agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   hk50 / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/25802.htm)

hk50 19-11-2013 19:15

1 Eklenti(ler)
Bahçeye biz yokken ziyarede gelenlerin eli boş çıkmasın diye dalda bırakdık.

hk50 20-11-2013 18:42

1 Eklenti(ler)
Bahçemizdeki daha önceden kesmiş olduğumuz selvi ağaçının kök bölgesinde meydana gelen Dev Mantarlar.

hk50 20-11-2013 18:52

1 Eklenti(ler)
Sonbahar gelince bahçelerin makyacı bozuluyor.Kuşkonmazlar.

hk50 23-11-2013 11:23

1 Eklenti(ler)
Sonbaharın ayrı güzelliklerinden biri daha.Bahçemiz içinde bulunan dogal gölek de sessizliğe büründü.Zira kurbağıların ötüşü kesildi.Balıkların çırpınışları görülmüyor.Yeşillikler kahverengi ye dönüşdü.Olgunlaşan kuşburnular dalda kaldı.

hk50 23-11-2013 11:31

1 Eklenti(ler)
Yok etmek için hırsla inatla çalışdığımızyabançı otlar.Elle yolarak çapa ile orakla tırpanla müçadele edip para harçayıpda temizliyemediğimiz otların hakkından ançak ve ançak donduruçu soğuklar geldi.

hk50 07-12-2013 10:09

1 Eklenti(ler)
Bu mevsimde bahçeye Sonbahar bakımı yapılırken Toprak tahlili yaptırılması .Yaptırılmayınca yıl içinde verilen ilave besinle toprak durumu bilinemediği gibi topragın istediği besin elementleride bilinemiyor.ph yüksekmi düşükmü ?İşte bunlar için yapılması gerekiyor.

pria 09-12-2013 12:28

Herşey birbirinden güzel..büyük keyifle gezdim bahçenizi sayın hk50..
Ellerinize sağlık..

hk50 09-12-2013 16:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pria (Mesaj 1228032)
Herşey birbirinden güzel..büyük keyifle gezdim bahçenizi sayın hk50..
Ellerinize sağlık..



Çok teşekkür ederim Sn pria.
Bahçemize hoş geldiniz.Bahçemizi gezmeniz bizi mutlu etti.
Saygılar.

hk50 10-12-2013 18:49

1 Eklenti(ler)
Havaların soguması nedeni ile Bahçenin faydalı böçekleri sıçak yuva arıyorlar.

hk50 10-12-2013 18:53

1 Eklenti(ler)
Bahçenin son ürünleri.Biz zehirli diye yemiyoruz.Ama yiyen komşular var toplayıp yemek yapıp yiyorlar.

senkron 11-12-2013 19:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hk50 (Mesaj 1216799)
Bahçesinde meyve,gül,süs ağaçları olupda çelikle,tohum ve aşı ile çoğaltılamıyan bitkilerimiz yaprağını döktükten sonra En basit pet şişelerini ortadan kesip alt tarafdanda delerek köklenmesini istediğimiz dala düzgünce yerleştirip içini hafif rutubetli toprakla dolduralım.Toprağın ağırlığından dalın sağa sola yatmaması içinse dayanıklı bir iple güçlü dallardan birisine bağlıyalım.Netiçe bir yıl beklediğimizde köklenmiş olarak ilğili ağaçın bire bir genlerini taşıyan bitkiyi elde etmiş oluyoruz.
Alt tarafından keserek istediğimiz yere dikebiliyoruz.

-Sayın hk50,bu yöntemle hangi fidanlarda başarılı sonuç aldınız?

hk50 12-12-2013 10:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi senkron;12288l67
-Sayın hk50,bu yöntemle hangi fidanlarda başarılı sonuç aldınız?



Sn senkron,
Şu ana kadar Şeftali Stargin elma ve Sarı erikde başarılı oldum.Diğerleri deneme aşamasında.Mart veya Nisan da yeni yerlerine dikerken fotoğraflayıp beğeninize sunarım inşallah.

habiş 12-12-2013 10:51

Sayın hk50 mantarlar eğer bol miktarda yetişiyorsa bi test ettirin isterseniz birde yiyipte bişey olmayan komşularınız varsa endişe etmeyin :)

bir merakım da ''Bahçesinde meyve,gül,süs ağaçları olupda çelikle,tohum ve aşı ile çoğaltılamıyan bitkilerimiz yaprağını döktükten sonra En basit pet şişelerini ortadan kesip alt tarafdanda delerek köklenmesini istediğimiz dala düzgünce yerleştirip içini hafif rutubetli toprakla dolduralım.Toprağın ağırlığından dalın sağa sola yatmaması içinse dayanıklı bir iple güçlü dallardan birisine bağlıyalım.Netiçe bir yıl beklediğimizde köklenmiş olarak ilğili ağaçın bire bir genlerini taşıyan bitkiyi elde etmiş oluyoruz.
Alt tarafından keserek istediğimiz yere dikebiliyoruz.''
bu uygulamanın fotoğrafı var mıdır acaba bende çekirdekten ağaç yetiştirmeye meraklı olanlardan biriyim de :rolleyes:

hk50 13-12-2013 10:31

Sn habiş.
Teşekkür ederim.Bir tanesi gördüğünüz gibi 2215 nolu mesajdakidir.Diğerleri içinse şu anda bir sağlık nedeni ile şehir dışında bulunmaktayım.Dönüşde inşallah detaylı ve açıklamalı fotoğrafları yüklerim.

habiş 13-12-2013 11:08

Sn hk50 her ne içinse geçmiş olsun Rabbimden acil şifalar diliyorum..
uyguladığınız yönteme gelince süper bi fikir ilk defa duydum resimden ve açıklamanızdan yöntem gayet anlaşılır bende deneyeceğim :)

meh12 13-12-2013 11:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi habiş (Mesaj 1229456)
Sn hk50 her ne içinse geçmiş olsun Rabbimden acil şifalar diliyorum..
uyguladığınız yönteme gelince süper bi fikir ilk defa duydum resimden ve açıklamanızdan yöntem gayet anlaşılır bende deneyeceğim :)

Havai köklendirme olarak forumda özellikle bonsai ustalarımızın bolca uyguladığı güzel bir yöntem ve başarı oranı çok yüksek

hk50 16-12-2013 11:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi habiş (Mesaj 1229456)
Sn hk50
uyguladığınız yönteme gelince süper bi fikir ilk defa duydum resimden ve açıklamanızdan yöntem gayet anlaşılır bende deneyeceğim :)


Sn habiş,
Bu uyğulama zor bir işlem değil.Zira 1/2 litrelik bir pet kabını ikiye bölüp seçmiş olduğunuz bitki dalına takıyorsunuz.İçine toprak koyup az miktarda su döküp bırakıyorsunuz.Düşmemesi içinde sağlam bir dala bağlamanızdır.Beklemiye bırakaçaksınız.En az bir yıl.

hk50 16-12-2013 11:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi meh12 (Mesaj 1229478)
Havai köklendirme olarak forumda özellikle bonsai ustalarımızın bolca uyguladığı güzel bir yöntem ve başarı oranı çok yüksek


Sn meh12,
Bu uyğulamadan % 99 başarı sağlıyorsunuz.Tek ağaçlarda değil.Örneğin Domateslerde biber ve batlıçanlardada uygulama yapabiliyorsunuz.Gül ve çiçeklerdede bu yıl uygulamayı düşnüyorum.

hk50 18-12-2013 15:01

1 Eklenti(ler)
Piyasadan her ne kadar yanmış çiftlik güpresi diye almış olsakda.Bazı uyanık çiftlik sahipleri veya küçük hayvan işletme sahipleri hayvan üpresinin içine kimyasal ilaçlar katara renk değişikliği yapılan güpreyi yanmış güpre diye satıyorlar.
Bence bu tip güpreyi alan bahçe sahipleri güprenin üzerini naylonla örterek bahçenini bir kenarında en az bir yıl bekletmeleridir.
Bu şekilde yanan güpre içinde hem manas barınamadığı gibi hayvansal hastalıklarda kalmamış oluyor.

hk50 19-12-2013 09:31

1 Eklenti(ler)
Buda yeşil güpre yapımı.Poşetin ağzı bağlanıp hava almadan en az bir yıl bekletileçek.

hüzün 19-12-2013 10:14

nasıl yapıyıorsunuz anlatabilir misiniz

hk50 20-12-2013 13:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hüzün (Mesaj 1231112)
nasıl yapıyıorsunuz anlatabilir misiniz


Sn hüzün,
Yapılması çok kolay.Şöyleki,Bahçeden biçilmiş veya yolunmuş otlar bir yerde toplanıp içinde ağaç dalları taş v.s. varsa ayıklanıp büyük poşede dolduruluyor.Doldurulan poşet bir kenarda bekletiliyor.Bu bekleme zamanı içinde otlar çürüyüp dibe çöküyor.Poşetde boşalan kısma tekrar ot dolduruluyor.Böyle devam edilerek bir tane poşet ançak bir sezonda doldulabiliyor.
Yerinden kaldıralamaz hale gelinçe ağzı bağlanıp öyleçe bırakılıyor.Zamanla değişik kokular oluyor.Olgunlaşınça tıpkı yanmış bir çiftlik güpresi kokusu verdiği anda poşetten döküp güneşe bırakıyorsunuz.Kuruyan yeşil güprede otlardan yapraklardan eser kalmıyor.Avuçunuz içinde ezillip dağılan güpreleri toprağa serpiyorsunuz.

hk50 20-12-2013 13:34

1 Eklenti(ler)
Netiçe yeşil güprenin son hali.

hk50 20-12-2013 14:38

1 Eklenti(ler)
Yazın donduruçuya konan vişneler hala taze ve yeni.İster meyve suyu yap iç.İster hoşafa kat.İster tane tane ye.Her ne kadar vişne isede kiraz tadında.

Derya Hanim 20-12-2013 15:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hk50 (Mesaj 1231397)
Sn hüzün,
Yapılması çok kolay.Şöyleki,Bahçeden biçilmiş veya yolunmuş otlar bir yerde toplanıp içinde ağaç dalları taş v.s. varsa ayıklanıp büyük poşede dolduruluyor.Doldurulan poşet bir kenarda bekletiliyor.Bu bekleme zamanı içinde otlar çürüyüp dibe çöküyor.Poşetde boşalan kısma tekrar ot dolduruluyor.Böyle devam edilerek bir tane poşet ançak bir sezonda doldulabiliyor.
Yerinden kaldıralamaz hale gelinçe ağzı bağlanıp öyleçe bırakılıyor.Zamanla değişik kokular oluyor.Olgunlaşınça tıpkı yanmış bir çiftlik güpresi kokusu verdiği anda poşetten döküp güneşe bırakıyorsunuz.Kuruyan yeşil güprede otlardan yapraklardan eser kalmıyor.Avuçunuz içinde ezillip dağılan güpreleri toprağa serpiyorsunuz.

Peki bu gubredeyi yaparken torbalara delik aciyormusunuz cunku otlar cururken bayagi su birakiyorlar yoksa bu suylami curumesi gerekiyor. Hem kolay hemde pratik bir yonteme benziyor. En azindan marketlerden agir gubre torbalarini tasimaktan kurtuluruz.

sonkez 20-12-2013 16:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hk50 (Mesaj 1231413)
Yazın donduruçuya konan vişneler hala taze ve yeni.İster meyve suyu yap iç.İster hoşafa kat.İster tane tane ye.Her ne kadar vişne isede kiraz tadında.

Afiyet olsun, Rabbim ağız tadıyla yemek nasip etsin...

hk50 20-12-2013 19:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Derya Hanim (Mesaj 1231418)
Peki bu gubredeyi yaparken torbalara delik aciyormusunuz cunku otlar cururken bayagi su birakiyorlar yoksa bu suylami curumesi gerekiyor. Hem kolay hemde pratik bir yonteme benziyor. En azindan marketlerden agir gubre torbalarini tasimaktan kurtuluruz.

Sn Derya Hanım.
Hayır delik açmıyorsun.Açtığınız an hava alaçak ve çürümede gerçekleşmiyeçek.Besin değeride çıkan sıvıda.Zamanla Sıvı ile katı otlar yeni bir bileşik meydan getirip katı hale dönüşüyorlar.İlk anda meydana gelen sıvı zamanla yok oluyor.
Pratik ve basit.
Ben piyasadaki kimyasal organik sıvı v.s. v.s. Güprelerden daha faydalı ve yararlı buldum.

hk50 20-12-2013 19:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1231443)
Afiyet olsun, Rabbim ağız tadıyla yemek nasip etsin...


Amin.Teşekkür ederim Sn sonkez.

yağmur 21-12-2013 16:58

Sayın hk50,

Bahçenizin sessiz takipçisiyim. Çok güzel bilgiler paylaşıyorsunuz. Üstte paylaştığınız vişnelerle ilgili bir şey dikkatimi çekti: Dondurucuya kavanozla ağzı açık şekilde mi koyuyorsunuz? Çok canlı ve taze görünüyorlar.

hk50 21-12-2013 20:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yağmur (Mesaj 1231672)
Sayın hk50,

Bahçenizin sessiz takipçisiyim. Çok güzel bilgiler paylaşıyorsunuz. Üstte paylaştığınız vişnelerle ilgili bir şey dikkatimi çekti: Dondurucuya kavanozla ağzı açık şekilde mi koyuyorsunuz? Çok canlı ve taze görünüyorlar.


Sn yağmur.
Bir çay kaşığı şeker ile ağzına kadar su ile doldurulup ağzı kapak ile kapatılıyorsun.Sonra kavanozlar su dolu tencere içinde 30 dakika kaynatıyorsun.Tencereden çıkardığın kavanozları bir bez üzerine ters (Kapak üstüne) çevirip koyuyorsun.Üzerlerini örtüp sogumaya bırakıyorsun.Soguduktan sonra serin bir yere diziyorsun.Uzun zaman kalaçaksa (Örneğin 2-3 yıl) Buzdolabında derin donduruçuda muhafaza ediyorsunuz.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025