agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Tolga Özmeral / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/27478.htm)

Çamtepe 21-05-2015 15:19

Tolga Bey görmeyeli bahçeniz iyice güzelleşmiş. Elinize sağlık :)

Türkiye'deki yapı marketlerde pek göremedim ama yurt dışına giden tanıdığınız olursa karışık tohum paketleri var, 3 mevsime yayılmış bir şekilde çiçek açan bitkilerin tohumlarını toplamışlar, gerçekten çok güzel oluyor, bahçenizde bir alan sürekli değişik renklerde çiçek açıyor.

Ya da burada el emeği göz nuru araştırmanızı yapacaksınız farklı tip tohumları siz toparlayacaksınız :)

Selamlar

Tolga Özmeral 21-05-2015 16:04

Öneriniz çok güzel Sayın Çamtepe.
Her mevsim farklı çiçekler fikri benim de aklıma yattı doğrusu.
Yurt dışına giden aile bireylerimiz var.
Karışık tohum paketlerini araştıracağım.
Teşekkür ederim.

Çamtepe 21-05-2015 20:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tolga Özmeral (Mesaj 1380793)
Öneriniz çok güzel Sayın Çamtepe.
Her mevsim farklı çiçekler fikri benim de aklıma yattı doğrusu.
Yurt dışına giden aile bireylerimiz var.
Karışık tohum paketlerini araştıracağım.
Teşekkür ederim.

Bir iki örnek link vereyim:
Karışık Çiçek (Bodur) Tohumu Fiyatı - Taksit Seçenekleri
kesme çiçek tohumu, kesme çiçek tohum karışımı, kesme çiçek tohumu satışı | Zengarden Ev ve Bahçe
https://www.treppens.de/Saatgut/Blum...hv3o6rc9288724
https://www.treppens.de/Saatgut/Blum...7_554_296.html
Blumenstadt Mssingen - Infos: Mssinger Blumensamenmischung (inter)national beliebt

Tolga Özmeral 22-05-2015 11:06

5 Eklenti(ler)
Linkler için çok teşekkür ederim Sayın Çamtepe.
Hepsi birbirinden güzeller.
Bu sene kadifeler yerini aldı artık. Ancak önümüzdeki sezon önerinizi mutlaka uygulayacağım.

Bu sıralar bahçe ve çevresini salepler renklendiriyor. O kadar çoklar ki umarım
kimse gelip köklemez;

Eklenti 554444

Minik sebze bahçemizi geçen hafta hazırlamaya başladım. Özellikle sırık domates ve salatalıklarda koltuk alma, sulama ve toplama işi biraz zor oluyordu. Bu nedenle aralara 4 sıra 3'er adetten (tanesi 40x60cm.) çim taşı koydum. Bu şekilde daha rahat olacak gibi. Gerçi konu hakkında pek bilgim yok ama ileride belki araştırıp basit bir damla sulama sistemi yaparım;

Eklenti 554445

Çevremizde her daim artık yabanileşmiş sahipsiz atlar oluyor. Fotoğrafta pek belli olur mu bilemiyorum ama yakalayabildiğim kadarıyla (insana pek yaklaşmıyorlar) anne ve tayını çekmeye çalıştım;

Eklenti 554446

Geçtiğimiz cumartesi günü fideler yerlerini aldı;

Eklenti 554447

Eşimin isteği üzerine çevrede gördüğümüz kurumuş odunsu bir bitkiyi (galiba pıtırak deniyor) alıp saksı içine harç ile sabitledim. Eşim ve kızım da boyadılar. Üzerine incik boncuk asmayı düşünüyorlar;

Eklenti 554448

İyi günler dilerim.

Tolga Özmeral 22-05-2015 11:14

1 Eklenti(ler)
Geçen sene minik elma ağacımızdaki topu topu 4 adet olan elmaları kargalara kaptıran minik kızım epey bozulmuştu. Geçen hafta ben bahçe işleri ile uğraşırken kendince kargaları korkutmak için korkuluk yapmış. Çatık kaşlı, kızgın bir de surat yapmış ancak yağmur ve rüzgar yüzü silmiş. keşke o halini fotoğraflasaymışım. Pek sevimliydi.

Son olarak paylaşmak istedim;

Eklenti 554456

Sağlıcakla kalın.

Tolga Özmeral 04-06-2015 15:03

2 Eklenti(ler)
Merhaba Sayın Ağaçlar net üyeleri.

Veranda önüne diktiğimiz meilland gülleri açmaya başladı. Yapraklarının daha bir kat kat olacağını düşünmüştüm ancak umduğum gibi olmadı. Olsun yine de çok güzeller;

Eklenti 557120

Teyzemin kendi bahçesinden bize hediye getirdiği (sanırım Amaryllis deniyor) çiçek ne de güzel açmış;

Eklenti 557121

İyi günler dilerim.

mehmetkahraman 04-06-2015 17:07

Selamlar Tolga Bey,
Forumda başka bir şey ararken yanlışlıkla bu konuya girdim. Çok ilgimi çekti, 2-3 yıllık emeğinizi bir çırpıda okudum, çok beğendim. Çok güzel şeyler yapmışsınız. Allah hayırlısıyla eşinizle ve çocuğuz la bahçenizde mutlu günler nasip etsin.

Tolga Özmeral 04-06-2015 17:15

Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim Sayın Mehmetkahraman.
Ben de Size yemyeşil, rengarenk ve sağlıklı günler dilerim.

serdar1984 05-06-2015 18:16

emeğinize sağlık güzel bir görüntü oluşmaya başlamış bahçenizde :) bu arada hemşehri oldugumuzu görüyorum şehir isminden :)

Tolga Özmeral 22-06-2015 10:12

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serdar1984 (Mesaj 1385311)
emeğinize sağlık güzel bir görüntü oluşmaya başlamış bahçenizde :) bu arada hemşehri oldugumuzu görüyorum şehir isminden :)

Şimdiye kadar 42 senesi geçen ömrümün 23 senesi bu güzel mi güzel şehrimizde geçti, geçiyor. Ben de artık kendimi Sinop'lu olarak görüyor ve bundan gurur duyuyorum. Dolayısı ile hemşehriniz olarak güzel sözleriniz için teşekkür ediyorum :)

Geçen sene üzerinde topu topu 10-15 tane çiçeği olan sarmaşık gülümüz bu sene coşmuş;

Eklenti 560866

Bahçe renkleniyor;

Eklenti 560867

Sebze fideleri gelişimlerine devam ediyor;

Eklenti 560868

Sinop'tan haberler şimdilik bu kadar :)
İyi günler dilerim.

bonjour40 22-06-2015 14:05

Bahceniz cok guzel, Konteyner secimi de cok uygun bende aynı secimi yapmıstım. 10 senedir gayet memnunum.

Selamlarımla.
bahceme de beklerim

Tolga Özmeral 22-06-2015 16:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bonjour40 (Mesaj 1389729)
Bahceniz cok guzel, Konteyner secimi de cok uygun bende aynı secimi yapmıstım. 10 senedir gayet memnunum.

Selamlarımla.
bahceme de beklerim

Teşekkürler Sayın Bonjour40.
Biz de 3 senedir gayet memnunuz. İnşallah sizin gibi 10 seneyi sorunsuz deviririz. İmkanlar kısıtlı, beklentiler de çok değilse ufak bir konteyner gayet tatminkar olabiliyor gerçekten de.

Ayrıca bahçenize bir süre önce uğramışlığım var :)

İyi akşamlar dilerim.

Tolga Özmeral 07-08-2015 12:33

5 Eklenti(ler)
Merhaba,
Bir süreliğine İstanbul'daydık. Sağolsun arkadaşlar sebzeler ile ilgilendiler.

Domatesler hasata hazır gibi;

Eklenti 570069

Patlıcanların verimi de fena değil;

Eklenti 570070

Biberleri epey sık dikmiştim ancak bir sorun yok gibi;

Eklenti 570071

Sebze bahçesi genel durum;

Eklenti 570072

Havada kurdele kıpırdamıyor :) ;

Eklenti 570073

Güzel günler dilerim.

salih66 07-08-2015 12:39

biberlerin yaprakları sararmış gibi duruyor.

Tolga Özmeral 07-08-2015 15:31

Dediğiniz gibi sayın Salih66.
Yokluğumuzda biraz susuz kalmışlar gibi. Yakında toparlarlar diye düşünüyorum.

Tolga Özmeral 10-08-2015 09:05

1 Eklenti(ler)
Dünün hasılatı;

Eklenti 570502

İyi günler dilerim.

Tolga Özmeral 11-02-2016 10:48

3 Eklenti(ler)
Merhaba Sayın Doğaseverler,

Geçen hafta bahçemizde 3 minik sürpriz ile karşılaştık.
Bahçenin bulunduğu bölgede, gittiğimizde elimizden geldiğince karınlarını doyurduğumuz ve birbirleriyle gayet iyi anlaşan 2 dişi köpek var.
Sanırım sahipleri terk etmiş ve doğaya salmış.

Geçtiğimiz sonbaharda kızımızın da isteği ile kışı biraz olsun rahat geçirmeleri adına hemen çit tellerinin dışına küçük bir kulübe yapmıştık.

Önceki sahiplerinin muhtemelen kısırlaştırdığını ve doğaya öyle saldıklarını düşündüğüm bu yaramazlardan biri tahmin ettiğiniz üzere yukarıda bahsettiğim 3 minik sürpriz ile karşıladı bizi;

Eklenti 595259

Eklenti 595260

Eklenti 595261

Artık mecburen her gün anneyi beslemeye bahçeye gidiyorum. Sonraki süreçte neler olacak bilmiyorum. Aşıları, sütten kesildikten sonra beslenmeleri vs..
Kısacası, başımıza epey bir iş aldık gibi görünüyor.

Güzel günler dilerim.

YeniGine 11-02-2016 23:49

:) Gerçekten çok güzel sürpriz olmuş size Sayın Tolga Özmeral. :) Çok güzeller. Kıyamam anne de nasıl bakmış size; sanki bana yardımcı olun der gibiii...

Tolga Özmeral 12-02-2016 11:59

1 Eklenti(ler)
Aynı dediğiniz gibi Sayın Yeni Gine.
Kuş yavrusu, balık yavrusu derken bir de bu minikler ve annesi ile ilgilenmek şart oldu artık.
Çatıya da leylekler için eski lastik koymuştum. Baharda bir de leylek yavrularımız oldu mu tamamdır artık :)

Süt, veterinerden mama, kasaptan sakatat, lokantalardan yemek artığı derken her gün bahçeye gidiyorum mecbur.

Her ne kadar kendim araştırmaya çalışsam da bu ufaklıkların bakımı hakkında sizlerden gelebilecek her türlü bilgiye açık olduğumu belirterek sözümü bitireyim.

Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

Eklenti 595387

YeniGine 12-02-2016 23:30

Fotoğrafta da gördüğüm kadarıyla herkes halinden memnun Sayın Tolga Özmeral, e sizde sağolun hergün bahçenin yolunu tutar olmuşsunuz.
:) Şimdiden merak eder oldum, baharda leylek gelir mi çatınıza? Harika olacak inşallah.
Gönlünüze sağlık, rastgelsin inşallah!..

Fatih Şengül 13-02-2016 00:10

Merhaba, güzel paylaşımlar görüyorum maşallah nazar değmesin :) her zaman hayalini kurduğum fakat iş hayatımdan ötürü gerçekleştiremediğim şeyler bunlar.

Bahçede görünen yılan bizim köyde ''altın başlı yılan'' olarak tanınır ve dediğiniz gibi sulak alanlarda yaşar. Sinop'a ise arkadaşımın tavsiyesi üzerine geçen yaz eşim ve çocuğumuzla beraber 3 gün dinlenmeye gittik, merkezde deniz kenarında stadyumun yanında bir pansiyonda kaldık, havası alışkın olmadığımız kadar nemli ve sıcaktı, biz buralarda yayla havasına alışkınız hiç uyuyamadık sormayın gitsin. Zaten suyu (göl, dere, nehir, deniz...) sevmediğimiz ve ürkünç bulduğumuz içinde sadece ayaklarımızı ıslayıp kumla oyalandık, şehri gezdik ve geri döndük :)

Size eğlenceli günler diliyorum, bizim için bol bol Sinop havası soluyun, çünkü biz sizin adınıza serin orman rüzgarlarında dalgalanıyor olacağız...

abk 13-02-2016 19:26

Sayın Tolga Özmeral,
Bahce sayfanizi keyifle okudum. Ailenizde genişlemiş. :) daha da kalabalık olmamanız icin anne köpeği de bir sure sonra kisirlastirmaniz iyi olur diye dusunuyorum.
Saglikla kalın.

putko 13-02-2016 21:21

Sn. Tolga Özmeral,
Geçen senelerde yılan ile mücadelede kükürt kullanıp sonucunuzu yazacağınızı söylemiştiniz, bu konuda bir gelişme oldu mu?

Tolga Özmeral 15-02-2016 09:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi abk (Mesaj 1439874)
daha da kalabalık olmamanız icin anne köpeği de bir sure sonra kisirlastirmaniz iyi olur diye dusunuyorum.

Haklısınız Sayın abk.
Bir daha ki kızgınlık dönemine kadar o işi de halletmek gerekiyor.

Ekleme: Yukarıdaki mesajımdan yaklaşık 5 ay sonra Tarçın'ı kısırlaştırdık.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi putko (Mesaj 1439901)
Sn. Tolga Özmeral,
Geçen senelerde yılan ile mücadelede kükürt kullanıp sonucunuzu yazacağınızı söylemiştiniz, bu konuda bir gelişme oldu mu?

Şöyle ki Sayın putko,

Bahçe içinde daha önce 2-3 kez karşılaştığım yılanları kükürt uyguladıktan sonra, yani geçtiğimiz yaz hiç görmedim. Ama bahçe içindeki kurbağa popülasyonu da önceki yıllara nazaran daha azdı. Kurbağalarda mı kükürtten etkilendi, ya da kükürtten bağımsız kurbağa az olduğu için mi yılan görmedim net bir şey diyemeyeceğim açıkçası.

Bu ilkbahar tekrar kükürt uygulayacağım. Sonuçları yine buradan paylaşırım.

İyi günler dilerim.

Tolga Özmeral 25-05-2016 15:16

3 Eklenti(ler)
Merhaba Sayın ağaçlar net üyeleri.
İşlerim dolayısı ile ne yazık ki forumda pek aktif olamıyorum.
Sayfaya en son 3 ay önce ileti girmişim. Güncellemek adına bir kaç fotoğraf eklemek istedim.

Yavaş yavaş renkleniyoruz. İşte meilland, namı diğer belediye gülleri;

Eklenti 614424

Amaryllis;

Eklenti 614425

Sebze fideleri 23 Mayıs itibarı ile yerlerini aldı;

Eklenti 614426

Sinop'tan raporlar şimdilik bu kadar. Güzel günler dilerim.

shawshang 25-05-2016 16:33

Maşşallah çok güzel ortam

Bahçenize ve evinize baka baka bende gaza geldim :)

http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...leri/39535.htm

Tolga Özmeral 15-06-2016 08:57

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi shawshang (Mesaj 1464414)
Bahçenize ve evinize baka baka bende gaza geldim :)

Sayın Shawshang, vesile olabildiysem ne mutlu bana.

Doğa renklerini cömertçe sergiliyor;

Eklenti 618123

Eklenti 618124

Eklenti 618125

Eklenti 618126

Eklenti 618127

Tolga Özmeral 15-06-2016 08:58

2 Eklenti(ler)
Devam;

Eklenti 618128

Eklenti 618129

Güzel günler dilerim.

Tolga Özmeral 23-06-2016 14:43

Merhaba,
84. mesaja istinaden bir bilgi paylaşmak isterim; Sanırım toz kükürt işe yarıyor, zira çevre bahçelerden epey yılan raporları gelmesine rağmen ben (ki kolay kolay dikkatimden kaçmaz) hiç görmedim.

Bunu da buraya küçük bir bilgi kırıntısı olarak bırakayım.
Güzel günler dilerim.

Tolga Özmeral 24-06-2016 11:03

3 Eklenti(ler)
Eklenti 619665

:)

Eklenti 619666

:))

Eklenti 619667

Güzel, ışıl ışıl bir yaz dilerim :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025