![]() |
5 Eklenti(ler)
Bu güle bayılıyorum. :)
Her açıdan çekmek lazım. :D |
3 Eklenti(ler)
Kartopumuz yok ama beyaz gülümüz var. ;)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Güller çoklu açınca bir başka güzel.
|
1 Eklenti(ler)
Papatyam.
|
2 Eklenti(ler)
Sardunya da açıyor.
|
Alıntı:
Bu arada ben yazarken siz sardunyalarınızın resmini koymuşsunuz.. Sardunyalarınızın da maşallahı var, gerçekten çok güzeller.. |
5 Eklenti(ler)
Marullar dekoratif olarak da çok güzel görünüyor, artık tohum olma zamanı.
|
Her biri ayrı ayrı güzel sevgili h-doğan, emeklerine sağlık... Güllerine bayıldım maşallah.
|
Alıntı:
En sevdiğim bitkilerden biridir güller, yaklaşık 50 kök var ama hepsi farklı renk değil renkleri çoğaltmam lazım. ;) Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Resimleriyle alıntılıyorum ama anlamadım, resimler neden çıkmadı. |
Selma Hanım alıntı yaptığınızda fotoğraflar görünmez. Yalnız mesajdaki mavi oka tıklarsanız alıntı yaptığınız mesajı görüntüleyebilirsiniz.
|
Cahilliğimi mazur görün, resimle bir gösterseniz o mavi oku:(;)
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
:;)teşekkür ederim sayın Tcm. Artık buna dikkat ederim. Saygılar.
|
Rezeneyle dereotunun farkını merak ediyorum.
|
Yaprakları ve yaprak sıklıkları farklı. Dereotunda daha sık yaprak var, yaprak kokuları da farklı. Rezene çiçek vermeye başlayınca daha fazla uzuyor.
|
2 Eklenti(ler)
Brugmansialar bu sene erken açtı, kış ılık geçince bitkiler canlı kaldı.
|
5 Eklenti(ler)
Marullarım çiçekte.
|
1 Eklenti(ler)
Beyaz zambak mis.
|
2 Eklenti(ler)
Ne kadar güzeller değil mi?
Fotoğrafı yakınlaştırıp bakın bir de. Son 2 yıldır bayağı yaygınlaşan trips her bitkiye saldırıyor, ilk başta sorun gözükmese de çiçeklerde dökülmeye, meyvelerde ben eklenme ve dökülmeye neden oluyor. |
3 Eklenti(ler)
Takasta da paylaştığım marullar tekrar tohum olmak üzere. Hasat yakın tohum olarak. ;)
|
Marul tohumlarından sizden gelenleri ekmedim kışa doğru ekeceğim sıcaklarda kötü olurlar diye bekleyeceğim kışa
|
Yazın hemen tohuma kaçarlar, sonbaharda ekerseniz daha iyi.
|
3 Eklenti(ler)
Rezenede tohumlar kendini göstermeye başladı. En sondaki fotoğrafta baya bir yaprak biti var.
Neredeyse hiç bakım istemeyen bir bitki. Bir kere ektiniz mi bahçenizden kurtaramıyorsunuz, her sene çıkıyor. ;) Biz çocuklara kaynatıp gaz giderici olarak çok kullandık. Şikayetçi değiliz. Her sene 8-10 kök bırakıp bir sonraki sene için işimizi garantiye alıyoruz aynı zamanda rezene çayı için yeterince tohumunun oluyor. |
Meksika petunyası
2 Eklenti(ler)
Bu bitkide çok arsız. Bol çiçek açmasını istiyorsanız bol güneşli bir yere dikmeniz gerekiyor. Gölge yerde fazla boylanıyor ama az çiçekleniyor.
Yer altı sürgünleri ile ve dal parçasıyla da çoğalıyor. Bizim koşullarda tohum oluşturmadı bana da çelik olarak gelmişti. Sınırlandırılabilir ise çit bitkisi gibi kullanılabilir. |
Mirabilis jalapa - akşam sefası
5 Eklenti(ler)
Bakım gerekmeyen bir bitki daha. Çok rahatı sevmeyen bir bitki daha.
Aslında tüm bitkiler hatta tüm canlılar rahat olmayı ister. :p Çok gölge ve çok su olduğunda bitki iyi gelişir ama az çiçek açar. Suyunu fazla vermeyin ve bol güneş ışığı alan bir yere ekin. |
5 Eklenti(ler)
Akşam sefalarını birkaç renk ekerseniz ilerleyen yıllarda bir sürü değişik renkli akşam sefalarınız olur.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:01. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025