agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   İsmail Kuzucu / Bahçe, Sera (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/33546.htm)

İsmail Kuzucu 07-08-2014 21:17

1 Eklenti(ler)
Daha 1-2 ay önce saksılanan incirler meyve vermeye başladı :)

Eklenti 512429

İsmail Kuzucu 08-08-2014 19:57

2 Eklenti(ler)
Beyaz patlıcanlar gözükmeye başladı. Çok tatlı bir patlıcan türü, özellikle kışın dolaba koyunsa dahi lezzeti hiç değişmiyor..

Eklenti 512570

Eklenti 512571

Muda 08-08-2014 22:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1311419)
Tohumluk olarak yetiştirmek için aldığımız cam güzelleri. Şuan ilk çiçekler tohuma döndü.

Eklenti 512428

İsmail bey;

Her şey çok güzel.

Benim bildiğim kadarı ile cam güzeli olarak bilinen çiçek farklı. Tabi yöresel olarak farklı söylenebiliyor.

http://www.agaclar.net/forum/bahce-s...ileri/3628.htm

İsmail Kuzucu 09-08-2014 20:19

2 Eklenti(ler)
Tohumluk olan turşuluk biberler. Cin biberi ve sarı biber. Özellikle sarı olanın turşusu çok lezzetli oluyor. Tohumlar olgunlaştığı zaman etkinlikte paylaşılacaktır.

Eklenti 512636

Eklenti 512637

İsmail Kuzucu 09-08-2014 21:15

3 Eklenti(ler)
Afiyet olsun :p

Eklenti 512649

Eklenti 512650

Eklenti 512651

karabatu 11-08-2014 20:24

Üç gündür akşamları satır satır gıptayla okudum. Emeğinize ve ellerinize sağlık nazar değmesin, başarılarınızın devamını dilerim.

guppy 12-08-2014 00:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi karabatu (Mesaj 1312185)
Üç gündür akşamları satır satır gıptayla okudum. Emeğinize ve ellerinize sağlık nazar değmesin, başarılarınızın devamını dilerim.

Yakında bizler gibi abone olursunuz.

İsmail Kuzucu 13-08-2014 20:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi karabatu (Mesaj 1312185)
Üç gündür akşamları satır satır gıptayla okudum. Emeğinize ve ellerinize sağlık nazar değmesin, başarılarınızın devamını dilerim.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi guppy (Mesaj 1312238)
Yakında bizler gibi abone olursunuz.

İlginiz ve iyi dilerkleriniz için çok teşekkür ederim. Elimizden geldiği kadar bir şeyler yapmaya çalışıyoruz :)

İsmail Kuzucu 13-08-2014 21:02

2 Eklenti(ler)
Siyah inci biberler yeşillikler arasında kalınca yaprak renkleri değişti ;)

Eklenti 513254

Eklenti 513255

İsmail Kuzucu 13-08-2014 21:19

3 Eklenti(ler)
Kerevizler baş yapmaya başlamış. 3-4 hafta sonra hasat edilmeye başlanır. Bu sene biocan peletten (leonardit içerikleri ürün) başka hiç bir uygulama yapmadım. Geçen sene toprak altı gübreleme seti almayı düşünüyordum. Gerek kalmamış gibi duruyor.

Eklenti 513259

Eklenti 513260

Eklenti 513261

volkan0048 14-08-2014 12:14

İsmail kardeş,

baştan sona gene inceledim çalışmalarını üretimlerini,

çok güzel ve bilinçli tarım yapıyorsun,örnek alınacak şekilde.

kısaca bravo bravo alkışlıyorum,


Allah'a emanet ol...

volkan0048 14-08-2014 12:16

Hele bir de orada arılarını gördüm petek de bal,

içim gitti,

çok yapmak isteyip de yapamadığım bir iş,

Allah'a emanet ol....

İsmail Kuzucu 14-08-2014 20:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi volkan0048 (Mesaj 1312734)
İsmail kardeş,

baştan sona gene inceledim çalışmalarını üretimlerini,

çok güzel ve bilinçli tarım yapıyorsun,örnek alınacak şekilde.

kısaca bravo bravo alkışlıyorum,


Allah'a emanet ol...

Sayfama hoşgeldiniz, beğeniniz için ayrıca teşekkür ederim.

Bilinçli tarım olmaz ise 10 sene sonra çok ağlanırız toprak bize yemek vermiyor diye. Salı günü konu bir üretici ile konuşuyoruz, konu gübreye geldi. Patlıcana bir su bir şeker vericen gör patlıcanı dedi. Bende bişey demedim tabi hemde büyüğüm :) Bu sene patlıcan ektikleri yerde seneye patlıcan dahil diğer sebzeler olmuyor bunu hesap etmeden konuşup uygulama yapıyorlar. Tahlil yapmadan veya en azında gözetim yapmadan (yaprak ve bitkinin gelişimi) alışmışlar şeker gübresi üre gübresi ne verdiyse. Sonra gübre pahalı oluyor. Bilinçli olsak en az seviyede giderimiz olacak.

Arılar aslında babamın ben fazla ilgilenmem. İlgilenmem tarafı tabi ki tartışılır :) Merak var ama diğer işlerden onlara vakit kalmıyor. Geçen gün 4 arı sokması yaşadım. 1 tanesinin iğnesini görmedim yaklaşık yarım saat öyle kaldı. Çıkardıktan sonra iş işten geçmiş. Ertesi sabah gözüm şişti :)
İğne ve hap fayda etmedi. Arıcı bir abi amonyak sürdü şişlik 10 dakika içinde inmeye başladı. Pazarda şiş gözle satış yaptık. 1 sandıklada olsa deneyin derim.

Tekrar görüşmek ümidiyle saygılar..

İsmail Kuzucu 14-08-2014 20:44

3 Eklenti(ler)
Mor reyhanlarda hasat başladı. 3 sıra ekmiştik, sıranın toplam eni 2,5 metre oldu. 1 metrelik yol bırakmıştım o olan bile doldu :)

Eklenti 513391

Eklenti 513392

Eklenti 513393

İsmail Kuzucu 15-08-2014 21:10

Musakça Kavunu
 
3 Eklenti(ler)
Kavun çatlamaya başladığı için kestik fakat 3-4 gün daha durması gerekliymiş. Sabahları çok çiğ ve ardından güneş çıktığı için böyle çatlamalar oluşuyor. Yaklaşık 3,5-4 kg bir ağırlığı vardı. Bu kadar olmasının nedeni sanırım tek kökte sadece 1 meyvenin bulunması. Erken ektiğimiz fidelerdi, sıçaklardan etkilendiler.

09.08.2014
Eklenti 513642
Eklenti 513643


14.08.2014
Eklenti 513644

İsmail Kuzucu 15-08-2014 21:18

1 Eklenti(ler)
Seraya güzlük hıyarlar tohumları ekildi. Geçen hafta serin havalarda ekmeme rağmen çıkma oranı fide ekimine göre az. Kısmetse 3-4 hafta sonra hasada başlayıp donların başlaması ile hasadı bitireceğiz. Geçen sene marul ekimi yapacağımız için erken bitirmiştik, bu sene o kaygımız yok çok şükür.

Eklenti 513645

sezer250 16-08-2014 10:21

Baştan sona gıpta ile okudum. Seneye ceviz dikeceğimiz alanda boşluklar olacak o alanlara açıkta domates biber salatalık gibi ürünlerden dikmeyi düşünüyorum. Kısacası bana ilham kaynağı oldunuz diyebilirim. Mart ayında fidelerin oluşması için kaplara dikmeye başlayacağım.

İsmail Kuzucu 16-08-2014 10:24

Bandırma'da bal sagımına basladık. Bal karısık olmasına ragmen cok kalıtelı. Fotografları aksama veya bır sonrakı ekleyecegım.

İsmail Kuzucu 16-08-2014 21:25

5 Eklenti(ler)
2013-2014 yılı bahar balı alımı. Bal karışık çeşit, bu sene ilgi (arının beslenmesi anlamında) pek fazla olmadığı için bahar balı baştan alınmadı.

Eklenti 513726

Eklenti 513727

Eklenti 513728

Eklenti 513729

Eklenti 513730

İsmail Kuzucu 16-08-2014 21:26

5 Eklenti(ler)
Eklenti 513731

Eklenti 513732

Eklenti 513733

Eklenti 513734

Eklenti 513735

İsmail Kuzucu 16-08-2014 21:27

5 Eklenti(ler)
Eklenti 513736

Eklenti 513737

Eklenti 513738

Eklenti 513739

Eklenti 513740

İsmail Kuzucu 16-08-2014 21:29

5 Eklenti(ler)
Eklenti 513741

Eklenti 513742

Eklenti 513743

Eklenti 513744

Eklenti 513745

İsmail Kuzucu 16-08-2014 21:30

5 Eklenti(ler)
Eklenti 513746

Eklenti 513747

Eklenti 513748

Eklenti 513749

Eklenti 513750

TCM 16-08-2014 23:47

@Kuzucu birinci sorum güzelim sarı petekleri niye süzüyorsanız, petekli satsanız daha iyi değil mi?
Kavunun olduğunu nasıl anlıyorsunuz? Sadece renk değişikliğinde mi?

İsmail Kuzucu 17-08-2014 19:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1313450)
@Kuzucu birinci sorum güzelim sarı petekleri niye süzüyorsanız, petekli satsanız daha iyi değil mi?
Kavunun olduğunu nasıl anlıyorsunuz? Sadece renk değişikliğinde mi?

Şuan arı kovana bal getirmeye devam ediyor. Ve peteklerini aldığımız için bal koymaya yeri yok. Yeni petek koyulduğu zamanda kabartana kadar çok uzun zaman geçer. Bal 2-3 günde geleceği için petekleri satmak maddi ve arıların gelişmesi anlamında zarar olacaktır. Bu yüzden süzdüğümüz petekleri tekrar kovanlara koyuyoruz.

Bu arada bende yeni yeni öğreniyorum. 2 gündür arıcı ustasına sormadığım soru kalmadı sanırım :) Balları alırkende maske takmıyoruz içeri arı dolu oluyor. Geçen hafta gözümü şişirmişlerdi, dün yine gözümün üstünden soktu bu sefer az şişti. Bugünde 4 arı soktu bağışıklık kazandım sanırım :p

Kavun konusuna gelirsek, alt kısmının yumuşaması gerekli. Birde cinsi kokulu kavun ise kokusunun iyice artmasından anlaşılıyor. Bazı üreticiler sap kısmı ve buna yakın olan ilk yaprağın gözündeki filize (kulağa) bakıp anlıyor.

volkan0048 18-08-2014 07:39

Arı ve bal tamamen mucize,

Şu anda o ortamda bulunmak isterdim,

bu Dünya onlara çok şeyler borçlu,

Allah onları başımızdan eksik etmesin,

saygılar

Allah'a emanet olun....

İsmail Kuzucu 23-08-2014 15:42

2 Eklenti(ler)
Tohumluk biberlere yenileri eklendi :)

Eklenti 514545

Eklenti 514546

İsmail Kuzucu 24-08-2014 15:25

3 Eklenti(ler)
Ufak seraların örtülerini değiştirmeye başladık. 30 aylık örtü tahmini 4 yıl üstünde kalacak. Demirlere baştan antipas sonrada beyaz boya çektim.

Eklenti 514667

Eklenti 514668

Eklenti 514669

İsmail Kuzucu 24-08-2014 20:25

Tütün
 
2 Eklenti(ler)
Bu tütün bitkiside nereden geldiyse artık :) Eskiden dedem çok ekermiş. Hatta çevrelerde daha kurutma ve saklama yerleri duruyor.

Eklenti 514710

Eklenti 514711

Muda 26-08-2014 14:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1313450)
@Kuzucu birinci sorum güzelim sarı petekleri niye süzüyorsanız, petekli satsanız daha iyi değil mi?

Üniversitede iken arkadaşımın sayesinde bir anım olmuştu. Kovanların bulunduğu yerde yağmurlar olmayınca çiçekler kurumuş ovada bulunan ayçekirdekleri tarlalarına taşıyacaktı. Ben hazıra gidecektim. Söylediği zaman gittiğimde o gece arıları taşıdı. Yardımcı olacak kişiler bilgili olmayınca ilaveli arıları ancak ertesi gün öğleye doğru yerlerine ikimiz koymayı tamamlayabildik. Tabi iğnelerden de epey bir nasiplendik. :) Oldukça fazla bilgiyi zor yönden de olsa öğrendim. İki gün sonra bekçi arılar öldüğü için sıkıntı kalmadı. Onun bana anlattıklarından bir tanesi yaz dönemi işçi arının ömrü 50 - 55 gün arası. Genç arılar sadece balmumu yapabiliyorlar. 1 kğ balmumu yapabilmeleri için arının 10 kğ bal yemesi gerekiyormuş. Bir de kabartılması gerekiyor. Bu nedenle arıcılar petekleri süzüp kovana tekrar koyuyorlar.

İsmail Kuzucu 27-08-2014 20:38

1 Eklenti(ler)
Beyaz patlıcanlarda tohumluklar olgunlaşmaya başladı..

Eklenti 515239

İsmail Kuzucu 27-08-2014 20:46

3 Eklenti(ler)
4. tur kızartma kabaklarını ektik. 2-3 hafta sonra toplanmaya başlanacaklar.

Eklenti 515246

Eklenti 515240

Eklenti 515241

aliakrep 30-08-2014 16:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1315665)
4. tur kızartma kabaklarını ektik. 2-3 hafta sonra toplanmaya başlanacaklar.
Eklenti 515246
Eklenti 515240
Eklenti 515241

bu kabaklar bildiğimiz uzun beyaz kabaklardanmı ?

http://www.senlergida.com/images/uretim/kabak_beyaz.jpg

İsmail Kuzucu 30-08-2014 17:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aliakrep (Mesaj 1316444)
bu kabaklar bildiğimiz uzun beyaz kabaklardanmı ?

http://www.senlergida.com/images/uretim/kabak_beyaz.jpg

Evet bu kabaklardan. Verim ve kalite olarakta bu cinsler daha iyi.

aliakrep 30-08-2014 18:11

bende bundan yeni diktim. denemek için. kışa kadar döker ise seneyede dikeceğim.

Dev balkabağı tohumu dills atlantic dünyanın en büyük balkabağı türü

http://www.zengardentr.com/modules/c...01_891_max.jpg

İsmail Kuzucu 31-08-2014 11:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aliakrep (Mesaj 1316456)
bende bundan yeni diktim. denemek için. kışa kadar döker ise seneyede dikeceğim.

Dev balkabağı tohumu dills atlantic dünyanın en büyük balkabağı türü

http://www.zengardentr.com/modules/c...01_891_max.jpg

Bal kabaklarının gelısımı ıcın 90 gun gıbı bır sure gereklı. Bu sure ıcınde rahatlıkla yetıstırebılırsınız. Bu tohumdan bende almıstım, yogunluktan ekme fırsatım olmadı. Dıger kabak turlerınde gecen sene ıyı verım almıstım.

Ekım cukurunu 50x50 cm olarak acıp ıcıne guvercın ve kecı gubresı koyarsanız kabaklar daha verımlı olacaktır.

Bereketlı urunler dılerım.

İsmail Kuzucu 31-08-2014 18:50

5 Eklenti(ler)
Yerli köy börülceleri. Kısa ve tane iriliği küçük olan bir cins. Çiçeklenmesi beyaz, sarı ve mor şekline oluyor.

Eklenti 515640

Eklenti 515641

Eklenti 515642

Eklenti 515643

Eklenti 515644

TCM 03-09-2014 09:53

Sn. İsmail Kuzucu; tohum alma ile ilgili forumda bulduğum yazıları okudum. Ancak cevabını bulamadığım bir kaç soru var. Kavunların kimi kökenleri mantar sebebiyle zarar gördü ve kurudu. Bir tanesinin meyvesinin dalından koptuğunu görünce kestik. Kokusu muhteşem, tadı ise fazla büyümemiş ve kökeni kurumuş olmasına rağmen oldukça yerindeydi. Bu meyveni tohumlarını aldım. İlk çıkan karpuzlardan birinin üzerinde az bir bölümde anormal renk değişikliği görünce onu da kopardık. Renk olarak tam kızarmamış olmasına rağmen tadı güzel (Muhtemelen kızarınca çok daha güzel olacak) çekirdekleri ise oldukça iriydi. Onun da çekirdeklerini kurumaya bıraktım. Şimdi bu topladığım çekirdekleri tohum olarak kullanabilir miyim?

Bir de baklagillerde tohum almak istenen köklerin ellenmemesi gerektiği yazıyor. Ancak biz bunu sonradan öğrendiğimiz için ellenmeyen kök kalmadı maalesef Her kökte beğendiğimiz sebzelere dokunmadık ki tamamen büyüyüp kurusun ve tohum alalım. Kökün hiç ellenmemesinin sebebi ne ki? Bizim halen yapmak zorunda kaldığımız işlem ile aldığımız (alacağımız) tohumları kullanabilir miyim?

Tam kızarmadan aldığımız domateslerin koptuktan sonra olgunlaşmasını tamamlatarak tohumlarını alsak olur mu?

herkul 03-09-2014 10:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi attar (Mesaj 1242095)
seranız çok hoşuma gitti, maşallah

Fotoğraf çok hoş, kanlıca mantarı sanırım, özlediğimi hissettim

herkul 03-09-2014 10:42

sn. İsmail Kuzucu **** çalışmalarında başarılar diliyorum, Ne güzel şey çalışmak, üretmek


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025