![]() |
Her şey güzel de aydınlatma için kullanılan florasana katılmadım.
Florasan bitki gelişimine fayda sağlamadığı gibi gelişimi yavaşlatır diye biliyorum. Bu iş için özel led lambalar var. Ama normal led de olur. Ledler sürekli ve düzenli ışık veriyorlarmış. Florasan ve ekonomik lambalar belli frekans aralıklarıyla ışık yaydığından bitki için önerilmiyor. Eski akkor ampuller bile faydalı ama biraz fazla yakarlar. En iyisi led. Bu konuyu biraz araştırmanızı tavsiye ederim. Amatör olarak da yapsak aynı masrafla doğrusunu yapmak lazım diye düşünüyorum. Kolay gelsin. |
Mini seranız çok güzel olmuş. Tasarımınız gerçekten övgüyü hak ediyor. Kolay gelsin...
|
Alıntı:
Öncelikle yaptığım serayı tohum çimlendirmede kullanıyorum. Seralarda özel üretim ve bitki yetiştirme, bitki çiçeklendirme gibi durumlarda özellikle kapalı güneş almayan bir ortam söz konusu ise bahsettiğiniz gibi özel led lambaları kullanılabilir. Çimlendirme sürecinde nem ve ortam ısısının yanısıra ışık çok etkili faktördür. Özellikle çimlenme gerçekleştikten sonra büyüme evresinde fotosentezdeki etken bunlara ilave olarak ışıktır. Dediğiniz gibi floresan ışık etkisinde düzenli verim sağlamayabilir ve pek tercihde edilmemektedir. Fakat edindiğim bilgilere göre bu çimlendirme sürecinde floresan ışığınının uygun olduğunu düşünüyorum. Zaten seramda floresan tohumlara mesafe olarak yakınlığı 20 cm ve 15-17 saat açık kalmak kaydı ile bir zaman saatine bağlı... Sadece tek lambanın yetersiz geleceğini düşünüyorum. İlave olarak 20 w'lık bir lamba daha kullanabilirim... |
Alıntı:
|
Gürcan bey bir daha açken sayfanıza gelmiycem.Domatlar salatalık biberler..Yetiştirdiğiniz emek verdiğiniz herşey harika sonuç vermiş.İşin içinde sevgi ve bolca emek olduğu kesin.Özellikle iş yeriniz çevrenizde yaptığınız işler gözden kaçar cinsten değil.Gönülden tebrik ederim sizi.Duyarlılıgınız ve yardım elinizi uzattıgınız için bende teşekkür ederim.
|
Alıntı:
Yapılan işin içinde sevgi olduktan sonra gerisi cabası. Düşünceleriniz için teşekkür ederim... |
kocaman tebrikler.ne kadar güzel olmuş.merakla bekliyorum sonuçları.
|
Alıntı:
|
Sebze Tohumlarındaki Gelişmeler
3 Eklenti(ler)
|
Maşallaah onlara sevgili Gürcan... İnşallah kızartmalarını, salatalarını da görürüz...
|
Alıntı:
(domates çeşitleri, biber çeşitleri, salatalık) |
Haydi inşallah çok güzeller çok...
|
Sakız Sardunyam
2 Eklenti(ler)
Evdeki sakız sardunyam aldı başını gitti. Sarmaşık gibi boy atıp gidiyor. Dışarıda duruyordu fotoğraf çekmek için içeri aldım.
Eklenti 484507 Eklenti 484508 |
Sakız sardunya yukarı doğru mu uzuyor? Marjinal sardunya desenize :D
|
Yeterince güneş alamadığı için bu denli uzun sap atma ihtimali yüksek gibi..
|
Bence balkondan aşağı sarkıtsanız daha iyi olur gibi. Uzamak istiyor belli:)
|
Klasik sakız sardunya diye biliyorum. Boy atması normal çünkü 2 metreye kadar uzadığını okudum bir yerde :) (nasıl sardunyaysa) :)
Üstelik üzerinde tomurcukları var ve dışarıda güneş gören bir yerde... Sayın fatitoo balkonum olsa neler yapmıyacağım ki? |
Saksıdaki Çelik Asma
3 Eklenti(ler)
|
asma çeliğini ters yönde dikmişsiniz ama yine de tutmuş
|
5 Eklenti(ler)
2013 yılı mayıs ayında diktiğim fidanlarımdaki son durumlar...
Kan Portakal fidanı boylandı. Eklenti 485816 Çiçekleri açtı. Mis gibide kokuyor. Eklenti 485817 Kırmızı sarmaşık gülüm 2. kata tırmandı. Eklenti 485818 Pembe sarmaşık gülüm. Eklenti 485819 Çok güzeller. Eklenti 485820 |
Gerçekten çok güzeller
|
Alıntı:
|
Sayın gürcan_keskin pembe sarmaşık gülünüz kokulu mu? çok güzel reçeli olur onun, gerçekten çok güzelmiş.
|
Asmanız ters ekmenize rağmen tutuyorsa elinizden kurtuluş yok demektir....Güllerinizinde maşallahı var..
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Sayın sonkez ve attar; asma çeliği diktikten 2-3 gün sonra farkedebildim ters diktiğimi ve kendime bir hayli güldüm :p Belki tutar dedim ve tuttu. Teşekkürler. |
Sevgili Gürcan; maşallah!.. İlk kez evinin bahçesindeki çiçeklerini paylaşıyorsun... Şimdiye kadar neden hiç paylaşmadın ki?
Sakız sardunyanı bu sene budarsın inşallah daha da güçlenir. Çok uzamış zira. Sen sopa ile bağlamışsın balkonum mu var diyorsun e işte 2. kattan aşşağı sallandırırsan çok daha güzel olacaktır... (Nacizane.) :) Sonra asma çeliğine 'Allah Allah ters dikmiş gibi sanki ama tutmuş' diye öyle bir müddet baktım. Maşallah ona... Kaldırımlardaki emeklerin yani fidanların ne kadar güzel olmuşlar; ellerine, gönlüne sağlık... Sarmaşık güllerin; maşallah ne kadar güzelmişler hem renkleri hem de boyları... Çok güzeller, ellerine, gönlüne sağlık... |
Sevgili YeniGine merhaba hoşgeldin..
Evet evimdeki çiçeklere yeni yeni yer veriyorum sayfamda. Salon bitkilerimi paylaşıyordum genelde. Bahçemiz yok malesef giriş kısmında uzunca bir balkonu andıran kısım var. Orada ise saksıda çiçekler var. Bu sakız sardunya inan çok hoşuma gitti. Tavsiyeniz üzere budama yapayım. Gerçi bugün işyerine gelirken tepesinden bir dal budama yaptım burda saksıya dikerim diye. Genel olarak budama yapıp geniş bir saksıya dikeyim. Yukarıda da bizim gibi kiracılar var ama yinede üst balkon bölmesine koyarım :) Şu çelik olayına gelince :p:p şükür ki tuttu... Diktiğim fidanlar zamanla boylanıp çiçek açtıkça çok seviniyorum. Kırmızı sarmaşık gülü, fidanlarla birlikte dikmiştim büyüdükçe budayıp şekillendirdim. Çatıya kadar uzatmayı düşünüyorum. Pembeyi ise sonra diktim. Maşallah oda aldı başını gitti. Çok teşekkür ederim sevgili YeniGine... |
Çiçeklerine yeniden baktım, kırmızı sarmaşık gülüne bakmaktan hemen yanındaki maltaları görmemişim. Şimdi onları farkettim... Maşallah onlar da büyüyorlar...
|
Evet Malta eriklerinin maşallahı var. İyi ürün veriyor.
Ben onlara muşmula diyorum :) diğer bilinen adı ise yenidünya. |
Sevgili Gürcan tamam malta eriği-yenidünya aynı şeyler. Amaaa muşmula da başka bir meyve...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025