![]() |
Çoban çantası- Capsella bursa-pastoris
2 Eklenti(ler)
Tohum kapsülleri çok hoş bir bitki ama çok çabuk çoğalıyor. ;)
|
Sirken- Chenepodium album
2 Eklenti(ler)
Bu bitkide iyi koşullarda oldukça fazla tohum bağlıyor boyu da 2-3m'ye ulaşıyor. Tohumları çok küçük miktarı derseniz bence binlerce.
|
Ebegümeci- Malva sp.
1 Eklenti(ler)
Bu bitki de oldukça dayanıklı, çiçeği de çok güzel. Ebegümeci - Galeri - agaclar.net
|
Diğer yabancı otlardan bazıları
5 Eklenti(ler)
Eşek marulu- Sonchus asper
Yabani hardal- Sinapis arvensis Yer fesleğeni- Mercurialis annua Yabani papatya- Matricaria chamomilla Şifa otu- Conyza sp. |
Bunlardan ebegümeci, çoban çantası, ısırgan otu ve sirken benim bildiğim tüketilebiliyor. Yani hiç uğraşmadan kendi kendine yetişiyor ve doğa size hediye ediyor yiyin diye. ;)
Daha bir sürü bitki var ama adlarını bulayım yüklerim. ;) |
Bunlarda geçen yazdan birkaç görüntü
5 Eklenti(ler)
Nektarin ve salatalık
|
Alıntı:
|
Benim bildiğim de soğuktan yapraklarının pembeleşip kızardığı. :) Normalde hepsi yeşil yaprak. ;)
|
sayfanız hayırlı uğurlu olsun. nice güzellikleride görmek dileğiyle sevgiler.
|
Alıntı:
|
Sayfanız hayırlı olsun Sn.h_dogan, bitkileriniz çok güzel ve sağlıklılar. Güzel paylaşımlarınızı takip edebilmek için abone olmam şarttı, yoksa yeni sayfalar açıldığında gözden kaçırıyorum. :) Yeni ektiğiniz bitkilerle başarılı, bol meyveli bir sezon diliyorum.
|
Alıntı:
|
Günaydınlar.Gününüz aydın olsun ....
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Günaydınlar Arkadaşım,Sayfana uğrayıp bahçenden Sevgililer Günü için bir gül kopartayım dedim ama kıyamadım.İştesiniz galiba iyi çalışmalar...
|
Alıntı:
Vallaha bir şey diyeyim ben açtıkları zaman koparmağa kıyamıyorum. Dalında daha güzeller. Sevgiyle kalın. ;) |
mesleğim itibariyle şifalı bitkilere olan ilgimden dolayı birkaç şifalı bitkiyi de canlı olarak görmüş olduk sayenizde, hepsi çok hoş
|
Sayın h dogan nerelerdesiniz Arkadaşım.
|
Alıntı:
Birkaç fotoğraf yükleyelim sayfamız boş kalmasın ;) |
1 Eklenti(ler)
Erkenci şeftalimiz tek tük çiçek açmağa başladı. Havalardan bitki de şaşırdı.
Bir çiçeğin resmi bugün fotoğrafladım. |
1 Eklenti(ler)
Sıkmalık portakallar oldukça albenili oldular. Şubat-mart itibariyle oldukça lezzetli oluyorlar.
|
4 Eklenti(ler)
Kabakgiller büyüyorlar.
Sırasıyla Lif kabağı, spagetti kabak, Atlantic Dill's Giant ve istiridye kabak |
1 Eklenti(ler)
Bu da Washington portakal. Oldukça ince kabuklu ve çok lezzetli.
|
Şu resim aralarına yazı yazmayı bir türlü beceremedim. :(
|
3 Eklenti(ler)
Kalanchoe'ler açmağa hazırlanıyor.
|
1 Eklenti(ler)
Çin lahanamı salyangozlar hırpalamış biraz. :mad:
|
1 Eklenti(ler)
Süs biberlerinin arasında davetsiz misafir var. Ben ekmedim, fide toprağı için bahçedeki toprağı kullanıyorum bir de hayvan gübresi sanırım ordan gelmiş beraber.
|
1 Eklenti(ler)
Rezene oldukça hızlı büyüyor. Şaşırtınca da bu kadar hızlı büyüyecek mi acaba?
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:24. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025