![]() |
İş yerindeki saksılarım
2 Eklenti(ler)
Geçen yıldan kalan 13 litreye yakın saksılarım.
Eklenti 492165 Tohum olarak tatlı biber almamıştım, bu yüzden bende İzmir Kemeraltı çarşısından 6 adet tatlı manisa biberi fidesi aldım ve 3 saksıya 2'şer tane diktim. Eklenti 492169 |
İş yerindeki saksılarım
2 Eklenti(ler)
Genel görünüş.
Eklenti 492170 Limon selvi ağacı ile birlikte toplam 22 saksı. Sonradan 3 saksı daha ilave olacak. Eklenti 492171 |
İş yerindeki saksılarım
Tohumdan büyütüp saksılara diktiğim fidelerin ismi ve cinsi şu şekilde;
3 adet ''Trip L Crop Derviş Domates'' 3 adet ''İtalyan Akardiyon Domates'' 3 adet ''Sırık Domates'' 3 adet ''Çengelköy Salatalık'' 3 adet ''Cayenne Kırmızı Acı Kıl biber'' 3 adet ''Ilıca Acı Yeşil Biber'' 3 adet ''Kandil dolmalık biber'' (şuanda viyolede henüz şaşırtma aşamasında değiller, sonradan dahil olacak) 3 adet ''Tatlı Yeşil Manisa Biberi'' ( hazır fide olarak alındı) |
Gürcan bey saksılarınız güneş alıyor mu? sanki gölgedeymişler gibi geldi bana.
Bol bol mahsul almanızı dilerim. Kolay gelsin |
Alıntı:
ön tarafı iş merkezi olduğu için güneşi öğleden sonra alıyor. Teşekkür ederim. |
Maşallah!.. Gerçekten maddi, manevi verilen emek karşısında ben saygı duyuyorum. Alenen sevince başarılır, sevmek, istemek yeter diyenlerdensin Sevgili Gürcan. Her daim emeklerin, başardıkların karşısında ben büyük bir zevkle takip ediyorum sayfanı.
9 senedir kahvaltı yapmayan ben gül reçeli alıp geçen gün büyük bir iştahla kahvaltı yaptım sayende. Emeklerinin karşılığını göresin, mahsulün bol olsun. İnşallah kızartmaları, salataları bekleyeyim. Rastgelsin... |
:D Kızartma, salata derken en sonunda sana Gürcan'dan bir kargo gelecek YeniGine ablacım.. içinde kızarmış biber:) Gül reçeli hikayeside muhteşem ama:)
|
:) Evet gerçekten fazla bir duyarlılıkla izliyorum sevgili Gürcan'ın paylaşımlarını. :D Bir bakmışım gerçekten kızartma gelmiş kargo ile. Çok güzeldi.
|
Alıntı:
Alıntı:
Her konuda insan sevince, içinde olunca neden başaramasın ki? Yeter ki istesin. İstemek, emek vermek ve bunu severek yapabilmek istediğini yakalayabilmenin, başarabilmenin referansıdır ve haliyle sağlam bir referans :) Bizim heybemiz küçük umutlardan büyük mutluluklar yakalama arzusu ile doludur. Bir makalede şöyle demiş yazar; ''Hamur gibi mayalanan öykülerimiz olmalı yaşarken, kabarıp taşan, ekmek olmalı masalarımızda yemeğimize aşımıza katık. Ve kaldırıp kutsal olması yere konulan değerlerimiz olmalı, geleceği şekillendiren masallarımız olmalı torunlarımıza anlatabileceğimiz, kitaplara konu olmalı Sevgiler, Sevgilerimiz. Sevgi Değer olmalı yürek içinde, kalbin sol köşesi atmalı delice . Ve Masallarımız olmalı Sevgi ve güzellikler üstüne.Tanımlamalı herkes kendi dilince Sevgiyi. Yaşam Sevgi olmalı, Riyâdan uzak.'' Kısacası sevebilmek. Ağacı, çiçeği, böceği, taşı, toprağı, havayı, suyu, denizi, güneşi. İnsanları, kendini sevebilmek... Bende gece gece niye bu kadar edebiyat parçaladıysam :p Afiyet olsun sevgili YeniGine. Sayemde gül reçeli de yediniz kahvaltıda. İnşallah bol bol ürün alırız. Bu yıl biberlerden turşu yapmayı düşünüyorum bakalım artık. Sayın Hira bu gidişle öyle olacak sanırım :) hakketten kargo ile gider mi? Yok artık :) ben taze taze yollarım en iyisi siz kızartırsınız. Reçel serüvenini hiç sormayın? Sevgilerle... |
Nerelerdesiniz sevgili Gürcan, sayfanız sessiz pussuz kalmış:)
|
Sayın Gürcan keskin, sayfanız, çiçekleriniz sebzeleriniz, reçeliniz; hepsi, hepsi harika. Elinizi attığınız her şeye kattığınız güzelliğe hayran kaldım. Bundan sonraki çalışmalarınızı ilgi ve merakla izliyor olacağım. Kolaylıklar dilerim.
|
Alıntı:
Alıntı:
Sayın Asia hoşgeldiniz. Teşekkür ederim düşünceleriniz için. Her zaman memnuniyetle beklerim... |
Saksıdaki Sebze Fidelerim
3 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim fideleri saksıya diktikten sonra hızla gelişmeye baladı. Bu yüzden bambu çubukları ile destek aşamasına geçtim.
Koçtaşta 20 adet 120 cm boyundaki bambu çubukları fiyatı 12,99 tl. Bu bambu çubuklardan alıp saksılara yerleştirdim. Eklenti 498343 Eklenti 498344 Eklenti 498345 |
Fidelerdeki gelişmeler
5 Eklenti(ler)
Trip L Crop Derviş Domates
Eklenti 499033 İtalyan Akardiyon Domates Eklenti 499034 İtalyan Akardiyon Domates Eklenti 499035 Sırık Domates Eklenti 499036 Çengelköy Salatalık Eklenti 499037 |
Fidelerdeki gelişmeler
5 Eklenti(ler)
Çengelköy Salatalık
Eklenti 499038 Cayenne Kırmızı Acı Kıl biber Eklenti 499039 Yeşil Acı Kıl Biberler Eklenti 499040 Genel Görünüş (baştakiler Trip L Crop Derviş Domates) Eklenti 499041 Genel Görünüş Eklenti 499042 |
Otur kalk sayfanı dolaşmayı bitirdim, herşeyi dikkatlice okudum ve inceledim:).Gördüğüm özveri, sabır,azim ve sevgi takdire şayan sevgili gürcan_keskin herşey çok güzel ellerine emeğine sağlık sevgiler;)...
|
Alıntı:
|
Saksı fidelerinde son durum
4 Eklenti(ler)
07.06.2014 tarihi itibari ile domates fideleri.
Tohumdan yetiştirdiğim Trip L crop derviş domates Eklenti 500547 Yine tohumdan yetiştirdiğim İtalyan Akardiyon domates Eklenti 500548 İtalyan Akardiyon domates Eklenti 500549 Tohumdan yetiştirdiğim Sırık domates Eklenti 500550 |
5 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim salatalık fideleri. İzmir'de geçen gün yağan yağmur resmen çamurdu.
Eklenti 500551 Eklenti 500552 Eklenti 500553 Çiçeklendiler bile. Eklenti 500554 Eklenti 500555 |
1 Eklenti(ler)
Salatalık fidesinin ilk çiçeği...
Eklenti 500556 |
:) Oh oh oh; maşallah maşallah!.. Ellerine, gönlüne sağlık sevgili Gürcan. Az önce sevgili İsmail Kuzucu'nun bahçesinde gördüm salatalıkların daha iyi gelişmesi için en alttan eski 2 tane yaprağı koparırmış... İstersen bir ilgilen...
|
3 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim kandil dolmalık biber fideleri vardı henüz şaşırtma yapmamıştım fakat iş yerinden bir arkadaş fideleri görüpte heveslenip bahçeme ekicem diye isteyince bende kıramadım verdim. Dolmalık biber fide ekimi iptal oldu anlıyacağınız :p
Bunlar hazır aldığım tatlı Manisa biberi Eklenti 500557 Tohumdan yetiştirdiğim Cayenne kırmızı acı biber ve yeşil ılıca acı biberler. Eklenti 500558 Cayenne biberler çiçeklendi. Eklenti 500559 |
:) Olsun, iyi yapmışsın vermekle, bahçeye dikecekmiş; artık arkadaşın bir pişirimlik biber getirir sana Sevgili Gürcan.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
İlk Kaktüsüm
5 Eklenti(ler)
Kaktüsleri gördükçe bir hayli ilgim artmaya başlamıştı. Komşumuzun merdiveninde kaynana topuzu dedikleri kaktüs vardı ve bana ''istersen bir parça alabilirsin'' demişti. Bende bir ara heveslendim fakat dikenleri ellerime batınca vazgeçmiştim. Sevgili hira, yenigine ve baytömürcüğün tavsiyeleriyle ilk kaktüsümü saksıya diktim. :p
Eldivenleri elime taktım ve eski bir bıçağın ters yüzü ile kenarından bastırıp bir parça aldım yanında küçük bir parça ile de birlikte koptu. Fakat aşağıdaki resimde göreceksiniz bu bu şekilde dikildiği zaman tutuyormu şimdi. Herhangi bir kökü falan yok. Diplerini biraz toprağa gömülü diktim... Bu saksı komşunun merdiveninde. Kaktüsler böyle tek saksıda. Eklenti 500629 Tek bir topu eldiven ve sert bir cisim ile bastırarak kolayca kopardım. Fakat gördüğünüz gibi alt tarafı böyle dikince büyüyor mu? Eklenti 500630 Biraz toprağın içine oturtup kenarlarından bastırdım. Eklenti 500631 Sanırım yakında çiçek açacaklar... Eklenti 500632 Sarı lacivert küçük çakıl taşları ile süsledim. :p Eklenti 500633 |
İlk Kaktüsüm
3 Eklenti(ler)
Kopan küçük parçayıda küçük yalıtım malzemesi tenekesine diktim. Yalnız bu parçanın altında bir iki kök vardı.
Eklenti 500634 Bu saksıyıda küçük renkli çakıl taşları ile süsledim. Eklenti 500635 Eklenti 500636 Umarım tutarlar... |
:) Sevgili Gürcan yeni kaktüsün hayrlı olsun çok güzel dikmişsin, ellerine, emeklerine sağlık. Üzerlerindekiler tomurcuk evet inşallah açacaklar.
|
Alıntı:
Bakalım çiçeği nasıl açacak çok merak ediyorum. |
Güle güle büyütün sarı lacivert taşlarda çok yakışmış :D
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:43. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025