![]() |
Maşallah hayırlı olsun diyelim.Uzun bir çalışma olmuş sanırım.
|
Alıntı:
teşekkürler, uzun bir çalışma oldu ama esas olan yıllarca özlemini çektiğimiz bir bahçeye kavuştuğumuz için, uzun bir bekleyiş oldu |
Selamlar attar abi;
öncelikle kolay gelsin. Nihayet işler fide dkimine gelmiş. (Kendiniz yetiştirmişsiniz galiba, elinize sağlık) Bu sene hakikaten fidelerin tutumunda zorluklar yaşandı. İnşallah sizde görülmez. Toprağa baktığınızda çiyan gibi zararlılar var mıydı? Tekrar hayırlı uğurlu olsun. Bol hasatlar. Deponun siyah olması yosuna karşı etkili olacak. Bizimkisi beyaz ve her ay bi dünya yosun çıkartıyoruz. :D Alemunyum folyo kullanmayı düşünüyoruz. |
Alıntı:
sayın aydın teşekkürler, çiyana sürdürme esnasında rastladım, nasıl baş edeceğiz bununla? depoda aliminyum folya yerine boyamayı düşün istersen |
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
bahçede acilen güneşlik ve sundurmaya ihtiyaç vardı dün onları halletmeye çalıştık
|
Gölgelik çok güzel olmuş sayın Attar.
Hem pratik, hem de oldukça işlevsel görünüyor. Mesela üzümün sarabilmesi için gölgeliğin tavanına sizin yaptığınız gibi belli aralıklarla tahta çakmak mı gerekiyor? |
Alıntı:
sayın Tolga Özmeral, üzüm için bu şekil uygun olur veya tahta yerine tel ile de aralarını gerdirebilirsiniz, bu yaptığım henüz yarım kaldı, üzerini ondulin ile kapatacağım, çünkü arazide henüz doğal gölgelik yapabilecek ağacımız yok, hem güneşten hem yağıştan bir korunak için yaptım, geçici olarak yani şimdilik |
Bahçenize mürver ağacı da düşünün isterseniz (Sambucus nigra). Meyveleri gribe bire bir:)
|
1 Eklenti(ler)
her taraf yeşil bizim yerimiz yeşil değil
|
5 Eklenti(ler)
bahçemiz biraz geç kaldı ama napalım olduğu kadar dedik şu an domateslerimiz büyüme formuna girmeye başladı, salatıklarda 1,5 - 2 cm civarında salatalık olmuş heyacanla takip ediyoruz, sundurmamızın çevresine altuni mazı dikdik, biraz biraz hayat emareleri görülmeye başladı bahçede
|
Alıntı:
Geç kalmadınız Sn attar.Diktiğiniz fideler erken dikenleri geçer.Yeterki Hastalık ve zararlılar dan korumak için önlemini alın. |
Alıntı:
teşekkürler sayın hk50; ben bu sene ilk yapıyorum bahçe işlerinde uzman değilim sadece merakım var, Hastalık ve zararlılar için ilaç mı öneriyorsunuz ve de ilaç organik tarıma zarar verir mi? |
Sayın attar, mahsulünüz bereketli olsun, dilerim. Kısa zamanda epey yol aldınız, devamını diliyoruz.
Başka bir bölümde fırın yapımı ile ilgili sorunuz olmuş. İlgilenirseniz fırın yapım aşamaları bu sayfadan başlayarak devam ediyor. Ailenize Demirci'den selamlar... |
Sayın Attar,
Bahçeniz hayırlı olsun. Seçtiğiniz meyve ağaçlarının çeşitlerini hasat mevsimine göre seçerseniz bahçenize her gittiğinizde en az bir ağacın meyvesini yersiniz ve bahçeden sıkılmazsınız diye düşünüyorum. |
Alıntı:
|
Alıntı:
çok teşekkürler sayın sdurul,bu bilgiler işime yarıyacak, hataları nekadar azaltsak iyidir sonradan düzeltmesi çok zor oluyor, inşallah demirciye geldiğimde de bahçenizi canlı olarak gezmek istiyorum |
5 Eklenti(ler)
çit bitkilerini dikmeye başladık, bir miktar aşılı limoni servi,bir miktar mavi servi,bir miktar leylandi olarak bir çeşit yaptık
|
Tatil Molası
10 gün yıllık tatil hakkını bolu aladağlarda geçirmek üzere akşam hareket edeceğiz inşaallah, bahçe işlerinden 10 gün uzaklaşacağız, merak etmeyin bahçe 10 gün bakımsız susuz kalmayacak tabi ki, yoksa tatil de olmaz, herkesin keyfi yerinde mahsülü bol olsun, hoşcakalın...
|
5 Eklenti(ler)
kısa tatilimiz bitti, bugün bahçe ziyaretiyle işe koyulduk, bir haftadır görmeyeli herşeyin boyu postu değişmiş
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
kapı girişi için su geçiş kanalı döşüyoruz
|
Kolay gelsin
Aynı heyeçanı yaşadım Tebrik eder başarılar dilerim
|
4 Eklenti(ler)
tamamen kendimizin fidelediği mahsüllerimizi toplamaya başladık
Eklenti 318624 bahçenin şu anki hali domatesler çiçek ve dölde Eklenti 318625 karpuzlar uzamaya başladı Eklenti 318626 bahçe kapımızı takdırdık Eklenti 318627 |
Her şey çok güzel ve sistemli ilerliyor görünüyor sayın Attar.
Umarım tüm planlarınızı sorunsuz hayata geçirir ve bahçenizde keyifli seneler devirirsiniz. Size kolaylıklar dilerim. |
Sayın attar.
Tel örgü tamam, su tamam, elektrik tamam, bahçe kapısı tamam. Tebrik ediyorum. Tek eksik kalmış, o da ev. Yakında da evi kondurdunuz mu, sanırım yapacak başka şey kalmayacak. :D Saygılarımla... |
Hela Yapımı
3 Eklenti(ler)
bahçede geçikmiş bir ihtiyaca ancak sıra gelebildi
Eklenti 319145 çoçuklar için oyun bizim için çalışma Eklenti 319146 eserimizin kabası bitmiş durumda Eklenti 319147 |
Alıntı:
çok teşekkürler s.serdar, ev artık yeni sezonlara kalacak, herşeyi de bitirmeyelim işsiz kalırız sonra:p |
Alıntı:
sayın Tolga Özmeral,öncelikle çok teşekkürler, sizin konteyner yapımından sonra bahçe ne oldu? sesiniz soluğunuz konteynerdan sonra kesildi, yoruldunuz heralde |
bahçeye gelen hastalıktan sonra salatalıklar öldü, domatesler heralde kurtuldu
5 Eklenti(ler)
bahçenin şu anki durumu
Eklenti 322485 Eklenti 322486 karpuzlar büyümeye başladı Eklenti 322487 domateslerin suyu biraz fazla gelmiş dölverimi geçikti suyu kestik biraz Eklenti 322488 bu da siyah domates, ilk defa deniyoruz bakalım nasıl olacak Eklenti 322489 |
Sizi kutluyorum.Bol ürünlü hasatlar diliyorum.
|
Alıntı:
|
Sevgili attar; Bahçenizi kısa sürede düzenleyip ürün almanız gerçekten hoşuma gitti.Tüm ailenizle keyfini çıkarmanız dileğiyle,Hayırlı olsun.
Saygılar |
Alıntı:
|
hastalıklarla başımız dertte
5 Eklenti(ler)
domateslerin genellikle alt yaprakları kıvrılıyor
Eklenti 325093 belirtiler kırmızı örümcek gibi Eklenti 325094 görüntülere bakılırsa birşey gözükmüyor ama Eklenti 325096 bazıları da leke şeklinde yapraklar kuruyor Eklenti 325095 salatalıklara gelen hastalık kavunlara da geldi bu hafta Eklenti 325097 |
5 Eklenti(ler)
biberler ürün vermeye başladılar
Eklenti 325101 kendi fidelerim marmande Eklenti 325102 siyah domates çeri galiba Eklenti 325103 bostan patlıcanı Eklenti 325104 genel durum böyle Eklenti 325105 |
Sn attar maşallah bahce guzel
biran önce sıkıntılardan kurtulmanız dileğiyle Saygilar |
Alıntı:
teşekkür ederim sayın tekomusti,inşaallah |
domatesler moral bozdu
5 Eklenti(ler)
ilk hevesimizi domatesler fena bozdu
Eklenti 327491 domateslerin büyük bölümü çürüdü Eklenti 327492 daha olmadan önce içlerine tırtıl girmiş Eklenti 327493 dün temizlik yaptım,nekadar hasta domates varsa temizledim Eklenti 327497 belki sonrakiler düzelir Eklenti 327495 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:09. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025