![]() |
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
Hocam merhaba
Kır çiçekleri çok güzel mavi olanlar lale mi anemon mu acaba Saygılar |
4 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Teşekkür ederim.Mavi olanlara yöremizde lale denilir. Litatürdeki adı Anemon dur. Selam ve sevgilerimle... |
3 Eklenti(ler)
Bu yıl havalar bazen yağışlı, bazen güneşli gidince bahar güzel olacak.
Şimdiden toprağa çiçekler halı gibi örttü. Her taraf rengârenk, yemyeşil... Eklenti 373241 Eklenti 373242 Eklenti 373243 |
3 Eklenti(ler)
|
Sayın Muallim maşallah bu ne güzelliktir böyle. Çook güzeller çok. Fakat henüz şubat ayındayız nisan - mayıs ta nasıl olacaklar acaba?
|
of, of offf, bunlar ne güzellikler böyle, bayıldım doğrusu, iyiki çekip buraya atmışsınız.
|
Alıntı:
Bu yıl havaiar genellikle yağmurlu ve güneşli olduğundan birde kuzeyi kapalı yerlerdeki bitkiler çabuk büyüdü. Selam ve sevgiler. |
Alıntı:
Beğendiğinize sevindim. Selam ve sevgiler. |
3 Eklenti(ler)
Bahçelerim den Anadolu salep orkidesi.Yöresel adı Gelincik(Orchis anatolica)
Eklenti 377758 Eklenti 377759 Eklenti 377760 |
4 Eklenti(ler)
Bahçelerim den Anadolu salep orkidesi.Yöresel adı Gelincik(Orchis anatolica)
Eklenti 377763 Eklenti 377764 Eklenti 377765 Eklenti 377766 |
merhaba,
Sevgili Muallim, elinize sağlık uzun zamandır bu güzelliği görmemiştim..özlemişim. bizim oralarda da çok olur bu talep orkidesinden, biz ona dildimbak deriz çok güzel kokardı, yakın resmi var mı? Benim gördüklerimin kırmızısı da vardı, bu rengide ortası benekli benekli değil mi? sevgilerimle |
Alıntı:
Özleminizi giderdiğimi sevindim. Resimlerdeki Anadolu Orkidesinin bir türdür. Anadolu’da yetişen pek çok türü varmış. Eskiden çok yerde vardı. Salepçiler kökünü kazıdı… Şimdi korunan birkaç özel bahçe kaldı. Oralarda ne zamana kadar korunur? Bu orkidenin çiçeğinin son kısmı dışa doğru açılan 3 dilcik var. Bu dilciklerin ortasında geriye doğru krem renk üstüne çingene pembesi noktacıklar var.Ayrıca kendine has güzel bir kokusu var. Bilmem anlatabildim mi? Sanırım sizde bunu öğrenmek istediniz. Selam ve sevgilerimle... |
merhaba,
Evet sevgili Muallim, bu o...dildimbak diye bildiğim s alep orkidesi imiş teşekkür ederim. Hem yeniden gördüğüme hemde ismini öğrendiğime sevindim. Kokusu çok kesindi kırmızı olanın bu renge göre, bizim köyde de çok var, fakat kimse toplamıyor, sanırım ne olduğunu bilmiyorlar..umarım ögrenmezler hiç, yoksa onuda tüketir bizim insanımız. Kuzu kulağı( ekşimik) ve orman kapari bitkisini aradıkları gibi, altını üstüne getirirler ormanların. tekrar teşekkürler, sevgilerimle |
4 Eklenti(ler)
Baharın çoşkusu kır çiçekleri
Eklenti 378542 Eklenti 378543 Kırçiçekleri ve Türk Bayrağı Eklenti 378544 Eklenti 378545 |
Salep orkidelerinin nesli tehlikede mi? Bir ara öyle bir şey duymuştum. Çok fazla toplanıyor doğadan malesef.
|
Alıntı:
Son yıllarda Yöremizin fazla göç alması, tarım alanlarının genişletilmesi, Anadolu salep orkide'sinin yaşam alanlarırıı çok daralttı. Kalanları da, salepçilerin bilinçsizce kazmaları ,bitirmek üzere. Umarım başka yörelerde durum böyle değildir. Selam ve sevgilerimle... |
hocam maşallah süper görüntüler ellerinize sağlık
|
Alıntı:
nçsiz. Yol açmak için canım ormanları katledenler ev yapmak için ağaçları kesenler örnek çok.. |
3 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Bağışlayın… Mesajınızı bugün fark ettim. Sizin de belirttiğiniz gibi doğadaki katliamı görüp de kızmamak, üzülmemek elde değil. Dağlara bakıyorsun, bilinçsizce açılmış taş ocakları güzelim yeşil dokuyu kel etmiş. Güzelim tarım arazileri imara açılmış, ya da maden aramaya açılmış. Bilinçsizce kullandığımız kimyasal gübre ve yabancı tohumlar ağzımızın tadını/sağlığımızı bozdu. Son elli yıldır bilinçsizce kullandırılan tarım ilaçları pek çok canlının soyunu bitirdi. Bunlar ilk aklıma gelenler. Farkında mısınız? Biz kendi kendimizi yok ediyoruz. Doğada böyle başka canlı var mı? Selam ve sevgilerimle… |
2 Eklenti(ler)
Gelincikler
Yöremizde kırlarda doğal yetişen,Gelincik otu tazeyken yenir. Ispanak gibi böreği yapılır. Zeytinyağında taze soğanla kavrularak da yenir. Ispanaktan daha çok tercih edilir. Yöremizdeki adı kapçık otudur Eklenti 381660 Eklenti 381661 |
2 Eklenti(ler)
Pamukluk(Laden gülü) çalısı;
Yöremizde kırsal kesimde, zeytin bahçelerinde doğal olarak yetişir. Kökleri toprağın yüzeyindedir. Müdahale edilmezse boyu 50 cm kadar olur. Yağmurdan sonra elle kolayca sökülür. Baharda çiçek açar. Bizde bilinen bir yararı yoktur. Yağışlı geçen baharın sonuna doğru, köküne yakın yerde ballık denilen bir bitki çıkar. Bu bitkinin gözenekleri sıkıştılarsa jelimsi tatlı bir sıvı çıkar. Bu sıvı yenilir. Üstteki resim Pamukluk(Laden gülü),altaki de Ballık bitkisidir. |
Bu kırmızı olan ballık mı yani?
|
5 Eklenti(ler)
Baharın Güzel Çiçekleri
|
5 Eklenti(ler)
Baharın Güzel Çiçekleri
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:18. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025