![]() |
Alıntı:
Bizim bölgemizde (Bakla zınnı - Tropinota ( Epicometis ) hirta) zararlısı çok yoğun olarak görülmüyor. Budama yanlış bir tercih olur. Seyreltme doğru olandır. Selam ve saygılarımla... |
Sn murvet
Verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkürler. Saygılar |
2 Eklenti(ler)
|
Elinize sağlık Nuri Hocam süper görünüyorlar.
|
2 Eklenti(ler)
Merhaba sayın h_dogan
Bu pazar günü, acele ile 40 günlük fasulye ve yerli süt mısırı tohumumlarını ekebildim... Siftah yaptık... Hayırlısı bakalım... Bahçemden; Eklenti 385901 Cheiranthus cheiri - Sarı Şebboy Eklenti 385902 Cheiranthus cheiri - Sarı Şebboy |
Biz de iki lalenin gözüne bakıyoruz açsın diye...Maaşallah 41 kere!!! mükemmel açmış laleler.
|
Merhaba sayın neslihan0602
Merhaba Bahçe sayfamı ne kadar çok yalnız bırakmışım. Bahçem bu sene daha da derli toplu bir hale geldi. Fakat zaman darlığından sizlerle paylaşma fırsatım olmadı... Sonbaharla birlikte bahçenin son durumu ve yapılacak çalışmaların hazırlığını yapıyorum, sizlerle paylaşmak istiyorum . |
Sayın Nuri Mürvet, bu sayfalarınızı ilk defa gezdim, okudum çok değerli bilgilerle donatılmış. Daha önce bu sayfalara bakmış olsaydım belki de bir çok bitkim kurtulmuş olacaktı. Bu değerli bilgilerin bulunduğu başlığı artık yakın takibe alıyorum. Ellerinize ve gönlünüze sağlık, kolay gelsin. Saygılar, selamlar efendim...
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın Yaylacı
Bahçemde mevsimin son çiçeklenmesini yapan Avize Çiçeği - Yucca Flamentosa Eklenti 456391 Yucca Flamentosa - Avize Çiçeği |
3 Eklenti(ler)
Bahçemdeki, yabani otsu bitkiler...
Eklenti 457543 Eşek hıyarı, Acı Kavun (Ecballium elaterium) (Zehirlidir) Eklenti 457544 Eşek hıyarı, Acı Kavun (Ecballium elaterium) (Zehirlidir) Eklenti 457545 Eşek hıyarı, Acı Kavun (Ecballium elaterium) (Zehirlidir) |
Ülkemizde kabakgiller ailesinden ender yabancı otlardan biri. :)
Diğer bir adı da "cırt atan". Olgunlaşmış meyveleri ellediğinizde ya da herhangi bir şeyle dokunduğunuzda tohumlarını fırlatıyor. Bu bitkinin sinüzit tedavisinde kullanıldığını duymuştum. Doktor önerisi olmadan kesinlikle kullanılmaması gerekir. |
5 Eklenti(ler)
Merhaba sayın h_dogan
Aslanağzı - Antirrhinum majus subsp. Susuzluğa dayanıklı, fakir topraklara uyumlu, uzun ömürlü, bol güneş seven problemsiz bir bitkidir. Eklenti 457706 Aslanağzı - Antirrhinum majus subsp. Eklenti 457707 Aslanağzı - Antirrhinum majus subsp. Eklenti 457708 Aslanağzı - Antirrhinum majus subsp. Eklenti 457709 Aslanağzı - Antirrhinum majus subsp. Eklenti 457710 Aslanağzı - Antirrhinum majus subsp. |
Alıntı:
|
Merhaba, lavanta hakkinda verdiginiz bilgiler icin cok tesekkürler, gecen sene diktigim lavantalari yaban tavsanlari sürekli otlandigindan lavantalarim gelisemedi, celikleme yöntemiyle cogaltmayi düsünüyordum...
|
Alıntı:
Özelikle, kabuk ve çekirdekleri çok zehirlidir. Olgunlaşmamış, daha yeşil iken toplanıp kullanılırsa zehirli, ishal edici ve kusturucudur. Kocakarı ilacı olarak sinüzit tedavisi için doğrudan burun deliklerine uygulandığı zaman, ciddi alerjik reaksiyonlardan dolayı ani nefes durmasına yol açabileceğinden öldürücü etkiye sahip çok tehlikeli bir bitkidir. Uzman hekime danışılmadan kullanılmamalıdır. Annenizin adına, çok büyük geçmiş olsun... |
Alıntı:
İlgi ile takip edip, paylaşımda bulunduğunuz için bende size teşekkür ederim. |
5 Eklenti(ler)
Sonchus oleraceus (Ekmek Devedikeni, Yıllık Ekmek Devedikeni) Yaprakları yeşil salata olarak yenir. Ispanak gibi pişirilir. Eklenti 457824 Sonchus oleraceus (Ekmek Devedikeni, Yıllık Ekmek Devedikeni) Eklenti 457825 Sonchus oleraceus (Ekmek Devedikeni, Yıllık Ekmek Devedikeni) Eklenti 457826 Sonchus oleraceus (Ekmek Devedikeni, Yıllık Ekmek Devedikeni) Eklenti 457827 Sonchus oleraceus (Ekmek Devedikeni, Yıllık Ekmek Devedikeni) Eklenti 457828 Sonchus oleraceus (Ekmek Devedikeni, Yıllık Ekmek Devedikeni) |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Malva neglecta – Küçük ebegümeci. Genç bitkiler sebze olarak kullanılır. Protein ve C vitaminince zengindir. Eklenti 458694 Malva neglecta – Küçük ebegümeci. Eklenti 458695 Malva neglecta – Küçük ebegümeci. Eklenti 458696 Malva neglecta – Küçük ebegümeci. |
Sayfanızı baştan sona büyük bir beğeniyle gezindim..Anlatımınız,görselleriniz ve bilgileriniz hepsi birbirinden değerli ve öğretici...Emeklerinize sağlık...Teşekkürler...
|
Alıntı:
İlgi ile takip edip paylaşımda bulunduğunuz için bende size teşekkür ederim. Saygı ve selemlarımla... |
1 Eklenti(ler)
Bahçemdeki otsu bitkiler.
Havaların soğuması ile son günlerini yaşayan, taze ve kurusunu severek tükettiğimiz Reyhan, Fesleğen ( Ocimum basilicum L.) Eklenti 458814 Reyhan, Fesleğen ( Ocimum basilicum L.) |
1 Eklenti(ler)
Bahçemdeki otsu çiçekli bitkiler.
Zinnia elegans - Zinya Çiçeği Haziran-Eylül ayları arasında çiçeklerini açar. Kırmızı, mor, beyaz, sarı renklerde, yalınkat ve katmerli çiçekleri 30-100 cm. boylanır. Sonbahara ve soğuklara dayanıklıdır. Gece donlarına hassastır. Güneşli yerleri ve suyu sever. Humuslu ve geçirgen toprakları sevsede... Fakir olan topraklardada sorunsuzca güzel ve bol çiçeklerini sergiler. Eklenti 458890 Zinnia elegans - Zinya Çiçeği |
Alıntı:
|
Alıntı:
Merhaba sayın Eser İlhan, Reyhan, Fesleğen ( Ocimum basilicum L.) Tek yıllık, ılıman iklim bitkisidir. Yarı gölge alanda kuvvetli gelişir. Suyu sever. Gelişimi hızlı olduğundan (mayıs -eylül) mahsül için defalarca budama yapılabilir. Her yıl tohumdan üretilmesi gerekir. |
Alıntı:
|
Sayın Mürvet,
Acaba ebegümeci bu mevsimde toplanıp yenir mi? Çevremde bolca çıktıklarını görüyorum. |
Alıntı:
Merhaba sayın yağmur, Baharda toplanır diyorlar ama, bu mevsimdeki durumu harika görünüyor... Bence, toplanıp yenilebilir. Yemeğini yapmasını bilenler farklı damak tadı üretebiliyorlar. Aslında kendisi tadsız ve yavandır. Şifa niyetine... Afiyet olsun... |
2 Eklenti(ler)
Çayır Sakım Otu - Phleum pratense Eklenti 459794 Phleum pratense - Çayır salkım otu Eklenti 459795 Phleum pratense - Çayır salkım otu |
2 Eklenti(ler)
Bahçemdeki kaktüsler,
Opuntia humifusa (O. comprressa) - Kaynana dili ve armut yapısındaki meyvesi Eklenti 460010 Opuntia humifusa (O. comprressa) - Kaynana dili ve Meyvesi Eklenti 460011 Opuntia humifusa (O. comprressa) - Kaynana dili ve Meyvesi |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025