![]() |
Alıntı:
(12 çiçek - 6 porsiyon) Porsiyon başına: 134 kalori; yağ 7 gram; 1 gram doymuş yağ; 1 gram çoklu doymamış yağ; 4 gram yağ tekli doymamış; 63 mg kolesterol; 12 gram karbonhidrat; 2 gram diyet lifi; 126 miligram sodyum (tuz ilave içermez); 6 gram protein. |
İsmail Bey, reyhanları nasıl değerlendiriyorsunuz?
|
Merhaba
Kendim yapmadim ama yedim cok guzeldi. Kabak ciceklerinden dolma yapiliyor. Google da " kabak cicegi yemekleri " olarak ararsaniz tarifler var Saglicakla kalin |
Alıntı:
Oncekı senelerde sadece tohumu ıcın ekıyorduk, ılkbaharda fıde olarak satıyorduk. Bu sene ayrıca taze ve kuru olarak satmayı dusunuyoruz. Gecen sene pazarda cok sormuslardı. |
Alıntı:
Alıntı:
Arkadaşlar, daha sonra satalıkla ilgili bilgi arayanların bulması için sorularınız ve cevaplarınız doğru başlıklarda bulunmalı... Onlarca üyenin bahçe sayfası var. Her birini nasıl dolaşıp bilgi bulacaksınız? http://www.agaclar.net/forum/sebzeler/3588-32.htm sayfasına taşıdım. |
Ben kabak çiçeği dolmasını ilk defa 6 yaşında halamdan öğrenmiştim ve çok beğenmiştim. O gün bu gündür aklımdan hiç çıkmaz. Bulursam kendim yaparım bulamazsam temiz olan yerlerden yerim. En son iki sene önce Bodrum'da bir balık restoranında yemiştim ama çok iyi yapamamışlardı.
|
Sn Milla
Bahsettigim kabak dolmasi degil, sadece mevsiminde yapilabilen kabak cicegi dolmasi. Saglicakla kalin |
Alıntı:
Hepimiz aynı konudan bahsediyoruz bence :) |
Alıntı:
Mesajımı bir kere daha okuyup ondan sonra tekrar mesaj yazın en iyisi. |
Sn Milla
Mesajinizdaki " cicek" kelimesini gormeden mesajimi yazmisim, ozur dilerim. Saglicakla kaliniz |
:p:p:p
Sayın kiziltan, Böyle ufak tefek aksaklıklar oluyor, önemli değil. Benim asıl merak ettiğim nokta; ''Bir çocuk 6 yaşına kadar hiç kabak dolması görmemiş, yememiş de halasına gidince öğrenmiş,yemiş. Bu nasıl bir anne ki evde 6 sene dolma yapmıyor'' diye aklınızdan geçirdiniz mi? |
Yarın sabah gün doğumunda çiçek toplayıp dolmasını yapalım bari :) Tarifini mutfak bölümünde yazmaya çalışırım.
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
3 litrelik saksılarda domates yetiştirme. Yetiştirmede denmez hani gübreleme yok. Sulama deseniz kim susuz görürse o suluyor, bazen aşırı susuz kalıyorlar :)
Bakım olsa bu kadar sağlıklı olmazlar, orasıda bir gerçek. Eklenti 509565 Eklenti 509563 Eklenti 509564 Eklenti 509566 Eklenti 509567 |
Alıntı:
Ben bu forumun eskilerindenim. 2007'lerden beri takip eder 2009'dan bu yana üyesiyim. Toprak sıkış dediler akşam işten gelince beyaz eşya köpüğü parçaladım (çocuklar gibi). Gübresiz dediler ahır ahır gezip kerme kovaladım. Rüzgar, dalları ve çiçekleri bozuyor dediler balkona naylon gerdim. Ev çaputlu türbeye döndü. Fide yetişmek için seran yok dediler mini sera yaptım. Kompost dediler balkonu koku bastı. (amatörlük başa bela ;) ) Araziden solucan topladım, koydum bi kaba gece kaçmışlar apartmanın çatıdan gelen su borusunda yakaladım. Su oluklarından balkonun koruma demirlerine saksı yaptım. Komşunun ayağına düştü. Nerdeyse sakat kalıyordu. Daha neler neler. Tadını çıkarın bu işlerin. Başarısız olsa da zevki bir başka. Kutlarım sizi her hafta mutlaka takip ederim sayfanızı. Bol hasatlar, bereketli günler dilerim. Selamlar |
Alıntı:
Hep iyisi olsun diye çok çalışıyoruz. Hatta bazen gezip dolaşacak zaman bile kalmıyor. Ramazan ayların vakit oluyor ama sabah 6dan öğlene kadar çalışınca kimsede hâl kalmıyor. Hep derler ya sevdiğin işi yap diye. Olay da bu sevdiğin iş olmasa bunca zahmete katlanıp uğraşmazsın. Bu yüzden arada sorunlar çıksada fazla dert olmuyor. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim, umarım doyurucu bir sayfa oluyordur. Saygılar. |
Kereviz ekimi için fideleri çıkardık, tam ekecekken lahana fideleri geldi. Bin adet erkenci ve 2 bin adet geç fide. İşler bugün çok yoğun olacak gibi :)
|
3 bin fide haliyle akşam yattığınız yeri beğenirsiniz. Şimdiden kolay gelsin.
|
5 Eklenti(ler)
Mor reyhan ve fesleğenlerde hasada yaklaşıldı. Şuan 25-30 cm çaplarındalar. 7-10 gün içinde boş alanlar da tamamen dolmuş olur. Sulamayı sıklaştırmaya başlayınca renkleride ortaya çıkmaya başladı.
Eklenti 509857 Eklenti 509858 Eklenti 509859 Eklenti 509860 Eklenti 509861 |
Ismail Bey, fide dikim işi ne oldu? Isleri yetistirmisinizdir umarım.
|
Alıntı:
Alıntı:
Kısmet olursa bugün bitireceğiz. Birde şu var çalışmak isteyene iş bitiyor mu tabi ki bitmiyor :) Geçen gün yeni sera örtüsü gelmişti 2 küçük seraya o gerilecek. Daha sonra hıyar ekimi olacak. |
Maşallahınız var. Allah güç versin.
|
Tiny Tim Domatesler..
5 Eklenti(ler)
Tiny Tim Domatesler. Hiç bir gübeleme ve ilaçlama yapılmıyor. Ramazan ayında olduğumuz için çoğu tohumluk oluyor. Pazarda saksılı olanların meyvelerinide küçükler afiyetle yeme fırsatı yakalıyor :)
Eklenti 510074 Eklenti 510075 Eklenti 510076 Eklenti 510077 Eklenti 510078 |
2 Eklenti(ler)
Bu sene edindiğimiz tohumluk olan seyit ve hurma domatesler. 2 cinsinde lezzeti ve aroması çok güzel.
Eklenti 510150 Eklenti 510151 |
4 Eklenti(ler)
İlk ektiğimiz kerevizler neredeyse eksiksiz tutmuş. Yarım dönümlük yerde ekililer. Daha 1 dönümlük alanda 2 tur ekim yapılacak.
Eklenti 510266 Eklenti 510267 Eklenti 510268 Eklenti 510269 |
5 Eklenti(ler)
Sırık Çeri Domatesleri
Sırık olarak ekildiği zaman salkımdaki domates sayısı çok ve iri oluyor. Yer olarak ekildiği zaman salkım sayısı çok ancak üzerindeki meyveler fazla irileşmiyor. Yan dal verimi ve kalitesi ana dal kadar güçlü. Eklenti 510617 Eklenti 510618 Eklenti 510619 Eklenti 510620 Eklenti 510621 |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Marullar gelişme dönemine girdi. Artık daha hızlı büyüme gösterecekler..
Eklenti 510785 Eklenti 510786 |
Bugun hava parcalı bulutlu. Tam fıde ekım havası, bu fırsatı kacırmamak lazım. Oglene kadar 2500 adet kerevız fıdesı ekmeyı dusunuyorum. Bakalım tek kısı ne kadar ekım yapabılecek :) Cıkarması, temızlemesı, dagıtıp ekmesı..
|
Tek kelime Fevkalede. O kadar imrenerek gezdimki sayfaları anlatamam. Bu kadar güzellik,bu kadar uğraş... Maşallah maşallah
|
hocam dedenizden kalma dediğiniz tohumları ve guzel cins sebze tohumlarını paylaşsanız
|
Alıntı:
Tohumları aldıkça paylaşım alanına ekliyorum. Buradan takip edebilirsiniz. İyi bayramlar dilerim.. |
Bahcedekı tum otlar bayramda buyumek ıcın anlasmıs sankı :) Bu sene yagmurlar cok olunca bahce semız doldu, tohum eksek bu kadar semız cıkmaz.
Bakalım kac gunde capalaması bıtecek, yarından sonrada seralar ıcın 2. tur hıyar ekımı yapılacak. |
2 Eklenti(ler)
Saksılardaki domatesler. Pembe olan yerli bir çeşit. Saksı küçük geldiği için salkım diye bir şey olmadı :)
Eklenti 511460 Eklenti 511461 |
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Böğürtlen ve ahududular. Bakımları dahil herşeyleri stajer erkek hemşire kardeşim yapıyor :rolleyes: Her eve doktor, hemşire şart :)
Eklenti 511739 Eklenti 511740 Eklenti 511741 |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 511745
Eklenti 511746 Minik yapraklı top fesleğenler bu sene suyu gördükçe yaprakları büyük olmaya başladı. Geçen sene az sulanan bir yerdeydiler daha büyük ve daha küçük yapraklı olmuşlardı. Tohumluk için 10 kök ayrı olarak ektim. Tohumlar oluşmaya başladı, kısmetse paylaşım alanınada ekleyeceğim. |
Hepsi harika,kolay gelsin ve mahsulunuz bol olsun...
|
4 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Tohumluk olarak yetiştirmek için aldığımız cam güzelleri. Şuan ilk çiçekler tohuma döndü.
Eklenti 512428 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025