![]() |
1 Eklenti(ler)
Mandarin sezonunu açalım dedik.
|
4 Eklenti(ler)
Güllerin içinden.
|
4 Eklenti(ler)
Soğan ve samırsaklar baya hızlı büyüdü yapraklarını koparıp yiyoruz. ;)
|
2 Eklenti(ler)
Mayer limon bu sene geçen seneden daha az tuttu. Ağacın her tarafı aynı şekilde tutmamış ama bize yeter belli bir süre daha. ;)
|
2 Eklenti(ler)
Melek gibi. 😁
|
4 Eklenti(ler)
Eskiden rengarenk kasımpatılarımız vardı, şimdi sadece bu var.
|
2 Eklenti(ler)
Washington portakal artık yenir. ;)
|
1 Eklenti(ler)
Bu sene turunçgillerde ürün çok iyi.
Klemantin mandarin. Genelde king mandarin diye bilinen çeşit bu sene çok yüklediği için meyveler de biraz küçük kaldı. |
2 Eklenti(ler)
Bu da genelde beğenilmeyen ama bu aralar meraklıları tarafından aranan bir tür olan turunç.
Toplama sorunu olan çeşitler için en iyi tozlayıcılardan biri turunçtur. Ayrıca az çekirdekli çeşit ekenler turunç da dikerse meyveler çok çekirdekli olabilir. En çok aşı uyumunun sağlandığı anaçlardan biridir. |
2 Eklenti(ler)
Portakallar da bu sene harika görünüyor.
1. Fotoğraf Kıbrıs portakalı diye yöremizde bilinen sofralık çeşit. Ne kadar rengini almış olsa da Mart Nisan arasında yemesi çok daha güzel. 2. Fotoğraf ise yerli sıkmalık çeşit. Suyu daha fazla ve kolay alınıyor, bu çeşit de marttan sonra çok daha leziz. |
3 Eklenti(ler)
Bu da sevgili limonumuz mayer. :)
Yediveren özellikte bir limon 2-3 kez meyve tutumu olabilir, hava koşulları uygun olursa. Şu anda üstünde meyve bırakmadım toplayıp kuytu bir yere aldım. Ne kadar dayanırsa kardır. Geçen sene Nisan ayına kadar kullandık (yani kalmadı :D). |
Alıntı:
|
Alıntı:
Beyaz olan geçen seneki soğuklardan dolayı kurudu. Bir de pembe olanı var. |
1 Eklenti(ler)
Şeker portakalı.
Turunçgillerden tatlı bir meyve. Asit oranı diğer turunçgillerden çok düşük, şeker oranı yüksek ve çekirdeği bol bir çeşit. Olgunlaştıkça ağaçta beklemesi çok düşük, meyveleri dökmeye çok meyilli. Piyasada bu aralar bulunması zorlaşıyor. |
1 Eklenti(ler)
Bahçemize bu sene diktiğimiz kamkatlar. Tadına baktık gayet güzel. Yetiştirme hakkında bilgileri ancak önümüzdeki zamanlarda verebilirim çünkü bu sene sadece dikip suladım.
|
3 Eklenti(ler)
Yenidünya'nın birkaç meyve ile beraber en önemli özelliği ters mevsimde çiçek açması, bu yüzden de hiç meyve alınamaması durumu var ancak çiçeklerini birden açmadığı için çok şiddetli dön olmadığı sürece meyve almanız muhtemel.
|
1 Eklenti(ler)
Henüz don olmayınca melekler açmaya devam ediyor.
|
4 Eklenti(ler)
Sezon sonu güller artık budayacağız.
|
1 Eklenti(ler)
Çevresel faktörler nedeniyle güldeki deformasyon.
|
3 Eklenti(ler)
Güller her haliyle güzel.
|
1 Eklenti(ler)
Bazen de vazoya koymak lazım. ;)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Gülüm...
|
2 Eklenti(ler)
Bahardalı....
|
1 Eklenti(ler)
Çok kibar...
|
Bahar dallarını görünce içimde bir şeyler kıpırdadı, kibarınız da çok utangaçmış. :)
|
Alıntı:
Hepsi açsın da öyle fotoğraflarım bakalım utangaçlığından vazgeçecek mi? :) |
Gülleri budadığımda sana gül çeliklerinden göndereyim mi, ister misin?
|
Vallahi yok demem ama geç kalınca tutturamadım Güler Abla 2 sene önce gönderdiğinde. Sizin ora ile bizim buranın hava sıcaklığı farklı olduğu için bayılıyor. Ben çoktan budadim filizlenmeye başladılar.
Sen ne zaman budaması düşünüyorsun? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025