgun görünüyor. Tadına Manisa Askeri hastanenin bahçesinde bakmıştım, yenip yenmediğini dahi bilmiyordum arkadaşlarla birlikte dalında ilk gördük, meğer henüz olgun değilmiş ısırdığıma bin pişman olmuştum. Yıllar sonra pazarda görünce ve tekrar tadına bakınca anladım ki tatlıların en güzeli imiş. üstelik doğal. Kolay gelsin. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bir de olursa yemeğe beklerim ama. :D |
Alıntı:
Evet en öndekiler olgun, hatta aşırı olgun. Bu sene direk tüm ağaçlardaki ürünleri topluyoruz. Önceden 5-6 defada toplama yapıyorduk. İlk başta olgun yenmediği zaman insan bir daha yemek bile istemiyor. Kış aylarında yenilecek bir meyve, fiyatıda yüksek olmadığı için rahatlıkla alınabiliyor. Hurma ve döngel doğal olmanında ötesinde bence. Suyu yok, gübresi yok, ilacı yok.. |
Alıntı:
|
Arazi geniş sıkıntı olmaz. :)
|
3 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Bizim dut yapraklarını bile döktü:).
Bu hurma konusunda bir şey sormak istiyorum. Bize Gaziantepten gelmişti . Tadı inanılmaz güzel. Pazardan defalarca aldım. Aynı tadı bırakın, yanından bile geçmiyor. Pazardan alırken nelere dikkat etmemiz lazım. Farklı türleri mi var. Yoksa diğer meyve sebzelerde ki gibi yetiştirme koşulları mı etkili tad olayında. Teşekkür ederim. |
sayın Ismail bey
Ağaçlar nette bütün sayfanızı baştan sona inceledim.hic sebze üretirken malç naylonu kullanarak birşey yetiştirmemissiniz. Acaba malclama yapmak sebze üretiminde verimi düşürüyor mu bilginiz varmı
|
Alıntı:
Hurmaların bekleme süresi önemli, yavaş yavaş olgunlaşan hurma kırmızımtırak bir renk alıyor. Olgunlaşması hızlı olan hurma ise daha çok sarı renge benziyor. Koyu renkli ve üzerinde hiç leke olmayan ürünler her zaman 1. kalite olur. Veya sert hurmaları alıp, sıcak bir alanda bekletebilirsiniz. Diğer yöntem ise hurmaları tepsiye dizip aralarına elma koyup oldurma. |
Alıntı:
2 çapalama 1 gübrelemeye değer derler, boşuna değildir sanırım. :) |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Bu marullar için büyüme tarihi olarak 1,5 ay diye düşünüyordum ama 1 ayda iyice olgunlaşacaklar. Yeni ekilen marullar 2 ay sonra olacağı için büyümelerini dengelemek gerekecek.
Eklenti 586419 Eklenti 586421 |
Of yeme de yanın da yat... :)
Toprak o kadar güzel işlenmiş ki! adamı eksen biter... :) Elinize sağlık. Havaların güzel gitmesi, sera içinde bahar havası estiriyordur onun için hızlı gelişme var. Maşallah.... |
İsmail Bey her şey çok güzel görünüyor. Umarım karşıiığını fazlasıyla alırsınız
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:06. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025