![]() |
Petunyalar..Ve yeni küpelim..
5 Eklenti(ler)
...
|
Küpeler ve..minik aubrieta..
4 Eklenti(ler)
...
|
aladin scout cinsi açelya,himalaya rhododendron ve pembe rhododendron
5 Eklenti(ler)
...
|
Vay canına, açelya Ankara'da oluyor mu? Bir de ormangülü, vallahi iyi iş başarmışsınız :eek:
|
Açelyadan tqm emin değilim ama orman gülünü daha önce terasda yetiştirmişliğim var,sonuçta iklim istekleri ve yapılar da benziyor,o yüzden bir cesaretle diktik bakalım n'olacak...
|
Bahçe ve çiçekler harika olmuşlar...İyi günlerde keyfini çıkarınız .... Açelya ve Orman gülünü ağaç gölgesi olan yerlere mi diktiniz...?? Öyle dikilmelerini tavsiye ederim... Yaz güneşine pek dayanıklı olmayan ve soğuk seven bitkilerdir ikiside....
Selam ve sevgiler..:) |
Berrin hanım çok teşekkür ederim güzel sözlerinizle beni onurlandırdınız,sizin bahçenizdeki çeşitlilik ve güzellik tartışma götürmez,en iyi takipçilerinizden biriyim..Orman gülü ve açelyayı mümkün olan en kuytu yere diktim,sabah 1-2saat dolaylı güneş alıyor...
Selamlar ve hürmetlerimle... |
orman gülü
2 Eklenti(ler)
orman gülü tamamen açtı..:p
|
rhodendron ve acaip kaktüs çiçeği..
4 Eklenti(ler)
Annemin kaktüsü çiçek açmış,o kadar etkileyici bir görüntüsü var ki resimledim hemen..Kaktüslerin çiçekleri ne kadar enteresan oluyor!:cool:
|
Orman gülü de müthiş. Ellerinize sağlık ;)
|
Teşekkür ederim Fagus sylvatica,orman gülünün bendeki hatırası bir başkadır..İngiltere'den binbir zorluka küçücük bir çelik getirmiştim,o zaman gümrükten canlı bitki geçirmek yasaktı ve ciddi bir cezası vardı..Yüreğim ağzımda gümrüğü atlattıktan sonra nihayet Ankara'ya ulaştım,ertesi gün toprak ve saksı amak için bahausa gittim
;bir de ne göreyim! her yer rhododendron!! bir çığlık atmışım ki görevliler koştu n'oldu diye.'.Bu yıl hollandadan ithal ettik' dediler..Aman çok iyi yapmışsınız, beni mi beklediniz dedim! yani güler misin ağlar mısın:)) |
Çeşitli..
2 Eklenti(ler)
Cimcime işbaşında:cool:
|
Görmeyeli heryer cennete dönmüş. Ellerinize sağlık
|
Sevgili neslihan0602, bahçeniz takip ettiğim bahçelerden. Her şey çok güzel, elinize emeğinize sağlık.
Orman gülünüzü ayrı bir sevdim. Ankara ikliminde soğuğa dayanıklı bir bitki mi? Cimcime çok tatlı, bu cimcimeler de olmasa işleri kim yapacak ki? Bizimki de bahçeye geldiğinde boyundan büyük işler yapıyor.:) |
Çok teşekkür ederim sevgili SDurul,bahçeme şeref verdiniz,ben de sizin bahçenizi takipteyim,çok güzel emek dolu bir bahçeniz var,gözüm gönlüm açılıyor gezdikçe.Keşke yakın olsaydık da birlikte tadını çıkarsaydık bahçelerin..Orman gülü ,uygun koşullar sağlanırsa Ankara'da oluyor,daha önce terasta saksıda 3 yıl yaşatmıştım,şimdi bahçede kuytu gölgeli bir yere aktardım,umarım yeni yerinde de mutlu olur..Küçük kızıma gelince;benden meraklı desem yeridir ,küçük küreğini alıp benimle fide bile dikiyor,umarım büyüdükçe ilgisini kaybetmez,sağlıkla kalın..
|
Teşekkür ederim bebe06 kapım herzaman herkese açık buyrun gelin..
|
Açelya mutlu sardunya mesut
4 Eklenti(ler)
....
|
Küpe ve güller
4 Eklenti(ler)
Sarmaşık güller birkaç gündür açmaya başladı:p
|
Alıntı:
|
Bu sarı çiçekli çalının adını bilmiyorum
4 Eklenti(ler)
Diğerleri..
|
Çiçekleri sağlıklı görünce insan mutlu oluyor.Harika görünüyorlar kolay gelsin.
|
Teşekkür ederim Adil bey ,sizinkilerin yanında lafı bile olmaz..
|
Sardunya ve ceylanlar.
5 Eklenti(ler)
En emeksiz çiçek sardunya,bayılıyorum bunlara,böceği yok hastalığı yok süperler..:p
|
Sardunyalara devam..
5 Eklenti(ler)
...
|
Güller işbaşında
5 Eklenti(ler)
Yavaş yavaş açmayabaşladı sarmaşık güller,bahçemde toplam 14 adet ve 6renk sarmaşık gül var..
|
....
1 Eklenti(ler)
....
|
Çok şanslısınız bahçeniz ne kadar güzel. Çiçekleriniz ve tüm bitkileriniz hem sağlıklı hemde görsel olarak çok güzel. Emeğinize sağlık.
|
İlk sayfanızdan başlayarak gezindim bahçenizde. 750 metrekarelik güzel bir bahçe, çoğu alan çim kaplı. Ve sevgiyle bahçesine bakan sahibesi :)
"Seneye bu bahçede bir kaç metrekare çim görebiliriz." diye düşünürken ilerleyen sayfalarda yavaş yavaş çimlerin kaldırıldığını okuyunca gülümsedim, yanıltmadınız beni :) Kompost kovası da alınmış, sebzeler de gelecektir peşinden... Minik yardımcınız tırmığa sarılmış bile , kolay gelsin sizlere :) Bahçenizde sağlıklı, mutlu, güzel günler diliyorum. |
Sevgili maki01,çok haklısınız,dümdüz bir çim bana hiç hitapetmiyor,bahçede yaşanmışlık olmalı,her köşesinde bir sürpriz,başka başka renkler olmalı..Bu yıl çeşitleri arttırmak istedim doğal olarak da çimin bir kısmını kaldırdım,sebze bahçem de var ama fideler çok küçük olduğu için henüz resimlemedim..Kendinize iyi bakın selamlar.
|
Sevgili mandalinleerik,selamlar ve güzel sözleriniz için çok teşekkürler,ama bence siz daha şanslısınız İzmir'de yaşıyorsunuz,bizim gibi bozkırın ortasında azıcık yeşillik için binbie emek harcamak zorunda kalmıyorsunuz,ikliminiz güzel şehriniz güzel:))
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025