![]() |
1 Eklenti(ler)
Bahçemdeki yabani otsu bitkiler...
Bölgemizde Silivri - Sinekli'den meşelik orman bölgesinden bahçeme taşıdığım Primula vulgaris çiçeklendi... Eklenti 458893 Primula vulgaris |
3 Eklenti(ler)
Bahçemdeki, yabani otsu bitkiler...
Baldıran (Conium maculatum) çok zehirli bir bitkidir. Eklenti 458894 Conium maculatum - Baldıran Eklenti 458895 Conium maculatum - Baldıran Eklenti 458896 Conium maculatum - Baldıran |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 458897 Rumex crispus - Evelik (Labada) Eklenti 458898 Rumex crispus - Evelik (Labada) |
3 Eklenti(ler)
Eklenti 458899 Anthemis arvensis - Tarla Köpek Papatyası Eklenti 458900 Fumaria officinalis - Şahtere Eklenti 458901 Trifolium dubium - Sarı Küçük Üçgül |
Baldıran otu, geçen haberlerde çıktı bir kaç çocuk yemiş ve zehirlenmişler hatta birisi ölmüş. Maydanoza çok benziyor. Tadı da mı benziyor acaba da çocuklar bulup yediler?
|
Alıntı:
|
Merhaba sayın Ayşe Yıldız, emel262
Alıntı:
Yaprakları erken dönemde maydanoz, rezene, yaban havucu ve havuça çok benzer. Genelde yol kenarlarında, tarla sınırlarında kısaca doğada her yerde sıkça karşımıza çıkar. Bakın benim bahçemde bile çıkıyor. Yabani kırsal alanlardan yemek, salata yapmak için ot toplayan dikkatsiz, acemi meraklıların zehirlendiği bilinmektedir. Dikkat edilmesi gereken Zehirli bir bitkidir. Yapraklarının, acımsı ve kötü bir kokusu vardır. Çocuk, akıl sır ermez... Yenmiyecek, muzur şeyleri bulur yer... Çok dikkatli olunması gerekir. |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 458902 Capsella rubella - Kuşkuşotu Eklenti 458903 Capsella rubella - Kuşkuşotu |
Sayın Nuri Mürvet, bu kuşkuş otu yenebilen bir bitki mi acaba? Bizim bahçelerimizde de çok çıkıyor ve biz onu salata olarak tüketiyoruz. Yani bizdekine benzettim, beyaz çiçekli oluşu beni tereddüte düşürdü acaba aynı bitki mi o da tartışılır. Bizdekilerin çiçeklerini henüz görmedim. Biz onu hindiba olarak biliyoruz.
|
Alıntı:
Çiğ olarak veya ıspanak gibi pişirilerek yenir. Diye, biliyorum.... Bazı yörelerde madımak adı ile de anılıyor. Burada Kara hindiba olarak paylaştığım fotoğraf var. Bahsettiğiniz, bu bitkimidir? |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 458905 Stellaria media- Kuş Otu Eklenti 458906 Stellaria media- Kuş Otu |
sayın Nuri mürvet bu otların tümü bizim bahçede de var. Bir kısmının isimlerini bilmiyordum sayenizde öğrendim.Teşekkür ederim.Şu anda İzmir deyim kuş otuna burada (pazarda) kuşkonmaz dediler.Yöreye göre değişiyor demek ki.
|
Alıntı:
Sayın Nuri Mürvet, bu bahsettiğiniz sarı çiçekli olanı. bizim buralarda testere dişli hindiba diyorlar ve onu da tüketiyoruz. Diğerini ise Kara hindiba başlığında daha detaylı olarak paylaşmıştım. Sizin sayfanıza koysam mı diye düşündüm ama bilemedim. Saygılar |
Alıntı:
|
Alıntı:
Baharla beraber malüm yabani bitki âlemide uyandı. Otsu bitkilerin hepsi hatta daha fazlası, bahçelerimizde var. Dikkat edip, önemsemediğimiz ne kadar fazla cins ve tür otsu bitki bahçelerimizde mevcut. Mevsimsel çıkışlarını, çiçeklenme ve tohum zamanlarını takip edip paylaşılsa bütün yıl zaman ayırmak gerekir. Daha onlarca çeşit ve türde yabani otsu bitkinin fotoğraflarını çekip, isimlerini tespit ettim. Paylaşmanın yararlı olacağına inanıyorum... İlginize, teşekkür ederim... |
Alıntı:
Bahçenizde paylaşmışsınz, lingini bu sayfada verebilirsiniz. Yabani otsu bitkilerde, yöresel isimler farklı, farklı olabiliyor. Saygı ve selamlarımla... |
Alıntı:
Bilgi için teşekkür ederim... |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 458908 Sinapis arvensis - Yabani Hardal Otu Eklenti 458909 Sinapis arvensis - Yabani Hardal Otu |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Eklenti 458910 Galium aparine - Yoğurt Otu Eklenti 458911 Galium aparine - Yoğurt Otu |
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın serkan_istanbul
Bahçemdeki, yabani otsu bitkiler... Eklenti 458912 Viola odorata - Kokulu Menekşe |
Yoğut ne güzel..
Otu ise;aman aman temizlemek ne mümkün! Sahi; temizlemek ne ile mümkün? |
Alıntı:
Yabani otlarla yapılan yemekleri, hiç bilmem... Dolayısı ile, konu hakkında bilgim yok... Bende, merak ettim şimdi... |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 458913 Mercurialis annua - Sultan Otu Eklenti 458914 Mercurialis annua - Sultan Otu |
Alıntı:
Merhaba, bahsettiğim bitki http://www.agaclar.net/forum/1112645-post19.htm http://www.agaclar.net/forum/1112654-post20.htm |
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın akçabardak,
Aynı bitkiden söz ediyoruz. Taraxacum officinale (Latince) Dandelion (İngilizce) Karahindiba. (Türkçe) Eklenti 378674 |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 458915 Muscari armeniacum - Arap sümbülü Eklenti 458916 Muscari armeniacum - Arap sümbülü |
1 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:58. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025