agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   h_dogan / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/30117.htm)

h_dogan 18-02-2013 07:08

Çok teşekkürler Sn. heyyamola. Eve gidince denerim artık. Burayı görmemiştim. ;)

gülsu 18-02-2013 08:04

Sn h dogan bahçe sayfanız hayırlı olsun. Hoşgeldiniz. Bahçeniz çok güzel. Portakal bahçesini her zaman merak ederim. Bir gün nasip olsada o portakalların içinde öylece gezsem. Bu bahçeden çok güzel şeyler çıkacak. Bekliyorum.. Bahçenizde huzurlu ve sağlıklı yaşayın....

h_dogan 18-02-2013 08:15

Teşekkür ederim Sn. gülsü. Çiçek açma zamanı turunçgiller daha da güzel olur. Nasipse güzel bir bahçe yapacağım. İlginiz için teşekkürler.

Manifesto 18-02-2013 08:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1103475)
... Çiçek açma zamanı turunçgiller daha da güzel olur. ...

Portakal çiçeklerinin mis gibi kokusu eşliğinde sabah kahvaltısı,akşam çayı...

hanndan 18-02-2013 18:16

Sayın h_dogan bahce sayfanız hayırlı olsun.
Bahçenin asıl sahibi ısırganı görünce aklıma ısırganlı gözleme geldi,çok güzel oluyor:) denemenizi tavsiye ederim.
Rezeneyi bende bu sene ekmek istiyorum,sanırım kolay yeşillendi.Sizin bahçede görünce heveslendım hemen tohumunu almalıyım.İsviçreden ablamın tavsiyesi üzerine ekmeye karar verdim.Sanırım meyvesi lezzetliymiş.
Saygılar.

h_dogan 18-02-2013 19:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hanndan (Mesaj 1103846)
Sayın h_dogan bahce sayfanız hayırlı olsun.
Bahçenin asıl sahibi ısırganı görünce aklıma ısırganlı gözleme geldi,çok güzel oluyor:) denemenizi tavsiye ederim.
Rezeneyi bende bu sene ekmek istiyorum,sanırım kolay yeşillendi.Sizin bahçede görünce heveslendım hemen tohumunu almalıyım.İsviçreden ablamın tavsiyesi üzerine ekmeye karar verdim.Sanırım meyvesi lezzetliymiş.
Saygılar.

Bahçe sayfama hoşgeldiniz Hanndan Hanım. Çok memnun oldum.
Hanndan Hanım maydonozla akraba olmasına rağmen rezene tohumları çok hızlı çimlendi. Tohum takas etkinliğinden aldım ilk defa yetiştiriyorum ben de. Şifalı bitkiler grubuna da giriyor sanırsam.

h_dogan 18-02-2013 20:09

4 Eklenti(ler)
Red romanie marullar seyrek çıktılar

Eklenti 371024

İcebergler iyi çıkış yaptı bu hafta kısmet olursa şaşırtacağım.

Eklenti 371025

Pazılar da çok iyi çimlendiler.

Eklenti 371027

Acı kapya biberlerim de hızlı büyüyorlar.

Eklenti 371028

h_dogan 18-02-2013 20:11

1 Eklenti(ler)
Sellukalarım da çıkıyor. Annelerinin yanına bir de yavrular eklenecek ama bunları saksıya dikeceğim bakalım gelişimleri nasıl olacak.

hanndan 18-02-2013 20:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1103917)
Bahçe sayfama hoşgeldiniz Hanndan Hanım. Çok memnun oldum.
Hanndan Hanım maydonozla akraba olmasına rağmen rezene tohumları çok hızlı çimlendi. Tohum takas etkinliğinden aldım ilk defa yetiştiriyorum ben de. Şifalı bitkiler grubuna da giriyor sanırsam.

Evet,şifalı bitkiler grubunda.

h_dogan 18-02-2013 20:22

Birkaç yabancı ot

3 Eklenti(ler)
Yabani form: Düğün çiçeği- Ranunculus sp.

Eklenti 371032

Bu da yabani tere formlarından birine benziyor. Brassicaceae familyasından ama adını bulamadım.

Eklenti 371033

Veronica agrestis

Eklenti 371034

h_dogan 18-02-2013 20:48

5 Eklenti(ler)
Domatesler

Eklenti 371042

Domatesler

Eklenti 371043

Şebboylar da hızlı büyüyor

Eklenti 371044

Şebboy

Eklenti 371045

Bhut joloika

Eklenti 371046

almira 18-02-2013 21:44

Maşallah; tohumlar son hız çimlenmiş. Ben tohumları daha yeni ekmeye başladım. İnşallah benimkiler de böyle güzel çimlenir.

Denizardacan 18-02-2013 23:41

Sayfanız hayırlı olsun sn H. Doğan,
Maşallah sebze fideleriniz çok bıcır bıcır büyüyorlar, bizim bu manzarayı görebilmemiz nisan ortasını bulur:(.
Yalnız bir şey aklıma takıldı yine:D, siz maydonoz, rezene gibi çok çok otsu sebzeleri de mi şaşırtıyorsunuz küçük kaplarda gördüm de.
Bir de selluka tohumlarınızı 2013 tohum takasa mı göndermeyi planlıyorsunuz :confused:

Bahçenin kraliçesi portakallar bir tarafa, diğer herşey diğer tarafa bana göre, elleriniz dert görmesin, bereketiniz katlanarak çoğalsın:).

h_dogan 19-02-2013 07:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Denizardacan (Mesaj 1104072)
Sayfanız hayırlı olsun sn H. Doğan,
Maşallah sebze fideleriniz çok bıcır bıcır büyüyorlar, bizim bu manzarayı görebilmemiz nisan ortasını bulur:(.
Yalnız bir şey aklıma takıldı yine:D, siz maydonoz, rezene gibi çok çok otsu sebzeleri de mi şaşırtıyorsunuz küçük kaplarda gördüm de.
Bir de selluka tohumlarınızı 2013 tohum takasa mı göndermeyi planlıyorsunuz :confused:

Bahçenin kraliçesi portakallar bir tarafa, diğer herşey diğer tarafa bana göre, elleriniz dert görmesin, bereketiniz katlanarak çoğalsın:).

Hoşgeldiniz Sn. Denizardacan.
Maydonozu şaşırtmıyorum direk yerinde. Rezeneyi de ilk defa ekiyorum ama maydonoz şaşırtılabildiğine göre rezene de şaşırtılır diye düşündüm. ;)
Sellukaları 2013 tohum takasına göndereceğim bu sene yetişmediği için.

h_dogan 19-02-2013 07:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almira (Mesaj 1104013)
Maşallah; tohumlar son hız çimlenmiş. Ben tohumları daha yeni ekmeye başladım. İnşallah benimkiler de böyle güzel çimlenir.

Hoşgeldiniz Sn. almira.
Ben üzerlerini naylon örtüyle örttüğüm için erken ektim tohumları. Bazılarını 20 ocakta ektim. :D Aslında benim amacım domateslerle Atlantik Dill's Giant'ı erken yetiştirmek çünkü çok sıcakta ikisi de etkileniyor. Diğerleri de arada kaynadı, hava da ılık gitti bu sene. ;)

gülenyüz 19-02-2013 08:32

Sizin orada domatesler bile kızardı gelip yiyeceğiz.Biz burada tohumunu ekmedik daha aradaki farka bakarmısın;)

h_dogan 19-02-2013 14:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gülenyüz (Mesaj 1104162)
Sizin orada domatesler bile kızardı gelip yiyeceğiz.Biz burada tohumunu ekmedik daha aradaki farka bakarmısın;)

Kısmetse bekleriz domatesleri yemeğe. :D

hberbul 19-02-2013 15:33

Ben de mart ayını bekliyorum tohum ekmek için.Geçen yıl da erken ektiğim için boyları çok uzadı güneş ışığını tam alamadığı için,sonra sıkıntı yaşadım boylarını desteklemek için.
İnşallah siz sorun yaşamazsınız.Baharatları ben de çok merak ediyorum.Birsürü baharat tohumu var ekeceğim...

h_dogan 19-02-2013 15:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hberbul (Mesaj 1104444)
Ben de mart ayını bekliyorum tohum ekmek için.Geçen yıl da erken ektiğim için boyları çok uzadı güneş ışığını tam alamadığı için,sonra sıkıntı yaşadım boylarını desteklemek için.
İnşallah siz sorun yaşamazsınız.Baharatları ben de çok merak ediyorum.Birsürü baharat tohumu var ekeceğim...

Sn. hberbul ben küçük tünelin altında tutuyorum ışıklanma problemi yok. ;)
İnşallah bereketli bir yıl olur hepimiz için.

gülenyüz 21-02-2013 09:58

Günaydınlar.Domates fidelerinden almaya gelmiştim ama bahçenin sahibi yok galiba...

h_dogan 21-02-2013 11:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gülenyüz (Mesaj 1105789)
Günaydınlar.Domates fidelerinden almaya gelmiştim ama bahçenin sahibi yok galiba...

Hoşgeldiniz Sn. gülenyüz. Fideler büyüyor, bu hafta hiç bakmadım haftasonuna ne kadar büyümüşler göreceğiz. ;)

Cymbelina 21-02-2013 14:37

Sayın h_doğan, sayfanız hayırlı olsun:) Narenciyelerinize ve çiçeklerinize, tüm bitkilerinize maaşallah.

131 nolu mesajınızdaki son resimdeki çiçek bir kır çiçeği değil mi? Çiçeği tam gözükmemiş ama mavi oluyordu benim hatırladığım. Pek çok yerde kendiliğinden çıkan, minik narin mavi çiçekleri olan bir bitki. Onun adını merak ediyordum. Büyük ihtimalle o Veronica dediğiniz sanırım. Ben de bunca güzellik arasından tutup neyi sordum değil mi?:D Ama ne yapayım, o çocukluğumdan beri sevdiğim ve unutmadığım minik bir çiçek:)

h_dogan 21-02-2013 16:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina (Mesaj 1105937)
Sayın h_doğan, sayfanız hayırlı olsun:) Narenciyelerinize ve çiçeklerinize, tüm bitkilerinize maaşallah.

131 nolu mesajınızdaki son resimdeki çiçek bir kır çiçeği değil mi? Çiçeği tam gözükmemiş ama mavi oluyordu benim hatırladığım. Pek çok yerde kendiliğinden çıkan, minik narin mavi çiçekleri olan bir bitki. Onun adını merak ediyordum. Büyük ihtimalle o Veronica dediğiniz sanırım. Ben de bunca güzellik arasından tutup neyi sordum değil mi?:D Ama ne yapayım, o çocukluğumdan beri sevdiğim ve unutmadığım minik bir çiçek:)

Ziyaretiniz için teşekkür ederim Sn. Cymbelina. Dediğiniz kır çiçeği, şanslıyım demek ki kır çiçekleri benim bahçemde de var. Papatyalar açsın siz o zaman görün. ;)

gülenyüz 22-02-2013 19:51

1 Eklenti(ler)
Arkadaşım senide atlamayayım.Nasılsınız.Tüm arkadaşlarımın bahçesini gezip çiçek hediye ettim. Sizi de atlamayayım.Sevgi ve Saygılar...

h_dogan 22-02-2013 21:30

Çok teşekkür ederim Sn. gülenyüz, yüzünüzden gülücük eksik olmasın şeref verdiniz.
Çiçek çok güzel rengi de hoş bitki kendinden büyük iş başarmış. ;)

h_dogan 22-02-2013 21:36

2 Eklenti(ler)
Bunlar Brugmansia ve sellukanın dondan sonraki halleri şimdi bunları ekliyorum bir de bahardaki hallerini görüp karşılaştırırız. ;)

h_dogan 22-02-2013 21:37

Brugmansia'yı dipten budadım ama sellukayı tam budamadım. :mad:

h_dogan 23-02-2013 22:16

4 Eklenti(ler)
Portulacaria afra ve yeni yavruları. :D

h_dogan 23-02-2013 22:17

3 Eklenti(ler)
Adana'da bir parktan geçen hafta kopardığım Aloe vera'lar. :D

h_dogan 23-02-2013 22:18

1 Eklenti(ler)
Nergiz açıyor bütün gün güneşi görmediği için biraz geç kaldı. ;)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025