![]() |
2 Eklenti(ler)
Devam ...
Gaura çalısını ben ekmeden kendi döktüğü tohumlardan bahçede kendine yer bulmayı başarıyor, ben sadece neresi uygunsa orada kalmasına izin veriyorum :dilli: Eklenti 719639 Alisyum o da geçen seneden kışı atlatanlardan, palmiye saksısında bembeyaz güzelliğini sergiliyor, üzerine çalı çırpı koyuyorum sebebi ise kedilerin gelip üzerilerine yatması, başka türlü başa çıkamıyorum. Eklenti 719640 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Balkonumun dışında mini bahçemden:
Hep derler ya; toprağın altında hiç bir tohum kalmaz diye, işte 4-5 sene önce ekmiş olduğum hazeranlardan etrafa saçılan tohumlar toprak aktarıldıkça çimlenip güzelliklerini sergiliyorlar. Ne tesadüf ki her 3 renginden de çıktı ben özenerek ekseydim bu kadar denk gelmezdi. Ayrı ayrı tohumlarından alıp bundan sonra tekrar ekerim. Eklenti 719692 Eklenti 719693 Eklenti 719694 Eklenti 719695 Eklenti 719696 |
5 Eklenti(ler)
Daha önce palmiye saksılarımdan bahsederek geçen sene fotoğrafladığım
çiçeklerimi paylaştım. Bu gün de bu sene dikmiş olduğum bitkilerimi paylaşmak istedim. önce bütün palmiye saksılarımın görünümü Eklenti 719697 Bu saksıda bulunan 4 renk katmerli petunya ortasında ise turuncu Bodrum papatyası Eklenti 719698 Eklenti 719699 Eklenti 719700 Eklenti 719701 |
4 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Bu saksıda olanlar (çalı çırpılar kedilerden korumak için) gelip üzerilerine yatıyorlar
Sarı Bodrum papatyaları Eklenti 719706 Eklenti 719707 ve yer açelyası, açtıklarında tekrar paylaşırım. Eklenti 719710 Bu saksıda bordo Bodrum papatyası Eklenti 719708 Eklenti 719709 |
1 Eklenti(ler)
Bu saksıda sukulent, güneşi görünce çok açıyor,
gölgeyi görünce hemen kapanıyorlar, bir türlü açıkken yakalayamadım. Eklenti 719711 |
Petunya ne kadar güzel bir bitkiymiş. Sizlerin bahçelerine bakıp bahcemi hangi guzellikler dikecegimin planlarını yapiyorum. Gezmeyi en sevdiğim bahçelerden bir tanesi sizin bahçeniz.
|
Alıntı:
En sevdiğim renk bembeyaz olanı pamuk gibi, şu an bu mesajı yazarken bir taraftan başımı kaldırıp onları seyrediyorum. Sevgiler |
Bahçeniz büyük emek vermişsiniz, emeğin karşılığında güzellik tabi.
Güzel bahçeniz var. Sefasını sürün. Benim ömrüm vefa etmez bu kadar güzel yapmaya bahçemi. |
Alıntı:
Ama yine de toprakla uğraşmayı çok seviyorum, çiçekleri yeşilliği, o toprağa ekilen tohumların çıkışlarını, filizlenmelerini, oturup seyretmesini çok seviyorum bir nevi bama terapi gibi geliyor onlarla uğraşmak. Siz de kendinizi öyle bırakmayın, benim ömrüm vefa etmez demeyin, elinizden geldiğince, yapabildiğiniz kadarını yapmaya gayret edin derim. Kolay gelsin |
2 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Yine pembe ve beyaz sardunyalarım
Beyaz rengi çok seviyorum Eklenti 719817 Eklenti 719818 Eklenti 719819 |
1 Eklenti(ler)
|
Bu yaprakları yemek keyif verir ama sarmak da ondan geri kalmaz :) Çok düzgün, zarif yapraklar...
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Agapanthus (Afrika zambağı)
Eklenti 720588 Eklenti 720589 Eklenti 720590 Eklenti 720591 Eklenti 720592 |
5 Eklenti(ler)
Canna çiçeğim
Sevgili Lonicera'nın gönderdiği renkli yapraklı ve sarı benekli çiçekli Canna Eklenti 720593 Eklenti 720594 Eklenti 720595 Eklenti 720596 Eklenti 720597 |
5 Eklenti(ler)
Bulgaristan'dan getirdiğim salatalık tohumu, ilk ürünlerini aldık
boyları yaklaşık 28-30 cm. Eklenti 720598 Eklenti 720599 Bu da ülkemizin ürünü Eklenti 720600 Haziran ayında ilk ürünlerimiz Eklenti 720601 Eklenti 720602 |
5 Eklenti(ler)
Biberlerim yavaş yavaş ürünlerini vermeye başladı
Eklenti 720603 Eklenti 720604 Eklenti 720605 Biber çeşitlerim tatlı ve acı Eklenti 720606 Eklenti 720607 |
5 Eklenti(ler)
Domateslerim ve ilk ürünlerini Haziran ortlsında vermeye başladılar
Pembe domates Eklenti 720608 Kırmızı ince kabuklu ve hafif ekşimsi tadı var Eklenti 720609 Tohumunu Zengarden'den aldığım çizgili domates Eklenti 720610 ve ilk hasat Eklenti 720611 Eklenti 720612 |
Alıntı:
İyi bayramlar diliyorum. |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Küçük çeriye gelince ince kabuklu 2 cm. çapında tadı hafif ekşimsi bol çekirdekli. Fotoğrafta görünen 3 değişik domatesten benim düşünceme göre büyük çizgili çeri (5 cm.) ile kırmızı misket domatesten tozlaşma oluşmuş olabilir. Büyük çeri orta ince kabuklu, tadı aromasız tatlımsı, kırmızı misket kalın kabuklu çok az belli belirsiz ekşi. Geçen sene büyük çerinin yanında dökülen tohumlardan kendiliğinden çıkan kırmızı misket domates yan yanaydı o yüzden ikisinin tozlaşması olabilir diye düşünüyorum. Eklenti 720630 Eklenti 720631 |
4 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Zeng.dan çizgili yumurta domates yumurta büyüklüğünde olup, orta ince kabuklu, yaprak rengi biraz açık gri
çok lezzetli bir çeşit, ben çok beğendim. Eklenti 720639 Eklenti 720640 Eklenti 720641 Maniye domatesi, henüz tadına bakamadım, beklediğim büyüklükte değil. Eklenti 720642 |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bu gün de turunculardan olsun ;) 26 Temmuz ilk hasat turuncu domates Eklenti 720865 Altın çilekler Temmuz başında yine ilk hasat edildi Eklenti 720867 ve bu gün kopardığım ilk kudret narım Eklenti 720866 |
4 Eklenti(ler)
Bir buçuk iki aya yakın ev çok kalabalıktı, o yüzden çektiğim fotoğrafları gecikmeli olarak paylaşıyorum.
Çocuklarım torunlarım tatil için geldiler, o iki ay nasıl geçti anlamadım ev şimdi bom boş kaldı, havalar aşırı derece sıcak geçiyor dolayısıyla bahçemi biraz ihmal ettim, biraz otlandı, turuncu domateslerimin yaprakları yanık yanık, diğerleri gayet sağlıklılar, biberlerim gayet sağlıklılar. Çocuklar buradayken bol bol domates, biber ve salatalık topladık hiç satın almadık, çok şükür bu sene bahçem bereketliydi çok memnun kaldım. Emeklerim boşa gitmedi Allah herkese bol bol bereketli ürünler nasip etsin Daha önce çektiğim fotoğraflardan Abelyam Eklenti 720871 Zinnia (Kirli hanım) Eklenti 720869 Eklenti 720870 Pholos bu çiçeği çok sevmeme rağmen bir türlü yaşatamıyorum defalarca edindim, bu sene tam 4 renginden edindim 3ü öldü bu beyaz ise çiçeğini açana kadar zor sabretti, çiçeği solduktan sonra o da öldü :mad: Eklenti 720868 |
5 Eklenti(ler)
Rozet çiçeği (Pervane çiçeği)
Bu çiçeğimin 2. senesi, kışı açık balkonda geçirdi. Eklenti 720887 Eklenti 720888 saksıları asmanın çardağına emanet ettim ;) arka planda mandalin ağacı boy gösteriyor. Eklenti 720889 Eklenti 720890 Eklenti 720891 |
5 Eklenti(ler)
Bal ve kudret narı karışımı.
Ben bunu her sene yaparım, mideme çok iyi geliyor, 6 ayda bir bu kürü uygularım, mide ilacını da bıraktım. Yukarıda paylaşmış olduğum 1 adet kudret narımı metal değdirmeden elimle açıp çekirdeklerini çıkardıktan sonra parçalara ayırıp bir kabın içinde ahşap bir aletle iyice ezdim. Eklenti 720912 Kavanozda üçte ikisi kadar balın içine ezdiğim k.narını tahta bir kaşıkla karıştırdım Eklenti 720913 Eklenti 720914 Tarih atıp kapağını sıkıca kapattıktan sonra biraz güneş alan yere kaldırdım Eklenti 720915 Çekirdeklerini de seneye tohum için kurumaya aldım. Eklenti 720916 |
Alıntı:
|
Alıntı:
Ben sabahları aç karnıma 1 yemek kaşığı alıyorum, karışım bitene kadar devam ediyorum, 41 gün tüketilmesi gerektiğinin bir kaç yerde okumuştum, ben de aşağı yukarı bir bir buçuk aya yakın almış oluyorum. Yalnız tek kavanozla kalmıyorum, kudret narı meyve verdiği müddetçe en az 3, 4 kavanoz hazırlıyorum ki yarısını ilkbaharda kullanıyorum. Mevsim geçişlerinde kışa girerken bir de yaza girerken bana çok iyi geliyor. Yapmak isteyenlere şifalar diliyorum. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Belki yanılıyorum ama bazıları için nefes almak kadar kolay olan bir şey bazıları için çok zor olabiliyor. Geçen tohum paylaşımından önce bazı üyelerin "çok kolay" dedikleri tohumları benim hiçbir şekilde çimlendiremediğimi, "çimlendirmek çok zor" dedikleri bazı tohumları da uykumda çimlendirdiğimi hatırlıyorum. Bazı dost/akrabalar yıllardır uğraşmasına ve tarifini de benden alıp aynen uygulamasına rağmen zeytin kurduğunda/turşu yaptığında yumuşuyor, sirke yaptığında küfleniyor. Ben 2 yıl önce kurduğum zeytini geçen hafta açtım. Sirkelerim hiç bozulmaz yıllardır da kullanırım. Sözün özü bizim buralarda eskiden annelerimiz/ninelerimiz yaptıkları bir şey çok iyi olduğunda, "El benim elim değil Fadıma anamızın eli." derlerdi. Bu hem alçakgönüllülük hem de ilginç bir noktaya işaret etme de olabilir. Şöyle ki önceleri şalgam yaptığımda içen bir daha içerdi, ticari anlamda üreticilik teklifi dahi almıştım bir arkadaştan. Fakat 2-3 yıldır yaptığım şalgamlar ya bozuluyor, çok kötü kokuyor ya da zırnık mayalanmıyor, su gibi duruyor. Kendime güvenimi kaybettim resmen. Bana göre: Demek ki her el her işi iyi yapamıyor.(Biyoenerjimiz o işe uygun değil:rolleyes:) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:51. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025