![]() |
2 Eklenti(ler)
Bir tenekenin içine ilk sahipleri tarafından ekilmişti acem borusu. Zamanla teneke paslanmış, yer yer delinmiş. Yazlıkta bahçe düzenlenirken artan kenar taşlarını yerleştirince, daha bir güzel gözüktü sanki.( ilk hali ikinci fotografta.)
|
1 Eklenti(ler)
Tanıştırayım; bu daha önceki sayfalarda bahsettiğim "oturak". benim yenisini yaptırmaya niyetlendiğimi duyan annem, kendilerinde olan oturaklardan birini bana verdi.;) Oğlum bunu görünce "bizde bir sürü güzel sandalye var, annennem böyle komik bir sandalyeyi bize niye verdi ki" diye sorsa da, kapının alt kısımlarını çömelerek boyarken bu garip sandalyenin çok işe yaradığını öğrendi.;)
|
1 Eklenti(ler)
Yazlıktan çıkan kenar bordürleri artınca ortadaki çiçekliğin etrafını da çevirdim. Hala elimde olanları da kullanmanın bir yolunu bulmalıyım. Bahçede yetiştirdiği bir sebze ziyan olmasın diye her gece o sebzenin farklı tariflerle yemeğini yapan insan modundayım.;) Ziyan etmemek için her yere kullanırım ben bu bordürleri. ;)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Fasulye tursusunu da cok sevdiğimi söylemeden geçemeyeceğim. :) |
Komşulara buz dağıtma konusuna çok duygulandım.Ne kadar güzel şeyler,gene böyle komşularımız olsa da tabii ki sayısı giderek azalıyor.
Benim de şimdi aklıma geldi.Büyük bir mandalin bahçemiz vardı.Eniştemin kocaman kamyonuna bazı akşamlar konu komşu atlar,açık hava sinemasına giderdik.Dönüşte de herkes kapısının önünde atlar inerdi.Tarlaya çalışmaya giden işçiler gibi bir kamyon dolusu insan. |
Bende de şu an kabak furyası var. Her gün 2 kiloya yakın kabak topluyorum. Dağıtıyorum ama herkes her gün kabak yemiyor. Ben de kabak dolması, kabak yemeği, kabak mücveri, kabak kızartması, kabak salatası şeklinde tüketiyorum :)) Bazılarını da bırakıyorum, kocaman olunca doğrayıp, kompost kutusuna atıyorum :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Oturak çok güzel, çok doğal, çok orjinal. :)
Bordürleri de çok sevdim. Çok yakışmışlar. Hem daha düzenli, hem daha şirin olmuş. Böyle uygulamaları not ediyorum. :) |
Alıntı:
Bitkiniz nasıl oldu. Kolları sarkar vaziyete geldi mi ? Bendeki yurt dışından bir dal olarak aldığım büyüdü. Sarkmaya başladı. Kış gelince evde biraz kötü oldu. Baharla birlikte dışarıya çıkacaklar. Belgretta dışarıda saksılarda sarkar vaziyette idiler. Yıldızlarınızın durumunu da merak ettim. Siz çukur açamıyorsanız onlar nasıl büyüsün. Benimde benzer sorunlarım var. Ancak hepsi olmasa da çiçek açtılar. Yıldız sayfasında resimleri mevcut. http://www.agaclar.net/forum/soganli...er/7828-32.htm |
1 Eklenti(ler)
Siteye cep telefonundan fotoğraf yüklemeyi çok denedim ama olmadı. Umarım bu kez başarırım.
|
Nihayet oldu.:p Artık bahçemin fotoğraflarını paylaşıp ne kadar perişan halde olduğunu size de gösterebilirim.
|
1 Eklenti(ler)
Hala bahçeye gitmeye fırsat bulamadığım için yeğenim tarafından gönderilen fotoğraflardan görebiliyorum bahçemi.
|
1 Eklenti(ler)
Bahçem beni çağırıyor, gel sana ihtiyacım var diyor.:(
|
1 Eklenti(ler)
Kır menekşelerinin kimseye ihtiyacı yok.;) onlar bensiz de pekala idare edebiliyor.
|
1 Eklenti(ler)
Bahçemde çiçekler açmış.
|
Her paylaşımımın altında bir kır menekşesi fotoğrafı görüyorum ben. Gerçekten öyle mi yoksa benim telefonda bir sorun mu var?
|
1 Eklenti(ler)
Bahçenin bu bölümünde yapılacak çok iş var. Küvetten yaptığım havuzun çevresini kapatacak bir çözümü hala bulamadım. Bu çirkin görüntüyü kapatmak lazım.
|
Küveti iyice aşağıya gömüp toprakla sıfırlayın, sonra da kenara kahverengimsi cüruf dökün, kayrak yuvarlak taş koyun, aralara da büyük taşlar serpiştirirsiniz kaya gibi..
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Hedera çılgın bir sarmaşık. Bahçenin hemen her duvarına ekmiştim farklı zamanlarda. İlk yıl ektiklerim tüm duvarı kapladı ve bahçenin o kısmını ormana çevirdi.
|
1 Eklenti(ler)
Bahçenin bu kısmı da çok karışık durumda. İki tane farklı Cornus var ve ben bu yıl budamaya zaman bulamadım. Haftasonu çiçek tomurcukları oluştuğunu gördüm. Budamak için çok geç kalmışım. Mecburiyetten böyle dağınık kalacak.
|
Resmi düzeltseniz bahçenin karışıklığı epey düzelecek gibi.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Hydrangea paniculata Vanille Fraise Renhy. Fotoğraf mart ayı sonuna ait. Bu ortanca çeşidi yaklaşık 3-4 yıldır bahçemde. Bir kez yer değiştirdim. Bu türün çabuk büyüdüğünü duymuştum ama bu kadar yıl geçmesine rağmen hala bir karış boyunda. Budarmış falan da değilim. Hani derler ya ne öldürüyor ne güldürüyor diye, bu ortanca da ne ölüyor ne de büyüyor. Bu yıl ona özel ilgi göstermeyi planlıyorum. Umarım gelişme olur.
|
1 Eklenti(ler)
Yemeğini yer, yaramazlık yapmaz, anne sözü dinler ve derslerine çalışırsa büyüyünce böyle olabilir.:p
|
1 Eklenti(ler)
Dodecatheon pulch. Red Wings Deli Menekşe Kayan Yıldız Çiçeği bahçemin yeni bitkilerinden. İnternetten bulduğum fotoğraflar çok güzel. Ama bana gelen bitkinin yaprak yapısı bile çok farklı gibi geldi. Firma ile görüştük, kontrol ettiler ellerindeki ürünlerin barkodundan, bir yanlışlık yok diyorlar. Beklemeye ve çiçekli halini görmeye karar verdik.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:10. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025