agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   akçabardak / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/27028.htm)

sonkez 11-12-2014 11:59

Sevgili akçabardak, torununuza ve yaptığınız elişlerine bayıldım.Hele o bebek çok güzel olmuş..Yapılışını paylaşabilirmisiniz..Belki yapmak için bir meraklısı çıkar..:pNe dersiniz...

Rabbim uzun ömürler versin..Acılarını göstermesin..

akçabardak 11-12-2014 12:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1340045)
Örgü bebek bana tam bir nostalji yaptı. Annem bana da işlemişti, hiç yanımdan ayırmazdım ama bir gün kuzenimin annesi ameliyat oluyordu,
o da çok üzgündü avunsun diye ona vermek zorunda kalmıştım. Çok üzülmüştüm ama, o benim için çok özeldi. Hala aklıma gelir ara sıra. Zamanımızda pek oyuncak yoktu ama olsa da ben onu yine en çok severdim eminim. İçim yandı şimdi, efkarlandım :((

İstemiyerek hatıralarınızı canlandırark sizi efkarlandırdım Milla :( bilmiyorum anneniz hayatta mı değil mi ama, onların bizim için yaptıklarını bu dünyadan göçüp gittikten sonra daha iyi anlıyoruz, keşke başka bir şey verseydiniz o hatıra elinizde kalsaydı ama o anda insan duygularına yenik düşebiliyor...
sizin yaptığınız hareket o anda yeğeninizin üzüntüsünü azaltıp teselli vermiş olmanız, bence çok hoş bir hareket ama diğer yönden de çok kıymetli bir hatıraymış :)
Dediğiniz gibi zamanımızda şimdiki gibi çeşit çeşit oyuncaklar yoktu, biz onlarla mutlu olurduk.

Milla 11-12-2014 12:38

Sevgili akçabardak,
İşin aslı ben vermek istememiştim ama annem zorlamıştı vermeye :)) Belki de, kuzenim bizde kalıyordu o dönem, mızırdanmasını istememiştir :)) Annem sağ ama yalvarsam dahi yenisini örecek bir tip değil. Hayatla birlikte hepimiz çok değiştik :((

akçabardak 11-12-2014 13:10

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1340049)
Sevgili akçabardak, torununuza ve yaptığınız elişlerine bayıldım.Hele o bebek çok güzel olmuş..Yapılışını paylaşabilirmisiniz..Belki yapmak için bir meraklısı çıkar..:pNe dersiniz...

Rabbim uzun ömürler versin..Acılarını göstermesin..

Teşekkür ederim sevgili sonkez, amiin cümlemizin çocuklarına uzun ömürler versin, acılarını göstermesin.
Sizin torununuz dünyaya geldi mi? bebek beklediğinizi biliyorum, çok kıymetlidir şimdi sizin için,
yelekler patikler örülmüş sizin de ellerinize sağlık güle güle giyinsinler hayırlısıyla.

Örgü bebeğin yapılış tariflerini vermemişler, ben kafamda canlandırarak ilmek sayılarını kurdum,
fotoğraflarını koymuşlar.

Önce babeğin patiklerinden örmeye başladım, yukarı doğru devam ettim, kollarını ayrı örüp taktım,
beline geldiğimde bebeğin içini doldurmaya başladım, bu şekilde ilerledim.

Saçları için yarım metre çapında, baş parmağım kalınlığında sararak
çile oluşturudum,
ortadan kesince 1 metre uzunlukta oldu, iplerin tam ortasından bebeğin görüldüğü gibi kafasınınortasından dktim,
sonra yanlardan örükleri örüldü.

Eklenti 529256

Bu linkte çok güzel örgüler çıkıyor zaman zaman, ben FACEBOOK'ta paylaşmıştım, bu bebeği de orada görmüştüm.

https://www.facebook.com/orgu.tv

akçabardak 11-12-2014 13:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1340063)
Sevgili akçabardak,
İşin aslı ben vermek istememiştim ama annem zorlamıştı vermeye :)) Belki de, kuzenim bizde kalıyordu o dönem, mızırdanmasını istememiştir :)) Annem sağ ama yalvarsam dahi yenisini örecek bir tip değil. Hayatla birlikte hepimiz çok değiştik :((

Anladım, sağlık olsun ne diyelim...:)

Milla 11-12-2014 13:21

Örnek olmadan bu kadar başarılı olmak zor iş bravo doğrusu ama çiçeklerinizden anlaşılıyor el becerileriniz. Saksılar usul usul yağmurda sulanıyor, çay demlikte fokurduyor, siz bir sandalye atmışsınız zamanın keyfini çıkarıyorsunuz. Özendim resmen, mümkün olsa bir kaç poğaça yapıp, örgümü kapıp geleceğim yanınıza :)) Ellerinize,emeğinize sağlık.

akçabardak 11-12-2014 13:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1340076)
Örnek olmadan bu kadar başarılı olmak zor iş bravo doğrusu ama çiçeklerinizden anlaşılıyor el becerileriniz. Saksılar usul usul yağmurda sulanıyor, çay demlikte fokurduyor, siz bir sandalye atmışsınız zamanın keyfini çıkarıyorsunuz. Özendim resmen, mümkün olsa bir kaç poğaça yapıp, örgümü kapıp geleceğim yanınıza :)) Ellerinize,emeğinize sağlık.

İltifatlarınıza teşekkür ediyorum, ah keşke yakın olsak ne iyi olurdu hem de, ben de çok isterdim. Tekrar teşekkür ederim.

sonkez 11-12-2014 13:44

Çok güzel olmuş,emeklerinize sağlık..Henüz bizim delikanlı teşrif etmediler....Beklemedeyiz....

akçabardak 11-12-2014 14:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1340082)
Çok güzel olmuş,emeklerinize sağlık..Henüz bizim delikanlı teşrif etmediler....Beklemedeyiz....

Sağlıkla, kolaylıkla kucağınıza almak nasip etsin rabbim.

akçabardak 11-12-2014 15:10

2 Eklenti(ler)
Gardenyam

Daha önce bu başlıkta görüntülemiş olduğum gardenyamın meyvesi.

http://www.agaclar.net/forum/1322764-post2026.htm

Nihayet tohumları olgunlaştı, çok mutluyum.

Eklenti 529261

Eklenti 529260

Sevgi Durul 12-12-2014 09:17

Sevgili akçabardak, bu nazlı bitkinin meyvesini ve tohumunu almışsınız ya, bravo size, tebrik ederim. Benimki hâlâ yaşasam mı, ölsem mi düşünüp duruyor.:rolleyes:

Tohumları ektiğinizde gelişimlerini takip etmek isterim.:)

Evlat kuzunuza da maşallah diyorum, hayırlı, ömürlü olsun, güzel günler görsün.:)

Sevgiyle...

akçabardak 12-12-2014 12:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1340178)
Sevgili akçabardak, bu nazlı bitkinin meyvesini ve tohumunu almışsınız ya, bravo size, tebrik ederim. Benimki hâlâ yaşasam mı, ölsem mi düşünüp duruyor.:rolleyes:

Tohumları ektiğinizde gelişimlerini takip etmek isterim.:)

Evlat kuzunuza da maşallah diyorum, hayırlı, ömürlü olsun, güzel günler görsün.:)

Sevgiyle...

Sevgili SDurul çok teşekkür ediyorum tebrikleriniz için, aslında benim bitkimde de yolunda gitmeyen durumlar var, yaprakları sararıyor demir eksikliğine karşı önlem aldım ama yine de memnun değilim, çok sulamadan da yaprak sararmaları olabilirmiş, şu sıralar suyu biraz azalttım, yeni gelen yapraklar biraz düzelir gibi oldu :confused:

Tohumlarını ektiğimde gelişmelerini hem burada hem de kendi başlığında paylaşırım. Tohum yapmasına ben de çok şaşırmıştım, tesadüf eseri mi desem, yoksa istemiyerek yaptığım bir hareketten mi oldu bilemedim.

Evlat kuzum için güzel sözleriniz ve iyi dilekleriniz için canı gönülden teşekkür ediyorum, cümlemizin kuzularının hayırlı, ömürlü, güzel günleri olsun dilerim. Sevgiler saygılar

loveforlife 12-12-2014 13:58

Sevgili Akçabardak,
Dünya tatlısı torununa da onun için ördüğün bebeğe de bayıldım. Emeklerine sağlık. Sen bu örgü işinde epey profesyonelsin sanırım. Örgü sitelerinde çok güzel modeller oluyor. Böyle sağlıklı oyuncaklar üretmeye devam et bence... ;)

hira 12-12-2014 14:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1340076)
Örnek olmadan bu kadar
başarılı olmak zor iş bravo doğrusu ama çiçeklerinizden anlaşılıyor el
becerileriniz. Saksılar usul usul yağmurda sulanıyor, çay demlikte
fokurduyor, siz bir sandalye atmışsınız zamanın keyfini çıkarıyorsunuz.
Özendim resmen, mümkün olsa bir kaç poğaça yapıp, örgümü kapıp geleceğim
yanınıza :)) Ellerinize,emeğinize sağlık.

Dimi ama Milla ablacım, o kadar güzel o kadar güzel anlatıyorki yemin ederim okuduğum o an orda olmayı çok arzu ediyorum :)

Akçabardak, ablacım torunun çok tatlı Allah nazardan saklasın, elişlerin ayrı bi güzel. Ellerine sağlık.

Milla 12-12-2014 15:12

Sevgili hira,
Biraraya gelip sayın akçabardağa baskın mı yapsak ne yapsak. Çok cezbedici, sakin, huzurlu tablolar çiziyor anlatımlarıyla. İnsan gerçekten o an orada olmayı istiyor değil mi?

akçabardak 12-12-2014 16:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1340210)
Sevgili Akçabardak,
Dünya tatlısı torununa da onun için ördüğün bebeğe de bayıldım. Emeklerine sağlık. Sen bu örgü işinde epey profesyonelsin sanırım. Örgü sitelerinde çok güzel modeller oluyor. Böyle sağlıklı oyuncaklar üretmeye devam et bence... ;)

Sevgili loveforlife torunum ve torunuma örmüş olduğum bebeği beğenmeniz beni çok mutlu etti çok teşekkür ederim.

Örgü işine gelince evet biraz biraz beceriyorum galiba o da sanırım terzi olmamdan kaynaklanıyor.

Örgü sitelerini ben de çok takip ediyorum evet çok güzel modeller veriyorlar, hoşuma gidenleri dosyalarıma ekliyorum, şimdiye kadar ördüklerimi paylaşmak hiç aklıma gelmemişti, ilk defa bu örgü bebeği paylaştım :)

Ben en iyisi bir konu başlığı açayım bundan sonra yaptıklarımı orada paylaşayım.

Tekrar çok teşekkür ediyorum sevgili loveforlife, üretim için yapabilirmiyim bilemiyorum ama yine de aklımda dursun. Sevgiler

akçabardak 12-12-2014 16:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1340213)
Dimi ama Milla ablacım, o kadar güzel o kadar güzel anlatıyorki yemin ederim okuduğum o an orda olmayı çok arzu ediyorum :)

Akçabardak, ablacım torunun çok tatlı Allah nazardan saklasın, elişlerin ayrı bi güzel. Ellerine sağlık.

Teşekkür ederim canım, torunum çok tatlı ama ben onu sık sık göremiyorum o Ankara'da ben Ayvalık'a :( tam sevilecek zamanında ayrı düştük.
Elişlerimi beğenmene sevindim.

akçabardak 12-12-2014 16:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1340223)
Sevgili hira,
Biraraya gelip sayın akçabardağa baskın mı yapsak ne yapsak. Çok cezbedici, sakin, huzurlu tablolar çiziyor anlatımlarıyla. İnsan gerçekten o an orada olmayı istiyor değil mi?

Her zaman beklerim, baskın bence de iyi olur sevinirim.

akçabardak 27-12-2014 20:29

4 Eklenti(ler)
Sümbülteberim geç te olsa çiçeğini açmayı başardı :)
güzelliği ile, kokusu ile beni mest etti açıkçası.
Harika bir çiçekmiş, iyi ki edinmişim çok mutluyum.

Eklenti 530764

Eklenti 530765

Eklenti 530766

Eklenti 530767

akçabardak 27-12-2014 21:14

4 Eklenti(ler)
Aileye yeni katılanlar

İki hafta önce eşimle birlikte bir Ankara yapalım dedik ve 10 günlüğüne torunlarımızın ziyaretine gittik,
bol bol hasret giderdik, bu arada en küçük torunumun doğum gününü de kutladık.
Büyük şehirlerde yaşanacak gibi değil, 10 gün kaldıktan sonra geri döndük,
dönmesine döndük ama eşim de ben de büyükşehirin griplerine yakalanarak hasta olup ta geldik,
kısacası bize yaramadı Ankara'nın havası.
Gelirken de yanımda yeni bitkiler getirdim.

Getirdiklerimden ilk olarak paylaşmak istediğim Kalp Kalbe karşı çiçeği.

Eklenti 530770

Eklenti 530771

Eklenti 530772

Eklenti 530773

hira 27-12-2014 22:10

Çok güzeller, adları ne acaba akçabardak ablacım.

akçabardak 27-12-2014 22:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1343306)
Çok güzeller, adları ne acaba akçabardak ablacım.

Sanırım torunlarımın adlarını soruyorsun, en büyüğü Göktay, onun kardeşi Altay.
Oğlumdan olan kız torunum Ceylina daha yeni 2 yaşını bitirdi cimcimem hira ablası :)

hira 28-12-2014 11:28

Allah bağışlasın ablam benim. Kendileri gibi adları da güzel ;)

akçabardak 30-12-2014 14:13

4 Eklenti(ler)
Japon gülüm

Japon gülüm yeni tomurcuklar verip açmaya devam ediyor
Ankara'ya giderken içeriye almıştım, döndüğümde çiçeğiyle karşıladı.
Mutfak penceresinin önünde yerini almış durumda şu an kendileri ;)
Eklenti 531020

Eklenti 531021

Eklenti 531022

Bu da yeni edinmiş olduğum kırmızı j. gülüm (katmersiz)
Eklenti 531023

akçabardak 30-12-2014 14:23

3 Eklenti(ler)
Ankara'ya gidilir de Sıklamen almadan dönülür mü?
Dönülmez tabii, ben de öyle yaptım ve son şansımı denemek istedim.
Umarım bunları yaşatabilirim, bu sefer içeriye hiç sokmayıp dışarıda
salon penceresinin önüne aldım.

Koca Bauhaus'ta bir tek beyaz olanından yoktu :(

Eklenti 531024

Eklenti 531025

Eklenti 531026

akçabardak 30-12-2014 14:47

1 Eklenti(ler)
Seneler sonra kar.

Şu anda Ayvalık'ta lapa lapa kar yağıyor,
çok özlemiştim kar yağarken görmeyi
görüntülemeye çalıştım ama bu kadar görüntüleyebildim
koyu renklerde çizgiler şeklinde yansıdı objektife.

Eklenti 531027

akçabardak 30-12-2014 15:06

2 Eklenti(ler)
Karlar altında kalalarım

Alışılmamış bir vaka
Kış gelmesine rağmen kala çiçeklerim çiçek açıyorlar,
şu anda 3-4 tane açmak üzere tomurcuğumuz var,
Bakar mısınız yapraklarının üzerine kar yağıyor ve çiçeği,
umarım dondurucu olmaz.

Eklenti 531028

Eklenti 531029

akçabardak 30-12-2014 15:18

1 Eklenti(ler)
Limon ağacım da kardan nasibini alıyor, umarım üşümez.

Eklenti 531032

münevver48 30-12-2014 18:49

sevgili akçabardak, yeni misafirlerin hayırlı olsun hepsi birbirinden güzel sıklemenleri bende çok beğeniyorum. kalp kalbe karşı da ayrıca çok güzel ve dekoratif. benimde gala da tomurcuk var galiba mevsimleri şaşırmışlar. seninkinin kar yapraklarına yağınca aklı başına gelmiştir.inşallah kardan zarar görmezler.limonlarını toplasaydın içleri zarar görmüş olabilir.yinede toplayıp suyunu sıkarak küçük pet şişeye koyup buzdolabının dondurucu bölümünde saklayabilirsin.sevgiler..

aleydi 30-12-2014 21:03

sevgili akçabardak kar yağarken bile bahçeniz yemyeşil . kalalarınız çok güzel çiçek açmış . bu mevsimde bu güzellikleri görmek beni çok mutlu etti . Bizde diz boyu kar var , bu mevsimde bahçede hiç çiçek kalmıyor .Bende sıklamen ve kalanchoe aldım .Çiçek aşkımız bahçeden eve taşındı . sıklamenleriniz renkleri çok güzel ,bende kırmızısını bulamamıştım ,İnşallah gelişimleri iyi olur .

akçabardak 31-12-2014 09:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1343982)
sevgili akçabardak, yeni misafirlerin hayırlı olsun hepsi birbirinden güzel sıklemenleri bende çok beğeniyorum. kalp kalbe karşı da ayrıca çok güzel ve dekoratif. benimde gala da tomurcuk var galiba mevsimleri şaşırmışlar. seninkinin kar yapraklarına yağınca aklı başına gelmiştir.inşallah kardan zarar görmezler.limonlarını toplasaydın içleri zarar görmüş olabilir.yinede toplayıp suyunu sıkarak küçük pet şişeye koyup buzdolabının dondurucu bölümünde saklayabilirsin.sevgiler..

Sevgili münevver48 çok teşekkür ederim, nerede yeni bir çiçek görsek hemen alıyoruz ne olacak bu halimiz bizim bilemedim.
Kalalara ben de şaşırdım bu sene gerçekten mevsimleri şaşırdılar sanki. Sabah kalktığımda kardan etkilenip etkilenmediğine baktım maşallah sapasağlam duruyorlar, zaten bizim buralara fazla kar yağmaz, bir iki saat öylesine sulu sulu atıştırdı geçti gitti.
Limonları şimdiye kadar hiç bir sene toplamadık münevverciğim, özellikle üzerinde bırakıyoruz görselliği çok hoşumuza gidiyor ve dalından koparmak
çok zevkli oluyor, taze taze tüketiyoruz.

akçabardak 31-12-2014 10:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1344022)
sevgili akçabardak kar yağarken bile bahçeniz yemyeşil . kalalarınız çok güzel çiçek açmış . bu mevsimde bu güzellikleri görmek beni çok mutlu etti . Bizde diz boyu kar var , bu mevsimde bahçede hiç çiçek kalmıyor .Bende sıklamen ve kalanchoe aldım .Çiçek aşkımız bahçeden eve taşındı . sıklamenleriniz renkleri çok güzel ,bende kırmızısını bulamamıştım ,İnşallah gelişimleri iyi olur .

Sevgili aleydi bir iki senedir bu mevsimde bahçemde kalan tek yeşil bitkilerim kalalar, çiçek açmaları beni de çok mutlu ettiler ve çiçekleri yazın ki gibi 3-4 günde solmuyorlar, takip ediyorum 13 Aralık'tan bu yana çiçek sapa sağlam mum gibi maşallah ve yeni gelen tomurcuklar var, onların dışında hepsi öldüler ama bazı bitkilerin dökülen tohumları çimlenmişler, soğuklara aldırmadan kışı rahatlıkla çıkarıp baharın erken günlerinde canlı kanlı boylarını gösteriyorlar.
Keşke bizim buralara da kar yağsa diyorum bazen hiç değilse biraz havada ki mikrobu kırar hem de faydalı, bereketli olurdu.
Sevgili aleydi yeni almış olduğunz sıklemen ve kalanchoelerinizi güle güle sağlıkla büyütün. Ben de heves edip alıyorum ama bakalım bu yeni aldıklarımın gelişmeleri nasıl olacak hep birlikte göreceğiz inşallah.

münevver48 01-01-2015 11:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1344099)
Sevgili münevver48 çok teşekkür ederim, nerede yeni bir çiçek görsek hemen alıyoruz ne olacak bu halimiz bizim bilemedim.
Kalalara ben de şaşırdım bu sene gerçekten mevsimleri şaşırdılar sanki. Sabah kalktığımda kardan etkilenip etkilenmediğine baktım maşallah sapasağlam duruyorlar, zaten bizim buralara fazla kar yağmaz, bir iki saat öylesine sulu sulu atıştırdı geçti gitti.
Limonları şimdiye kadar hiç bir sene toplamadık münevverciğim, özellikle üzerinde bırakıyoruz görselliği çok hoşumuza gidiyor ve dalından koparmak
çok zevkli oluyor, taze taze tüketiyoruz.

sevgili akçabardak, bende öyleyim inanırmısın gözüm çiçekten başka bir şey görmüyor.dün akşam eşimle alışveriş yapalım dedik,vatandaş yemek derdinde ben kaktüs derdinde eşim kasada beni bekliyor. gözü benim üzerimde elimde iki kaktüsle geldim. sesini çıkartamıyor, küçük bir tebessümle bunları da aldım dedim. üzerine birde koleksiyonumun yeni üyeleri diye tanıştırıyorum.eşim yanımda olmasaydı daha çiçek alırdım çok güzel aşılı güller gelmiş.renklerine bayıldım.aklım güllerde kaldı. hava iki gündür şiddetli yağmur yağıyor.öyle evden çıkılacak bir hava değil.yoksa şimdi çoktan soluğu tansaş da almıştım.bizim bu çiçek sevgisi bitmez canım.yeni yılın kutlu olsun.sevgilerimle:)

akçabardak 02-01-2015 12:27

1 Eklenti(ler)
Lavatera Trimestris-Pamuk çiçeği

http://www.agaclar.net/forum/1327405-post1626.htm

24 Ekim 2014 günü Etkinlikte tohumlarını paylaşmak için bu bitkinin
tohumlarını toplarken bir tane dal kopartmış suya koymuştum.

O günden bu yana halen suda ve soğuklara aldırmadan dışarıda masamın üzerinde sürekli
çiçek açmaya devam eden bu bitkiye hayran oldum, bazı solan çiçeklerinden tohum bile oluşuyor.

Eklenti 531305

akçabardak 02-01-2015 12:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1344323)

Bizim bu çiçek sevgisi bitmez canım.yeni yılın kutlu olsun.sevgilerimle:)

Çok haklısın sevgili münevver48 bitmez bu çiçek sevgimiz.

Çok teşekkür ederim canım senin de yeni yılın kutlu, her şey gönlünce olsun.
Seviler selamlar.

akçabardak 02-01-2015 13:14

1 Eklenti(ler)
Kardelenlerimin son durumu.

Çiçeklerimiz yavaş yavaş görünmeye başladı.
Eklenti 531311

akçabardak 02-01-2015 13:45

3 Eklenti(ler)
Kızımın hoyaları, tam 65 tür hoya

Kızımın ziyaretine gittiğimde görünce çok şaşırdım
dayanamadım onları da fotoğrafladım
hangi ara edinmiş, nereden bulmuş bu kadar türlerinden
öyle tek tek baktım durdum hepsine şaşkın şaşkın.

Eklenti 531314

Eklenti 531315

Bu da kohleriası, benim hiç bir zaman büyütemediğim,
Eklenti 531313

efeege 02-01-2015 19:44

Sn Akçabardak. kohleranın olduğu pencere güneş alıyormu.
maşşallah güzel gelişmiş.

akçabardak 02-01-2015 22:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi efeege (Mesaj 1344656)
Sn Akçabardak. kohleranın olduğu pencere güneş alıyormu.
maşşallah güzel gelişmiş.

Sevgili efeege kızımın kohleriası evlerini taşımadan önce güneş alıyordu, bir buçuk ay önce evlerini taşıdılar şu anda bulunduğu yerde pek güneş almıyor
ama çok aydınlık, kuzey cephe olduğu için yazın da pek fazla güneşi göremiyecek sanırım, ben de merak ediyorum bundan sonra ki durumunu.
Bozulursa ben de üzülürüm çünkü bu değişik bir tür kırmızı üzerinde beyaz benekleri var.

günebakan 03-01-2015 12:06

Sevgili akçabardak kızınızın hoya köşesi çok güzel görünüyor gerçekten güle güle büyütsün:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025