agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   akçabardak / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/27028.htm)

akçabardak 19-11-2014 16:50

2 Eklenti(ler)
Hibiskusum tekrar açmaya başladı.

Eklenti 526840

Eklenti 526841

akçabardak 19-11-2014 16:53

1 Eklenti(ler)
Portakal ağacımız.

Eklenti 526842

akçabardak 19-11-2014 17:01

1 Eklenti(ler)
Zeytin ağacı mı desem,
domates ağacı mı desem karışmış

Zeytin ağacının yakınına yumurta çeri domates dikmiştim
zeytininin her tarafını sarmış, sanki zeytinden güç alıyor gibi
hala dip diri ve çiçek açacağım diye uğraşıyor, yoldan geçenler
şaşırıp kalıyorlar, bu nasıl bir zeytin çeşidi diye söylenenler bile var :D


Eklenti 526844

akçabardak 19-11-2014 20:58

3 Eklenti(ler)
A 101 den almış olduğum şakayık pençelerini bu gün toprağa diktim.


Eklenti 526901


Pençeleri dikmeden önce suya koydum
Eklenti 526902


Suda 4-5 saat bekledikten sonra
pençelerin suda şiştiklerini gözlemledim,
daha sonra toprakla buluştular.
Eklenti 526903

-Esin- 19-11-2014 23:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1334709)
Hibiskusum tekrar açmaya başladı.

Eklenti 526840

Eklenti 526841

Muhteşem!
Ben de minik bir hibiskus çeliği almıştım, şu an bayaca büyüdü ve 5-6 tane tomurcuğu var üstünde. Aldığım istihbarat pembe renk katlı çiçekler açtığı yönünde :p Umarım sizinkine benzer güzellikte çiçekler açar.

Portakal ağacınıza da bayıldım, dalından yemek ayrı güzel olmalı :) Bizim buralarda kış daha sert geçtiği için hiç portakal ağacı yoktur. Sizinkinin görüntüsü egeye yerleşme sebeplerine eklenecek kadar güzel bence :)

akçabardak 20-11-2014 20:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi -Esin- (Mesaj 1334813)
Muhteşem!
Ben de minik bir hibiskus çeliği almıştım, şu an bayaca büyüdü ve 5-6 tane tomurcuğu var üstünde. Aldığım istihbarat pembe renk katlı çiçekler açtığı yönünde :p Umarım sizinkine benzer güzellikte çiçekler açar.

Portakal ağacınıza da bayıldım, dalından yemek ayrı güzel olmalı :) Bizim buralarda kış daha sert geçtiği için hiç portakal ağacı yoktur. Sizinkinin görüntüsü egeye yerleşme sebeplerine eklenecek kadar güzel bence :)


Teşekkür ederim sevgili Esinciğim, beğendiğinize sevindim. İnşallah sizin hibiskusunuz da dilediğiniz gibi açar, katmerli olması çok güzel, ben de aldığımda katmerli olduğunu bilmiyordum bana sürpriz oldu. Ben 2 tane daha çelik yapacağım ama ne renk olduklarını bilmiyorum, çeliklerim tutarsa renkler sürpriz olacacak.

Portakal, mandalin ve limon ağacının görüntüleri benim de çok hoşuma gidiyor, hele de kışın diğer ağaçlar uykuya yatarken devreye turunçgiller giriyor, yemyeşil yapraklarının arasında sarı turuncu renklere bürünmüşler :cool: hele dalından koparıp yemesi çok daha zevkli oluyor, taze taze doğal tadı bile çok farklıdır ;)
Bence de egeye yerleşme sebeplerine eklenecek kadar güzeldir, tavsiye ederim.

akçabardak 25-11-2014 14:56

3 Eklenti(ler)
Son bahar bereketi.

Malum geceler artık ayaz olmaya başladı, ayaza rağmen çeri domateslerim kütür kütür meydan okuyorlar,
yazdan kalma değil biraz evvel toplayıp geldim ve dondum, çok soğuk kapalı ve rüzgarlı bir hava hakim.

Keşke havalar hep sonbahar olsa da domatesler vermeye devam etseler, öyle güzel güçlü sürgünler var ki domateslerde,
biberlerde de yeni çiçeklenmeler var.

Kahvaltıda çıtır çıtır yenmesi çok hoş oluyor.
Eklenti 527576


Hala çiçek açıyorlar, salkım salkım meyveler.
Eklenti 527577


2 kiloya yakın reçellik yeşil olarak topladım.
Bu gün şekere yatırılacaklar yarın kısmetse reçel olacaklar.
Daha önce kireçli suda bekletmiştim, bu sefer koymadan deneyeceğim.
Devamını mutfak bölümünde paylaşırım.
Eklenti 527578

edelvays58 25-11-2014 15:40

Sevgili akçabardak,bahçenizi yine büyük bir keyifle gezdim. Bıkmadan usanmadan ne kadar itinalı bir şekilde her bir bitkiye davrandığınızı gördüm ve hayran kaldım. Favorilerim:katmerli japon gülü, liliumlar ,yıldızlar, çerri domatesler ve unuttuğum diğerleri. Düğün çiçeğini ben hiç topraktan çıkarmadım iki yıldır ve şimdi de toprak yüzeyine çıktılar ve büyüyorlar. Yıldız çiçeklerini de toprakta bırakmayı düşünüyorum,bakalım ne olacak. Liliumlar da ister saksı,ister bahçede olsun topraktan çıkartmıyorum ve baharda yine çıkıyorlar. Belki de bulundukları yer biraz eğimli olduğu için,nemli toprakta uzun süre kalmıyorlar. Tekrar ellerinize ve emeğinize sağlık.

lusoari 25-11-2014 15:45

Sevgili akçabardak, daha önce domates reçeli hiç görmedim ve yemedim ama senin elinden çıkacağına göre eminim tadı nefis olacaktır, şimdiden ellerine sağlık. :D

akçabardak 25-11-2014 21:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi edelvays58 (Mesaj 1336016)
Sevgili akçabardak,bahçenizi yine büyük bir keyifle gezdim. Bıkmadan usanmadan ne kadar itinalı bir şekilde her bir bitkiye davrandığınızı gördüm ve hayran kaldım. Favorilerim:katmerli japon gülü, liliumlar ,yıldızlar, çerri domatesler ve unuttuğum diğerleri. Düğün çiçeğini ben hiç topraktan çıkarmadım iki yıldır ve şimdi de toprak yüzeyine çıktılar ve büyüyorlar. Yıldız çiçeklerini de toprakta bırakmayı düşünüyorum,bakalım ne olacak. Liliumlar da ister saksı,ister bahçede olsun topraktan çıkartmıyorum ve baharda yine çıkıyorlar. Belki de bulundukları yer biraz eğimli olduğu için,nemli toprakta uzun süre kalmıyorlar. Tekrar ellerinize ve emeğinize sağlık.

Sevgili edelvays58 bahçemi büyük bir keyifle gezmenizden çok mutlu oldum, çok teşekkür ederim. Favorileriniz olan bitkilerimi bende çok severek yetiştirip sizlerin beğeninize sunmaya çalışıyorum.

Sevgili edelvays58 yumrulu bitkilerimi normalde Ankara'dayken ben de topraktan çıkartmıyordum ama buralarda çıkarmak zorunda kalıyorum, bu bölgede toprak altında barınan bazı zararlar yumrularımı yok ediyorlar, birde buralarda kışın çok yağmurlar yağıyor bahçeler sular altında kalıyor ve çürüyorlar, o yüzden bazılarını saksılara dikiyorum ve ya bahçede iseler sonbaharda söküyorum. Sizin bahçeniz biraz eğimliymiş o yüzden siz çok şanslısınız.

akçabardak 26-11-2014 16:16

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1336019)
Sevgili akçabardak, daha önce domates reçeli hiç görmedim ve yemedim ama senin elinden çıkacağına göre eminim tadı nefis olacaktır, şimdiden ellerine sağlık. :D

Teşekkür ederim sevgili lusoari, çok önceleri kireçli suda bekletip öyle yapardım domates reçelini,
bu defa şekere yatırarak yapmaya karar verdim farkı gördüm, kireçli suda bekletilen domatislerde dağılma olmuyor,
bu şekilde yaptığım bazılarında dağılma oldu ama tat her ikisinde de aynı değişen bir şey pek fazla olmadı. Tavsiye ederim.


Eklenti 527727

lusoari 26-11-2014 18:58

Sizlere afiyet, bal şeker olsun ablacığım. Allah hep iyi günlerde yemeyi nasip eylesin.
Bizim buralarda da patlıcan ve ceviz reçelinin meşhur olduğu gibi bu da Balıkesir'e özgü bir reçel diye düşünmüştüm.
İyi ki resmini de paylaştın çok teşekkür ederim en az yemiş kadar oldum, tadı nefis tekrar ellerin dert görmesin. :D

akçabardak 26-11-2014 19:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1336273)
Sizlere afiyet, bal şeker olsun ablacığım. Allah hep iyi günlerde yemeyi nasip eylesin.
Bizim buralarda da patlıcan ve ceviz reçelinin meşhur olduğu gibi bu da Balıkesir'e özgü bir reçel diye düşünmüştüm.
İyi ki resmini de paylaştın çok teşekkür ederim en az yemiş kadar oldum, tadı nefis tekrar ellerin dert görmesin. :D

Teşekkür ederim sevgili lusoari, bu reçeli çok önceden gençlik yıllarımdan bu yana aklıma geldikçe hep yaparım, patlıcan reçelini de yaptım daha önce, şimdiye kadar denemediğim meyve sebze kalmamıştır sanırım, kırmızı domatesten de marmelat yapmışımdır, yine de yapmadığım eksiklikler varmış mesela ceviz onu denememişim :D

günebakan 26-11-2014 20:34

Yeşil domatesleri reçel yaptınız galiba Sevgili Akçabardak ben bir kere kırmızısınız reçelini yemiştim çok hoşuma gitmişti size de afiyet olsun:)

akçabardak 26-11-2014 21:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 1336303)
Yeşil domatesleri reçel yaptınız galiba Sevgili Akçabardak ben bir kere kırmızısınız reçelini yemiştim çok hoşuma gitmişti size de afiyet olsun:)

Çok teşekkür ederim sevgili günebakan.

Evet yeşil domateslerden reçel yaptım tarifini mutfak bölümünde reçeller başlığında paylaştım, seneler evvel kırmızısından bende marmelatını yapmıştım.

elve 29-11-2014 21:17

potakalı dalında görmek çok zevklidir. çok şanslısınız ,bizim buralar çok soğuktur limon saksıda yetiştiriyordum ama limonu hiç olmadı bende vaz keçtim artık..

akçabardak 29-11-2014 22:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi elve (Mesaj 1336869)
potakalı dalında görmek çok zevklidir. çok şanslısınız ,bizim buralar çok soğuktur limon saksıda yetiştiriyordum ama limonu hiç olmadı bende vaz keçtim artık..

Sevgili elve bahçe sayfama hoşgeldiniz.

Sizin de dediğiniz gibi dalından koparmak gerçekten çok zevkli oluyor, hele yemesi doğal olduğu için daha da zevkli oluyor.

Limon iç mekanda yetiştirenler var aslında, yazın balkonda açık havada iyi olur ama kışın içeriye alınca haliyle bozulmalar olur sanırım.

Avatarınızda şehir olarak belirtilmediği için bizim buralarla kıyaslama yapamadım soğukluk, sıcaklık derecesini, zaten vazgeçmişsiniz sağlık olsun.

YeniGine 29-11-2014 23:05

Sevgili akçabardak'ım 'Sizin de dediğiniz gibi dalından koparmak gerçekten çok zevkli oluyor, hele yemesi doğal olduğu için daha da zevkli oluyor.' demişsin, hele hele bir de emek vermiş iseen tadına doyum olmaz. Ellerinize, emeklerinize sağlık.

akçabardak 30-11-2014 00:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1336891)
Sevgili akçabardak'ım 'Sizin de dediğiniz gibi dalından koparmak gerçekten çok zevkli oluyor, hele yemesi doğal olduğu için daha da zevkli oluyor.' demişsin, hele hele bir de emek vermiş iseen tadına doyum olmaz. Ellerinize, emeklerinize sağlık.

Sağolasın YeniGinem, çok doğru söylüyorsun emek vermeden bir şeyi elde edemiyorsunuz. Kime niyet kime kısmet diye bir söz var ya hani çok doğru, sağolsunlar biz burayı almadan evvel eski ev sahipleri zamanında dikmişler şimdi bize kısmet oldu, bizde dikenlerin ellerine sağlık deyip bol bol dua ediyoruz.

YeniGine 30-11-2014 00:14

Daim olsun inşallah. :) İstanbul simiti istiyor musunuz, göndereyim mi?
Bugün Bakırköy Cumartesi pazarında idik simit yedim ve aklıma sevgili A-NOMAD ve hep sen geldin vallahi.

akçabardak 30-11-2014 00:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1336915)
Daim olsun inşallah. :) İstanbul simiti istiyor musunuz, göndereyim mi?
Bugün Bakırköy Cumartesi pazarında idik simit yedim ve aklıma sevgili A-NOMAD ve hep sen geldin vallahi.


Teşekkür ederim sevgili YeniGineciğim.

Simite gelince geçtiğimiz Çarşamba günü semt pazarımız vardı ne tesadüf tam istediğim simiti buldum ve 5 tane aldım, hemde İzmit simiti imiş, köyümüze İzmit'ten birileri gelip yerleşmişler ve bir simit fırını açmışlar, çok sevindim istediğimiz zaman simit bulabileceğiz artık, o yüzden göndermene gerek kalmadı, düşünmen bile yeterli, çok sağolasın canım benim.

Sevgili A_NOMAD'ın simit dolması tarifi sayfasına aldım diye fotoğrafını yüklemiştim ama dolmasını yapıp fotoğraflamaya zaman kalmadı çünkü o kadar çok özlemişiz ki simidi sabredemedik ve çıtır çıtır öylesine yedik, bir dahakine inşallah dolmasını yapmak kısmet olur inşallah.

YeniGine 30-11-2014 01:00

:))) Tamam inşallah sevgili akçabardak'ım... Afiyet bal şeker olsun.

akçabardak 30-11-2014 13:46

2 Eklenti(ler)
Bu gün hava çok kapalı, yağmurlu (hafif çiselemeler) ama ılık, balkonda oturuyorum hem örgü örüyorum,
hem de bol bol hava, yağmur ve toprak kokusu alıyorum.

Çayım da ocakta pıs pıs kaynayıp duruyor, arada kalkıp kendime çay dolduruyorum,
bitkilerimle birlikte yağmurun tadını çıkarıyoruz ;)


Yamurun tadını çıkaran bitkilerim
Eklenti 528188


Bir suçlu da suç üstü yakalandı
o da sardunyamın yapraklarından faydalananlardan,
yaprakları bu hale getirmiş.
Eklenti 528189

akçabardak 30-11-2014 13:50

1 Eklenti(ler)
Greyfurt meyvelerini sarartmaya başladı.
Sağ üst köşede olanlar da mandalin.

Eklenti 528190

akçabardak 30-11-2014 15:18

2 Eklenti(ler)
Yağmurdan biz de nasibimizi aldık,
boyumuz uzadı da uzadı, ne olacak bizim bu halimiz.

Eklenti 528197

Budama yapılacak ama ucundan sürekli tomurcuk çıkıyor,
ille de çiçek açacağım deyip budanmak istemiyor :dilli:
Eklenti 528199

hira 30-11-2014 16:31

Domates reçelini ilk kez duyuyorum. Mutlu günlerde çoluk çocuk, torun torba hep beraber tüketin inşallah akçabardan ablacım. Sakızına kıy, buda bence ve o parçalarıda ayrıca dik bence :) mutlu akşamlar.

akçabardak 30-11-2014 17:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1336995)
Domates reçelini ilk kez duyuyorum. Mutlu günlerde çoluk çocuk, torun torba hep beraber tüketin inşallah akçabardan ablacım. Sakızına kıy, buda bence ve o parçalarıda ayrıca dik bence :) mutlu akşamlar.


Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim hiracığım. Bahçede öyle salkım salkım yeşil domatesleri görünce reçel yapmaya karar verdim, kendine has çok hafif bir domates kokusu var ama böyle belli belirsiz, ıtır yapraklarıyla da buluşturunca çok daha güzel bir aroması oluyor.

Sakızıma gelince evet çok haklısın kıymam lazım, zamanı geldi de geçti bile.

akçabardak 10-12-2014 20:04

3 Eklenti(ler)
Kala


Benim kalalarımdan bir tanesi ya mevsimleri karıştırdı :D
Eklenti 529221


Ya da yazdan kalan enerjisini bitiremedi :dilli:
Eklenti 529222


Baksanıza bu mevsimde çiçek açmaya karar vermiş
Bol bol yağmur suyunu da içtiler, değmeyin keyfine :cool:
Eklenti 529223

akçabardak 10-12-2014 20:09

2 Eklenti(ler)
Dökülen tohumlardan

Hazeranlar şimdiden bu kadar oldular bile
Eklenti 529224



Latinler de dökülen tohumlardan,
Sol tarafta kiler de Penstemonlar :)
Eklenti 529225
Bahara hazırlıklar başladı bile.

akçabardak 10-12-2014 20:18

1 Eklenti(ler)
Vee Kardelenler


Geçen sene edinmiş olduğum kardelenlerim sapasağlam kalmışlar ve
bana merhaba dediler, bu duruma çok sevindim :)
Daha bu gün fark ettim kardelenlerimi.
Eklenti 529226
Çok mutlu oldum çoook, akçabardaklarım benim en sevdiğim onlar benim,
ne diyebilirim ki...


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025