![]() |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Beyaz patlıcanlar gözükmeye başladı. Çok tatlı bir patlıcan türü, özellikle kışın dolaba koyunsa dahi lezzeti hiç değişmiyor..
Eklenti 512570 Eklenti 512571 |
Alıntı:
Her şey çok güzel. Benim bildiğim kadarı ile cam güzeli olarak bilinen çiçek farklı. Tabi yöresel olarak farklı söylenebiliyor. http://www.agaclar.net/forum/bahce-s...ileri/3628.htm |
2 Eklenti(ler)
Tohumluk olan turşuluk biberler. Cin biberi ve sarı biber. Özellikle sarı olanın turşusu çok lezzetli oluyor. Tohumlar olgunlaştığı zaman etkinlikte paylaşılacaktır.
Eklenti 512636 Eklenti 512637 |
3 Eklenti(ler)
|
Üç gündür akşamları satır satır gıptayla okudum. Emeğinize ve ellerinize sağlık nazar değmesin, başarılarınızın devamını dilerim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Siyah inci biberler yeşillikler arasında kalınca yaprak renkleri değişti ;)
Eklenti 513254 Eklenti 513255 |
3 Eklenti(ler)
Kerevizler baş yapmaya başlamış. 3-4 hafta sonra hasat edilmeye başlanır. Bu sene biocan peletten (leonardit içerikleri ürün) başka hiç bir uygulama yapmadım. Geçen sene toprak altı gübreleme seti almayı düşünüyordum. Gerek kalmamış gibi duruyor.
Eklenti 513259 Eklenti 513260 Eklenti 513261 |
İsmail kardeş,
baştan sona gene inceledim çalışmalarını üretimlerini, çok güzel ve bilinçli tarım yapıyorsun,örnek alınacak şekilde. kısaca bravo bravo alkışlıyorum, Allah'a emanet ol... |
Hele bir de orada arılarını gördüm petek de bal,
içim gitti, çok yapmak isteyip de yapamadığım bir iş, Allah'a emanet ol.... |
Alıntı:
Bilinçli tarım olmaz ise 10 sene sonra çok ağlanırız toprak bize yemek vermiyor diye. Salı günü konu bir üretici ile konuşuyoruz, konu gübreye geldi. Patlıcana bir su bir şeker vericen gör patlıcanı dedi. Bende bişey demedim tabi hemde büyüğüm :) Bu sene patlıcan ektikleri yerde seneye patlıcan dahil diğer sebzeler olmuyor bunu hesap etmeden konuşup uygulama yapıyorlar. Tahlil yapmadan veya en azında gözetim yapmadan (yaprak ve bitkinin gelişimi) alışmışlar şeker gübresi üre gübresi ne verdiyse. Sonra gübre pahalı oluyor. Bilinçli olsak en az seviyede giderimiz olacak. Arılar aslında babamın ben fazla ilgilenmem. İlgilenmem tarafı tabi ki tartışılır :) Merak var ama diğer işlerden onlara vakit kalmıyor. Geçen gün 4 arı sokması yaşadım. 1 tanesinin iğnesini görmedim yaklaşık yarım saat öyle kaldı. Çıkardıktan sonra iş işten geçmiş. Ertesi sabah gözüm şişti :) İğne ve hap fayda etmedi. Arıcı bir abi amonyak sürdü şişlik 10 dakika içinde inmeye başladı. Pazarda şiş gözle satış yaptık. 1 sandıklada olsa deneyin derim. Tekrar görüşmek ümidiyle saygılar.. |
3 Eklenti(ler)
Mor reyhanlarda hasat başladı. 3 sıra ekmiştik, sıranın toplam eni 2,5 metre oldu. 1 metrelik yol bırakmıştım o olan bile doldu :)
Eklenti 513391 Eklenti 513392 Eklenti 513393 |
Musakça Kavunu
3 Eklenti(ler)
Kavun çatlamaya başladığı için kestik fakat 3-4 gün daha durması gerekliymiş. Sabahları çok çiğ ve ardından güneş çıktığı için böyle çatlamalar oluşuyor. Yaklaşık 3,5-4 kg bir ağırlığı vardı. Bu kadar olmasının nedeni sanırım tek kökte sadece 1 meyvenin bulunması. Erken ektiğimiz fidelerdi, sıçaklardan etkilendiler.
09.08.2014 Eklenti 513642 Eklenti 513643 14.08.2014 Eklenti 513644 |
1 Eklenti(ler)
Seraya güzlük hıyarlar tohumları ekildi. Geçen hafta serin havalarda ekmeme rağmen çıkma oranı fide ekimine göre az. Kısmetse 3-4 hafta sonra hasada başlayıp donların başlaması ile hasadı bitireceğiz. Geçen sene marul ekimi yapacağımız için erken bitirmiştik, bu sene o kaygımız yok çok şükür.
Eklenti 513645 |
Baştan sona gıpta ile okudum. Seneye ceviz dikeceğimiz alanda boşluklar olacak o alanlara açıkta domates biber salatalık gibi ürünlerden dikmeyi düşünüyorum. Kısacası bana ilham kaynağı oldunuz diyebilirim. Mart ayında fidelerin oluşması için kaplara dikmeye başlayacağım.
|
Bandırma'da bal sagımına basladık. Bal karısık olmasına ragmen cok kalıtelı. Fotografları aksama veya bır sonrakı ekleyecegım.
|
5 Eklenti(ler)
2013-2014 yılı bahar balı alımı. Bal karışık çeşit, bu sene ilgi (arının beslenmesi anlamında) pek fazla olmadığı için bahar balı baştan alınmadı.
Eklenti 513726 Eklenti 513727 Eklenti 513728 Eklenti 513729 Eklenti 513730 |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
@Kuzucu birinci sorum güzelim sarı petekleri niye süzüyorsanız, petekli satsanız daha iyi değil mi?
Kavunun olduğunu nasıl anlıyorsunuz? Sadece renk değişikliğinde mi? |
Alıntı:
Bu arada bende yeni yeni öğreniyorum. 2 gündür arıcı ustasına sormadığım soru kalmadı sanırım :) Balları alırkende maske takmıyoruz içeri arı dolu oluyor. Geçen hafta gözümü şişirmişlerdi, dün yine gözümün üstünden soktu bu sefer az şişti. Bugünde 4 arı soktu bağışıklık kazandım sanırım :p Kavun konusuna gelirsek, alt kısmının yumuşaması gerekli. Birde cinsi kokulu kavun ise kokusunun iyice artmasından anlaşılıyor. Bazı üreticiler sap kısmı ve buna yakın olan ilk yaprağın gözündeki filize (kulağa) bakıp anlıyor. |
Arı ve bal tamamen mucize,
Şu anda o ortamda bulunmak isterdim, bu Dünya onlara çok şeyler borçlu, Allah onları başımızdan eksik etmesin, saygılar Allah'a emanet olun.... |
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Ufak seraların örtülerini değiştirmeye başladık. 30 aylık örtü tahmini 4 yıl üstünde kalacak. Demirlere baştan antipas sonrada beyaz boya çektim.
Eklenti 514667 Eklenti 514668 Eklenti 514669 |
Tütün
2 Eklenti(ler)
Bu tütün bitkiside nereden geldiyse artık :) Eskiden dedem çok ekermiş. Hatta çevrelerde daha kurutma ve saklama yerleri duruyor.
Eklenti 514710 Eklenti 514711 |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
4. tur kızartma kabaklarını ektik. 2-3 hafta sonra toplanmaya başlanacaklar.
Eklenti 515246 Eklenti 515240 Eklenti 515241 |
Alıntı:
http://www.senlergida.com/images/uretim/kabak_beyaz.jpg |
Alıntı:
|
bende bundan yeni diktim. denemek için. kışa kadar döker ise seneyede dikeceğim.
Dev balkabağı tohumu dills atlantic dünyanın en büyük balkabağı türü http://www.zengardentr.com/modules/c...01_891_max.jpg |
Alıntı:
Ekım cukurunu 50x50 cm olarak acıp ıcıne guvercın ve kecı gubresı koyarsanız kabaklar daha verımlı olacaktır. Bereketlı urunler dılerım. |
5 Eklenti(ler)
Yerli köy börülceleri. Kısa ve tane iriliği küçük olan bir cins. Çiçeklenmesi beyaz, sarı ve mor şekline oluyor.
Eklenti 515640 Eklenti 515641 Eklenti 515642 Eklenti 515643 Eklenti 515644 |
Sn. İsmail Kuzucu; tohum alma ile ilgili forumda bulduğum yazıları okudum. Ancak cevabını bulamadığım bir kaç soru var. Kavunların kimi kökenleri mantar sebebiyle zarar gördü ve kurudu. Bir tanesinin meyvesinin dalından koptuğunu görünce kestik. Kokusu muhteşem, tadı ise fazla büyümemiş ve kökeni kurumuş olmasına rağmen oldukça yerindeydi. Bu meyveni tohumlarını aldım. İlk çıkan karpuzlardan birinin üzerinde az bir bölümde anormal renk değişikliği görünce onu da kopardık. Renk olarak tam kızarmamış olmasına rağmen tadı güzel (Muhtemelen kızarınca çok daha güzel olacak) çekirdekleri ise oldukça iriydi. Onun da çekirdeklerini kurumaya bıraktım. Şimdi bu topladığım çekirdekleri tohum olarak kullanabilir miyim?
Bir de baklagillerde tohum almak istenen köklerin ellenmemesi gerektiği yazıyor. Ancak biz bunu sonradan öğrendiğimiz için ellenmeyen kök kalmadı maalesef Her kökte beğendiğimiz sebzelere dokunmadık ki tamamen büyüyüp kurusun ve tohum alalım. Kökün hiç ellenmemesinin sebebi ne ki? Bizim halen yapmak zorunda kaldığımız işlem ile aldığımız (alacağımız) tohumları kullanabilir miyim? Tam kızarmadan aldığımız domateslerin koptuktan sonra olgunlaşmasını tamamlatarak tohumlarını alsak olur mu? |
Alıntı:
|
sn. İsmail Kuzucu **** çalışmalarında başarılar diliyorum, Ne güzel şey çalışmak, üretmek
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:00. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025