![]() |
Maşallah çok güzeller ,burada çevreyi görmüyoruz acaba buradada gelincikler açmış mıdır bak merak ettim.
|
1 Eklenti(ler)
Bu yılda, bahçemdeki zeytinlerde erken hasat yaptım. Erken bakım yaptım. Kesilen yerlere macun sürdüm.
Yangın riskine karşın atıkları topladım. Erken hasat ve bakım yapılan yıllarda, verim artar. Çünkü ağacın, çiçeğe hazırlık için zamanı oluyor. Zeytinyağı da kaliteli olur. |
5 Eklenti(ler)
Baharın Rengarenk Güzel Çiçekleri
|
5 Eklenti(ler)
Baharın Rengarenk Güzel Çiçekleri
|
Sn. Muallim; laleler ve sümbüller muhteşem görünüyorlar, ellerinize sağlık.
Zeytin ağaçlarınız bol bereketli ve verimli olsunlar. Sağlıcakla:) |
Sayın Muallim; soğanlılarınız!.. Ne kadar güzel olmuşlar maşallah, harikalar. Ben de övünüyorum 8-9 soğanlı ile... Çok güzel olmuşlar gerçekten, ellerinize sağlık.
Sayın Muallim şimdi çiçekleri geçecek, çiçek saplarından koparacaksınız, gübreleyeceksiniz yapraklar kendiliğinden kuruyup kopana kadar bekleyeceksiniz. Peki ondan sonra ne yapacaksınız? |
Bu kırmızı olan ballık mı yani?
Syn h doğan, Hoş geldiniz. Dediğiniz gibi o resim, ballıkdır. Sağlıklı günler dilerim. Selam ve sevgilerimle… Maşallah çok güzeller, burada çevreyi görmüyoruz acaba burada da gelincikler açmış mıdır bak merak ettim. Syn nardane, Siz de hoş geldiniz. Yerin konum farkından açmadıysa da açacaktır Sağlıklı günler dilerim. Selam ve sevgilerimle… Sn. Muallim; laleler ve sümbüller muhteşem görünüyorlar, ellerinize sağlık. Zeytin ağaçlarınız bol bereketli ve verimli olsunlar. Sağlıcakla Syn sevgi, Siz de hoş geldiniz. Güzel yorum ve dilekleriniz için teşekkür ederim. Sağlıklı günler dilerim. Selam ve sevgilerimle… Sayın Muallim; soğanlılarınız!.. Ne kadar güzel olmuşlar maşallah, harikalar. Ben de övünüyorum 8-9 soğanlı ile... Çok güzel olmuşlar gerçekten, ellerinize sağlık. Sayın Muallim şimdi çiçekleri geçecek, çiçek saplarından koparacaksınız, gübreleyeceksiniz yapraklar kendiliğinden kuruyup kopana kadar bekleyeceksiniz. Peki ondan sonra ne yapacaksınız? Syn YeniGine Siz de hoş geldiniz. Güzel yorum ve dilekleriniz için teşekkür ederim. Bu yıl yeni diktim. Yerlerinde bırakmayı, seneyi beklemeyi düşünüyorum. Sağlıklı günler dilerim. Selam ve sevgilerimle… |
ne kadar da muhteşem olmuş maşallah..ellerinize sağlık.
|
2 Eklenti(ler)
Bir çeşit kır orkidesi.Yöremizdeki adı dukguk çiçeğidir.
Yöremizde, baharın aynı günlerinde bir kuş öter, bir çiçek açar. Guguk kuşu ile Anadolu orkidesi.. Dukguk, dukguk diye öten guguk kuşuna yöremizde dukguk denilir. Bu kuşla, aynı günlerde açan Anadolu orkidesini de dukguk çiçeği denir. |
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Bahar çiçekleri
|
Sayın Muallim,
Sitede gezerken bahçenizde Anadolu salep orkidesi olduğunu gördüm. Bildiğim kadarıyla sahip olduğumuz pekçok şey gibi bu orkideler de neredeyse kalmadı. Benim Bayramiç'in Üzümlü köyünde yaşanabilir duruma getirmeye çalıştığım kerpiç bir evim ve küçük bir bahçesi var (300 m2 kadar). Acaba uygun bir zamanda ve uygun bir şekilde birkaç kök almak ve kendi bahçemde yetiştirmek mümkün olabilir mi? Hemen belirtmeliyim ki ticari bir amaçla değil, ama salepin başka yerlerde de yetişmesi belki yeniden çoğalmasına vesile olur diye düşündüm. Ayrıca iklim ve toprak farklılıkları ne derece etkili olacaktır bilemiyorum. Bilgilendirirseniz çok sevinirim. Teşekkürler ve saygılarımla.. |
Sayın korucak,
Uzun süredir internet bağlantısı yapmadığımdan mesajınızı bugün gördüm. Mart, Nisan aylarında, orkidelerin çiçek açtığında yardımcı olurum. Şu anda toprak üstü kuruyup yok oldu.Toprak altındaki yumruları bulmak çok zor. Her yörenin kendine özgü bir orkide türü var.Bunlar,sizin yörede de yetişir mi bilmem ? Selam ve sevgilerimle… |
4 Eklenti(ler)
Eski begonvillerim dondu,kurudu.Bunlar da yeni yetiştirdiklerim.
Eklenti 423430 Eklenti 423431 Eklenti 423432 Eklenti 423433 |
4 Eklenti(ler)
|
Sayın Muallim, hoşgelmişsiniz... Minelerinize maşallah, ne yaptınız da bu kadar güzel olmuş, gelişmişler... Hele fotoğrafta ilk ve son mineler muhteşem olmuşlar... Maşallah!..
|
Alıntı:
Geçen Aralık ayında ninelerin tümünü toprağa diktim.Toprakta,saksıya göre daha iyi gelişiyor.Aynı anda dikilip saksıda olanlar daha çelimsiz oldu. Her gün sularız.Birde geçmiş başaklarını keseriz. Selam ve sevgilerimle... |
Alıntı:
Sn. Muallim, ilginiz için teşekkür ederim.Hoş bir tesadüf olmalı; Mart-Nisan ayları benim için de çok uygun olacak, Çünkü evim inşallah yakında bitecek ve ben de bu sonbaharda bahçeyi düzenleyeceğim. Orkidelere de bir yer ayırırım.Umarım bizim yöreyi de beğenirler.. Tekrar görüşmek üzere, sağlıkla kalın... |
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Milas Parkında çam ağaçlarının tepesine çıkmış sarmaşıklar
Eklenti 424196 Eklenti 424197 Eklenti 424198 |
3 Eklenti(ler)
|
Teşekkürler Sayın Muallim; benim de bahçe toprağında minelerim var ve geçmiş çiçekleri hemen koparıyorum sizinkiler kadar gösterişli değiller...
Sarmaşık acem borusu; ne kadar güzel sarmış o ağacı öyle. Ben de inşallah nasip olur ise akasya ağaçlarından birisinin dibine dikivereyim diye düşündüm... Emeklerinize sağlık... |
3 Eklenti(ler)
Bahçemden
|
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Doğayı paylaştığım dostlarımdan birirsi.Doğa; bizim olduğu kadar onlarında yaşam alanı...
Yeter ki biz,onlarla beraber yaşamasını kabul edelim. Eklenti 425049 Eklenti 425061 |
3 Eklenti(ler)
|
:) Sayın Muallim bahçe dostunuz çok güzel, sevdim onu. Bahçeniz yine maşallah! Ellerinize, gönlünüze sağlık...
Sizin sayfanızda acem borusunun ağaca sarılmış halini görünce pek beğendim hemen ertesi gün bir komşumun bahçesinden kök kısmına yakın yerden çekip (tam kökünü çıkaramadım) koparttım ve bahçedeki akasya ağacının dibine diktim. Ama toprak resmen bir taş mecburen kazdığım yere dikip kapatıverdim, o günden beri suluyorum fakat yapraklar soluyor gibi. Bakalım inşallah tutar da diyorum. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:12. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025