![]() |
Alıntı:
Nasip diyelim |
4 Eklenti(ler)
Selamlar,
Bu sezon domatesleri ipe değil saza almaya karar verdim. Eniştemin geçen sene ırmak kenarından kestiği sazlar bu iş için epey uygun; Eklenti 709374 Domates tohumları bu sene nedense çok geç çimlendi. 1 Nisan tarihinde ekilen tohumların 25 Mayıs itibarıyla durumları böyle. Umarım toparlarlar; Eklenti 709375 Bu sefer bahçenin bir köşesinde mısır deneyelim dedik; Eklenti 709376 Sarmaşık güller açmaya başladı. Önce beyazlar açtı, kırmızılar tomurcukta; Eklenti 709377 Geçmiş bayramınızı kutlar, güzel günler dilerim. |
5 Eklenti(ler)
Merhaba,
Meilland güllerimizin bir kısmı açtı, kalanı ise açmak üzere; Eklenti 709979 Eklenti 709980 Selluka'yı geçtiğimiz kış koruma altına almamıştım. Donduğunu düşünüyordum fakat dipten sürgün vererek bizi hem şaşırttı hem de sevindirdi; Eklenti 709981 Paketindeki görseli kıpkırmızıydı. Oysa ki.... ; Eklenti 709982 Armut bir sene çok bir sene az veriyor. Bu sene bol; Eklenti 709983 Herkese güzel ve bereketli bir yaz dilerim. |
4 Eklenti(ler)
Merhaba,
Narımız çiçekte. Koyu kırmızı taneli oldukça ekşi bir çeşit. Belki nar ekşisi yapmayı öğrenir, meyveleri öyle değerlendiririz; Eklenti 711088 Zambaklar açtı. Çoğaldıkça saksı küçük gelmeye başladı. Toprağa geçirmeyi düşünüyoruz; Eklenti 711089 Bahçe kapısı kenarındaki zakkum. Girişi kapatmaya başladığı için alttan bir kaç dalını kestik; Eklenti 711090 Dağıtım şirketi nihayet okaliptus'un tele değen tepesini budadı; Eklenti 711091 Güzel günler dilerim. |
Hepsi harika.
2. fotoğrafta anne ve yavru köpekler çok tatlı. Yavrular oyun çağında olduğundan bahçeye zarar veriyorlar mı? Geçmişte yaramaz köpekle maceralarınız olmuştu. İyi günler dilerim. |
Alıntı:
O yaramaz köpek Koko'nun yavruları bunlar :) Biraz benim ihmalim biraz da bazı aksaklıklar nedeniyle sevgili köpeğimiz Koko 3. defa anne oldu. Şu an 9 yavrudan 6 tanesini sahiplendirdik. Bu ayın sonunda kısırlaştırma operasyonuna girecek. Kemirilen bir kaç mısır fidesi ve çiçek dışında henüz bir zayiat yok. 04-08-2020 Ekleme: Koko'yu 1 hafta önce kısırlaştırdık. |
5 Eklenti(ler)
İyi günler,
Bu sene bahçemizde mısır deneyelim dedik ancak kuşlardan bize bir şey kalmayacak gibi; Eklenti 711956 Şu seyreltme işini kıyıp da yapamıyorum bir türlü. Meyveleri de şeker gibi tatlı; Eklenti 711957 Üzüm budamasından anlamadığım ve bana karışık geldiği için bu sene kokulu üzümün verimi az oldu. Hoş, bize bir kaç sene yetecek kadar sirke stokumuz var; Eklenti 711958 Gerçi komşu bahçenin aynı cins üzümleri bizim bahçeyi istila etmeye başladı. O yüzden üzümden yana sıkıntımız yok; Eklenti 711959 Sen hangi ara girdin içeriye acaba?!; Eklenti 711960 Hoşça kalın, sağlıkla kalın. |
Görünüşe bakılırsa arkadaşın suçu yok gibi, uyurgezer olmalı.
Elma 'yaz elması' mı? |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 711961 Evet, yaz elması. |
En sevdiğim elma, erkenden oluveriyor, tam sirke zamanında.
|
4 Eklenti(ler)
Merhaba,
Hatırlarsanız bir kaç mesaj yukarıda okaliptus ağacının tele değen kısımlarını ve zakkum'un girişi kapatan dallarının bir kısmının budandığını yazmıştım. Budanan parçaları mangal tutuşturmak vs.. gibi işler için değerlendirmek üzere bahçede bir fıçının içine koymuştum. Dün fark ettim ki, fıçının dibinde bir köşede biriken yağmur suyu sayesinde dallardan biri hayata tutunmayı başarmış; Eklenti 712308 Eklenti 712309 Eklenti 712310 Bahçe içerisinde fidan dikilecek yerimiz kalmadı. Mecburen hemen bahçe önünde dışarılarda bir bölgede kendine yer bulacak artık. Bu yaşam savaşına saygı duymak gerek; Eklenti 712311 İyi akşamlar dilerim. |
Objektifin önündeki masayı sürülmüş tarla sandım, maşallah ne güzel sürmüşler diyordum ki..
|
Alıntı:
O sırada etrafta fotoğrafımı çekecek kimse yoktu. Ben de benim 7-8 senelik emektar telefonu piknik masasının arasına sıkıştırıp 5 sn pozlamaya alıp hemen önüne zıpladım. Ondan ötürü :) |
vayy be, en son 3 yıl önce bu forumda Tolga beyin bahçesini incelemiş ve çok beğenmiştim, 3 yılda cennete dönmüş valla. Tebrik ederim, emeğinize sağlık.
|
2 Eklenti(ler)
Merhaba,
Konu komşuya dağıttıktan sonra kalan elmalarımızı topladık; Eklenti 713578 Eklenti 713579 Evde epey bir sirke stokumuz var o yüzden marmelat vs yaparak değerlendirmeyi düşünüyoruz. Farklı önerileriniz olursa denemek isterim. |
Kurutalım.
|
Hakikaten kurusu da güzel olur.
|
Sn.Tolga Özmeral eger elmaniz cok fazlaysa ayva ile birlikte kaynatip pekmez yapabilirsiniz tadi ve rengi cok güzel oluyor.Ama cok az çıkıyor.
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Önerileriniz için çok teşekkür ederim. Fakat bu sene bazı sebeplerden ötürü deneyemedik maalesef. Yaklaşık 40 kg. elmayı çeriğinden çürüğünden koçanından ayırıp 17 kavanoz marmelat çıkarttık. |
1 Eklenti(ler)
Zamanında dalından ufacık bir parça (ç)aldığımız gül ağacı çeliği boyumu geçti ve ilk çiçeklerini nihayet gösterdi;
Eklenti 714295 |
Son Hasat.
4 Eklenti(ler)
Bahçemizin son meyvelerini topladık.
Her sene 3-5 tane meyve veren mandalina geçen sene kendi rekorunu kırıp 11 adet meyve vermişti. Bu defa hemen hemen tüm meyvelerini büyütmeyi başardı ve yaklaşık 4 kg. verdi; Eklenti 714296 Nar yine ekşi, yine üç aşağı beş yukarı aynı verimde; Eklenti 714297 Trabzon Hurmasının bu sene keyfi yok Eklenti 714298 Aile fotoğrafı :) Eklenti 714299 İlkbaharda görüşmek dileğiyle... |
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Aynı yöntem ve zamanda tohumlarını alıp sakladığım domateslerden Bulgaristan pembe 20/16 oranında çimlenirken, Berkeley Tie-Dye domates maalesef hiç çimlenmedi. Kendinden baharatlıymış gibi bir aroması olan şimdiye kadar tattığım en lezzetli domatesti. 2 senedir yetiştirdiğim bu domatesi yitirdiğim için kendime kızgınım; Eklenti 718807 Sağlıklı günler ve güzel bir sezon dilerim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sn. Tolga Özmeral çok güzel işler yapmış ve bunu bize aktarmışsınız. Emeğinize sağlık :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Forum moderatörümüz Sayın Meyvelitepe'nin tarifini birebir uyguladım. Buradan inceleyebilirsiniz. |
Alıntı:
Sn. bahcedenn fide olarak satışını yapmakta. İsterseniz oradan temin edin. Diğer durumda da sene sonu bir paylaşan olur elbet diye düşünüyorum. |
Alıntı:
Bu değerli bilgi için çok teşekkürler. Açıkçası forum dışında bir platformdan güvenip alamazdım. Sayın bahcedenn ile temas kurayım o zaman. |
Alıntı:
Shopier linki şu Keyifli bir sezon olsun. Kolaylıklar. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:33. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025