![]() |
Bahçemdeki, yabani otsu bitkiler...
Geçen yıl (2012) Eylül ayında foptoğrafını çekmiştim. Eklenti 458918 Solanum alatum - Köpek üzümü Eklenti 458919 Solanum alatum - Köpek üzümü |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 458920 Raphanus raphanistrum - Yabani Turp Otu Göbek lahanası, tohuma erken kalktı... Eklenti 458921 Brassica oleracea "Capitata" -Göbek Lahana |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 458922 Geranium asphodeloides - Turnagagası Eklenti 458923 Geranium asphodeloides - Turnagagası |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 458924 Alyssum maritimum (Lobularia maritima) - Deliotu, Kuduzotu |
4 Eklenti(ler)
Bahçemdeki, soğanlı bitkiler...
Hyacinthus - Sümbül Eklenti 379389 Eklenti 379390 Eklenti 379391 Eklenti 379392 |
Alıntı:
|
:( Ben de o bitkiyi 'Bahçemdeki yabani otsu bitkiler' diye görünce 'aa aynısafa ve ben ne kadar çok seviyorum, özen gösteriyorum, aman yetiştirebileyim diye çabalar sarfediyorum' diye düşünürken :D kendi kendime hem hayıflandım, hem de güldüm.
|
:D Kabristandan topladım bir sürü getirdim bir özen bir itina toprağı kürekle karıştırdım, gübreler attım bir itina ile de toplu bir vaziyette dikmiş idim. :D
|
Alıntı:
Evet, Aynı sefa çiçeği karıştırmadınız. (Calendula officinalis) = Portakal Nergisi, Aynı sefa çiçeği, Şamdan çiçeği, Altıncık, Ölü çiçeği, Tıbbi Öküzgözü, Nergis, Tıbbi Nergis gibi isimlerlede anılır. |
Alıntı:
Merhaba sayın YeniGine, Ömürsünüz... Sizin bu içten, cana yakın, dobra yanınızı çok seviyorum... Var olun İnşallah... |
1 Eklenti(ler)
Bahçemi ot bastı, nasıl temizlenecek bilemiyorum... Zaman darlığı şimdiden başladı... Çapaya hazırlanıyordum. Cuma, cumartesi kar yağdı, bahçe yine balçık çamur... En az bir hafta daha beklenilecek... Eklenti 379569 Sümbül ve Mis Zambak... |
Teşekkürler Sayın Nuri Murvet; inşallah hep beraber, siz de varolun.
|
Sayın Nuri Mürvet Bey. bu otlardaın bizim bahçede de var ama çoğunun isimlerini bilmiyordum.Sayenizde bir kısmını öğrendim.Teşekkür ederim.Demek ki şimdi bahçedeki otlara daha dikkatli bakacağım..
|
Siz ota bakın , ben hala kar seyredeyim , valla hayıflanıyorum artık yahu :)
|
Merhaba sayın asbilgiç,
İlgi ile takip ettiğiniz için, bende size teşekkür ederim. Alıntı:
Şimdilerde başladı ama, bir ay sonra bölgenizin muhteşem florası uyanacak... Aaaaaahh. Oralarda olmak vardı.... O anın tadını çıkartın... Bizlerlede paylaşırsanız çok mutlu oluruz. |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 379803 Tussilago farfara - Kabalak, Öksürükotu Eklenti 379804 Tussilago farfara - Kabalak, Öksürükotu Eklenti 379805 Tussilago farfara - Kabalak, Öksürükotu Eklenti 379806 Tussilago farfara - Kabalak, Öksürükotu Eklenti 379807 Tussilago farfara - Kabalak, Öksürükotu |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Eklenti 380055 Narcissus pseudonarcissus 'Emperor' - Nergis Eklenti 380056 Narcissus pseudonarcissus 'Emperor' - Nergis |
Teşekkürler Sayın Nuri Mürvet; nergizin ismi güzel olmuş. Zira, bende bir iki çeşit nergiz var, komşular soruyor 'Bu ne' Cevap: 'Nergiz.' 'Peki bu ne' Cevap 'Nergiz' :D Tamam artık İmparator Nergizi sorduklarında rahatlıkla İmparator Nergiz diyebileceğim.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bahçemde 6 tür nergis bulunmakta... Çiçeklenenleri, fotoğraf çekimini yaparak paylaşırım... Bahçemdeki, soğanlı bitkiler... Eklenti 380279 Narcissus × medioluteus - Nergis Hibrit |
2 Eklenti(ler)
Sümbüller çoştu... Eklenti 380281 Hyacinthus Orientalis Purple Dream - Kırmızı Sümbül Eklenti 380282 Hyacinthus - Sümbül |
3 Eklenti(ler)
Erkenci türler açmaya başladılar. Eklenti 380826 Tulipa leen van der mark - Lale Eklenti 380827 Tulipa leen van der mark - Lale Eklenti 380828 Bahçemde geçen seneki açmış halleri... |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Eklenti 381262 Euphorbia helioscopia -Sütleğen (Zehirlidir) Eklenti 381263 Euphorbia helioscopia -Sütleğen (Zehirlidir) |
Sayın Nuri Mürvet,
Çeşit bolluğunuz çok güzel.Ben lalelerinizi daha doğrusu tüm soğanlı bitkilerinizi merak ettim.Geçen senenin lale fotoğraflarını da koymuşsunuz.O lalelerin ya da diğer soğanlıların soğanlarını tek tek topluyor musunuz yoksa dokunmayıp toprakta mı bırakıyorsunuz?Topraktan alıyorsanız ne zaman söküyorsunuz?O soğanlardan ertesi sene aynı verimi alabiliyormusunuz? Selamlarımla. |
Alıntı:
İki günden beri yağan sağnak yağmurlar, bahçe işlerini yapılamaz duruma getirdi... Merhaba sayın kartal124, Soğanlı bitkilerimi Lale haricinde topraktan çıkarmıyorum. Diğerlerini (Nergis, Sümbül, Zambak, Gün güzeli, Glayöl, çiğdem gibi) soğanlı bitkilerim plastik, delikli kasalar içinde toprakta sabit olarak duruyorlar. Laleleri yoğun ekiyorum (500-600 adet). Bahçemde büyük alan kaplıyorlar. Çiçeklenmeden sonra tohum kozalarını koparıp atıyorum... Bu süreçten sonra potasyum ağırlıklı gübre veriyorum. Yaprakları sararıp kuruyunca topraktan çıkarıyorum... Verim oldukça iyi oluyor. İhtiyaç fazlası lale soğanlarını dostlarla paylaşıyorum... Söküm sonrası boşalan alana, mevsimlik çiçekler ekiyorum. Geçen sene boşalan alana süs biberi, ve oturak fasulye ekmiştim... Selamlarımla... |
500-600 adet lale; maşallah Sayın Nuri Mürvet ne kadar güzel... İnşallah nasip kısmet olur ise bu sene ihtiyaç fazlası soğanlarınıza talibim...
Ben de geçen sene çiçekler geçince sap kökünden kestim yapraklar solana kadar hiç ellemedim. Hepsi solduktan sonra soğanları çıkarttım, kuruttum; yastık kılıfı içersinde sakladım. Eylül sonu gibi tekrar diktim... Şu an büyük çoğunluğu tek yapraklı... Çiçek sapı gösterenlerde minik minik... ki ben soğanları sökmeden önce çok güzel, verimli gösterişli lalelerim oluyor idi. :( |
Alıntı:
İstediğiniz lale soğanı olsun... Çiçeklenmeden sonra lale soğanının sağlıklı bir şekilde gelişmesi ve bir dahaki yıl çiçeğinin iri ve güzel olması için bakım ve gübreleme çok önemlidir. Lale soğanlarını sabit olarak bırakırsanız, soğan 40-50 cm derinliğe kadar iner. Bahçemde lale sökümü sonrasında ana soğanla beraber irili ufaklı genç soğanlarda oluyor. Bu genç soğanları talep edenlerle paylaşıyorum. Bahçemden söküm sonrası çıkan soğanlar, ticari boyda ve irilikte olmadığından bazen gönülsüz bir paylaşım oluyor. Ticari boy ve ebatlarda iri ve sağlıklı soğanlar istenirse... Bölgemizde İstanbul belediyesinin soğanlı bitki ihtiyacını karşılamak için üretim yapılıyor. Lale soğanı hafif çekiyor. Üreticide, geçen sene 1 kg soğan satışı 4-5 tl arasındaydı.... Yerini hazırlayın... Bir çuval göndereyim isterseniz.;) |
1 Eklenti(ler)
Zaman darlığından kasalara dikemediğim sümbül soğanlarını, tavuk kümesinin arkasındaki çit telin kenarına ekmiştim...
Bu güzel görüntü kümesin arkasında kaldı... Eklenti 382937 Hyacinthus - Sümbül |
SN MÜRVET
Ben bu sene şeftali ağaçlarını ÇİÇEK ZINNI yüzünden budamadım.4/5 yıllık ağaçlarımın çiçeklerini soğuk almazsa çiçek zınnına kaptırıyorum.İlaç yasakmış,kova leğen lede çözüm bulamadım. Sorum şu: Şeftali ağacım meyveye yatarsa [çiçek zınnı yeyip bitirmezse] budama mı yapsam seyreltme mi? Selamlar saygılar. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:33. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025