![]() |
Bahar ...
3 Eklenti(ler)
Çim karanfilim daha yeni aldım saksısında pek durmaya niyetli değil bende onu orda tutmayacağım zaten ;)
Eklenti 284848 Kalp kalbe karşı bitkisi geçen sonbaharda internetten satın almıştım eh fena değiller üzmediler beni Eklenti 284849 Laleler geçen seneden kalmalar birçoğunu hastalıktan dolayı söktüm ve imha etmek zorunda kaldım kıyamayıp çıkaramadıklarım :( Eklenti 284850 |
5 Eklenti(ler)
Kim bu Hasan dede metetrni bitkilere bunca aşkının körüğü bu ihtiyar delikanlı kim ?
Buyurun beraber görelim kendisini: Kendisini tanımadan beton blokların arasında kalmış gecekondusundan bir kaç kare eklemek istedim bir avuç toprakla 80 li yaşlarda bu köhne yerde neler olabilirmiş görelim... Eklenti 284853 Eklenti 284854 Eklenti 284851 Eklenti 284852 Eklenti 284855 |
3 Eklenti(ler)
Kendisi ve hanımı 80 li yaşlarda bir delikanlı ve dik duruşuyla bir Türk kadını ...
Eklenti 284857 Eklenti 284858 Eklenti 284859 |
Ve bu günlük son demeden önce kudzular hakkındaki yeni çalışmam kudzu başlığında
http://www.agaclar.net/forum/yerortu...htm#post950686 Saygılar ve hürmetlerimle |
Yeni haber
Son gelişmeler şok şok şok ;)
Rus uyruklu 100 adet solucan metetrn'nin bahçesinde sigortasız ve izinsiz çalıştırılmak için getirildi :D Son bilgilere göre solucanlar yeni ortamlarına ve yeni mamalarına ayak uydurmaya çalışıyorlar sonucu bekleyerek göreceğiz :) Bir başka kaçak tesis evin çatı katında yakalandı alg kültürü aşılanmış 2 adet 5kg su şişesi bulundu araştırmalara göre onlarda solucanlar gibi kaçak çalıştırılarak toprağa katkı maddesi olarak kullanılacak... Yeni yeni mikrobiyel gübrelere el atan metetrn kaçal değil sadece bilim için araştırma yapıyorum diye kendini savunmaya çalıştı. Bundan sonra bir çok alg kültürünün daha çatı katında rastlanabileceğinin mesajlarını veren metetrn kompost çayı ve enzim ile de yakından ilgileneceğini alenen söylemiş bulunmakta bilgilerinize sunulur ;) |
Alıntı:
Alıntı:
ama Sn. Mr Duran sizi uyarmıştı... '' sigortasız ve izinsiz çalıştıramazsınız, evin çatı katına kaçak olarak kullanamazısınız ve bütün bunları bilim adına yapıyorum deseniz de size inanmazlar, çünkü ilim ilim içindir ilim kendin için değildir''... demişti... Keşke onu dinleseydiniz. Neyse geçmiş olsun... ( görüş gününüz ne zaman Sn. Mr. Duran ile gelebiliriz ziyaretine) |
Diyorum ya Sn Halil Önen eğer yolun başında pes edecek olsaydık hiç kolları sıvamazdık yarın bana Ege Üniversitesinin yolu gözüktü. Bazı hocaları ziyaret edip onları soru yağmuruna tutma vaktidir ne öğrendik kar. Belki biraz faydalı oluruz da iyi halimizden daha az ceza ile yırtarız ne dersiniz ;)
|
Alıntı:
Hasan dedemiz ve annemiz' e selâm saygılar olsun, sağlıkla nice güzel birlikteliklere inşallah. İletiniz lütfen. Seni de, yeni keşif icadlarında sonuca ulaşınca tebrik edeceğiz hayırlısı ile. İki el ile yapabileceklerin baya çoğalmış, düğüm olma veya yakalanma sakın:))). Saygılarımla lütfen. |
Üstadım yakalanasıya kadar çatı üstü ( merdiven altından sonra türetilen deyim :D ) üretime devam yeni kültürler bulup alg çeşitlerini çoğaltıp hepsini tek çeşit bir fidede deneyip sonuçları tek tek görmek istiyorum. Sonuçta hangi mikroorganizmanın nerede ne şekilde bir işleyiş yapacağını deneyimlerle öğreneceğiz. Üstün bilgilerinizden bu konuda da yardım isteyebilirim şimdiden söyleyeyim sonra mete ben duymadım bilmiyordum kabul etmem hocam ;)
Saygılarımla |
5 Eklenti(ler)
Sayfada devamlı takip eden olmadığından rahat rahat kaytarabiliyorum :D
Dün Yasin geldi ben fideleri şaşırtırken son durumlarına bakarken forum için bir sürü resim çekti telefonla çekmesine rağmen o kadar harika resimler çıktı ki ortaya inanılmaz buyurun beraber gezelim o karelerin arasında ... Geçen sene tohumlarını dağıttığım lab lablardan kalan 4 küçücük tohum çimlendi geçen sene de 4 taneydiler ama inanılmaz çok tohum veriyorlar geçen sene tohum alanların kulağını çınlatayım bu sene sıra sizde ;) Eklenti 290272 Eklenti 290273 Asma yapraklı servi sarmaşık Eklenti 290274 Sn tturt'tan gelen karışık renkli sabah sefalarım Eklenti 290275 iponmea ailesinde kokulu olan sanırım tek tür ya da çok ender bir tür gece açan kokulu iponmea Eklenti 290276 |
5 Eklenti(ler)
Madem başladık sonunu getirelim ;)
Tatlı bezelye sarmaşığı kokuluymuş bilmiyorum göreceğiz :dilli: Eklenti 290278 Sn gultar'ın hediyesi latin çiçeği bu sene salatalar şenlenecek :p Eklenti 290279 14 ayrı çeşidin karışımının bulunduğu iponmea sandığı çok değerli benim için çok :cool: Eklenti 290280 Yine sn gultar'dan japon feneri Eklenti 290281 Lavanta renkli iponmea göreceğiz ne kadar andıracak rengimiz lavantayı ;) Eklenti 290282 |
5 Eklenti(ler)
Sn bıcırıktan gelen aynısefalar Eklenti 290283 Yıldızçadırlarım bu sene farklı renklerde satın aldım sadece kırmızı olmayacak... Eklenti 290284 Mavi kelebek sarmaşığı Eklenti 290285 Purple calabash cinsi harika lezzeti olduğu söylenilen domates Eklenti 290286 Benim bıdırık tütün çiçeklerim eğer büyümeye niyetleri olursa başka yerlere ayıracağım ama şimdilik yok :D Eklenti 290287 |
Alıntı:
Hepsi birbirinden güzel.. Ama özellikle asma yapraklı güzelle, lavanta renkli ipomeayı merak ettim.. Mavi kelebekler var bir de.. Seneye ben de tohum isterim ;) |
3 Eklenti(ler)
Asarinalar karışık renkli büyürler ise beni çok mutlu edecekler haberleri yok ;) Eklenti 290288 Saksılar küçük ama '' Vermeyince Mabud ne eylesin Mahmud '' der elimizdeki imkanları kullanırız bunu bulamıyan nice toprak sevdalıları var ancak resimlerde görebiliyorlar saksıları çiçekleri... Eklenti 290289 Eklenti 290290 Evet şimdi gelen sorular üzerine çimlendirme de ne tür bir harç kullandığımı açıklamak istiyorum. Halbuki çok basit ve inanılmaz sonuç 1 ölçek kompost ve 3 ölçek torf ama kendi yaptığım kompost değil her kompostu da almanızı tavsiye etmem Sn Mine Pakkaner'in kompostunu inanılmaz derecede verim alarak herkese tavsiye ediyorum. Benim kullandığım ürün ekim dikim harcıydı içinde köklendirici organik maddelerde vardı sanırım çünkü sadece fideler 3 haftalık ... |
Alıntı:
Komisyon kurulacak oylamaya sunarız kabul edilirseniz neden olmasın :dilli: :dilli: Hocam söz vermeyeyim çünkü tohum bağlayacak mı bağlamayacak mı zaman gösterecek yük altında kalmak istemem zaten görüyorsunuz yerim bir avuç fazlasını geçen senelerdeki gibi seve seve dağıtacağım Saygılar |
Of Mete offf, sanki, çatlayın der gibi birbiri ardına dizmişsin fotoları ;)
Hepsinin maşallahı var ve senin de ellerine sağlık tabi ki. Şimdi geleyim sorulara :D 1-Bahçende yer mi kalmadı, neden saksılara dikiyorsun bitkileri ;) 2-Neden numara veriyorsun bitkilere, isim yazsan direk daha kolay olmaz mı? 3- Alıntı:
Hepsi yüzünü güldürür umarım, Sevgiler. |
Alıntı:
Biz de fotoğraflarını seyrederiz.. Ona da komisyon karışamaz ya :p ;) Mete güle güle büyüsünler, bol bol çiçeklensinler inşallah.. Gülenmelek latin çiçeğinin yapraklarından salata yapılıyormuş.. Ben korktum deneyemedim.. Ama çok güzel olduğu da söyleniyor.. |
Alıntı:
1 Bahçemde çok hastalık var o sebeple toprağa bile dikemedim kompost torf yarasa ve solucan gübresi biraz da iz element içeren dengeli gübre girdi malçın içine. 2 Bardaktaki etiketler çok küçük isim yazamadığımdan dolayı numara verdim özel bir sebebi yok 3 Latin çiçeği salata yapımında kullanılıyor yanlış hatırlamıyorsam hem çiçekler hem yapraklar ama büyüdükten sonra kıyabilirmiyim bilmiyorum tohumdan zor çıkıyor dediler aksini ispatladım kimse korkmasın elinize ne geliyorsa ekin benim gibi acemi birisi bile randıman aldıysa sizin gibi üstadlar neler yapmaz ki ... Ben işlerimden dolayı belli sayfaları gezebiliyorum ama sayfamda beni zorlayacak sorular sormanızı mete resimler nerede kaldı demenizi bekliyorum ;) Saygılar |
Alıntı:
|
Sarmaşık cenneti olacak. Çiçeklerin açmış halini şimdiden merak ettim. Tohum konusunu hiç merak etme. En rahat tohum alabileceğin bitkiler sarmaşık türleridir. Komüsyon onayı için ben de sıradayım.:D
|
Alıntı:
|
Pet bardaklara bant kolay yapışıyor Mete ;) Yanına bir de kesilmiş A4 olursa işlem tamam ;)
Şaka bir yana daha kolay olur diye düşündüğüm için söylüyorum. Yani 5 neydi 43 neydi diye listeye bakmak bana daha zor geldi açıkçası. Ama sen rayına oturtmuşsun böyle demek ki ;) Bahçede hastalık olması kötü olmuş. Bahçe dururken saksılarla uğraşmak zor olsa gerek. Komisyon felan bunlar latife. Biz senin ne kadar paylaşımcı olduğunu biliyoruz. Allah da her şeyi gönlüne göre versin sana ;) Sevgili selis linke baktım teşekkürler ;) Ama bana uç bir örnek gibi geldi. Yani bu kadar malzeme dururken, sanki 5 yıldızlı restoran salatası gibi olmuş. Bol bitkisi olan dener de 1-2 taneyle, yani kıyamaz sanki insan ;) |
Hocam vakit olmadığından sorun oluyor etiketlere sıralıyorum ve böylelikle deftere de tek tek vakitleri çimlenme oranlarını yazmış oluyorum.
Zaten hastalık olmasa bile dedem benle alakalı hiçbir şeyi bahçede ya da terasta görmek istemiyor. Sorunda olsun istemiyorum tek tek işlemleri yapıp hemen toparlıyorum etrafı daha önce 250 çifte yakın muhabbet kuşu besledim o kadar güzel sistem kurmuştum kıskandıklarından dağıttırdılar... Dışı sizi içi beni diyorlar ya aynen öyle susuyorum her seferinde daha da susacağım bu hayatta kimse baki değil kimseyi ne kırmak istiyorum ne kırılmak istiyorum. Ustanın da çırağında toprak altında olacağı şey bir avuç gübre boş versenize gerisi ;) DOSTLAR BENİ HATIRLASIN Ben giderim adım kalır Dostlar beni hatırlasın. Düğün olur bayram gelir Dostlar beni hatırlasın Can kafeste durmaz uçar Dünya bir han, konan göçer Ay dolanır yıllar geçer Dostlar beni hatırlasın Can bedenden ayrılacak Tütmez baca yanmaz ocak Selam olsun kucak kucak Dostlar beni hatırlasın Ne gelsemdi, ne giderdim Günden güne arttı derdim Garip kalır yerim yurdum Dostlar beni hatırlasın Açar solar türlü çiçek Kimler gülmüş kim gülecek Murat yalan ölüm gerçek Dostlar beni hatırlasın Gün ikindi akşam olur Gör ki başa neler gelir Veysel gider adı kalır Dostlar beni hatırlasın Aşık Veysel ŞATIROĞLU |
Latin çiçeği çok kolay çimlenir. Çiçeklerini salataya sürekli eklerim. Tadı güzel, gönül rahatlığı ile yiyebilirsiniz. Çok tohum olursa leblebi gibi tavada kavurup yiyenlerde var:D
Her sene kendiliğinden çıkıyor. İlk sene sadece turuncu yoğun çimlenmişti. Geçen sene açık sarısı büyüledi. Bu sene capucino serisi ve kırmızı ektim , onlarda çimlendi. Çok keyif alacağın bir bitki. Ellerine sağlık. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Adeniumlardan iyi haberler var çoğu çimlenmiş ama plumerilar tam bir fiyasko elde var sıfır ama bekleyeceğim genede zaman herşeyin ilacı nasıl olsa yakında onlarında resimlerini yüklerim Saygılar |
İmla kurallarına uymadığım için siteden uzaklaştırılan biri olarak fazla yazı yazmasamda takipçinizim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
En çok ilk harfi ''J' ve ''H'' olanları tercih ediyormuş ben şehir efsanesidir dedim ama inandıramadım.:D Sen Sevgili Jineop'un güldüğüne bakma ...;) bir tanesini bu pazar kap gel işi garantiye alalım, Yasin ile hazırladığınız Baharat bölünün köşesine dikelim. Ve hatta bahçene dikemediğin çiçeklerin için sana bir kaç m 2 lik yer yapalım hazır peyzaj müdürü Mr. Duran da gelmişken...;) Bilirsin bizim komisyon baharat kokusuna dayanamaz, tohumlarını da yeşersin diye ülkeni her yerine serper...;) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:55. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025