![]() |
Yani kısaca emek vermeyenler yapıyor diyelim. Maalesef ilgisiz, emek vermeyenler, uğraşmayanlar anlamaz ve anlamıyorlar koparıyorlar, zarar veriyorlar zaten.
|
Bitkileriniz maşallah çok sağlıklı görünüyorlar Gürcan Bey. Maşallah hepsine. Duyarlılığınızdan dolayı da kutluyorum sizi.
Hasadınız bol olsun. |
Sayın mandalinleerik.
Bende zaten yazımda ''genelde'' diye belirtip başladım.Dolayısıyla çocukların yanısıra elbette yaşca büyük inanlarda var bunları yapan.Genelde çocuklar olduğu için ve çocukluğunda kimilerinde bunu yaşadığını düşünürek bu yazıyı ele aldım. :) |
Alıntı:
|
Değerli Kardeşim,
Bir doğa dostu olarak duyarlı çalışmalarını büyük bir beğeni ve takdirle izledim. Varsın koparsınlar meyvelerini. İlla ki bir gün gelecek, dank edecek insanların beynine. Neler ettiklerini anlayacaklar. Toprak ana öylesine vefalı ki oysa! O meyveleri koparan çocukların ailelerinde aramak gerek hatayı. Ne ekiliyorsa, o biçiliyor ne yazık ki... Emeklerine sağlık... |
Teşekkür ederim sayın loveforlife.
|
Yeni resimleri bekliyoruz :)
|
Bu çiçeklerin adını bilen varmı?
4 Eklenti(ler)
İşyerinde taşınan bir ofiste çiçekleri bırakıp gitmişler.Bende kuruyup ölmek üzere olan çiçekleri sulayıp zar zor kendine getirdim.Sahipsiz oldukları için eve getirdim birisini odama koydum :)
Fakat bu çiçeklerin adını bilen varmı?Neyin nesidir? Eklenti 406214 Eklenti 406215 Eklenti 406216 Bu çiçeğin zambak olduğunu biliyorum :) Eklenti 406218 |
sn gürcan keskin 1ve 2. resim schefflera
3. resim drasena 4. zambak değil difenbahya...;) |
Alıntı:
Netten bakıp biraz araştırma yapayım bu çiçekler hakkında...;) |
ama belirtmeliyimki drasena'ya iii bakmışlar ...:D
artık çelik almaya geliriz....;) |
1 Eklenti(ler)
Evet çok güzel görünüyor :)
Şimdi biraz inceledim de budama yapsam diyorum 2 kök çıkıyor her kökte 3 kol var.Bu kollardan 1 tane gövdeye yakın keseyim suda köklenmesini sağlayım. Eklenti 406416 |
olur köklenince gönderirsiniz...:D
(bu arada bana bey demenize gerek yok sizden eminimki yaşlarca küçüğüm..;)) |
:p köklensin bakalım bi sorun değil.Gönderirim.
İyi bakalım bey demeyelim :p |
''Drasena bitkimin çoğaltılma işlemi''
5 Eklenti(ler)
saksıda bulunan dresana bitkim.
Eklenti 406457 3 koldan birini kestim. Eklenti 406458 köklenmesi için suyun içine koydum. Eklenti 406459 kestiğim yere mum damlatarak mumlama yaptım. Eklenti 406460 kestiğim kolları içinde su bulunan kavanoza koydum ve köklenmesi bekleyeceğim. Eklenti 406461 |
''Drasena bitkimin çoğaltılma işlemi''
3 Eklenti(ler)
Bu da Saksıdaki iki kökten biri.
Eklenti 406472 Bu kökün kollarındanda bir tanesini kestim. Eklenti 406473 Köklenmesi için suyun içine koydum.İnş. tutarlar.Bakalım bekleyip görücem. Eklenti 406474 |
hadi bakalım maraton başlıyor...;)
|
Sayın Gürcan Keskin; haydi bakalım, rastgele...
|
Teşekkürler arkadaşlar.
|
''Difenbahya bitkimin çoğaltılma işlemi''
5 Eklenti(ler)
Eklenti 407363
Saksının toprağa yakın yerinden 20-30 cm kalacak şekilde difenbahya bitkisinin üst kısmını kestim. Eklenti 407364 Kesilen kısmı köklenmesi için suyun içerisine koydum. Eklenti 407365 Eklenti 407366 Kesilen yere mum damlatıp mumlama yaptım. Eklenti 407367 Bekleyip görücez.İnşallah köklenir ve yeniden sürgün verir. |
sn gürcan keskin zaten difenbahya çabuk tutup çoğalır ii şanslar...;)
|
İnş. sn. kılıçh.
|
Alıntı:
|
Teşekkür ederim sayın Mustapha_66.
|
Bu bitkinin adını bilen varmı?
2 Eklenti(ler)
|
gürcan abicim anladığım kadarıyla son resimdeki kauçuk ama resimlerden net anlamadım...:D
|
sn. kılıçh;
dediğine göre netten baktım evet sanırım kauçuk.Yetiştirilmesi ve çoğaltılmasını inceledim.Teşekkürler. |
''Dresena bitkim köklendi''
4 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar.
Geçen ay Dresena bitkimin çoğaltılması işlemini yapmıştım.Dresena bitkisinin gövdesinden budama yapıp köklenmesi için suya koymuştum ve sonuç başarılı.Evin içinde güneş gören bir yere koyup her 2-3 günde bir sularını değiştirdim. 19.05.2013 tarihinde suya koymuştum.İlk 15 günde aşağıdaki gibi oldu. Eklenti 421307 22. günden sonra köklenme iyice gelişti. Eklenti 421308 Saksıdan budadığım ve mum damlattığım bitkiden patlamalar başladı. Eklenti 421309 vee yeni küçük filizler çıkmaya başladı.Süper birşeyyyy :)) çok sevindim.Yeni köklenen kolları şimdi saksıya dikeceğim.. Eklenti 421310 |
''Difenbahya bitkim köklendi''
2 Eklenti(ler)
Yine aynı tarihte (19.05.2013) gövdeden budadığım difenbahya bitkim de köklendi ve saksıya diktim )
Ev içerisinde güneş gören bir yere koyup her 2-3 günde bir suyunu değiştirdim. 23 günde köklenme bu şekilde oldu. Eklenti 421313 Yeni saksısında yerini aldı... Eklenti 421314 |
''Biber de hasat zamanı''
3 Eklenti(ler)
Bu yaz İş yerinde saksılara diktiğim biberler büyüdü bile.Hasat yapmaya başladım.
Eklenti 421315 Eklenti 421316 Eklenti 421317 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025