agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Mete Tiren / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/25190.htm)

gülenmelek 21-05-2012 14:34

Bu yeni sistem çıtalar daha mı pratik duruyor ne :p Ama onlar saksının içinde, zamanla çürüme sorunu olmaz mı?
Bu arada Kudret Narının minyatürü de mi varmış :eek: O kadar fideden tohum da çıkar mı ki Mete :o

Mete Tiren 21-05-2012 15:47

Yeni sistem biraz kusurlu neden derseniz vidalama suretiyle yaptım saksı delindi 1 çürüme olasılığı çok arttı 2 başka yerde kullanamam bu da 3 ama ne yapayım hocam yer kısıtlı birde saksı çok her birine tek tek her taşımada zaman ayırırsam vay benim halime böyle olunca mecbur matkap ile vidaladım ne yapalım her güzelin bir kahrı oluyor :D

Kudret narının minyatürü bitki aynı boya gelecek hocam ama meyveler minyatür olacak yani daha fazla ürün ama daha kısa boy fakat bizim elimizdekiler ile karşılaştırdığımızda bu minyatürler sanırsam bana daha avantajlı geldi. Şimdilik dimdik ilerliyor tabi o kadar solucan ve yarasa çayını içerlerse kendilerinden geçecekler salına salına gideceklerine burnunun dikine gidebiliyorlar :D Daha kompost ve alg gübrelerini saymıyorum bile :cool:

Zehra Nur 21-05-2012 19:33

4 Eklenti(ler)
Ben Zehra Nur Mete Tiren'in kardeşiyim ağabeyim burada kendi çiçeklerimin resimlerini sergileye bileceğimi söyledi bende bundan sonra arada sırada fotoğraflarımı koyacağım işte bunlarda benim çektiğim fotoğraflar;

Çin karanfili
Eklenti 298609
Kadife
Eklenti 298610
Gramafon çiçeği
Eklenti 298611
Fesleğen
Eklenti 298612

Zeytinlibahçe 21-05-2012 21:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mete Tiren (Mesaj 969839)
Peki ya şu üretmek için can atılan alg gübresi ne mi oldu biraz özet geçeyim. Bir miktar pekmez ile denedim pek beğenmediler kokuştu bereket versin az bir miktar denemiştim sonra bir kaç farklı suda denedim şaşal suların hepsinde çok az üreme yaptılar hatta ve hatta bazılarında eksilme oldu kimileri koyduğum gibi kaldı ama Hasan dedenin evinde dinlenmiş çeşme suyunda bir deneme yapmıştık sanırım 22 gün oldu şişenin son durumu şöyle

Sevgili Mete, Halil beyle dolaştığın belli oluyor, bir şeyler bulaşmış gibi :)

Alg lerle yaptığın çalışma oldukça isabetli olmuş. Bu şekilde klorsuz, içinde alglerin beslenip, çoğalabileceği biraz besin bulunan suya, çok az miktarda alg aşılanıp çoğaltılarak kullanılabilir.

http://img404.imageshack.us/img404/8840/algz.jpg

Sağdaki yaklaşık 1 hafta önce, 1 kapak Alg (chrolle) ile aşılanmış şişe. İlk günler soldaki şişenin rengi gibiydi, güneş altında fotosentez yapan alg ler, hiç besin kaynağı ilave etmediğin halde suyun içindeki bir miktar besinle çoğalıp kullanılabilir duruma geldiler.

Bu şekilde şişenin yarısını sulama suyuna ilave edip bitkileri suluyorum. Geri kalan yarım şişeye su ilave edip tekrar güneş gören pencere kenarına bırakınca kısa sürede tekrar kullanılabilecek duruma geliyor.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever (Mesaj 969853)
Alg kültürü hakkında özet bir bilgi verebilir misin? :) Nasıl yapılıyor? Bir de ne için kullanıyorsun? Nasıl kullanıyorsun?

Mavi yeşil Alg ler (yosun) sulu ortamda yaşayıp, fotosentezle çoğalan tek hücreli canlılardır. Bitkilerin daha iyi beslenip güçlü bir kök yapısı geliştirmelerine yardım ederken toprağın kalitesini arttırırlar.

26 Mayıs da İzmir de yapılacak olan Geleceğin Tohumları Konferansına katılacak olan arkadaşlarla elimizdeki Alg leri aşılayabilecekleri miktarda paylaşmayı planlıyoruz.

Mete Tiren 21-05-2012 21:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zeytinlibahçe (Mesaj 970267)

Alg lerle yaptığın çalışma oldukça isabetli olmuş. Bu şekilde klorsuz, içinde alglerin beslenip, çoğalabileceği biraz besin bulunan suya, çok az miktarda alg aşılanıp çoğaltılarak kullanılabilir.

http://img404.imageshack.us/img404/8840/algz.jpg

Sağdaki yaklaşık 1 hafta önce, 1 kapak Alg (chrolle) ile aşılanmış şişe. İlk günler soldaki şişenin rengi gibiydi, güneş altında fotosentez yapan alg ler, hiç besin kaynağı ilave etmediğin halde suyun içindeki bir miktar besinle çoğalıp kullanılabilir duruma geldiler.

Bu şekilde şişenin yarısını sulama suyuna ilave edip bitkileri suluyorum. Geri kalan yarım şişeye su ilave edip tekrar güneş gören pencere kenarına bırakınca kısa sürede tekrar kullanılabilecek duruma geliyor.

Mavi yeşil Alg ler (yosun) sulu ortamda yaşayıp, fotosentezle çoğalan tek hücreli canlılardır. Bitkilerin daha iyi beslenip güçlü bir kök yapısı geliştirmelerine yardım ederken toprağın kalitesini arttırırlar.

26 Mayıs da İzmir de yapılacak olan Geleceğin Tohumları Konferansına katılacak olan arkadaşlarla elimizdeki Alg leri aşılayabilecekleri miktarda paylaşmayı planlıyoruz.

Kaptanım boynuz kulağı geçer diyorlar ya sizin ki bu karambole yaptığımız aşılamadan çok daha açık kalmış biraz önce iki farklı deneme yaptım bundan çok hızlı netice alacağız niye derseniz odam sokak lambasının tam ardında tüm ışıklar penceremde yani tüm gün ışık görecekler bazı mineraller ekledim CO2 içinde yeni bir sistem kuruyorum bu en son yaptığım çalışmaların sonucuna göre kuru üretime dahi geçebilirim :)

limon_sever 21-05-2012 22:29

Alıntı:

Peki bahçenin kuytu, köşe yerlerindeki yosunları alıp şişeye koysam aynı oluşum olur mu? Veya yosunlaşmış şişelerde bu yapılabilir mi?

mrduran 21-05-2012 22:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tuana_ (Mesaj 970179)
Ben Zehra Nur Mete Tiren'in kardeşiyim ağabeyim burada kendi çiçeklerimin resimlerini sergileye bileceğimi söyledi bende bundan sonra arada sırada fotoğraflarımı koyacağım işte bunlarda benim çektiğim fotoğraflar;

Çin karanfili
Eklenti 298609
Kadife
Eklenti 298610
Gramafon çiçeği
Eklenti 298611
Fesleğen
Eklenti 298612

Merhaba Zehra Nur yeğenimiz,

Abinin sayfasına renk getirdin hemencecik.

Hoş geldin. Devam etmeni umuyoruz. Abinde bu tecrübe, sende de çiçeklere merak. İkisi bir arada güzel netice verecek.

Sağlıkla kal inşallah.

Saygılarımla lütfen.

Zeytinlibahçe 21-05-2012 23:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever (Mesaj 970310)
Peki bahçenin kuytu, köşe yerlerindeki yosunları alıp şişeye koysam aynı oluşum olur mu? Veya yosunlaşmış şişelerde bu yapılabilir mi?

Alg ler oldukça geniş bir literatüre sahip, bir çok çeşidi bulunan canlılardır. Karşımıza akvaryum camında, dere ve göllerde, denizde mercanların rengini oluşturmada, ağaç gövdelerinde vs. çıkabilirler. Bazı türleri özellikle çevre kirlliği neticesinde toksit salgılayabilirler. Bizi daha çok ilgilendire mavi yeşil olanlarıdır. Güvenli olan bildik chorella alg ler bize en çok faydayı sağlayacak çeşitlerin başında gelmektedir.

Dolayısıyla güvenli olanı kullanmakta fayda var.

Halil Önen 22-05-2012 01:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tuana_ (Mesaj 970179)
Ben Zehra Nur Mete Tiren'in kardeşiyim

Hoş geldin Zehra hanım;

tamam şimdi buldum Mete' nin arkasındaki başarılı kadının kim olduğunu...;)

Mete Tiren 22-05-2012 08:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever (Mesaj 970310)

Sn Zeytinlibahçe'nin dile getirdiği gibi alglerin bir çok türü var bazıları yararlı iken üretim esnasındaki bazı maddelerin yetersizliğinden dolayı bile bizim için zararlı maddeler üretebiliyor. Üniversite ile bağlantı içerisindeyim. Sadece elimizdeki alg türünü değil başka alglerin de üretimi için uğraşıyorum fakat o kadar değişkenler ki birisi sadece bir kaç iz element içinde çok rahat beslenirken bazıları vitamin dahi isteyebiliyor tabi bu da işi çok karmaşık hale getiriyor. Sonuç olarak şu anda araştırmalar sonucu evde en basit yöntemlerle bizim en çok faydalanabileceğimiz alg türünü öğrenip herkese üretim aşamaları ve ne şekilde olacağı ile ilgili bir metin hazırlayıp ürettiklerimizi dağıtıma açmaktır. Saygılar

Mete Tiren 25-05-2012 18:46

4 Eklenti(ler)
Yeni olarak bozduğum yaşamına devam ettirdiğim çürüttüğüm besin vermeden farklı besinler denediğim alg kültürleri oldu bazı resimler eklemek istiyorum yakın bir zamanda üretilişleri ne işe yaradıklarını evde ne şekilde kolay bir üretim yapılabileceğini yazacağım. Ve ücretsiz bölümde herkese 2-3 denemelik dağıtım yapacağım eğer bu süre içerisinde başarıya ulaşılırsa istenildiği kadar alg üretilebilir. Yok bu başarıya ulaşmadı tekrar dağıtım yaparız. Gönderim konusu çok sorun olacak çünkü en nihayetinde canlı naklediyoruz bu bir su canlısı ve işin en püf noktası gelirken karanlıkta kalacak eğer yeterli oksijeni verebilirsek sorun çıkmadan nakil olacaklardır. Lafı fazla uzatmadan bazı fotoğrafların konuşmasına izin vermek istiyorum Saygılar

Bu 20 günden sonra içinde besin bitip farklı bir besin kullandığım bir bidon.
Eklenti 300463
Bu yukarıdaki bidonun aynı zamandaki bir kopyası fakat besin yok.
Eklenti 300464
Bir başka besin maddesinin kullanıldığı yeni bir deneme ama yeşerme olmadı çünkü besin zararlı geldi
Eklenti 300465
Sağdaki şişe bozulmuş bir alg şişesi ya da bozulmak üzere koku kötü hemde nasıl :dilli:
Eklenti 300466

memet 26-05-2012 18:42

2 Eklenti(ler)
Konuştuğumuz örnekler bunlar.

Mete Tiren 27-05-2012 08:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi memet (Mesaj 973670)
Konuştuğumuz örnekler bunlar.

Üstteki bilhassa harika gözüküyor bir kaç deneme yapacağım farklı tarzlarda tek tek resimlerini yüklerim puanlama yaparız hangisini beğenirsek ondan devam ederiz. Bir kaç motif uygulaması yaparım kısa zamanda. Saygılar

Mete Tiren 27-05-2012 09:02

Bonsai adayı

5 Eklenti(ler)
Dün bahsettiğim cüce nar bu ne dersin abi sarkan forma uygun mu ?
Eklenti 301108
Eklenti 301109
Eklenti 301110
Eklenti 301111
Eklenti 301112

memet 27-05-2012 09:20

Mete narın gövdesi boyuna göre çok ince, boydan kısaltıp yıl olarak da biraz sabretmek gerekebilir. Telleme ile nara şekil verme güçlüğü olduğu için budamalarla şekil vermen gerekir. Bunu baştan hesaplayıp başlayabilirsin.
Yaz boyunca biçim vermek için budamalar yapılır. Seneye konuştuğumuz gibi yan dikilir.
Lambalık çerçevesi için bir örnek yaptığında geleyim bu konuda da çalışalım.

Mete Tiren 27-05-2012 09:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi memet (Mesaj 973952)
Mete narın gövdesi boyuna göre çok ince, boydan kısaltıp yıl olarak da biraz sabretmek gerekebilir. Telleme ile nara şekil verme güçlüğü olduğu için budamalarla şekil vermen gerekir. Bunu baştan hesaplayıp başlayabilirsin.
Yaz boyunca biçim vermek için budamalar yapılır. Seneye konuştuğumuz gibi yan dikilir.
Lambalık çerçevesi için bir örnek yaptığında geleyim bu konuda da çalışalım.

Peki abi nasıl bir budama yapmalıyım fotoshop programı ile biraz üzerinde göstermen mümkün mü ? Dengeli gübre ile beslemeye başlamalıyım sanırsam şimdiden.

memet 27-05-2012 09:41

1 Eklenti(ler)
Başlangıç olarak
işaretli yerlerden kısalt sonra duruma göre devam ederiz. Gübre verebilirsin. Ayrıca ürettiğin algi kullanabilirsin.

Mete Tiren 27-05-2012 09:45

Dediklerini yapıp gübreleyeceğim teşekkürler ;)

feriha 27-05-2012 12:41

Sevgili Mete Hasan Deden pek doğru söylemiş..:o

Serçe gibi daldan dala atlar gördüm seni.. :rolleyes:

Heyecanla sayfalarını okuyorum, tam da alglerle ilgili tecrüben bitsin aydınlatıcı yazın gelsin noktasındayım.. Bonsai ye merak salmış Mete..

Seni kutluyorum, bitkilere, yazmaya, araştırmaya, en çok herşeyi öğrenmeye olan isteğine hayran kaldım..;)

Kompost konusunda ortak bir geçmişimiz var, ben de terasta kapaklı plastik çamaşır sepetinde denemiş ve indirip çöpe atana kadar canım çıkmıştı..:p

Sende izler bırakan dedene sağlıklar diliyor, alglerle ilgili tecrübeni yazmanı bekliyorum..

Mete Tiren 27-05-2012 14:13

Hocam öncelikle ilgi ve alakanızdan güzel dileklerinizden dolayı teşekkür ederim. Algler ile ilgili yazıyı paylaşıyorum.

Alg

Alg fotosentez yapabilen bir su canlısıdır. Tuzlu su ve tatlı su olmak üzere bizim genelleme yapabileceğimiz iki ana başlığı vardır. Gübremiz mavi yeşil agler grubuna giriyor. Bu algler dünyanın farklı yerlerinde derelerde göllerde suni ya da doğal havuzlarda bol miktarlarda bulunabiliyor. Bazı türlerin aşırısı besin maddesi taşımasından dolayı insan besini olarakta kullanılabiliyor. Spriluna gerek ticari değeri gerek insan sağlığı ve besini olarak tanıdığımız en önemli alglerden brisidir.

Gelelim bizim işimize yarayacak kısmına algler gübre ve toprak düzenleyici olarak da kullanılıyor. Piyasada bir çok ürün varmış. Varmış diyorum çünkü hiçbirini kalkıp araştırmadım çünkü çok uç noktalardaki örnekleri verip insanları aldatmatan korktum. Ben bilgilerin çoğunu yabancı kaynaklardan aldım üniversitedeki aldığım yardımları da atlamamk lazım elbet. Aldığım alg kültürleride işin renkli tarafı ;)

Alg toprakta ne gibi etki yapacak bunu tam olarak kestirmek zor bazı kaynaklar düzenleyici derken bazı kaynaklar harika gübreler olduğunu belirtiyor ama sonuçta her ikisinde de bizim işimize yarayacaklar. Üretim kısmına geldiğmizde dinlenmiş çeşme suyu (İzmir için konuşuyorum) bu iş için en ideal su. Başta başka besin verilmesi ciddi kayıplara sebep olabiliyor. 5 litrelik su damacanalarında üretim çok rahat oluyor eğer ağzı daha geniş bir kabınız varsa bu daha iyi olur yosun birikintilerini de toplar esas önemli olan kısmı kullanmış olursunuz.

Alg üretirken 5 litrelik bir kaba sadece 5 cc daha önceki üretimlerimizden alg atmamız yeterli oluyor. 20 günlük bir süreç boyunca gündüzleri tam güneş alan (yazın çok sıcaklarda bu zararlı olabilir) geceleri ışık almayan bir ortam bu iş için en ideal yerdir. Çatı katınız varsa bu iş için harika haftaya bir bakmanız yeterli ya da unutabilirsiniz bile ;)

20 günün sonunda şişenin yeşillendiğini bariz bir farkla göreceksiniz.(Eğer bir yanlış yapılmamışsa) Bu elde ettiğimiz sıvı algı direkt toprağa vermeniz kuvvetli gelebilir bazı kaynaklara göre 1/100 bazı kaynaklara göre 1/40 bazı kaynaklara göre 1/400 gibi seyretlme yapılması öneriliyor. Bunu zamanla deneme yanılma yöntemiyle uygun miktarı kendiiz bulacağına inanıyorum.

Peki önemli olan bu 20 günün sonunda hasat ve sistemin devamlılığının nasıl olacağı konusundadır. 20 günün sonunda suyun 4/3 gibi bir kısmını hasat edebiliriz ihtiyacımıza göre bunu uygulamalıyız. Dinlenmiş su ilave ederken 5 litre için bir çay kaşığı NPK 15 15 15 + iz element gübremizden ekliyoruz. Bu ortalama olarak biraz fazla biraz az olması sanırım çok etkilemez.

Derelerdeki sular mineral açısıdnan zengin olacağı için bu iş için ideal ama oradaki farklı alglerin üreyebileceği için tehlikelidir. Biz saf olarak tek tür algin üretimini istiyoruz. Benim elimde gübre olarak en çok verim sağlanan ve piyasada en çok kullanılan alg türüymüş.(Üniversitedeki verilere dayanarak söylüyorum) Latince uzun bir ismi var evde yazılı evde olmadığım için yazamıyorum şahsen aklımda tutmak içinde hiç uğraşmadım.

Elimde bulunan alg türü az miktarda mineraller ile çoğalabilen bir türdür Farklı denemeler ile de üretebilirsiniz. Ama ben denemelerim sonucunda en iyi NPK olarak değerlendiriyorum. Keşfedilmiş bir yeri tekrar keşfetmeye gerel yok sanırsam ;)

Mete ben katı alg elde edeceğim az miktarda olsun ama öz olsun diyorsanız her hasatta önce algi süzerseniz bir bez ile arta kalan suyu mutlaka kullanın onun içinde de bir sürü alg var siz tamamen tortulaşmış olanını kurutup kullanacaksınız.Diğer kalan kısmınıda çiçeklerinizde gönül rahatlığıyla kullanın. Tortu kısmını kurutup un gibi ufalayıp uzun zaman kokmadan saklayıp kullanabilirsiniz. Alg kültürünün dağıtımını yapacağım balık yeminden ya da başka neyüdüğü belirsiz matayellerden yetiştirmek akıl karı değil bence.

Akla takılan sorular var ise yanıtlamaya hazırım Saygılar

limon_sever 27-05-2012 14:40

1 Eklenti(ler)
Yaklaşık bir ay önce kuşların ve arıların su içmesi için güneş alan bir yere su doldurup koymuştum. Arasıra su dolduruyordum. Dün suyun yarıdan fazlasının bittiğini gördüm. Tekrar su dolduruyum dedim. Bir baktım yosunlaşmış. Biraz su ilave ettim. Öyle duruyor. Bahçeye ekili dikili olmayan bir yere döksem bir zararı olur mu?

Eklenti 301249

Mete Tiren 27-05-2012 18:04

Dökün sorun olmaz hatta bitkilerin olduğu bir alana dahi dökebilirsiniz çok sorun olacağını sanmıyorum. Sorunlu bakteriler metan ya da farklı ortamlarda değişkenlik gösterebilen algler bu suyunuzdaki sorun olmaz. Suyu döktükten sonra çamaşır suyuyla dezenfekte ederseniz alg oluşumu uzun zaman daha olmaz ama atın başka kap kullanın bence ;) Saygılar

hk50 27-05-2012 18:24

Sn Mete Tiren bey.verdiğiniz bilğilerden faydanıp uygulamıya çalışıyorum.Teşekkür ederim.Ançak benim sorunum şu.
Benim bahçemde su sıkıntısı var.Sulamada Vahşi Yapmurlama Damlama Hatta Terleme usulu ile yapıyorum.Az olan suyu zamanla 200 lt lik plastik varillere doldurup ilerde kullanmak üzere bekletiyorum.
Bu bekletme esnasında dayanılmaz bir koku oluşuyor.Bazı bitkileri (Örneğin Domates Biber)
kurutuyor.veya gerilemesine sebeb oluyor.(Varil temizdir.En az 7 yıldır kullanıyorum.)
Kullanılan suyun özelliğinde kaynaklanabilirmi?
Saygılar.

Mete Tiren 27-05-2012 20:24

Bunu anlamanın bir yolu var bakterileri gözle göremediğimiz için varillerinizi bir sefere mahsus çamaşır suyu ile dezenfekte ederseniz eğer olay tekrar ediyorsa suyun kendinde bir sorun vardır. O zaman suya göre bir çözüm üretirim. Varillerin temiz olması demek her seferinde varillerin dezenfekte edilmesi demek çünkü bakteriler tek damlada taşınır rüzgarla geçer yani mutlaka taşınır ondan dolayı önce varilleri test edelim Saygılar

Omer 29-05-2012 19:25

İstanbul'dan Sevgiler..

Sevgili Mete kardeşim,
Seni tanıdığım zaman anladım ki Halil Bey'in bunca zamandır övgüleri boşa değilmiş. Kendini doğaya ve yeşile adamış çok genç bir kardeşim olarak inan seninle gurur duydum.
Kendinden ve yaptığı işten emin olmak, özgüven, çalışkanlık bir de üstüne saygıda kusur etmeyen bir kişiliği toplamışsın benliğinde.
Seni tanıdığım o kısacık süre içinde gerçekten senden çok etkilendim.
Daha yazsam yazarım, ve sen bunların hepsini hakediyorsun.
Seni tanıdığım için çok mutlu oldum. Tanıştığımız ilk andan itibaren gösterdiğin samimiyet ve yakınlık için özellikle çok teşekkür ederim.
En kısa zamanda yolumu yine İzmir'e düşürmeye çalışacağım.
Gözlerinden öperim sevgili kardeşim.

Not: Senin çırak Furkan'ın da gözlerinden öperim. :)

Mete Tiren 30-05-2012 22:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Omer (Mesaj 975616)
Sevgili Mete kardeşim,
Seni tanıdığım zaman anladım ki Halil Bey'in bunca zamandır övgüleri boşa değilmiş. Kendini doğaya ve yeşile adamış çok genç bir kardeşim olarak inan seninle gurur duydum.
Kendinden ve yaptığı işten emin olmak, özgüven, çalışkanlık bir de üstüne saygıda kusur etmeyen bir kişiliği toplamışsın benliğinde.
Seni tanıdığım o kısacık süre içinde gerçekten senden çok etkilendim.
Daha yazsam yazarım, ve sen bunların hepsini hakediyorsun.
Seni tanıdığım için çok mutlu oldum. Tanıştığımız ilk andan itibaren gösterdiğin samimiyet ve yakınlık için özellikle çok teşekkür ederim.
En kısa zamanda yolumu yine İzmir'e düşürmeye çalışacağım.
Gözlerinden öperim sevgili kardeşim.

Not: Senin çırak Furkan'ın da gözlerinden öperim. :)

Ömer abi bende seni tanıdığıma ne kadar sevindim bilemezsin çok uzun cakite geçiremedik ama bu bile yeterli geldi sanırım bu dostluğu kurmaya. Bir daha ki gelişinde önceden haber ver de bakarsın ne bileyim alg, kompost çayı derken senin bahçeye hediyelerimiz olur ;)

Bundan sonra sukulentlerede doğru bir yönelme olacak bakalım onlar beni sevecekler mi ? Arkadaşımın o korkunç hatırasından sonra pek bulaşmaya niyetim yoktu ama annem o kadar severken ben duyarsız kalamam :) Birde önümüzdeki sene toplu bir adenium çimlendirme çalışmam olacak fazla değil esasında 2000 2500 civarı :dilli: Çok zamanım olmaz ise onlarla işi yürütürüm zamanım olursa durmadan sular ben onları hepsini öldürürüm :D Hayırlısı bu saatte daha çiçek sulamaya ;) Saygılar

jineop 01-06-2012 21:02

Alıntı:

Çok güzel çalışmalar bunlar, hepinize gönülden teşekkürler.

Mete Tiren 01-06-2012 21:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 977574)
Çok güzel çalışmalar bunlar, hepinize gönülden teşekkürler.

Hocam ben teşekkür ederim burada sınırlar zorlanıyor ki bizde uç noktalarda fikirler ve çalışmalar yapmaya yaptırmaya teşvik ediliyoruz. Baksanız ya kendi tecrübelerimi yazdım bazı üyelerimiz beğenmedi. Yakın zamanda bu araştırmalarıma yön veren kaynakları da yazıma ekleyerek geniş çaplı bir yazı sunmak istiyorum.

Bu arada tabi boş durmuyorum yakın zamanda alg konusunda bir dağıtım yapabilirim diyerekten büyük bir tanker bulup geniş çaplı bür üretimle tüm üyelerimze yetecek kadar bir kültür elde etmeye çalışıyorum. Bu arada daha önce buraya yazmadım ama algımın türü chlorella spp farklı versiyonlarda piyasada bulunuyor ama ben üretilebilecek şekilde kullanma kılavuzu ile beraber hediye edeceğim ama ne zaman olur bilmem ;) Önce tanker bulunacak algler aşılanacak bu algleri kargoda nasıl korunabileceği tam olarak bulunacak bir sürü şişe adres derken dediğim gibi ne zaman olur bilemem. Saygılar

jineop 01-06-2012 21:40

Kolay gelsin kardeşim, sabırla beklemesini biliriz...

agozce 01-06-2012 23:28

Ben o kargoyu çok isterim ama..Kargo yerine herkesin kendisinin yapabileceği bir tarif daha kolay olmaz mı?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025