agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Sudenur / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/27948.htm)

alcen 22-04-2013 00:16

Sudenurcum, geçmiş olsun neoldu canım anlıyamadım ama inşallah büyük bişey yoktur....
Merak ettim, sevgiler canım........

Sudenur 22-04-2013 00:54

Merhaba adneser bey.. Sağlığımı merak ettiniz sanırım, çok teşekkür ederim. ;) Haklısınız bu ara pek sık uğrayamadım, ara sıra bakınsam da kısa süreli kaldım.. Kızımın 23 Nisan provaları, okuma bayramına hazırlık programları beni de epeyce yordu. Okula gitmeler gelmeler, performans ödevleri, geçmiş olsun ziyaretçilerim falan filan derken epeyce yoğundum ama iyiyim Allah'a şükür.. uğradığınız için teşekkür ederim.. ;)

Hoşgeldiniz sevgili gilan, özlemiştik sizi, ne iyi ettiniz de geldiniz. ;) Beğeni, yorum ve tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum, önerilerinize uydum epeyce değişiklikler yaptım, yapıyorum ve bir çoğunu da size borçluyum.. hep buralarda olun, sağ olun..

Sevgili perimar, TuRaÇ ve berçin hanımefendiler, geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkürler.. ;) Yanık lekelerim epeyce geçti, bir parça göz kapağımda kaldı ama olsun buna da şükür diyeyim geçsin gitsin, Allah kimseyi beden sağlığı ile imtihan etmesin, ziyaretleriniz için teşekkürler.. ;)

alcen ablacığım, küçük bir ev kazası geçirmiştim ama geçti gitti çok şükür, iyiyim şimdi.. öpüyorum çokça.. :)

s.serdar 22-04-2013 01:20

Sayın Sudenur.

Ev kazanız için büyük geçmiş olsun. Kesin nazar değmiş olmalı.

Sezonu erken açmışsınız demiş olmakla, nazar konusunda bir an için kendimden kuşku duyar oldum. :(

Sağlık, mutluluk ve bahçe paylaşımlarınızı hasretle bekliyoruz.

YeniGine 22-04-2013 01:21

Sevgili Sudenur'um merakta bıraktın yine bizleri, ama çok şükür geldin hoşgeldin.

attar 22-04-2013 06:09

Sayın Sudenur;

Geçmiş olsun, cenabı hak kolaylıklar versin inşaallah

dağçiçeği 22-04-2013 06:20

Sayın Sudenur , başınıza gelen talihsiz kazaya çok üzüldüm. Çok geçmiş olsun. Allah bir daha yaşatmasın.
Bahçeniz harika güzelliklerini sergilemeye başlamış. Ellerinize , emeklerinize sağlık.

maki01 22-04-2013 12:57

Geçmiş olsun sevgili Sudenur, şimdi okuyabildim mesajları. Acılı ve zor bir süreci geride bırakmışsın. Bahçen şenlenmiştir bugünlerde :)

yalınkat 22-04-2013 19:57

Geçmiş olsun Sudenur, ucuz atlatmışsın.

Sudenur 07-05-2013 00:19

5 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar, ziyaret ve mesajlarınız için teşekkür ederim.. :)
Sağlık sorunlarıydı, kızımın okul programlarıydı derken pek ilgilenemediğim bahçem de bir takım değişikler yaptım. "Hani bu kadarcık mı?!" diye düşünmez iseniz buyurun gezelim.. :rolleyes:

Mis kokulu Leylağım, müthiş kokusuyla mest eyledi, keşke daha uzun süre çiçekli kalabilseydi..
Eklenti 400485
Eklenti 400487
Eklenti 400489

Ortancam kışı atlattı atlatmasına ama tek bir tomurcuğu yok, çiçek açtırmayı beceremiyorum.. :(
Eklenti 400494

Geçen yıl diktiğim Acer Dissectumun yaprakları bu yıl daha sağlıklı ve parlak, yanında ki yer örtücüyü pazardan 50 kuruşa aldım, bir tane kalmıştı bir daha da bulamadım..
Eklenti 400498

YeniGine 07-05-2013 00:29

Leylak gerçekten hem çiçeği hem kokusu ile çok güzel bir bitki; ah keşke az biraz daha çiçekli kalabilse... Sevgili Sudenur artık çiçekleri geçtikten sonra ne yapacağız, budayacak mıyız yoksa belli bir zamana kadar bırakacak mıyız? Bilgilendirirsin artık beni.

Sudenur 07-05-2013 00:32

5 Eklenti(ler)
Sarı kırmızı lalelerimden sonra alacalı güzeller açtı geçti..
Eklenti 400514

Hercai-Lale uyumu..
Eklenti 400515
Eklenti 400516

İki kök Gaura'ma bir kök daha ekleyim istiyorum, pek bir cılızlar şu halleriyle.. :rolleyes:
Eklenti 400517

Tohumdan yetiştiremedim haseki sevdam körelsin diye iki saksı yetişmiş fide aldım.. :o
Eklenti 400523

Sudenur 07-05-2013 00:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1150334)
Leylak gerçekten hem çiçeği hem kokusu ile çok güzel bir bitki; ah keşke az biraz daha çiçekli kalabilse... Sevgili Sudenur artık çiçekleri geçtikten sonra ne yapacağız, budayacak mıyız yoksa belli bir zamana kadar bırakacak mıyız? Bilgilendirirsin artık beni.

Sevgili ablam, ben hemen çiçek bitiminden budadım, genç sürgünleri daha hızlı gelişsin diye kalınlaşmış dalları kökten budamayı düşünüyorum yaz sonunda.. ;)

Sudenur 07-05-2013 00:44

5 Eklenti(ler)
Kışı hasarsız atlatan acemlerime bakmaya doyamıyorum.. ;)
Eklenti 400524

Çim karanfillerim..
Eklenti 400525

Yaz kar'ım kabardı da kabardı..
Eklenti 400526

Seneye bir kaç kök daha Hosta edinmem farz oldu.. en dikkat çeken köşesi onlara ait diyebilirim bahçemin..
Eklenti 400527
Eklenti 400528

milaca2010 07-05-2013 00:45

Çok severim Leylakları sevgili sudenur: Çiçeklerininde maşallahı var doğrusu, aman nazar değmesin.
Diğer bitkilerinizle birlikte alacalı Lalelerinizle bahçenizde şölen var, bitkilerin böceklenmesi biraz sıkıntı verse de çaresi var en azından.
Bu yaz ve uzun yıllar boyunca bahçenizde huzurlu ve keyifli zamanlar geçirmeniz dileğiyle.
Sevgiler selamlar...

Sudenur 07-05-2013 00:53

5 Eklenti(ler)
Yan bahçem güllerim açmadığı için gözüme çok renksiz göründü, iki kök papatya aldım diktim..
Eklenti 400539

Bir kök'te karanfil..
Eklenti 400540

Bir sürü tohum attım ama yarısı çimlendi yarısından ses seda yok, :o Hazır fidelerle avunuyorum. Gazanya'larım..
Eklenti 400541

Gölge köşeme Yeni Gine, Telgraf çiçeği ve küpelilerimi koydum..
Eklenti 400542
Eklenti 400543

Sudenur 07-05-2013 01:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi milaca2010 (Mesaj 1150349)
Çok severim Leylakları sevgili sudenur: Çiçeklerininde maşallahı var doğrusu, aman nazar değmesin.
Diğer bitkilerinizle birlikte alacalı Lalelerinizle bahçenizde şölen var, bitkilerin böceklenmesi biraz sıkıntı verse de çaresi var en azından.
Bu yaz ve uzun yıllar boyunca bahçenizde huzurlu ve keyifli zamanlar geçirmeniz dileğiyle.
Sevgiler selamlar...

Çok teşekkür ederim sevgili milaca..
Leylak kokularını içime çeke çeke bir hal oldum, hele de akşam üzeri tabancayla sulama yaparken ıslanan toprak kokusuyla bütünleşince kokusu.. eve girmeyi canım istemedi.. ;) Zarif mesajınız ve içtenliğiniz için tekrar teşekkür ederim.. Saygılar, sevgiler.. :)

mandalinleerik 07-05-2013 01:04

Hepsi çok güzel ama en çok "Gölge köşe"sini beğendim.

Sudenur 07-05-2013 01:12

5 Eklenti(ler)
Söküp tekrar diktiğim Süsen'lerimden sadece Sarı olan açtı çünkü sadece onu sökmemiştim. :( Aralıklı dikmiştim sıklaştırdım..
Eklenti 400548

Hemen yanına gömdüğüm iki kök ekinezyam yaprak büyütmeye devam ediyor fakat bu yıl çiçek vermeyecek sanırım.. :(
Eklenti 400549

Arka bahçemden genel görünüm..
Eklenti 400550
Eklenti 400551

Yan bahçemden genel görünüm.. :o Çok boş farkındayım.. :rolleyes:
Eklenti 400552

Sudenur 07-05-2013 01:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mandalinleerik (Mesaj 1150364)
Hepsi çok güzel ama en çok "Gölge köşe"sini beğendim.

:eek: Aaa, gerçekten mi? :) Çok teşekkür ederim, öylesine bir düzenlemeydi, beğendiğiniz için mutlu oldum.. ;)

Sudenur 07-05-2013 01:21

5 Eklenti(ler)
Bu küçük düzenleme nasıl olmuş? :p
Eklenti 400553
Eklenti 400554
Eklenti 400555
Eklenti 400556

Yer örtücü bitkime yakın çekim.. ;)
Eklenti 400557

Cymbelina 07-05-2013 01:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 1150372)
Yan bahçemden genel görünüm.. :o Çok boş farkındayım..

Eh şekerim bilmem şunlar size birşeyler ifade eder mi: kum havuzu...sonra kum havuzu. Bir de söylemiş miydim kum havuzu? :dilli::D

Şimdi ben demiştim demek istemiyorum aslında ama bakınız aynı fikirde birleştik. Aklın yolu bir!:D

Tamam, tamam:) Nerelerdesiniz sevgili Sudenur? İnşallah iyileşmişsinizdir, iyisinizdir. Sardunyalarınız ne renk açtı? Çok merak ediyorum:) Gerçi daha açmamış da olabilirler.

Bir de bu Hosta mevzuu var. Forumda bir hosta almış başını gidiyor, hosta aşağı hosta yukarı:D, kesin görmüşümdür de şu an hatırlayamadım. Çiçek açıyor değil mi o?

Sudenur 07-05-2013 01:32

5 Eklenti(ler)
Komşumuzun kedisi Şeker doğum yaptı, bebişlerden birini kızım kaptı.. :p
Eklenti 400558
Eklenti 400559
Eklenti 400560

Boncuk koyduk adını. Uyuklarken üstünü örtüyorum pek memnun oluyor..
Eklenti 400561

Uydu alıcısının üzerini mesken tuttu, kaçıp kaçıp oraya saklanıyor şeker şey.. :D
Eklenti 400562

mandalinleerik 07-05-2013 01:43

Çok güzel yavrular. Hayvanları zaten çok seviyorum ama kızım olduktan sonra özellikle yavru hayvanlara kıyamıyorum. Umarım birlikte uzun seneler paylaşırsınız.
Sanırım uydu alıcısının üzeri sıcak olduğu için orada yatıyor.

YeniGine 07-05-2013 01:45

Sevgili Sudenur'um o küçük düzenleme güzel olmuş ellerine sağlık...
Yer örtücü bitkin testisi ile çok daha güzel...
Şeker e maşallah... Boncuk a gelince süper; elindeki görüntüsü ve hele o battaniye altındaki hali çok güzel çok. Uydu alıcısı sıcak ise sevmiştir orayı büyük ihtimal. O pozu da çok güzel. Yani artık Boncuk diye bir kediniz var. Çok sevdim.

Sudenur 07-05-2013 01:46

Sevgili Cymbelina, Boncuğu sahiplendikten sonra daha olumsuz bakmaya başladım kum havuzuna, umumi alanları bahçemde olsun istemiyorum kedilerin.. :p :D

Yanıklarım geçti sayılır, sağol canım teşekkür ederim, çok az bir iz kaldı ama önemli değil, fondotenle kapatabiliyorum.. ;)

Sardunlar beklentimi pek karşıladı sayılmaz, öyle ahım şahım bir farklılığı yok piyasadakilerden, henüz ikisi çiçeklendi, biri istediğim renkten farklı çıktı, diğerleri ne çıkacak henüz bilmiyorum.. saat epeyce geç olmuş, yarın güncel çekimlerini yaparak eklerim sayfaya, unutmaman ne hoş.. ;)

Hosta'm henüz çiçeklenmedi ama biri tomurcuk yaptı, bakalım nasıl açacak? :confused: Zaten çiçeğinden çok yaprak şekilleri ve dolu dolu görüntüsü göz dolduruyor ve en favori bitkim diyebilirim, seneye bir kaç gölgeyi daha güzelleştireceğim.. ;)

Sudenur 07-05-2013 01:51

Sevgili mandalinleerik ve Yeni Gine ablacığım, biz de sıcak olduğu için tercih ettiğini düşünüyorduk uydu alıcısının üstünü ama televizyon kapalıyken de orada uyuyor yaramaz.. ;)

YeniGine 07-05-2013 01:53

:D O halde alışmış oraya. Olsun çok da güzel durmuş orada, üzerine biblo olmuş. Çok sevdim Boncuk u.

Sudenur 07-05-2013 02:07

3 Eklenti(ler)
Sağol ablacığım biz de çok sevdik.. ;)

Hele o pembiş ıslak burnu yok mu, bayılıyorum..

Burnumu burnuna sürtünce yanağımı okşuyor patisiyle.. ;)

Çimlerle oynaşıyor..
Eklenti 400563

Çuhaların üstünde geziyor, kızıyorum.. :p
Eklenti 400564

Atık boncuklarla yaptığım rüzgar çanımıza ulaşmak için omzuma çıkıyor şımarık.. :p
Eklenti 400565

Tika 07-05-2013 04:49

Sevgili Sudenur,
Kızınızın nihayet istediği kedisine kavuşmasına sevindim. :) Hayvan sevgisiyle büyüyen çocuklar çok sağlıklı kişilikler geliştiriyorlar.Sağlıcakla büyüsün Boncuk'unuz. :) Şanslı da,bahçede oynayabilir.Büyüdüğünde tasma takabilirsiniz,üzerlerine kedinin isminin ve sahibinin telefon-adresinin yazıldığı künyeler var ve 6.-7. aylarda da kısırlaştırırsanız,çok sakin mutlu bir kedi olarak yaşamına devam eder. Dişi mi,erkek mi? :)

Bahçe bitkileriniz güzel görünüyorlar.Sukulent aranjmanınız da güzel olmuş.Ortancalarınız umarım açarlar,geçen yıl benimkileri açtıramamıştım;ama hata bendeydi.Benim bahçem olmadığı için,zavallıcaklar zaten saksıda duruyorlar.Bu yıl kış boyu açıkta durdu,üşüdü,sonbaharda budamıştım.Çiçek tomurcukları yapmış,ne renk açacakları hakkında fikrim yok,umarım açarlar.Geçen yıl aldığımda tomurcuğu vardı;ama yerini yadırgadı açmadı.Benim de uygun yerim olmadığından güneşte duruyordu.Bu yıl en gölge olan kısma yerleştirdim.

Sardunyalarınız nerede? :) Fotoğraflarını göremedim,kışın mutlaka ev içine almalısınız Ankara'da,kapalı bir balkon varsa oraya,arada da havalandırırsanız mutlu olurlar.Annem hep bu şekilde yapıyor.İlkbaharda bahçeye,sonbahar sonunda kapalı balkona alıyor.

Sevgiler

Sudenur 07-05-2013 11:10

5 Eklenti(ler)
Hoşgeldiniz sevgili Tika ve beğeni de bulunan kıymetli dostlar.. ;)
Boncuk'umuz dişi. Şu an için sadece aşısı yapıldı ve bir de pire tasması taktık boynuna.. Gündüzleri arka veranda da duruyor gece antre de uyuyor. Kızım öyle seviyor ki neredeyse hep koynunda taşıyacak lakin tüy yutar, sağlığı açıdan problem yaratır endişesiyle antreye bırakıyoruz geceleri. O da alıştı zaten, "Evine git!" deyince minik koltuğuna koşuyor, orada uyuyor.

Sardunya'larımı geçen kış eve aldım, ısıtılan ortamda bir tuhaf oldular, üçü kurudu, biri hala kendine gelmedi, bu sezon bazı kıymetli dostların gönderdiği çelik ve zengarden den aldığım fidelerle avunmaktayım. Balokonumu kapattırıp ısıtılmayan ortama taşımayı düşünüyorum kış geldiği vakit.

Konserve kutularından dönüştürdüğüm teneke saksılarıma Zengarden'den aldığım mini fideleri ve hediye aldığım çeliklerden diktim.. :rolleyes: Satın aldıklarımın renkleri istediğim ton da açmasa da çiçeklerini seyretmeye doyamıyorum..
Eklenti 400648
Eklenti 400649
Eklenti 400650

Birkaç sardunya daha edindim, öğleden sonra ekleyeceğim resimlerini.. ;) Ama gitmeden tohumdan yetiştirmeye çalıştığım sardunyalarımı da paylaşayım ve kaçayım, okula götürmem lazım kızımı.. :)
Eklenti 400655
Eklenti 400656

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025