agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   dalya35 / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/28899.htm)

Cymbelina 22-01-2013 04:13

419 nolu mesajda söz ettiğim bitkinin linkini veriyorum Sevgili Dalya:

http://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/8366.htm

Ancak bu değil sanırım. Resimlere tekrar bakıyorum, kesinlikle değil...

dalya35 22-01-2013 07:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina (Mesaj 1088942)
Siz sarılıcı tür demenize rağmen, meyve ağacına benzettim ben, gene son derece kafadan atarak ayrıca bilmem ne bamyası - birşey bamyası vardı ona da benzettim:dilli::D Ancak elbette cevap bunlar değil.

Soruyu bilse bilse Jineop, Orhan hoca, Adalet hoca veyahut Kelebekçalısı bilir derim ben:) Bahse varım.;)

Bir de Bu bitkinin adı nedir gibi bir başlık var, orada da resmini koyup öğrenebilirsiniz sanırım. Resimdeki dal çelik gibi birşey sanırım, dikerseniz inşallah köklenir.

Şimdi bir köstebek olup gece vakti gelip o orman toprağınızı çalmak vardı:D Kıskandırdınız beni:)

Burası ormanlık bölge her yer torf. Siz çaldıkça ben toplarım **** ben topladıkça siz çalın sevgili Cymbelina:))

dalya35 22-01-2013 07:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 1088953)
http://www.agaclar.net/forum/attachm...6-sany9790.jpg :eek: Özendirdiniz bizi sevgili dalya. ;) Torf toplayasım geldi inanın, sık boğaz etmem gerek eşimi, beni de götürsün mutlaka tertemiz funda toprağı bulmaya.. :p :D

Aslında ormana gitmeye karar verdiğimizde aklımızda torf hiç yoktu sevgili Sudenur,sadece birkaç çuval toprak almak için yola çıktık fakat ormanın bazı bölgelerindeki bu harika torf'u görünce dayanamadık doldurduk çuvalları:))

dalya35 22-01-2013 07:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selis (Mesaj 1088967)
Çok güzel görünüyor toprağınız.. Nereden getirdiniz bilmiyrum ama dikkatli olun ;)

Geçen yaz ben de çam ormanından, çürüntü getirmiştim.. Çam kabuklarının arasındaki minik salyangozları da taşımıştım.. Her yer salyangozdu ;)

Sevgili selis, salyangozları temizlemeye çalıştık ama yinede şans artık bekleyip görmek lazım:)

dalya35 22-01-2013 08:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tura (Mesaj 1088988)
:)
Kolay gelsin.
Ne kadar getirdiniz.
O kadar getirdiğiniz toprakla bahçenizi ıslah edemezsiniz.
O toprağın oradan alınmasının bir sakıncası var mı bilemiyorum.
Siz gelin bahçenizi kendiniz ıslah edin.
Bahçe toprağınız nasıl...sert mi...suyu öylece tutuyor mu? Bitkilerinizin kökleri bu toprağı delip derinlere ulaşmada zorluk mu çekiyor?
Toprağınızı hiç tahlil ettirdiniz mi?
Sert, killi, kazmanın , belin işlemediği toprakların yumuşatılması gerekmektedir. Bunun için kullanacağınız bir takım, alçıtaşı gibi malzemeler ve kendi yapacağınız, çim, yonca ağaç yaprakları, tavuk, çiftlik gübresi dere kumu gibi malzemeleri de kullanarak, hatta enzim, enzim posası, gibi malzemeleri de katarak toprağın organik yapısını zenginleştirebilirsiniz.
Konu hakkında burada daha güzel bilgiler bulabilirsiniz.

Sevgili Tura, yaşadığımız bölge dağlık bir bölge. Toprağı o kadar temizlettiğimiz halde sanki her gün taş üretiyor kısır bir toprak. Bizim gibi acemi olunca, bahçeyi düzenlemeden önce bahçe toprağı getirtip toprağı harmanlamayı hiç düşünemedik tabiiki (buna rağmen çiçeklerim nasıl açıyor, büyüyor hayret ediyorum) En azından bahara kadar torf, kum, gübre gibi bir karışım hazırlayıp toprağı zenginleştirmeyi **** havalandırmayı düşünüyoruz gerçi torf'u görünce dayanamadım hemen toprağa serdim ama asıl amaç karışım hazırlamak. Verdiğiniz link ve duyarlılığınız için çok teşekkürler sevgilerimle:)

dalya35 22-01-2013 08:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina (Mesaj 1089154)
419 nolu mesajda söz ettiğim bitkinin linkini veriyorum Sevgili Dalya:

http://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/8366.htm

Ancak bu değil sanırım. Resimlere tekrar bakıyorum, kesinlikle değil...

Hayır bu değil sevgili Cymbelina

Tura 22-01-2013 08:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dalya35 (Mesaj 1089173)
...buna rağmen çiçeklerim nasıl açıyor, büyüyor hayret ediyorum:)

Çünkü, sizin killi taş üretiyor dediğiniz topragınız eksi kutupludur. Potasyum, mağnezyum, kalsiyum gibi artı kutuplu ve bitkiler için oldukça önemli elementleri üzerine çekerler. Dolaysı ile sizin toprağınız taşıdığı bitkiye yarar besinler sebebiyle oldukça zengindir. Esas mesele o toprağı yumuşatıp,bitkinin köklerinin daha derinlere ulaşmasını sağlamaktır.
İşiniz kolay değil, zamanla halledeceksiniz eminim.
Kolay gelsin.

dalya35 22-01-2013 08:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tura (Mesaj 1089177)
Çünkü, sizin killi taş üretiyor dediğiniz topragınız eksi kutupludur. Potasyum, mağnezyum, kalsiyum gibi artı kutuplu ve bitkiler için oldukça önemli elementleri üzerine çekerler. Dolaysı ile sizin toprağınız taşıdığı bitkiye yarar besinler sebebiyle oldukça zengindir. Esas mesele o toprağı yumuşatıp,bitkinin köklerinin daha derinlere ulaşmasını sağlamaktır.
İşiniz kolay değil, zamanla halledeceksiniz eminim.
Kolay gelsin.

Ne güzel bilgilere sahipsiniz sevgili Tura, toprağımdaki çorak görüntüyü gördükçe tüm toprağı söküp atasım geliyordu fakat çiçeklerim büyüyor diye kıyamıyordum. Bu çorak topragın böyle özellikler taşıdığını asla tahmin edemezdim. O zaman yaşasın yola devam diyoruz yılmak yorulmak yok:) sizi seviyorum ağaç, bitki dostlarım.

dalya35 22-01-2013 08:51

Ormandan toplanan torf bahçeye yığılacak üzerine, yanmış koyun gübresi, kum,odun kül'ü, bulabilirsem perlit, harmanlanıp bahçe toprağına karıştırılacak. İşimiz çok :)

dalya35 22-01-2013 09:48

Ağaclar.net ve bilgi kıskanc'ı olmayan, sevgili doğa sever dostlarım sayesinde ne güzel şeyler öğreniyorum.

selis 22-01-2013 10:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dalya35 (Mesaj 1089174)
Hayır bu değil sevgili Cymbelina

Merhaba.. Bu yabani bir clematis. Çiçekli Köy'e ya da Nif dağına çıktığımda hep karşılaşırım.. Defalarca kökleyip bahçeme diktim, tutmadı mı tutmuyor.. ;)
Clematis cirrhosa

dalya35 22-01-2013 11:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selis (Mesaj 1089231)
Merhaba.. Bu yabani bir clematis. Çiçekli Köy'e ya da Nif dağına çıktığımda hep karşılaşırım.. Defalarca kökleyip bahçeme diktim, tutmadı mı tutmuyor.. ;)
Clematis cirrhosa

Sevgili selis, evet bence de bu bir clematis. Bende denemek istiyorum aynı bölgede olacağı için belki tutar;)

Cymbelina 23-01-2013 01:01

Sevgili Dalya35, sizin için birkaç link veriyorum forumdan, belki ihtiyacınız olan ya da işinize yarayacak bilgiler vardır içinde.

http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-...nleme/4179.htm

http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-...nleme/6617.htm

Cymbelina 23-01-2013 01:04

:))) Ben de yani postu bir serdim sizin bahçeye;), çıkmak bilmiyorum:D

YeniGine 23-01-2013 01:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dalya35 (Mesaj 1089170)
Aslında ormana gitmeye karar verdiğimizde aklımızda torf hiç yoktu sevgili Sudenur,sadece birkaç çuval toprak almak için yola çıktık fakat ormanın bazı bölgelerindeki bu harika torf'u görünce dayanamadık doldurduk çuvalları:))

Sevgili dalya35; elbette ormana gidilir de, toprak alınmadan gelinir mi? Gelinmez!.. Çok iyi yapmışsınız, beni de özendirdiniz.
Geçen sene de ben de ormana gittiğimde elimde kürek bitki sök, poşetlere toprak doldur, solucan ara, topla. Yürüyüş yapanlar dönüyor bakıyor, duruyor bakıyor, bazıları da iyice merak edip sordu: Ne yapıyorsunuz? Dedim toprak alıyorum ve solucan topluyorum. Herkes de bana bir garip garip baktılardı. Baksınlar!.. Oh ne mutlu oldum yaşasın çok güzel şeyler elde ettim. Neyse gezdim, bakındım eve gelip de o toprağı ve solucanları bahçeye dökeceğim heyecanı!.. Bir baktım ki hiç solucan yok kaybolmuş gitmişler. Hâlâ merak ederim o solucanlar ne oldu?

Cymbelina 23-01-2013 01:45

"Hâlâ merak ederim o solucanlar ne oldu?"

:)) Sıla hasreti:)) Evlerini özlemişlerdir:dilli:;)

YeniGine 23-01-2013 01:48

:( Bir sürü de toplamış sevinmiş idim iri olanlarından. Ama bahçeye poşetteki toprağı boşaltıp da içinde hiç solucan göremeyince. Şok oldum, üzüldüm. O an bir komşum yanımda idi demek ki bayağı bir acımış halime ki, 1 hafta sonra Sema ben senin için solucan biriktirdim deyip bir sürü solucan getirdi bana. Sağolsun.

dalya35 23-01-2013 07:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina (Mesaj 1089658)
:))) Ben de yani postu bir serdim sizin bahçeye;), çıkmak bilmiyorum:D

Şikayetçi olan varmı? Ben duyamadım:))

dalya35 23-01-2013 07:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1089661)
Sevgili dalya35; elbette ormana gidilir de, toprak alınmadan gelinir mi? Gelinmez!.. Çok iyi yapmışsınız, beni de özendirdiniz.
Geçen sene de ben de ormana gittiğimde elimde kürek bitki sök, poşetlere toprak doldur, solucan ara, topla. Yürüyüş yapanlar dönüyor bakıyor, duruyor bakıyor, bazıları da iyice merak edip sordu: Ne yapıyorsunuz? Dedim toprak alıyorum ve solucan topluyorum. Herkes de bana bir garip garip baktılardı. Baksınlar!.. Oh ne mutlu oldum yaşasın çok güzel şeyler elde ettim. Neyse gezdim, bakındım eve gelip de o toprağı ve solucanları bahçeye dökeceğim heyecanı!.. Bir baktım ki hiç solucan yok kaybolmuş gitmişler. Hâlâ merak ederim o solucanlar ne oldu?

Sevgili YeniGine, bizim burası çam ormanı ve zeytinlik. Bu günlerde seyrek de olsa hala zeytin toplayan köylüler var civarda. Biz çuval çuval toprak dolu arabayla eve doğru gelirken bizi zeytin hırsızı sanacaklar diye ödüm koptu:) Düşünsenize köyde adımız, zeytin hırsızına çıkıyormuş anneciiimmmm:( Sürünen her şeyden çok korktuğum için sizin o kaybolan vatandaşlara ne olduğunu bilemeyeceğim ama iyi olmuş boş verin kaybolsunlar:)

dalya35 23-01-2013 07:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1089664)
:( Bir sürü de toplamış sevinmiş idim iri olanlarından. Ama bahçeye poşetteki toprağı boşaltıp da içinde hiç solucan göremeyince. Şok oldum, üzüldüm. O an bir komşum yanımda idi demek ki bayağı bir acımış halime ki, 1 hafta sonra Sema ben senin için solucan biriktirdim deyip bir sürü solucan getirdi bana. Sağolsun.

Ayyyyy içim bir tuhaf oldu.:( Solucanmı ikram etti size?

dalya35 23-01-2013 07:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1089664)

Hemde iri olanlardan!!!!

dalya35 23-01-2013 07:46

Yalvarıyorum hiç kimse benim için solucan biriktirmesin!

dalya35 29-01-2013 16:37

Sevgili intibah, bahçeme sessizce girmiş geziniyor.Hoş geldiniz..... Hemen bir kahve ikram etmeliyim:)

gülenyüz 29-01-2013 16:46

Sn Dalya35 sizde benim bahçeme sessizce girmiş geziniyorsunuz.Kara Lahanaları beğendiniz mi.Çıkarken fikirlerinizi belirtmiyorsunuz.Sevgi ve Saygılar

dalya35 29-01-2013 16:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gülenyüz (Mesaj 1093805)
Sn Dalya35 sizde benim bahçeme sessizce girmiş geziniyorsunuz.Kara Lahanaları beğendiniz mi.Çıkarken fikirlerinizi belirtmiyorsunuz.Sevgi ve Saygılar

Heheheee bak şimdi oldu mu ama? Bende kimseler görmedi sanmıştım. Beğenmem mi beğendim çok beğendim:p

intibah 29-01-2013 17:03

Hoşbulduk sayın dalya35.. Çiçekleriniz arasında kayboldum. Ellerinize sağlık. Yeni evinizde güle güle oturun...

dalya35 29-01-2013 17:18

Hoş geldiniz efendim. Şeref verdiniz:p

gülenyüz 01-02-2013 10:02

Günaydın Sn dalya35,yine yakaladım sizi bahçeme girip merhabalar demeden çıktınız.Küsüm mü şimdi.Şaka bir yana gününüzün güzel olması dilegiyle.

dalya35 01-02-2013 14:46

Kimseler görmeden bir bakıp çıkayım diyorum fakat hep yakalanıyorum:) sizin de gününüz aydın geçsin.

gülenyüz 01-02-2013 19:52

Sn dalya35,hepiniz iyi ki varsınız.Ağaçlar Net in en güzel yanı ne biliyor musunuz. Aile gibi ortam olması ve hepimizin aynı şeyden hoşlanması (çiçeklerden bitkilerden) çok güzel....

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025