![]() |
Alıntı:
Uygulama yaparken karıstırıcı daıma acık duruyor. Harf hataları ıcın kusura bakmayın telefondan yazıyorum. |
3 Eklenti(ler)
Bodur yıldızlar çiçeklerini taşımakta zorluk çekiyor :)
Eklenti 507035 Eklenti 507036 Eklenti 507037 |
Saat 00:45 arıların yerlerını degıstırıyoruz, toplam 60 sandık arı var. Sandıgın bırısınden cıkan arılar ortamı bıraz ısıttı :P
|
Alıntı:
|
Kimsede başlık yoktu, arılar çoğalınca başladı herkes kaçmaya :) Kaçsan bile koca mera gece gece nereye orasıda ayrı bir dava tabi. Bir dahakine arabadan çıkmam şöfürlük iyi :P
|
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Biberler;
Çarliston eski adıyla romanya Eklenti 507475 Salçalık Eklenti 507476 Sarı sivri çorbacı Eklenti 507477 |
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Domatesler olgunlaşmaya başladı. Rio domatesler seraya ekilse iyi bir getiri yapacak gibi. Seneye küçük seraya ekmeyi düşünüyorum.
Eklenti 507483 Eklenti 507484 Eklenti 507485 |
Alıntı:
|
Pek güzeller...
Biberleri çifter dikmişsiniz herhalde. |
Alıntı:
Suan pazarda yerlı bıberler kılo 5 lıraya satılıyor. Fıdelerını sattıgımız musterıler fıde aramaya gelıyor :) |
4 Eklenti(ler)
2 bin köke yakın kereviz ekildi. Daha 3 bin kadar ekim yapılacak. İşler çok yoğun..
Eklenti 507756 Eklenti 507757 Eklenti 507758 Eklenti 507759 |
Yaylaya biraz kereviz, karnabahar ve pırasa dikeyim dedim. Fideci artık geç oldu gibilerden vermek istemedi. O öyle yapınca ben de alamadım. Bir iki hafta içinde diksek olur mu? Geçen sene deneme amaçlı beşer- onar kök dikmiştik. Sanki çok daha geç diktik gibi geliyor bana. Bir hafta sonu geldiğimizde koyunların hepsini yediğini gördük.
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Kızartma kabakları gelişme dönemine girdi. İlk ekim 200 kök kadar, ikinci ekim 150 kök, son ekimde 10 gün sonra 100 kök olarak yapılacak.
En karlı ürün diyebilirim, gübresi yok sulama ise sadece 2 defa yapıldı. Eklenti 507843 Eklenti 507844 Eklenti 507845 |
İncir çelikleri
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Frisady marul çeşidi ekimi yapıldı. 10 gr anca gelen marullar 40-50 gün sonra 800-900 gr geliyor. Allah'a ne kadar şükretsek az. 10 gün sonrada maritima marul çeşidi ekilecek.
Ekimde sıra arası 50 cm, sıra üzeri 40 cm. Fide ekildikten sonra can suyu ile birlikte 3 gün iyi bir sulama yapılıyor. Daha sonra 1. ve 2. çapa zamanları gelene kadar toprak hep nemli kalacak şekilde sulama yapılıyor. Böylece fidelerin tohumu kalkması engellenmiş oluyor. Eklenti 507887 Eklenti 507888 |
5 Eklenti(ler)
Tohumdan ektiğim karanfiller açmaya başladı. Bazıları çift renk olarak açtı normalde böyle açmamaları gerekliydi :)
Eklenti 507953 Eklenti 507954 Eklenti 507955 Eklenti 507956 Eklenti 507957 |
Kırmızı Pancar
5 Eklenti(ler)
Kırmızı pancarlar. Turşusu olduğu gibi çiğ olarakta tüketebiliniyor. Dilimler halinde kesilip üzerine limon ve tuz ekleyip afiyetle yenilebilir.
Geçen seneki ürünlerin bazılarını tohumluk bırakmıştık. 10 yıl yetecek kadar tohum yaptılar :) Eklenti 507984 Eklenti 507985 Eklenti 507986 Eklenti 507987 Eklenti 507988 |
Limon kokulu melisa (oğul otu)
2 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Benim dikkatimi çeken sizdeki limon kokulu melissa (oğul otu ) kırmızı çiçekli. Bende bulunan tür ise beyaz çiçekli. Oldukça fazla tohumdan bir tanesini çimlendirebildim. Melissayı arılar için mi kullanıyorsunuz. Melissa officinalis gibi yaprakları stres için kullanılabiliyor mu. |
Alıntı:
Günaydın Sayın İsmail Kuzucu kesinlikle evet Allah'a ne kadar şükretsek az, o bize öyle güzel nimetler veriyorki. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Ben tohumunu kaybetmiştim bunlar tohumu dökülüp çıkanlar. 1 bardak içmeniz yetiyor, yarım saat içinde etkisini gösteriyor. Sakinleştirici özelliği çok yüksek. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Satış için her daim 1. sınıf ürünler, kalite ve hzimette sınır yok :p
Eklenti 508455 Eklenti 508456 Eklenti 508457 |
3 Eklenti(ler)
Mor reyhan ve ceneviz fesleğenleri
Bu sene büyük ilgi gören baharat türleri diyebilirim. Et yemekleri ve salatalar için harika tat veren ürünler. Kocaman bir fide yetiştirmek için küçük bir öneri: fide geliştiri zaman her dalın uç kısmını yolu. Böylece fideniz yan dallara çalışıp genişleyecektir. Eklenti 508512 Eklenti 508513 Eklenti 508514 |
Gene bir İsmail Kuzucu klasiği, gene bahçede harikalar. Tek kelimeyle maaşallah. Bereketli günler dilerim. Çorum Osmancık'tan selamlar.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu çiçeklerde ziyan olmuyor, dolma için alıyorlar. Normalde erkek çiçekleri ile yapılıyor. Salı sabahları özellikle çiçeklerini topluyorum, dolma için. Hiç denememiş olanlar kesinlikle bu tadı denemesi gerekli. |
2 Eklenti(ler)
Marullar yerine alıştı, salı gününden sonra ilk çapalaması yapılacak. Kısmet olursa haftaya 1200 adetlik göbek marul denemesi yapacağım.
Eklenti 508994 Eklenti 508995 |
Kabak Çiçeği
3 Eklenti(ler)
Dolmalık kabak çiçekleri;
Kabak bitkisinin erkek çiçekleridir. Ürün yapmazlar sadece çiçektirler. Sabah erken saatlerde açarlar ve 4-5 saat içinde kendiliğinden kapanırlar. Günlük bir çiçektir, her gün dökülür ve yenisi açar. Bir kabak günde 1 veya 2 adet erkek çiçek açar. Sap ve çiçek kısmı uzundur. Çiçek kısmı uzun olduğu için dolmalık olarak kullanılır. Kesinlikle tadılması gereken bir lezzet.. Arılardan toplaması zor olsada salı günleri 200-250 adet çiçek topluyorum. Diğer günler çiçekler arıların :) Eklenti 509367 Eklenti 509368 Eklenti 509369 |
Peki çicekleri ne yapıyorsunuz ? Toptan mı satıyorsunuz?
|
Alıntı:
Ticari beklentim yok gibi, kabağı diğer esnaflar 1 liraya satarken ben 2 liraya satıyorum. İsteyen olursa 10 adet kendim veriyorum. Fazla isteyen olursa 10 adet 1 lira :) Ege bölgesinde ticari olarak yapılıyormuş. Tabi onlarda meyve tutumu yerine sadece çiçek varmış. Yapılsa güzel parası var diyebilirim. |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025