![]() |
bahçenin domates harici ürünler iyi sayılır
5 Eklenti(ler)
bostan patlıcanların verimi iyi
Eklenti 327499 biberleri toplamaya yatişemiyoruz Eklenti 327500 mor biber Eklenti 327501 altın çilek denememiz Eklenti 327502 börülceler olmaya başladı Eklenti 327498 |
bahçenizi çok beğendim bu sene başlattığım bahçemi gelecek sene bu şekilde şekillendirmeyi düşünüyorm kısmet olursa.
sondajın maliyeti hakkında bişey göremedim kaçırdım mı acaba bilgi almam da mahsur var mı ? |
Bu işin arkası gelir.Bahçe tozunu yuktuysanız.Aileçe bahçeçisiniz artık.Her yıl yeni bir teçrübe.
Kolay gelsin. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
bahçe artık sonbahara hazırlanıyor
Eklenti 330043 karpuzlar hasat yapılıyor Eklenti 330044 turşuluk biberleri topladık Eklenti 330045 mısırlar geç dikildi ama hemen hemen oldu Eklenti 330046 genel görünüm Eklenti 330047 |
5 Eklenti(ler)
geç dikilen ilk karpuz hasadımız
Eklenti 330053 kesdik renk harika Eklenti 330054 bal kavun lafını duyduk ama bu gerçek bal karpuz tad muazzam tatlı Eklenti 330055 turşuluk biber hazırlığı Eklenti 330056 kışlık lahanalar büyüyor Eklenti 330057 |
sayın attar lahanalarn üstlerine taş koyarsanız daha sıkı sararlar
|
Bahçenız hayırlı olsun....Bır mevsimde harikalar yaratmışsınız......Tanrı nazarlardan korusun....Ellerinize sağlık.....:)
Bahçenizin geleceği çok parlak görünüyor...Bereketli ,sıhhatli ürünler olsun...Selam ve sevgiler...:) |
Bu kadar kısa sürede bu noktaya gelmişse bu bahçe, kısmetse ileride bizi ne güzellikler bekleyeceğini düşünmek bile muazzam bir duygu! Bahçenizde suyun, bereketin, huzurun bol olduğu nice zamanlar dilerim...
Sevgi, saygı ve selam ile... |
Alıntı:
sayın macuroğlu bu taş koyma işlemi nasıl oluyor bilmiyorum varsa bilginiz veya uygulama resmi bilgilendirirseniz sevinirim |
Alıntı:
sayın berrinb bahçemi ziyaretinizden son derece memnun oldum sonsuz teşekkürler... Alıntı:
sayın loveforlife temennileriniz için çok teşekkür ederim |
Sayın attar;
Bahçenizi, baştan sona kadar okuyup inceledim. Bu kadar kısa zamanda, çok büyük işler başarmış olmanız, bütün çabanız ve gayretiniz takdire şayan. Bahçenizin bereketli olmasını temenni ederim. Sağlıcakla kalın. |
Merhaba efendim,
Hayırlısı ile ev hariç her şeyi halletmişsiniz, ürünleri yetiştirip tatmışsınız bile, maşallah. Neş' e ile çalışmalarınız daim olsun, seneye ev işi de hallolur inşallah. Ki o azmi gözlemledik. Başlandımı bitirmeli moduna giriyorsunuz:))). Dikilecek ağaçlar konusunda bende öneride bulunacağım izniniz ile. Sayın Hk50 'nin bahçesinde resmi olan sarı erik, eğer çocukluğumdaki erik ise nefis bir şey. Marmelat ve reçel yapılırdı, çok tatlı, sarardımı da çabucak olgunlaşıp geçerdi. Daldan bal yerdik adetâ. Marmeladını ekmek üstüne sürüp yerdik. Sağlıkla kalın cümleten, kolay gelsin, inşallah. Saygılarımla lütfen. Geç ziyaretim için özürler efendim. |
Alıntı:
saygıdeğer mrduran; bahçemi ziyaretinizden ve tavsiyelerinizden son derece memnun oldum, ev işini aceleye getirmek istemiyorum, güzel şık birşey olmasını arzuluyorum, ağacları da bir çırpıda dikip bütün yerimi bitirmek istemiyorum, gördükçe beğendikçe ağacı bulup dikmek istiyorum çünkü ağaç için çok büyük alanım yok malesef sınırlı yerimi dikkatli kullanmak istiyorum, ayrıca hepimiz aynı pozisyonlardayız bütün bahçeleri gezmeye vaktimiz kalmayabiliyor özür dilemenize gerek yok, .... tavsiyeleriz için teşekkürler. |
Alıntı:
bahçeme hoş geldiniz, ilgi alakanıza çok teşekkürler, sağolun |
5 Eklenti(ler)
kışlık sebzeleri dikmeye başladık
Eklenti 330670 Eklenti 330671 son karpuz hasadı Eklenti 330668 misafirlerimizi gezdirdik Eklenti 330669 birazda keyf çayı Eklenti 330672 |
5 Eklenti(ler)
lahanalar dürülmeye doğru gidiyor
Eklenti 333112 turşuluklar bu sene çok bereketli Eklenti 333108 bu sene diktiğim asmalar büyüyorlar Eklenti 333109 arnavut biberleri hasata hazırlanıyor Eklenti 333110 kışlık tohumlar çimleniyor Eklenti 333111 |
3 Eklenti(ler)
bu çiçeğin adı konusunda kafamda kargaşa var
Eklenti 333115 formdan bu cevabı almıştım Eklenti 333116 http://www.agaclar.net/forum/976828-post1005.htm Name: Mint, Chocolate Botanical Name: Mentha x piperita 'Chocolate Mint' bu resme daha çok benzettim Eklenti 333131 |
2 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
biber ve domates hasadımız
Eklenti 337302 bu sene çekirdeğinden yere düşüp de tekrar meyve veren kavunu test ediyoruz Eklenti 337303 sebzeler yeşillenmeye başladı Eklenti 337304 domatesler sonbaharda tekrar neşesi yerine geldi Eklenti 337305 bu da bahçemizin güllerinden Eklenti 337306 |
Alıntı:
01-05-2012 http://www.agaclar.net/forum/attachm...feslegen_2.jpg 01-09-2012 http://www.agaclar.net/forum/attachm...k_feslegen.jpg Sizinkilerde tohum oluşumu gördüm. Her sene diğer fesleğenleri tohumdan yetiştiriyorduk. Bu fesleğen sayesinde o zahmetlere katlanmayacak gibiyiz. Eğer tohumlarını alabilirseniz tohum takas etkinliğinde paylaşın. Diğer arkadaşlarda faydalansın. Ben daha tohum oluşumu göremediğim için paylaşamıyorum. |
Alıntı:
sayın limon_sever daha önce bu bitkiyi yetiştirmedim tohumu nasıl alınır tam bilmiyorum ama tabi ki denerim çiçekleri şu an var heralde tohum oluşur, bakalım görelim |
guzel bı bahçe olmus kolay gelsın
|
acı biberin öyküsü tarladan ... hasada
5 Eklenti(ler)
biberler tarladaki hasada hazır vaziyeti
Eklenti 338997 dallarıyla beraber kırıp eve getirdik Eklenti 338998 evde herkesin yardım ederek yapraklarının temizlenmesi Eklenti 338999 sonra kurumaları için ipe dizilmiş halleri Eklenti 339000 son görünüm böyle Eklenti 339001 |
5 Eklenti(ler)
yer fıstığı denemem
Eklenti 339090 çekirdekten incir çıkmış Eklenti 339091 limon servilerimiz Eklenti 339092 mavi serviler Eklenti 339093 bu da leylandi Eklenti 339094 |
Sevgili Attar, bahçe sohbaharda iyice coşmuş...Biberlerin görüntüsü çok güzel..Fesleğen bitkiniz benimyazlık bahçemde de vardı.. ve çok fazla yayılıp diğer bitkilere yer bırakmadığı için hep söküp attım..Ama kokusu çok çok güzel ve mor yapraklıydı...
Ben sadece süs bitki olarak biliyorum..Fesleğen gibi salatalarda kullanılmıyor ...Azaltmazsanız her yeri kaplar... Fıstık denemenize bayıldım....İnşallah daha fazla üretirsiniz...Bereketiniz daim olsun ..Ellerinize sağlık..afiyetle tüketiniz.. Selam ve sevgiler....:)) |
Sayın Attar,
Özendim doğrusu. Biz bahçemize sadece pazar günleri, kısıtlı saatlerde gidebildik. Yapmayı istediğim çoğu iş yapılamadı, bekliyor. Çalışılabilecek son bahçe zamanları deyip kalan son pazarlarımızı değerlendirmeye çalışıyoruz. Biberler harika görünüyor:) Hürmetler... |
Alıntı:
|
Alıntı:
sayın yenibahçe, bahçe işleri çok vakit alıyor ama değiyor doğrusu, merak olduktan sonra gerisi olup gidiyor, bahçenizde hoş vakit geçirmeniz dileğiyle... |
3 Eklenti(ler)
ilginç biber
Eklenti 339265 bu da başka bir şekil Eklenti 339266 sonbahar hasadı devam ediyor Eklenti 339269 |
üstad gerçekten güzel bir bahçe olmaya aday [ şakası bir yana olmuş zaten ] biberler harika gözüküyor omları yeşilken domatesli bir turşusunu yapacaksın yemede yanında yat [ gerçi yemeyeceksem neden yapayım diye düşünüyor insan ] çok güzel olacak çok
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
cilekci'den almış olduğumuz çilek fideleri dün itibariyle toprağa kavuştu Eklenti 339617 Eklenti 339620 Eklenti 339618 bahçeye gelen misafirlerimiz dalından sebze toplamanın keyfini yaşıyor Eklenti 339619 |
Selam.
Baştan sona bahçenizi ve yaptıklarınızı inceledim. Planlı bir çalışmayla çok güzel bir düzen oluşturdunuz. Kalıcı olduğu buradan bellli. Geçici bir heves değil. O biberler ne rezil bir cins:D O kadar sebze verirmi bir bitki:confused: Tek kafama takılan bir durum var. Şu su deposu olarak kullandığınız bidon. O bidonlarda genelde büyük inşaatlarda(Bizim burada hes inşaatında) kullanılan içinde katkı maddesı var.O madde kansorejen bir madde ve bidon üretim fabrikasından başka yerde dezenfekte edilemiyor. 100 liradan bende aldım ama sonra pişman oldum. İçini defalarca yıkadım:( sonrada yalıtım malzemesiyle kapladım. Kendimce önlem aldığımı sanıyorum ama olmadı galiba. Sizin imkanlarınızın benden fazla olduğunu fark ettim. O nedenle o bidonu değiştirebilirsiniz diye düşünüp bildirdim. Kolay gelsin |
Alıntı:
sayın KAPTANzst öncelikle bahçeme hoş geldiniz, ve tavsiyeleriniz benim için önem arzeder, uyarınızı ben de araştırdım, şöyle ki; bu bidonlar çok değişik amaçlar için taşıyıcılık yapıyorlar, bir kısmı kimyasal madde bir kısmı deterjanlar bir kısmı da meyve suyu fabrikalarında meyve suyu için kullanıyor, bu kullandığım meyve suyu için olanı aldım, tabi geçici aldım, ama bunda da kansorejen madde var mı? işin açıkcası bilmiyorum, şu an itibariyle biraz güvenlik sorunları var kıymet arzeden araç gereçleri koymak istemiyorum, güvenlik açıklarımız giderildikçe bu geçici malzemeler yerini kalıcı malzemelere bırakacaktır |
2 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
yazlık bahçenin son hasadı
Eklenti 341945 turşulukları topladık Eklenti 341946 kışlık bahçe Eklenti 341947 kışa hazırlanıyor Eklenti 341948 Eklenti 341949 |
bu gece hava değişiminin habercisi bir yağış geldi, artık bahçe kışa hazırlanıyor
|
4 Eklenti(ler)
böyle başladık
Eklenti 342182 sonra böyle Eklenti 342188 sonra böyle Eklenti 342183 sonra bu hale geldi Eklenti 342184 şimdi sezon sonu :( |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:43. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025