agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   abk / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/33503.htm)

nuaymu 02-06-2016 10:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dongyul (Mesaj 1465991)
Sayın Abk; Bende bugün koiler ve havuz için fizibilite raporu yaptım araştırdım.

......

- Bu arada su teresi denilen ot varmış havuzlarda yetişebiliyormuş ve salata olarak tüketiliyormuş.

Neden şaşırmadım ki? Süper :)))

tarla kuşu 02-06-2016 11:11

Alıntı:

Sayın Abk; Bende bugün koiler ve havuz için fizibilite raporu yaptım araştırdım.

- Akvaryumcuları gezdim dolaştım, koi bulamadım ancak koilere benzer tül kuyruklu japon balıkları buldum.

- Koiler uzun süre yaşayan ve çok fazla su değiştirilmesine gerek duymayan balıklarmış ancak kışın aşırı soğuklarda içeri alınması gerekiyormuş. Ayrıca su kaplumbağaları ile yaşıyorlarmış sadece küçük boyutlularına zarar verirmiş ve havuzu biraz geniş tutarsan sorun olmaz dedi.

- Havuza gelince duşakabin tabanı bulup onun üzerine havuz yapmayı planlıyorum ancak halen havuza uygun yer bulunamadı.

Aklıma havuzu soktunuz iyi mi ettiniz kötümü bilmiyorum :p su sümbülü ve japon şemsiyesi havuzum olunca isterim ^^

- Bu arada su teresi denilen ot varmış havuzlarda yetişebiliyormuş ve salata olarak tüketiliyormuş.

Benim 3 tane koim vardı. Kışın buzun altında yaşıyorlar. İçeriye alınmaya gerek yok. Çok güzel solucan ve salyangoz yerlerdi. Aldığımda Çok küçüklerdi. 4 yılda bir karıştan büyük olmuşlardı. Biraz büyük alana ihtiyaçları var. Büydükçe size alışıyorlar ve elinizden yem yiyiyorlar.
Ne olduysa geçen sene arka arkaya kaybettim onları. Sanırım hastalık geldi. çok üzülmüştüm.
Bir de küçük şelale yapmıştım havuzuma, suyun havalanması gerekiyor sanırım. Öldükleri dönemde suyun havalandırması bozulmuştu.

dongyul 02-06-2016 11:26

Sayın Tarlakuşu; buradaki akvaryumcularda bulamadım sizce internetten alsam sorun olurmu? Siz nasıl temin etmiştiniz? Bir arkadaşım cam büyük akvaryumda bakmış alıştıklarını söyledi.

Yapmak çok istiyorum bakalım.

abk 02-06-2016 14:47

Alıntı:

- Akvaryumcuları gezdim dolaştım, koi bulamadım ancak koilere benzer tül kuyruklu japon balıkları buldum.

- Koiler uzun süre yaşayan ve çok fazla su değiştirilmesine gerek duymayan balıklarmış ancak kışın aşırı soğuklarda içeri alınması gerekiyormuş. Ayrıca su kaplumbağaları ile yaşıyorlarmış sadece küçük boyutlularına zarar verirmiş ve havuzu biraz geniş tutarsan sorun olmaz dedi.

- Havuza gelince duşakabin tabanı bulup onun üzerine havuz yapmayı planlıyorum ancak halen havuza uygun yer bulunamadı.

Aklıma havuzu soktunuz iyi mi ettiniz kötümü bilmiyorum :p su sümbülü ve japon şemsiyesi havuzum olunca isterim ^^

Bence aklınıza sokmam hiç de kötü olmadı. ;) Su sümbülü zaten çok hızlı ürüyormuş. Siz havuzu hazırlayana dek ürer ve ben size de gönderirim. Koi balıklarını telefonla sipariş verdi komşum ve kargo ile gelecekler. Havuz bitince koi almaya karar verirseniz satıcının telefonunu alır size iletirim.
Sanırım siz havuzu büyük tutmalısınız. Su teresi falan diye başlayıp sebze havuzu olmasın. ;)

abk 02-06-2016 14:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1466007)
Japon Şemsiyesine çok güldüm Sevgili abk.Keşke Allah'tan başka şeyler de isteseymişsiniz.Darısı Taner73'e.

Allah'tan başka bir şey hele şöyle para, ev, otomobil gibi şeyler istediğimde olmuyor ya.;)
Taner Bey siteden ayrıldı sanırım. Bahçe sayfasını da bulamadım.

abk 02-06-2016 14:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1466013)
:) Valla gelişmeler harika; maşallah!.. Anladığım kadarıyla herkes birbirini coşturuyor, şimdi sevgili abk'de diyecek ki 'aaa evet su kaplumbağası ben de isterim.' Rastgelsin, herşey gönlünüzce olsun inşallah!..

Gerçekten de birbirimizi coşturuyoruz galiba.;) Ama kaplumbağa istemem ben. Yıllarca akraba ve arkadaşların çocukları bir süre bakıp sonra sıkıldıkları kaplumbağalarını hayvanın hasta olduğunu bahane ederek işyerime getirip bıraktılar. Kendime ait olmayan bir sürü kaplumbağaya yıllarca baktım. Bu kadar kaplumbağa macera;)sı yeter bana.

abk 02-06-2016 15:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 1466014)
Koilere eğer havuzun dibinde saklanabilecekleri kuytu bir yer yapılırsa buzun altında tüm kışı geçirebiliyorlar. Ankara'da bile oluyor, Kocaeli'nde haydi haydi olur. :)

Bunu ben de okumuştum bir yerlerde. Kayalardan kışın balıkların gireceği yuva yapıyorlarmış. Belli bir derecenin altında zaten balıklarda hareketsiz oluyormuş.
Bir çeşit kış uykusu olmalı bu.;)

abk 02-06-2016 15:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarla kuşu (Mesaj 1466089)
Benim 3 tane koim vardı. Kışın buzun altında yaşıyorlar. İçeriye alınmaya gerek yok. Çok güzel solucan ve salyangoz yerlerdi. Aldığımda Çok küçüklerdi. 4 yılda bir karıştan büyük olmuşlardı. Biraz büyük alana ihtiyaçları var. Büydükçe size alışıyorlar ve elinizden yem yiyiyorlar.
Ne olduysa geçen sene arka arkaya kaybettim onları. Sanırım hastalık geldi. çok üzülmüştüm.
Bir de küçük şelale yapmıştım havuzuma, suyun havalanması gerekiyor sanırım. Öldükleri dönemde suyun havalandırması bozulmuştu.

Benim havuzda havalandırma yok. Yarım küvetten yapılma bir havuz zaten, büyükte değil. :( Koiler bu hızla büyürse (tabi benim havuzda yaşamayı beceripte) ilerleyen yıllarda onlara yer aramam gerekecek.

abk 10-06-2016 14:55

1 Eklenti(ler)
Gün güzeli çiçek açmış. ( Hemerocallis 'Moonlight Masquerade')

tarla kuşu 10-06-2016 15:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dongyul (Mesaj 1466096)
Sayın Tarlakuşu; buradaki akvaryumcularda bulamadım sizce internetten alsam sorun olurmu? Siz nasıl temin etmiştiniz? Bir arkadaşım cam büyük akvaryumda bakmış alıştıklarını söyledi.

Yapmak çok istiyorum bakalım.

Balıksir de de yoktu. Pet shopa sormuştum. Benim için getirtmişlerdi, hatta biraz fazla almışlar, sanırım satış iyi oldu, şimdi sürekli var. Pet shop varsa yakınlarınızda rica edin, getirebilirler.

abk 10-06-2016 15:05

3 Eklenti(ler)
Zakkumun rengi çok güzel ama budamak istiyormuş sanırım. Biraz rüzgar, şiddetli bir yağmur derken yerlere yattı.:( Yapraklarda sararmış. Çevremdeki diğer bahçelerdeki zakkumlarda keyifsiz.

abk 10-06-2016 15:08

1 Eklenti(ler)
Bu haliyle dağınık, ne buldumsa ektim bahçesi gibi duruyor.

abk 10-06-2016 15:43

2 Eklenti(ler)
güller bu kadar dağınık olmamalı. Yakından bakınca cosmos çok güzel. Yakın çekimler hile yapmak gibi gelmeye başladı bana. Bir bütün olarak güzel olmalı bahçe dediğin.

abk 10-06-2016 15:45

1 Eklenti(ler)
Lavantin de çiçek açmış. ;)

abk 10-06-2016 15:47

4 Eklenti(ler)
Bu fotograflar sayın TCM için. Creopsis dayanıklı ve ve güzel bir çiçek. ;)

abk 10-06-2016 15:53

4 Eklenti(ler)
Bu dağınık bahçe fotografları da Taner Bey için. (Her ne kadar artık buralarda olmasa da.) Bahçenin geniş açı fototgraflarını istemişti bir zamanlar.
Gilan'a da bahçenin şekli hakkında az-çok bilgi verecektir bu fotograflar. O da öncelikle bahçelerin bütününü kafasında oturtup ona göre öneri yapmayı seviyor. Pek de doğru yapıyor bence.
( Fotograflar bahçenin son hali değil ama çok farkta yok.)

TCM 10-06-2016 15:55

Çooook sağolun, pek güzelmiş... Tohumlarını toplamayı unutmayın :)

abk 10-06-2016 15:59

2 Eklenti(ler)
Bu zambak çiçeği güzel ama küçüktü. Normalde ağaç zambak olarak aldığım ve geçen yıl boyumu geçen zakkumlar da bu yıl sadece iki karış uzadı. (YeniGine nin uyarısı uzerine hatalı yazımı duzelttim. )

abk 10-06-2016 16:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1467700)
Çooook sağolun, pek güzelmiş... Tohumlarını toplamayı unutmayın :)

Unutmayacağım. ;) Geerçekten zahmetsiz bir çiçek, her bahçede olmalı.

abk 10-06-2016 16:25

1 Eklenti(ler)
Başka bahçelerde gördüğüm zaman çok özenmiştim bu irise. ;) Renkleri ne güzel, değil mi?

abk 10-06-2016 16:29

1 Eklenti(ler)
En çok gelişen, büyüyen yıldızım bu. Bazısı toprağın üzerine bile çıkmadı. Toprağı kazdığımda gayet diri ve dolgun yumrularının durduğunu gördüm. Acaba bazı yıldızlar Haziran ayının geldiğini farketmediler mi?

abk 10-06-2016 16:31

2 Eklenti(ler)
Bodur aslanağzı ne kadar coşkulu açmış.;)
Carexlerde pek değişiklik yok. Biraz daha zamana ihtiyaçları var sanırım. Hep böyle kuru ot gibi kalmazlar değil mi?

abk 10-06-2016 16:33

1 Eklenti(ler)
Erik ağacının dallarının kırılması gayet normal. Bu yükü taşımak her babayiğit dalın harcı değil. ;) Ah bir de lezzetli olsaydı.

abk 10-06-2016 16:35

3 Eklenti(ler)
Itır ve yer minesi çok sağlıklı, çok coşkulu. Geçen haftalarda aldığım o güzelim bodur yıldızlarsa tanınmayacak halde. :(

abk 10-06-2016 16:40

1 Eklenti(ler)
Bu soğanlının adını unuttum.:(
Sparaxis miş. :)

abk 10-06-2016 16:50

1 Eklenti(ler)
Hanımelinin çiçekleri de kokusu da kalmadı artık. Başka bahara....

abk 10-06-2016 16:52

1 Eklenti(ler)
Trompet hanımeli çiçeklenmeye devam ediyor. Ah bir de sarılacak bir yer bulsa kendine.

nuaymu 10-06-2016 17:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi abk (Mesaj 1467698)
Bu fotograflar sayın TCM için. Creopsis dayanıklı ve ve güzel bir çiçek. ;)

Coreopsis'leriniz kaç yılda öyle oldu? Benimkilerin ikinci yılı, yine de güzel çoğaldılar ama sizin bahçedekiler coşmuş resmen.

abk 10-06-2016 17:21

1 Eklenti(ler)
Gaura daha çok minik. Çabuk büyür, arsızdır, bahçemde kışı atlatabilirse gelecek yaz kocaman bir çalı olacak.;)

abk 10-06-2016 17:27

2 Eklenti(ler)
Kelebek çalısının ilk çiçekleri. Kırmızı çiçekli olması gerekiyordu. BUDDLEJA davidii Royal red adıyla aldım. Belki de etiketler karışmıştır. Çiçekleri salkım halinde, sanırım zamanla uç kısımları da açacak. Geçen yıl ektiğimde minicikti. Çok hızlı büyüdü. Budamaya iyi cevap vereceğini düşünüyorum.

abk 10-06-2016 17:31

1 Eklenti(ler)
Bu yıl bir sürü canna ektim. Tropikal görüntüsü ve soğuğa dayanıklı olmasını seviyorum. Ftotgraftaki canna geçen yıldan. Bu yıl ektimlerim daha küçükler. CANNA Lily , Bengal Tiger adıyla aldığım ve geçen yıl harika yapraklarına bayıldığım canna maalesef kışı atlatamadı. Dondu mu yoksa çürüdü mü bilmiyorum.

abk 10-06-2016 17:37

2 Eklenti(ler)
Kapıların boyanma aşamaları. İlk hali koyu kahverengiydi. Önce kırmızıya boyadık sonra kenar kısımlarını yeşile. Çok güzel değil hele kibar hiç değil. Zaten kibar bir kapı olmasını hiç istememiştim ki. ;) Canlı, dinamik, cıvıl cıvıl bir kapı istedim ve oldu galiba. ;) Daha tam bitmedi ama aşağı yukarı böyle bir şey olacak zaten.
İki eski süt güğümünden galvaniz saksım kireçle boyanarak kullanılmış. Şu anda kireçler dökülmüş. Onlara bir güzellik düşünmek gerek. Ne yağacağım konusunda kararsızım. Eski şeyleri severim ben. Hem de eski püskü halleriyle daha çok severim. Üzerindeki kireci tamamen kazımak imkansız.

YeniGine 10-06-2016 23:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi abk (Mesaj 1467701)
Bu zakkumun çiçeği güzel ama küçüktü. Normalde ağaç zakkum olarak aldığım ve geçen yıl boyumu geçen zakkumlar da bu yıl sadece iki karış uzadı.

Sevgili abk öncelikle acaba ben mi yanlış anlıyorum. :o Fotoğraftaki bitkin lilium.
Sonrası; Güngüzeline maşallah katmerlisi de varmış demek ki. Zakkumlar yıkılıyor, çok güzel olmuşlar onlara destek yapar isen toparlanırlar. Cosmoslarına da maşallah renkleri çok güzelmiş. Creopsis ilk kez senin bahçende gördüm ve tam bana göre bir bitki imiş, dertsiz-zahmetsiz.

Emeklerine sağlık, rastgelsin inşallah!..

gilan 10-06-2016 23:53

Kapılar kesinlikle capcanlı cıvıl cıvıl. :)
Yeşil-kırmızı renk birlikteliği ise çok iddialı olmuş, ben cesaret edemezdim. :) Bence aynı kombinasyonu bahçede çeşitli noktalarda tekrarlarsan çok güzel olur. Mesela banklarda, ya da başka aksesuarlarda, ya da bahçe kapısında... Böyle devam eden bir tema yaratmak bahçeyi toparlıyor, parçaları bir araya getiriyor.

BUDDLEJA davidii Royal red diye aratınca internette de koyu pembe çiçekler çıkıyor. Zaten nedense İngilizce'de çiçeklerin koyu pembe renklerini RED, koyu mor renklerini de BLUE diye adlandırıyorlar.
Örneğin: https://www.google.com/search?q=blue...unia+wave+blue

Coreopsis tarlası benim eklediğim fotoğrafı solda sıfır bırakmış. Bayıldım. ;) Gün güzeli de çok orjinal bir türmüş.

Geniş açılı fotoğraflar için de teşekkürler, gerçekten de bahçeyi kavramak adına çok faydalı. Sen, ben, sevgili nuaymu ve de diğerleri gibi peyzaj tasarımına gönül verenler için daha da faydalı. Bahçen bence çok güzel görünüyor. Şu an biraz dağınık görünen yerler olsa da birkaç seneye rüya bahçelerimize ulaşacağız adım adım. ;)

gilan 10-06-2016 23:54

Süt güğümlerinde ise gözüm var, bir gece ansızın..... :D

nuaymu 11-06-2016 00:07

Ben de saatlerdir o güğümleri düşünüyordum:)

Mesela benim olsaydı:), bahçemde langır lungur geçilmesini istemediğim kısımlardan birinin önüne koyardım öncelikle. Set oluştururlardı, manevi olarak :dilli: 'şuraya geçmeyiniz' mesajı vermiş olurdum. Böyle yüksek saksı olarak kullanabileceğim bir şeyler lazım bana.

Boyası konusuna gelince... kireçli kısım üstündeyken, elime bir sünger alır, koymayı düşündüğüm yere uygun olarak birkaç rengi üstüne rastgele sürer ve sonra temiz bir süngerle bunları hafifçe dağıtırdım. Siz daha güzelini yaparsınız eminim.:)

Muda 11-06-2016 07:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi abk (Mesaj 1467709)
En çok gelişen, büyüyen yıldızım bu. Bazısı toprağın üzerine bile çıkmadı. Toprağı kazdığımda gayet diri ve dolgun yumrularının durduğunu gördüm. Acaba bazı yıldızlar Haziran ayının geldiğini farketmediler mi?

Sn. abk;

Yıldızları sanırım biraz fazla derine gömdünüz. Ben bu yıl biraz daha farklı bir yöntem denedim. Yıldızların yumrularını bir gün suda bekleterek iyice şişmelerini sağladım. Daha sonra hazırladığım çukurlara koydum. üstlerini az bir şey geçecek şekilde toprakla doldurdum. Çukurlara yeniden su verdim. Zaman zaman verdiğim su ile yumruların canlanarak kısa mesafeden daha çabuk bir şekilde büyümelerini sağlamaya çalıştım. Biraz büyüdükleri zaman bu çukurları biraz gübre ile dolduracağım.

sevgihoca 12-06-2016 12:11

https://tr.pinterest.com/pin/92746073555754464/
Sevgili Abk,süt güğümleri demişsiniz,size güzel bir sayfa buldum.

abk 13-06-2016 15:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1467781)
Sevgili abk öncelikle acaba ben mi yanlış anlıyorum. :o Fotoğraftaki bitkin lilium.
Sonrası; Güngüzeline maşallah katmerlisi de varmış demek ki. Zakkumlar yıkılıyor, çok güzel olmuşlar onlara destek yapar isen toparlanırlar. Cosmoslarına da maşallah renkleri çok güzelmiş. Creopsis ilk kez senin bahçende gördüm ve tam bana göre bir bitki imiş, dertsiz-zahmetsiz.

Emeklerine sağlık, rastgelsin inşallah!..

Zambak yerine zakkum yazmışım ya da ipadin otomatik yazı özelliği sayesinde olmuş.;) Farketmemi sağladığın için teşekküler YeniGine. ;)

abk 13-06-2016 15:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 1467785)
Kapılar kesinlikle capcanlı cıvıl cıvıl. :)
Yeşil-kırmızı renk birlikteliği ise çok iddialı olmuş, ben cesaret edemezdim. :) Bence aynı kombinasyonu bahçede çeşitli noktalarda tekrarlarsan çok güzel olur. Mesela banklarda, ya da başka aksesuarlarda, ya da bahçe kapısında... Böyle devam eden bir tema yaratmak bahçeyi toparlıyor, parçaları bir araya getiriyor.

BUDDLEJA davidii Royal red diye aratınca internette de koyu pembe çiçekler çıkıyor. Zaten nedense İngilizce'de çiçeklerin koyu pembe renklerini RED, koyu mor renklerini de BLUE diye adlandırıyorlar.
Örneğin: https://www.google.com/search?q=blue...unia+wave+blue

Coreopsis tarlası benim eklediğim fotoğrafı solda sıfır bırakmış. Bayıldım. ;) Gün güzeli de çok orjinal bir türmüş.

Geniş açılı fotoğraflar için de teşekkürler, gerçekten de bahçeyi kavramak adına çok faydalı. Sen, ben, sevgili nuaymu ve de diğerleri gibi peyzaj tasarımına gönül verenler için daha da faydalı. Bahçen bence çok güzel görünüyor. Şu an biraz dağınık görünen yerler olsa da birkaç seneye rüya bahçelerimize ulaşacağız adım adım. ;)

Benim duvarlarım hep beyaz olur, eşyalar da pastel renkler. Ama bu evi alınca, eh evi de babam alıp badana parasını falan da o verince, babama masraf ettirmeye kıyamadım. ;) Evin iç duvarları pembeydi, aynı renk olsun, masrafı az olsun, dedim. Boyacı daha da koyu pembe yapmış. Malum köy evi ya, eşyalar da hep eski. Annemin yeşil gelinlik koltukları ve benim yeşil üzerine kırmızı çiçekli eski oturma grubum da girince, evin renkleri kendiliğinden ortaya çıkmış oldu. ;) Sıra kapılara gelince, neden olmasın, dedik oğlumla. Zaten biz boyuyoruz, sıkılırsak değiştiririz nasılsa. Bahçede kullandığımız bankı yeşil boyamıştım, minderler kırmızı. Cıvıl cıvıl oldu her yer. Güzellik kaygımız da yok. Mutluluk versin yeter. ;)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025