agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Sudenur / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/27948.htm)

Sudenur 09-02-2014 13:48

Hoşgeldiniz sevgili hozat, sayın gürcan keskin :)

Makul bütçeyle güzelleştirmeye gayret ettiğim bahçem için yazdığınız yorumlar çok çok hoşuma gitti, mutlu oldum. :) Uğradığınız için teşekkür eder, saygılarımı sunarım. Hürmetler.. :)

berçin 14-03-2014 23:13

Sevgili Sudenur bahçenin sonbaharıda çok güzel geçmiş maşallah,merakla bahar çalışmalarını diğer arkadaşlar gibi bende bekliyor olacağım sevgiler...

ilksenozturk 08-04-2014 06:30

nerelerdesiniz sevgili sudenur?

06dilek 09-04-2014 13:30

Merhaba Sevgili Sudenur bugün ilk defa gördüm sizin sayfanızı ve adım adım bütün aşamalarınıza baktım, bakarkende sizi nasıl taktir ettim bilezsiniz. Siz ne harika bir yürekli insansınız inadınız, azmetiniz ve böylesi güzel, sıcacık bir bahçeye sahip oldunuz elinize, kolunuza yüreğinize sağlık bende yeni bahçe kurum aşamasındayım umarım değerli fikir ve tecrübelerinizden bende yararlanırım sonsuz saygı ve sevgilerimi sunuyorum size, işlerinizde başaılar.

gokcegokce 13-04-2014 12:28

Bahar geldi sen yoksun canım. Hadi güzel bahçenin ve bitkilerinin yeni fotoğraflarıyla dön artık, özledik...

Sudenur 18-04-2014 01:51

Çok sevgili arkadaşlarım ziyaret etmiş mesaj bırakmışsınız sağ olun var olun.. :) Ankara'ya bahar epeyce geç geliyor, kış soğuk geçti, bir çok bitkimi kaybettim.. :( "Üç saksı sardunyam, küpelilerim, sosyete sarımsağım, hatta gallalarım bile dondu" Yeni yeni toparlanıyoruz, üç vakte kadar görüşmek dileğiyle.. :)

Güler 18-04-2014 09:21

Ne güzel hem bahçene hem de siteye dönmüşsün, çok da sevindik.
Kaybettiğin bitkiler için hiç üzülme hepimizden takviye gelir sana, yeter ki istemeye çekinme, huyunu biliyorum çünkü.

Örneğin benden ne istiyorsun rahat rahat yazabilirsin. ;)

Sudenur 18-04-2014 11:21

Çok teşekkür ederim Güler hanım.. :) Ankara toplantısında görüşebilmek dileğiyle.. ;)

sakdag 18-04-2014 11:24

Sevgili Sudenur, bahçenin ve diğer bitkilerinin fotoğraflarını merakla bekliyoruz. Çok bekletme bizi. O 3 vakit çabuk gelsin lütfen. ;)

Sudenur 26-04-2014 21:07

5 Eklenti(ler)
Uzun bir aradan sonra merhaba.. :)
Fotoğraf makinemiz bozulmuştu güncel fotoğraflar ekleyemedim.
Nergis, Çiğdem ve Çuha'larımı yakalayamadım.. :(
Lale'lerimin ise son demleri.. Çiçekleri çabuk geçtiği için bahçeye dikmemiştim bu yıl.. saksıyı pek sevmediler, güneşi de az geldi sanırım, onlar da çabuk döküldü..
Eklenti 486541

Muskarilerilerimden beyaz bu yıl açmadı..
Eklenti 486544

Çuha'larımın ise en coşkulusu bu..
Eklenti 486548

Autumn Joy'ların en çok bu hallerini seviyorum.. :)
Eklenti 486557

Mezarlık bitkisi diye satılsa da toprak örtmek için çok ideal. Tek sorun arsız olmaları, sık aralıklarla kopartılıp komşulara dağıtılıyor.. :rolleyes:
Eklenti 486558

Sudenur 26-04-2014 21:35

5 Eklenti(ler)
Bu kış doğru düzgün kar yağmadı ama soğuk ve ayaz epey uzun sürdü. Bir sürü bitki kaybettim. :( Dona dayanıklı diye bilinen vincalarımın bile saksıda dikili olanları kupkuru olmuştu soğuktan..

Eklenti 486567
Eklenti 486568

En favori çiçeğim Hercai'lerim..
Don-soğuk vız geliyor onlara, saksıda bile muhteşem açıyorlar..

Eklenti 486569
Eklenti 486575
Eklenti 486580

Sudenur 26-04-2014 22:02

5 Eklenti(ler)
Zenfide'den aldığım üç kök Levisia'nın ikisi dondu, biri yaşıyor çok şükür. Eklenti 486582

Kırmızı sedum spurium'da Zenfide'den..
Eklenti 486584

Tüylü sempervivum'lar keyifsiz..
Eklenti 486585

İlle de sedum, ille de sedum.. :)
Eklenti 486587

Sedum sieboldi'lerim dolsun taşsın istiyorum saksılardan.. :)
Eklenti 486589

Sudenur 26-04-2014 22:32

5 Eklenti(ler)
Kışı kapalı balkonda geçiren kaktüs ve sukulentlerim..
Eklenti 486590

Eklenti 486593

Eklenti 486594

Bu güzelliği kıymetli bir üyemiz hediye etmişti ve saksıyı doldurup taşmıştı aslında ama eşim suyunu fazla kaçırınca çürümek üzereyken kurtardım.. :(
Eklenti 486595

Eklenti 486596

Sudenur 26-04-2014 23:12

5 Eklenti(ler)
Güler atlası köklendirememiştim ama Sevgi atlası sürgün verdi maşallah.. :)
Eklenti 486600

Cemo ablamın hediyesi onca sukulentten bir bunlar kaldı elimde.. :(
Eklenti 486601

Bazıları çalındı, bazıları saksı değiştireceğim diye helak oldu, bazıları da donmak üzereydi ki kurtarıp yapraktan ürettim bin şükür.. :o
Eklenti 486604

Donmasınlar diye söküp gazete kağıtları arasında sakladığım dahlia yumrularımın hiç biri kışı çıkaramadı, içi çekilmiş pateteslerin, bu yıl dahlia yetiştirmeyeceğim, küstüm.. :(
Eklenti 486605

En sevdiğim sardunyalarımı kaybedince Zenfide'den aldıklarımı bahçeye çıkarmaya korkar oldum.. :)
Eklenti 486606

Sudenur 26-04-2014 23:22

5 Eklenti(ler)
Bu sezon aldıklarım..

Eklenti 486625
Eklenti 486626
Eklenti 486627
Eklenti 486628
Eklenti 486629

chironex 26-04-2014 23:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 1276006)
Uzun bir aradan sonra merhaba.. :)
Fotoğraf makinemiz bozulmuştu güncel fotoğraflar ekleyemedim.
Nergis, Çiğdem ve Çuha'larımı yakalayamadım.. :(
Lale'lerimin ise son demleri.. Çiçekleri çabuk geçtiği için bahçeye dikmemiştim bu yıl.. saksıyı pek sevmediler, güneşi de az geldi sanırım, onlar da çabuk döküldü..
Eklenti 486541

Muskarilerilerimden beyaz bu yıl açmadı..
Eklenti 486544

Çuha'larımın ise en coşkulusu bu..
Eklenti 486548

Autumn Joy'ların en çok bu hallerini seviyorum.. :)
Eklenti 486557

Mezarlık bitkisi diye satılsa da toprak örtmek için çok ideal. Tek sorun arsız olmaları, sık aralıklarla kopartılıp komşulara dağıtılıyor.. :rolleyes:
Eklenti 486558

Bahçeniz ve çiçekleriniz çok güzeller.Nazar değmesin diye bol miktarda nazar boncuğu koymanız dikkatimden kaçmadı:)Şaka bir yana Allah nazardan saklasın.Bu autumn joyların bakımı nasıl zahmetli mi?Birde yanlış hatırlamıyorsam belirli bir boya geldikten sonra çiçek açıyordu sanki.

Sudenur 26-04-2014 23:44

5 Eklenti(ler)
Akıllandım artık, mümkün olduğunca dona dayanıklı bitkiler edinmeye gayret ediyorum, çok üzülüyorum yoksa.. Civanperçimi de zenfide üretim, yaz kış yeşil, çiçeksiz hali de güzel..
Eklenti 486644

Yaz karı'm dertsiz sıkıntısız büyümekte, hemen yanıbaşında ki asterlerle pek bir mutlular.. :)
Eklenti 486646

Bu hasekileri Karşıyaka seralarından bir kökünü 5 TL'ye almıştım. Bu yıl tohumdan da çoğaltmayı ve çeşit artırmayı planlıyorum, hostalarımın arkasını haseki küpesi dolduracağım kısmetse, gölgede bile çiçekleniyor olmaları bulunmaz nimet..
Eklenti 486648

Her yıl mutlaka bir iki kök hosta allmaya devam etmekteyim, yıl geçtikçe güzelleşen bir bitki..
Eklenti 486650

Sedumlar vazgeçilmezim..
Eklenti 486651

Sudenur 26-04-2014 23:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi chironex (Mesaj 1276060)
Bahçeniz ve çiçekleriniz çok güzeller.Nazar değmesin diye bol miktarda nazar boncuğu koymanız dikkatimden kaçmadı:)Şaka bir yana Allah nazardan saklasın.Bu autumn joyların bakımı nasıl zahmetli mi?Birde yanlış hatırlamıyorsam belirli bir boya geldikten sonra çiçek açıyordu sanki.

Hoşgeldiniz sayın chironex.. :) Nazar boncuğunu çok seviyorum evet, merakım biraz fazlaca haklısınız.. :rolleyes: Autum joylar bu yıl ikinci senesindeler, tek bir daldan çoğaltmıştım, çiçeğini henüz göremedim ama aldığım arkadaş pembe çiçekler açtığını söylemişti. Bendekiler biraz gölgede kaldılar sanırım, dona, kuraklığa dayanıklı, böceksiz, zahmetsiz bir bitki. Kışın toprak yüzeyinden donuyor, bahara tekrar sürüyor ve ilk sürgün halleri büyük hallerinden daha güzel, tıpkı minyatür gül gibiler tavsiye ederim.. :)

YeniGine 26-04-2014 23:54

Sevgili Sudenur'um kayıplarına üzüldüm, ama olsun sen yeşil ellisin biliyorum yeni çiçekler almışsın çok güzel sardunyalar henüz mevsimin başındayız sen bundan sonra artık neler yaparsın neler... Merakla bekliyorum yapacağın güzellikleri.
Sevgili Sudenur 614 nolu mesajındaki ilk ve 3. fotoğraftaki soldaki kaktüsün ismi nedir acaba?
Maşallah sardunyalarının renkleri de pek bir hoş. Rastgelsin inşallah...

Sudenur 27-04-2014 00:31

5 Eklenti(ler)
Yine zenfide üretim atlas papatyalar ve armerialar da yaz kış yeşil, zahmetsiz bitkiler. Armerialar neredeyse bir aydır çiçekliler ve uzun süre açmaya devam ediyorlar, bu yıl bir kaç kök daha almayı planlıyorum, küresel formlarını çok seviyorum..

Eklenti 486664

Atlas papatyalarım güneş gördüğü sürece açıyor yapraklarını, güneş batınca kapatıyor. Bu yıl çiçeklerini ilk defa gördüm ve çok beğendim, çiçekleri geçince arka tarafa taşıyacağım bir kısmını..
Eklenti 486665

Acer dissectum kışı atlatamayacak diye çok korktum, üst kısmında ki bir dalı yapraklanmadı, kurur gibi oldu endişe ettim.. En güzel yanı da gölgede dahi kırmızı olması..
Eklenti 486666

Bahçelerin olmazsa olması misk kokulu leylağı koklamalara doyamıyorum..
Eklenti 486677

Sudenur 27-04-2014 00:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1276087)
Sevgili Sudenur'um kayıplarına üzüldüm, ama olsun sen yeşil ellisin biliyorum yeni çiçekler almışsın çok güzel sardunyalar henüz mevsimin başındayız sen bundan sonra artık neler yaparsın neler... Merakla bekliyorum yapacağın güzellikleri.
Sevgili Sudenur 614 nolu mesajındaki ilk ve 3. fotoğraftaki soldaki kaktüsün ismi nedir acaba?
Maşallah sardunyalarının renkleri de pek bir hoş. Rastgelsin inşallah...

Ablacığım en çokta gül sardunyamı ve renkli yapraklılarımı kaybettiğime üzüldüm. :( Öyle üzüldüm ki rüyalarıma girdi, şimdi geçen yılın resimlerine bakıp bakıp iç geçiriyorum.. daha güzelleri senin olsun inşallah. ;) Kaktüs ve sukulent konusunda pek bilgili değilim maalesef, isimlerini bilmiyorum, öğrensem de unutuyorum.. :o Beğeni ve yorumun için teşekkür ederim, sağlıcakla kal.. :)

Sudenur 27-04-2014 00:55

5 Eklenti(ler)
Ve bir kaç genel görünüm..

Eklenti 486699

Eklenti 486700

Eklenti 486701

Eklenti 486702

Eklenti 486703

Sudenur 27-04-2014 01:11

5 Eklenti(ler)
Eklenti 486704

Eklenti 486705

Eklenti 486706

Eklenti 486707

Eklenti 486708

YeniGine 27-04-2014 01:24

:) Sevgili Sudenur'um bitkilerin, çiçeklerin, renklerin, objelerin, süslerin hepsi birbirinden güzel, yani bahçen var ve bahçenin hakkını veriyorsun. Emeklerine, gönlüne sağlık... Daha mevsimin başındayız, bakalım daha neler göreceğiz...
Maşallah!..

Sudenur 27-04-2014 01:28

Ablacığım bitki çeşidim pek yok aslında. :D Çimin güzelliği ve bir kaç objeyle renk vermeye çalıştım, çoğu da kızımın eski oyuncakları, uyduruk şeyler, geri dönüşüm objeler.. :D

YeniGine 27-04-2014 01:34

Daha mevsimin başındayız, şu halinde renkler, yeni alınmış çiçekler, (kızının eskisi yenisi ne fark eder ki) objeler, daha yeni yeni Bismillah dedik bundan sonra sayende bizleri daha da güzel güzellikler bekliyor demek istedim zaten...

Sudenur 27-04-2014 01:44

5 Eklenti(ler)
Güngüzellerim nedense hiç çoğalmadı, taşlarla yükselti yapıp gübreli toprak ilave ettim belki bu yaz çoğalırlar. :( Çeşit edinmeye çalışacağım.

Eklenti 486714

Atlas papatyalarıma uzaktan bakış, arka fondaki bitkimin adını yine unuttum.. :o
Eklenti 486713

Ve arka bahçemden bir kaç görüntü daha ekleyerek veda ediyorum. Coşkulu görüntüsüne daha bir ay var. Ziyaret ve beğenileriniz için teşekkürler.. :)

Eklenti 486710

Eklenti 486711

Eklenti 486712

Sudenur 27-04-2014 02:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1276120)
Daha mevsimin başındayız, şu halinde renkler, yeni alınmış çiçekler, (kızının eskisi yenisi ne fark eder ki) objeler, daha yeni yeni Bismillah dedik bundan sonra sayende bizleri daha da güzel güzellikler bekliyor demek istedim zaten...

Anladım ablam, teşekkür ederim. :) Evim seralara çok uzak, tek başıma gidemiyorum, eşimden rica ediyorum erteliyor, elimden gelen bu kadar, yine de çok şükür ki bahçem var, baktıkça içim açılıyor. :) Rabbim sağlıklı, uzun ömürler versin de zamanla çeşidi artıracağım. Merhume Jineop'un kaybından sonra nefes aldığım her ana daha çok şükrediyorum.. İyi geceler, güzel rüyalar. :)

Güler 27-04-2014 09:33

Sevgili Sudenur, elinin toprağa değdiği hemen belli olmuş, bahçende dolaşmaktan keyif aldım.

Autumn Joylar benim de hoşuma gitti, siz kaktüsçülerin çiçeklerini gördükçe kıskanmaya başlıyorum artık. Hangi kaktüsçü arkadaşın bahçesine baksam hayran kalıyorum " ya şu renkler ne güzel" diye iç çekiyorum.

Taş saksı içindeki Hercailerin çok şık durmuşlar.
Haklsın sorunsuz bitkiler. Ben de kapı önüne dikmiştir bir sene, geldiğimizde su altında kalmışlar ve su da dona çekip buz olmuş, hercailer sanki buz içinde özellikle dondurulmuş bir halde harika bir görüntü sergilemişlerdi.
Ondan esinlenerek hercai süslü buzlu sunma kapları yaptım, soğuk kirazları sıcak yaz günlerinde misafirlerime bu buzlu kaplarla servis yapmam çok süskse yapmıştı.

Leylak... o kadar sevdiğim bir çiçektir ki, ama malesef benim bahçemde yok. Müteaddit denemelerime rağmen ikinci sene sonunda taban sularına dayanamıyor ve donuyor ağaç.
Bahçendekinin kokusunu içime çektim sanki.
Her şey gönlünce olsun.

Bana adres bilgilerini gönderirsen sana bir iki bitki göndermek istiyorum. ;)

habiş 27-04-2014 09:59

Sevgili Sudenur Ankara'da böyle bahçeler gördükçe içim ferahlıyor Maşallah cicili bicili:)
Leylak'a gelince Bizim memlekette (Konya'da) hemen hemen her semtte erguvan ağaçları bulunur şimdi karıştırmaya başladım yoksa benim erguvan diye bildiklerim leylak'mıymış ? bende dün bir arkadaşımın elinde gördüm leylak dedi hayır dedim bu erguvan bizim memlekette bolca bulunur :P
ben mi yanlış biliyorum acaba :)
bu arada ellerinize sağlık herşey harika sağlıkla kalın..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025