agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   arzuakyurek / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/25245.htm)

arzuakyurek 05-09-2011 21:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mandalinleerik (Mesaj 855722)
Bahçeniz gerçekten çok güzel. Çiçekleriniz, ağaçlarınız, sebzeleriniz çok güzel görünüyor. Elinize sağlık. Bir şey sormak istiyorum. Melisa dediğiniz sanki bildiğimiz klasik melisa değil ben mi yanlış görüyorum? Ben bir yerden aynısını aldım aromatik bitki diye geçiyordu. Yaprakları limon gibi mi kokuyor?. Karıştırıyor olabilirim.
Ayrıca Martı için özverili davranışınızdan dolayı sizi tebrik ederim. Prensi de unutmamak gerek çok usluya benziyor maşallah.

Teşekkür ederim sevgili mandalineerik; bildiğiniz melisa limon gibi kokuyor. Benim yakışıklı oğlum tam bir hiperaktif ama bütün dünyam o benim, Sevgiyle kalın.

mandalinleerik 05-09-2011 21:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arzuakyurek (Mesaj 855726)
Teşekkür ederim sevgili mandalineerik; bildiğiniz melisa limon gibi kokuyor. Benim yakışıklı oğlum tam bir hiperaktif ama bütün dünyam o benim, Sevgiyle kalın.

Arzu Hanım ikimizden biri Melisayı karıştırıyor. Yaprağı limon gibi kokuyorsa Melisa değildir diye tahmin ediyorum. Bu arada Aromatik çayları seviyorsanız fincanın içine bir kaç yaprak attığınızda çok güzel kokuyor.

arzuakyurek 05-09-2011 21:26

Ben satıcının yalancısıyım, melisa demişti :)

Cumhur Tonba 05-09-2011 22:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arzuakyurek (Mesaj 855667)
Cumhur bey çok teşekkür ederim, Şişli'nin mütahit istilasına uğramış halil rıfat paşa mahallesi burası. Neyseki ev 2 hisseli bi türlü anlaşıp veremiyorlar da bende bahçe keyfi yaşıyorum. Tabi ki kendi bahçeli evimi alana kadar ;)

Zaten size o bahçe çok yakında çok küçük gelecektir. (Gerçi bu durum karşısında ne yapacağınızı bitki delileri bölümüne girerek öğrenebilirsiniz).

Sizin, şöyle denize bakan ve en az 3-5 dönüm yer bulmanız lazım. Di mi?

arzuakyurek 05-09-2011 22:06

Cumhur bey ağzınızdan bal damlıyor :) bende deliler bölümünü okuyordum, sanki beni anlatıyorlar :)

Hatice Tarhan 05-09-2011 22:09

Aramıza hoşgeldiniz Arzu hanım, bahçeniz bol çiçekli, bol misafirli olsun inşallah.Allah size de istediğiniz gibi bir bahçe nasip etsin....

arzuakyurek 05-09-2011 22:12

Teşekkür edrim Hatice hanım, amin derim :)

Satı Uğurtan 06-09-2011 01:21

Sevgili arzu, bak başarmışsın ve bahçeni, güzel sebzelerini, ağaçlarını ve çiçeklerini görücüye çıkarmışsın, benden tam not:)
Ayrıca yakışıklı prense bayıldım, martıya gösterdiğin ilgiye hayran kaldım, yüreğine sağlık.
Bahçenin tadını sağlıkla çıkar, kiracı olman önemli değil bence istanbulda bahçeli bir evde oturmak büyük şans sevgiler.

Uzaylı 06-09-2011 01:48

Sevgili arzuakyurek; Bahçe sayfanız hayırlı ve uğurlu gelsin dilerim. Fotoğrafları görünce "Atı alan Üsküdar'ı geçmiş bile..." dedim. Bu sefer de ben imrendim bu kadar güzelliklere, şimdi ne olacak?;)

Maaşallah, maaşallah hepsine...

Allah hâyalinizdeki kendinize ait bahçenize tez kavuşturur inşallah. Dilerim her şey gönlünüze göre olsun.

Sevgiler...

Yakup Ünal 06-09-2011 07:50

sayın arzuakyürek; bahçeniz hayırlı olsun incir almaya markete gidiyorum :-)

Tura 06-09-2011 09:05

Sayın arzuakyurek;
Buraya hoş geldiniz.
Henüz çok kısa bir zaman önce üye olmuş birisi için çok güzel işler yapıyorsunuz.
Kirada olsa bahçeniz çok güzel. İnşalla kendi toprağınız olur.( Daha da çok coşarsınız)
İçinizde ki insan, bitki ve hayvan sevgisi artarak katlansın.
Kolay gelsin.

arzuakyurek 06-09-2011 11:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Satı Uğurtan (Mesaj 855810)
Sevgili arzu, bak başarmışsın ve bahçeni, güzel sebzelerini, ağaçlarını ve çiçeklerini görücüye çıkarmışsın, benden tam not:)
Ayrıca yakışıklı prense bayıldım, martıya gösterdiğin ilgiye hayran kaldım, yüreğine sağlık.
Bahçenin tadını sağlıkla çıkar, kiracı olman önemli değil bence istanbulda bahçeli bir evde oturmak büyük şans sevgiler.

Sevgil Satı hanım, sizingibi duayenlerden tam not almak (oleeey) :eek:teşekkür ederim.
Sabah veterineri aradım, bizim martı kanat çırpmaya başlamış akşama serbest bırakırız dedi çok sevindim.
Sevgiyle kalın

arzuakyurek 06-09-2011 11:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Uzaylı (Mesaj 855816)
Sevgili arzuakyurek; Bahçe sayfanız hayırlı ve uğurlu gelsin dilerim. Fotoğrafları görünce "Atı alan Üsküdar'ı geçmiş bile..." dedim. Bu sefer de ben imrendim bu kadar güzelliklere, şimdi ne olacak?;)

Maaşallah, maaşallah hepsine...

Allah hâyalinizdeki kendinize ait bahçenize tez kavuşturur inşallah. Dilerim her şey gönlünüze göre olsun.

Sevgiler...

Sevgili uzaylı, sizlerin beğenmesi imrenmesi beni dahada coşturuyor. Teşekkür ederim.
Sevgiyle kalın.

arzuakyurek 06-09-2011 11:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yakup Ünal (Mesaj 855838)
sayın arzuakyürek; bahçeniz hayırlı olsun incir almaya markete gidiyorum :-)

Yakup bey teşekkür ederim, bu dünyada ki en güzel şey yetiştirmek ve üretmek. İnşallah sizde yetiştirdiğiniz incirleri yersiniz.
Sevgiyle kalın.

arzuakyurek 06-09-2011 11:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tura (Mesaj 855861)
Sayın arzuakyurek;
Buraya hoş geldiniz.
Henüz çok kısa bir zaman önce üye olmuş birisi için çok güzel işler yapıyorsunuz.
Kirada olsa bahçeniz çok güzel. İnşalla kendi toprağınız olur.( Daha da çok coşarsınız)
İçinizde ki insan, bitki ve hayvan sevgisi artarak katlansın.
Kolay gelsin.

Teşekkür ederim sevgili Tura, toprak benim çocukluğumdan beri tutkum :) hatta öyle ki arkadaşlarla yürüyüşe çıkardık ben parkurda ki çiçekleri öpüp, konuşur severdim ve arkadaşlar 'kesin sen delisin ' derlerdi :) Ne yapayım delice tutkunum :o
Sevgiyle kalın.

Yakup Ünal 06-09-2011 14:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arzuakyurek (Mesaj 855941)
Yakup bey teşekkür ederim, bu dünyada ki en güzel şey yetiştirmek ve üretmek. İnşallah sizde yetiştirdiğiniz incirleri yersiniz.
Sevgiyle kalın.

sayın arzuakyurek; malesef ankarada incir yetişmiyor :-)

arzuakyurek 06-09-2011 14:12

Bilmiyordum Yakup bey, belki Ege'ye yerleşirsiniz :)

Yakup Ünal 07-09-2011 12:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arzuakyurek (Mesaj 856021)
Bilmiyordum Yakup bey, belki Ege'ye yerleşirsiniz :)

:-)

Yakup Ünal 07-09-2011 16:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arzuakyurek (Mesaj 855749)
Cumhur bey ağzınızdan bal damlıyor :) bende deliler bölümünü okuyordum, sanki beni anlatıyorlar :)

Aman dikkat edin cumhur beye sizi kısa sürede bağ bahçe sahibi yapar.

jineop 08-09-2011 16:04

Merhaba,
aramıza hoşgeldiniz. Tüm paylaşımlarınız için teşekkürler. Ve tüm hayallerinize kavuşmanızı dilerim.
İpek çiçeği olarak yazdığınız kalıcı ipek çiçeği olan Portulaca Samba Rose

Sevgiler

arzuakyurek 08-09-2011 20:27

Bahçemi ziyarert ettiğiniz için teşekkürler sevgili lir.
Sevgiyle kalın.

arzuakyurek 08-09-2011 20:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yakup Ünal (Mesaj 856507)
Aman dikkat edin cumhur beye sizi kısa sürede bağ bahçe sahibi yapar.

Ama Yakup bey benim isteğim zaten bağ bahçe, Cumhur beyi yakından takip etmem gerekiyor :p

Yakup Ünal 09-09-2011 08:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arzuakyurek (Mesaj 856983)
ama yakup bey benim isteğim zaten bağ bahçe, cumhur beyi yakından takip etmem gerekiyor :p

:d:d

Adalet Yağcı 09-09-2011 22:31

Hayırlı uğurlu olsun, bir bahçemiz daha olmuş :)

Aramıza hoş geldiniz sevgili arzuakyurek.
İstanbul'un göbeğinde bahçeli bir evde oturmak, ne saadet.
Yeni sezonda bu bahçe öyle güzelleşecektir ki, siz bile şaşıracaksınız.

30 yıllık olduğuna göre toprak yorgun olmalı, bulabilirseniz biraz çiftlik gübresi edinin, Nisan gibi bahçenizi güzelce belleyip(toprağın altını üstüne getirmek)gübreleyin, yabani otları temizleyin, sonra sebzelerinizi çiçeklerinizi dikin ve güzelliği seyredin.

Burada hepimiz bir birimizden bir şeyler öğreniyoruz, karşılıksız bitki tohum alış verişlerimiz oluyor.
Sizin bahçeniz için de istediğiniz bitkileri tedarik ederiz, siz, "şu bitkiyi arıyorum" dediğinizde birimiz ses veririz inanın, yeter ki elimizde olsun.

Sizde bu heves ve şevk varken kısa sürede hayalinizdeki bahçeyi yaratırsınız, kolay gelsin.
Sevgiler.

arzuakyurek 09-09-2011 23:14

Bahçemi ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederim Adalet hanım. Öyle büyük bir sevgi yumağı ile karşılaştım ve çok mutlu oldum. Sizlerden öğreneceğim çok şey var, bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

Daha çok desteğinize ihtiyacım olacak :)
Sevgiyle kalın.

KAPTANzst 10-09-2011 08:09

Selam
Arzu hanım öncelikle şunu söylemeliyim.
Bahçenize ilk girdiğimde bahçe tanıtım kartı olarak nitelendireceğim bölüm çok hoşuma gitti:D
Sizi kutlarım, bu belkide ilk.
Bahçede herşey güzel
2. sayfaya geldim tek fotoğraf yok !
Bütün mermileri 1. sayfada atmış gibi oldu:p
Devamını bekleriz. Bu arada yapmış olduğunuz pekmezin yapılışınıda anlatmanızı isterdim.
Kolay gelsin

arzuakyurek 10-09-2011 09:36

Teşekkür ederim Sevgili Kaptanzst; fazla malzemem yok (barut bitti yani :)
Ama kudret narlarım çatladı onları ekleyeceğim birazdan.

Dut pekmezi maceramıza gelince, mahallede bir arkadaşım var 88 yaşında yanlız yaşayan Şevket amca, biz onunla gittik Eminönü'ne onun sergi dediği çuval kumaşı gibi beyler alıp diktirdik. Sonra geldik onları dutun altına kazıklar dikerek bağladık. Sonra salla babam salla bir sürü dutumuz oldu. Şevket amca dediki hadi bizde büyük tencereler var bizde yapalım pekmezi gittik. Mutfak tam bir savaş alanına döndü, her yer kapkara dut :) o kaynatıyor ben temizliyorum. O kadar uzun bir işlem olduki sinir oldum. Neyse kaynadı kaynadı bi lokma kaldı, sonra tülbentle süzdük oldu yarım kilo pekmezimiz:) Onu Şevket amcaya bıraktım, öğrendim ben kendime yaparım dedim.

Sonra 3 gün tekrar dut biriktirdim bu sefer kendi yöntemimi uyguladım. Dutları yıkadım kevgirden geçirdim pişirmeden iki tencer dut suyum oldu sonra bıraktım kaynamaya, iyice koyulaşana dek yani toplamda 1,5 kilo filan kaldı kaynattım.
Çok kıymetli pekmezimi üçe böldüm, ağızında aft olan kızkardeşime bir reçel kavanozu verdim. Birde hamile kız kardeşime bebişe yarasın diye bir kavanozda ona verdim, kalanınıda sabahları aç karnına eşim ile birer kaşık yedik ve bitti. Valla kendim yaptım diye mi bilmem ama harika olmuştu.

arzuakyurek 10-09-2011 09:45

4 Eklenti(ler)
Kudret narlarım çatladı, ilk kez yetiştirdim küçükler ama olsun kendi tohumumu yetiştirmiş oldum ;)

Eklenti 244947

Eklenti 244946

Eklenti 244948

Eklenti 244949

arzuakyurek 10-09-2011 09:47

1 Eklenti(ler)
Bu prensesi eşim ekmişti, misler gibi kokuyor.

Eklenti 244950

arzuakyurek 10-09-2011 09:49

1 Eklenti(ler)
Süs domatesi

Eklenti 244956

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025