![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Kırmızı güllerim balkondan çok güzel görünüyorlar, boyumu geçtikleri için yanlarından da fotoğraflayamadım, balkonumdan başarabildiğim kadar...
Eklenti 427538 Gül hatmilerim, sabah sefam. Eklenti 427539 |
4 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirmiş idim, 3 tanecik yetiştirebildim, ismini bilmiyorum.
Eklenti 427553 Flu çıkmış, fakat rengini çok seviyorum karanfilim. Eklenti 427556 Sakızlarım açmaya başladılar; çok şükür. Eklenti 427557 |
iyi akşamlar, İsmini bilmediğin çiçeğin ismini ben kadife çiçeği diye biliyorum. Başka adı var mı? varsa da bilen arkadaşlar yazabilir.
Birgün ziyaretine geleceğim, bu bahçede kahve içilir diye düşünüyorum;) |
Maşallah ellerine sağlık. birde o ilk resimdeki kadife çiçeklerinden hala yetiştire bılırsın son bahara kocaman olurlar kar yagana kadar acarlar. geçmek üzere olan tohumlardan ekin bir yerlere. sevgıler
|
Alıntı:
Vee gelelim, ziyaret konusuna. :D Ben de her seferinde bahçeni gezerken; geçerken ya da gelip beni alıp bahçesine götürüp bir kahve ikram etmez ki der dururum. Ama evet anlaşalım gel bir gün inşallah. |
Alıntı:
Sayın serkan anladığım kadarı ile devamlı Eminönü Çiçek Pazarı'na gidiyorsunuz, Sevgili Sevgi'de tabi olur der ise bir gün oraya gidelim derim. Ben orayı çok seviyorum. |
En kolay yetişen kadife çiçeği sizdeki. Çok rahat dökülen tohumlardan çıkıyor. Bendeki kocaman açıyor ama tohum serpmeme rağmen çıkmadı yenileri. Sizdekiler olsa çoktan çıkardı. ;)
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Sevgili dağçiçeği, sevgili pares, sevgili YeniGine, teşekkür ederim. Bugün ancak geçti. Sevgili dağçiçeği, allerjim yok fakat bu sefer nasıl bir arıysa geçmesi uzun sürdü. Sevgili YeniGine son eklediklerinizde çok güzeller. Sizde bu azim varken çok daha güzellerini başaracağınızdan eminim. Devamını bekliyoruz. Sevgiler... Arılara dikkatli olun yalnız.:) Sayfanızı teşekkürlerle meşgul etmemek açısından sizler okuduğunuzda bu mesaj silinecektir. |
Sakızlar en sevdiğim çiçeklerden, rengide güzelmiş sanırım yalınkat olanından sevgili YeniGine; Kadife çiçeklerin, Güller, Hatmiler, Karanfiler hepsi açmışlar, hatırlıyormusun sevgili YeniGine benim sayfamdaki Starliçenin etrafına ektiğim sarı çiçekleri kadife diye biliyordum demekki yanlış biliyormuşum, bu arada arılara dikkat edin, sabah sefaların oldukça yoğun olarak dolanmışlar, bende yeni edindiğim sabah sefası tohumlarını bu saatten sonra eksem olurmu acaba yoksa çokmu geç kaldım?
Yüreğine ellerine sağlık sevgili YeniGine Sevgilerimle... |
eminönünü bende severim Neden olmasın ,olur bugunde ordaydım ben. ama eskisi gibi deildi çiçekler çok azdı eskiden ramazanda olsa ne kadar çok bitki olurdu. bunada şükür dedim aldım 2 sardunya 3 kolyoz. sevgiler
|
Sevgili hdoğan; sağolasın evet benim de kadifelerim büyük büyük açıyor onları biliyorum. Fakat bunlar öyle ki minicik minicik çiçekli başka bir isimde çiçek olabilirler mi acaba diye düşündüm. Desenize o zaman yine tohumdan çimlendirmede sınıfta kaldım. :)) O kadar tohumdan üç tanecik başarabilmişim.
Sevgili SDurul; çok şükür iyi imişsin, sevindim. Güzel yorumların için teşekkür ediyorum, sağolasın. Sevgili milaca ben de yanlış hatırlamıyor isem onlar aynısafa idiler. Kadife değiller evet. Sakızlarım pek çiçekleri yok yeni yeni birkaç tane açmaya başladılar fakat yaprakları güzel ve fazlaca evet yalınkat açıyorlar. Arılara dikkat ediyorum, merak etmeyin. Sabah sefası tohumlarını da hemen ekin, iki-üç günde çıkıveriyorlar ve çok çabuk gelişiyor ve sarıyorlar. Teşekkür ediyorum. Sayın Serkan_İstanbul evet orayı sevdiğinizi ve sık sık gittiğinizin farkındayım sayfanızda dile getiriyorsunuz. Ben de orayı çok seviyorum. Evet nasip kısmet diyelim o halde inşallah. Sardunya ve kolyozlarınızı güle güle büyütün. |
Sevgili Yenigine merhabalar, bütün çiçekleriniz ne güzel olmuş, gülleriniz, sardunyalarınız, karanfiliniz, zinnialarınız, şu anda hatırlamadığım bir çok çiçeğiniz, hepsi çok güzel. Sayfanızı sessiz gezenlerdenim ama beğenilerimi sunmadan çıkmıyorum.:)Site bahçesini cennete çevirmişsiniz, ellerinize, yüreğinize sağlık...
Sevgiler... |
Sevgili aheste; merhaba, hoşgelmişsiniz... Teşekkür ediyorum, sağolun. Güzel yorumlarınızla sevindirdiniz beni.
Site bahçesinde bu kadar; ama bir iki komşum yardım etse bence daha iyileri başarılabilir. Ama olsun ben bu kadarı ile de mutluyum. Bu akşam sizin vasıtanız ile anlatmadan geçmeyeyim. Site bahçesi dedik ya; görmüşsünüzdür tam bina önündeki tarlalarımda mutfak atıklarını gömdüğüm yerde domatesler çıktı. Üzeri dolu; ama ben bir tanesinin bile tadına bakamadım çünkü kızaranı koparıyorlar. Helalı hoş olsun. Teravi saati kapıya çıktım bir baktım iki komşum yaşları benden oldukça fazla. İkisi de domateslere bakıyorlar hemen 'şşş çocuklar kopartmayın bakayım' dedim. Hemen ikisi de kopartmıyoruz valla Sema'cım deyiverdiler. Ve kıyamam meğerse ikisi de domatesler kızarsa da Sema bize getirse diye düşünürlermiş. Ama onlar da tabi muzdarip kim koparıyorsa bize kalmıyor diye hayıflandılar. Yani sonuçta ortak alan, site bahçesi. Başarabildiğim kadar. Teşekkür ediyorum, sağoluun. |
Sevgili ablacım o komşular kesin domatesin başında kızarmasını bekliyordur senden önce koparmak için :)) seni karşılarında görünce şaşırmışlardır tabii.
|
Sayın mandalinleerik; tekrar hoşgelmişsiniz. Yoktunuz yine... :))) Eveet yakaladım onları suçüstü. Ben öyle şşştt çocuklar kopartmayın bakayım onları deyince onlar da güldüler tabi. Sonra da kıyamam izah etmeye çalışıyorlar. Ama var bir koparan artık çocuklar mı, komşular mı bilemiyorum fakat bu gidişle ben bile tatlarına bakamayacağım.
|
Evet ablacığım iş değişikliği nedeniyle adaptasyon sürecindeyim sanırım saatlere ayak uydurmaya çalışıyorum.
Bu işin tek çözümü kamera. Hatta yüksek çözünürlü gece görüşlü bir kamera işinizi görür geriye çerezinizi alıp ekran karşısına geçerek beklemek kalıyor :) |
yok
daha da neler mandalinleerik, bi de alarm olsun tam olsun:) ablacım mutfak atıklarını kompost mu yapıyosun? bilmediğim bir amaç içinse kaçırmayayım:) malum senin çiçeklerin dehşet güzellikte oluyor, sırrı bu mu yoksa:) |
:D Sevgili hira'm güldürdün beni... Tamam mandalinleerik'in dedikleri kendi bahçem olsa yapar mı yaparım gerçekten...
Yok sevgili hira'm öyle kompost falan yapabilecek yerim, imkânım yok. Genellikle kışın 2-3 günlük mutfak atıklarını bir poşete toplayıp artık nere denk gelir ise bahçede her yerlere gömüyorum. Hepsi bu... Güzel övgün için de sağool, teşekkür ediyorum. |
Bahçe... MÜTHİŞ! Ne kadar güzelleşmiş görmeyeli ;) Zinnialar, sardunyalar, güller ve diğerleri... Arı kovanı çok güzel olmuş, domatesler daha çok olur hem, tabii kalırsa :D Ellerinize sağlık ;)
|
Sevgili Fagus artık iyiden iyiye merak etmeye başlamış idim seni. Hoşgelmişsin... ;) Valla kumrucukları beklerken arılar geldi. Domatesler zaten 4 kök, bugün baktım birkaç tane daha gitmiş üzerinden... Beğenilerin için teşekkür ediyorum, sağolasın.
|
bu geç saate bahçenize bir göz attım gördüğüm kadarıyla herşey çok güzel ellerinize emeğinize sağlık bu kadarını gördüm bayıldım hepsini görsem kimbilir ne olur.
Gece gece daha fazla ayılıp bayılmadan ben kaçayım bol çiçekli günler dilerim iyi geceler.... |
Sevgili eceyıldız merhaba, hoşgelmişsiniz... Çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Tamam sana da iyi geceler, iyi uykular, gönlünce olsun inşallah...
|
3 Eklenti(ler)
Yine tohumdan yetiştirdiğim yıldızlarım sanırım tohumlar karışıkmış hepsi aynı açmadı bu yıldız böyle bir garip açmış. Tomurcukta olanlar var fakat her an koparılabilecekleri için hemen fotoğraflayayım diye düşündüm.
Eklenti 428623 Eklenti 428624 Eklenti 428625 |
2 Eklenti(ler)
Bina önünde bir tanecik zinniam ve hemen yanında bir kök domatesim. Kopartmazlar ise inşallah tadına bakacağım ve iki komşuma birer tane vereceğim...
Eklenti 428628 Eklenti 428629 |
5 Eklenti(ler)
Bina önünden gazanyalarım...
Eklenti 428635 Eklenti 428636 Eklenti 428637 Eklenti 428638 Eklenti 428639 |
2 Eklenti(ler)
Yine bina önünden; sakızlarımın çiçekleri çoğalıyoor; üzerlerinde de tomurcuklar var.
Eklenti 428642 Ne olduğunu bilmiyorum, fide iken komşum vermiş idi minicik bir çiçek açmış. Rengi de çok güzel. Eklenti 428643 |
3 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:54. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025