agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Mete Tiren / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/25190.htm)

Mete Tiren 04-05-2012 06:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen (Mesaj 959048)
Mete Latin çiçeği baş harfi ''M'' ile başlayan isim sahibi kişilerin bahçesinde büyümüyor hatta ötesinde tohum vermiyormuş.

En çok ilk harfi ''J' ve ''H'' olanları tercih ediyormuş ben şehir efsanesidir dedim ama inandıramadım.:D

Sen Sevgili Jineop'un güldüğüne bakma ...;) bir tanesini bu pazar kap gel işi garantiye alalım, Yasin ile hazırladığınız Baharat bölünün köşesine dikelim.

Ve hatta bahçene dikemediğin çiçeklerin için sana bir kaç m 2 lik yer yapalım hazır peyzaj müdürü Mr. Duran da gelmişken...;)

Bilirsin bizim komisyon baharat kokusuna dayanamaz, tohumlarını da yeşersin diye ülkeni her yerine serper...;)

Halil abi işin rengi şimdi değişti ;) Eğer fideler kendine gelmiş olurlarsa birini söküp geleyim abi zaten fazla vardı ama hala boyunları bükük ise bir başka bahara :) dikemeyeceğim şimdilik az nesne var onları da ayarlaya bilir isem getireyim beraber bir düzenleme yapalım Saygılar

günebakan 04-05-2012 10:50

Sevgili Metetrn bende senin sayfanı kaçıranlardanım kusura bakma valla maşallahın var bu yaşta hepimize fark attın ellerine yüreğine sağlık umarım gönlüne göre bol çiçekli sarmaşık şelalen olur:) Kolay gelsin

Mete Tiren 04-05-2012 11:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 959199)
Sevgili Metetrn bende senin sayfanı kaçıranlardanım kusura bakma valla maşallahın var bu yaşta hepimize fark attın ellerine yüreğine sağlık umarım gönlüne göre bol çiçekli sarmaşık şelalen olur:) Kolay gelsin

Hocam pek fazla vaktim olmuyor tek tek resim çekmek inanın geriye dönüp baktığınızda harika şeyler lakin ben öğrenci olduğumdan bazen sorunlar çıkıyor devamlı şekilde yazamıyorum sayfanın takip edilme randımanı sayfa sahibinin randımanına bağlı. Söz konusu benim gibi bir tembel olunca işler böyle yarım yamalak oluyor. Hasan dedemin dediği gibi Mete serçeler gibisin bir dalı kor ötekine geçersin evladım önce bir işi bitir diğerleri şurada kalsın ;)

Mete de o vakit olsa hepsini tek tek yapacakta vakit meselesi bir Menemen bir Ege Üniversitesi bir dershane bir okul derken kaç parçaya bölüneceğimi şaşırdım :dilli:

Bu arada sarmaşıklar için yeni tasarladığım üç ayak ayarlanalabilir bir sarma kuleciği yapacağım. Eğer Yasin gelirde fotoğrafçı görevini üstlenirse hem video hem resimler ile tek tek siteye eklerim dileyenler ister 80 çaplı saksılarında ister 30 çaplı saksılarında aynı mekanizmayı kullanarak sarmaşıklarını sardırabilirler. Katlandığı zaman bel ve ya kazma sapından kalın olmayan bir şekil düşünüyorum bakalım kağıt üstünde plan harika tatbik her şeyi belirleyecek...

Konuyu buradan takip edebilirsiniz:

Sarmaşık Sehpası

fatma_demirel 04-05-2012 13:42

sarmaşık kulesi için takipteyim. gönderdiğiniz yıldızçadırı tohumları çimlendi.lazım olabilir..;)))

Mete Tiren 11-05-2012 22:56

Hayat ...

Her şeye yeni birer başlangıç dedik her olumsuzluğun ardından. Halbuki anlamadık anlayamadık değişmesi gereken kullandığımız şartlar değil bizdik. Göremedik soğukta el oğuşturan çocukların başarılarını. Hep filancanın yatı bir başkasının katı yordu dilimizi. Dönüp bakmadık ardımıza neredeydik nereye geldik ne haldeyiz ve ne olacağız ? Korktuk belkide bu soruların ağırlığından vicdani hesaplaşmalardan.

Gözlerimiz yaşardı her yerdeki ekmeği kemiren insanları gördükçe... Ama unutmak istedik her kötü olay gibi onları da değiştirmek değil. Ben her uçuk kaçık (çoğu insanlara göre) bir fikirle geldiğimde Mete boş versene diyen sözcükleri çıkmadan kelimelerin nereye varacağını biliyordum. Bende şimdi size sesleniyorum boş versenize tüm ön yargılarınızı hayata yeni bir merhabayı kendi üzerinizden bir kıvılcımla başlatsanızya...

Yarınlara erteledik zor olan şeyleri unuttuk her güzel işleri de başaranların 24 saati olduğunu açıkça kurda kuşa kaptırmıştık geleceğimizi. Sadece kendimizin geleceğini değil yetim çocuğun, aç kedinin umudunu da biz yıkmıştık aman sendeceliğimizle.

Yazıyı okurken Mete bu saatte ne saçmalıyorsun diyenler de olacak gözleri dolup bir yerlere dalanlar da bırakın vakit kaybetmeyi sevdiğinize gidin söyleyin son sözleriniz bunlar olabilir. Aç kedinin yemeğini yarına atmayın aç geçireceği son gece olabilir... Oğlunuza, eşinize, annenize, ya da sizin için değerli her kim ise ya da geride size ne bırakmış ise sımsıkı sarılın ve koşun hayat size bir daha fırsat vermeyecek. Keşkeleriniz boşa geçirdiğiniz zamanınızı size geri kazandırmayacak bir özür dilemek bu kadar zor değil yarım saat uykunuzdan vaz geçerek evladınızla, annenizle geçireceğiniz vakit bu kadar zor değil saçma sapan tv programlarına ayırdığımız vakti mutlu olmak için sarf etmiyorsak ha toprağın altında ha üstünde bizim biz olmamızın ne önemi var ki ?

Dünyayı kurtaramayız ama dünyamızı kurtarabiliriz. Bakış açımız değişmeli önce bu günün bulutu bize kasvet değil getireceği çiçeklerden ötürü neşe vermeli hüzün değil. Bayat ekmeğin tadına bir daha bakmalıyız bulamayanlar için, düştüğümüzde bizde gülmeliyiz daha hızlı kalkabilmek için, nefes aldığımızda şükretmeliyiz nice alamayanlar olduğu için, sıhhatimize iyi bakmalıyız nice kaybedenlerden olmamak için.

Yaşadığım bu varoş semti, ailemi, arkadaşlarımı, imkanlarımı seviyorum bir daha dünyaya gelsen ile başlayan sorulara sadece gülüyorum bir daha bir şans daha yok!!!

Ya hayatımızın bizim kontrol edebildiğimiz kısmına en güzel çiçekleri eker onları sunarız ya da diğer kontrol edemediğimiz hastalık ölüm gibi çaresiz kısmına kendimizi kaptırır diğerleri gibi ''birisi'' olur gideriz.

Hayatta yanlızca ''birisi''nden ibaret olmamanız dileğimle İyi akşamlar...

arapsabunu 12-05-2012 09:02

Hımmm, "metetiren felsefe kulübü" mü açılmış:)

Düşündürücü bir yazı olmuş, elinize sağlık....

selis 12-05-2012 09:44

Mete, yazın bana birini kaybettirdiğini düşündürdü..
Umarım haksız çıkarım..

Mete Tiren 12-05-2012 10:15

Yok hocam endişelenmeyin kaybetmeden değerini bilmeye çalışıyorum ;) Arada sırada yazdığım karaladığım kıyıda köşede kalan yazılarımı şiirleri estiği zaman forumlarda sohbet ortamlarında paylaşıyorum bilmiyorum hoşa gidiyor mu ama beni tanıdıklarından dolayı bu eziyeti çekiyorlar :D

Bir ara edebiyat hocam ile beraber şiir kitabı olarak şiirleri derlemiştik baskıya hazırken vaz geçmiştik işte oradan kalanları denemelerimi, karalamalarımı yeni yazdıklarımı bazen hüzünlü bazen tebessüm ettirici paylaşıyorum işte. Kitaba ne oldu derseniz boş verin böylesi daha güzel ''dostlar bizi hatırlarsın'' yeter :) Saygılarımla

jineop 12-05-2012 11:59

Sevgili Mete, bizler çok büyük aileye sahibiz. Bu da hepimizi farklı kılıyor. Önemli olan güzel kalabilmek...
Hep güzel kalabilmen, hep güzele ulaşabilmeni dilerim. Sağlıcakla...

malina 12-05-2012 17:32

Bazı konular, bahçeler içinde kayboluyor, onlara rastladıkça ayrı konu olarak taşıyor ve buraya linkini veriyoruz.

Sarmaşık Sehpası

sevim.K 12-05-2012 18:48

Metecim yazını çok sevdim akıcı, açık ama bir o kadarda düşündürücü. Sonuna doğru yürek çarpıntısıyla okudum, korkuyla. Okumsuz bir durum olmamöasına sevindim. Yazmaya devam ediyorsun değil mi? Lütfen yaz ve bizlerle paylaş. Sevgiler

Mete Tiren 12-05-2012 19:22

Öncelikle tüm iyi dileklerinizden dolayı teşekkür ederim sevildiğimi ve bu ailenin bir parçası olduğumu her geçen gün daha iyi anlıyorum yazıyı gördükten sonra Mete hayırdır sorun yoktur inşaallah diyerek arayanlar oldu herkese teşekkür ederim.

Sn jineop hocam bu ailenin her zaman bu güzelliğini ve içtenliğini koruyacağına tüm kalbimle inanıyorum ve bu işe gönül veren tüm dostlara teşekkür ediyorum. Farklılıklar güzelliklerimizdir. Herkeste güzellik vardır önemli olan kırık bir kapağın dahi kırık yanını mı görmek istediğimiz yoksa hala çalıştığına sevinmek istediğimiz kısmı oluyor sanırsam. Bu ailenin çoğu üyeleri bunu başarıyor ve bende bu yüzden buraya geldim buradayım ve burada kalacağım ;)

Sn malina hanım başlığı düzenlediğiniz için teşekkür ediyorum bundan sonra daha düzenli çalışmaya çalışacağım :)

Sn sevim.K hocam elbette yazmalara devam ediyorum ama şunu çok iyi anladım yürek volkanı da her volkan gibi biz istediğimiz zaman değil vakti geldiğinde gün yüzüne serpiyor alevleri ardından külleri... Eğer kağıt kaleminiz yanında ise aynı resimler gibi o ana tanıklık ediyor her okunduğunda. Bırakmayı düşünmüyorum gizli ve saklı bir dünya sadece tek kişinin yaşayabileceği bir yer çünkü bir derede iki kez yıkanılmıyor. Ne ben aynı benim ne okuyanlar ne harfler o yüzden yazılan her harfin değerini bilip bana verilen birer lutuf olarak görüyorum hepsini umarım hayatımın sonuna kadar bu böyle kalır :)

Adalet Yağcı 13-05-2012 16:07

Sevgili Mete, bahçe başlığını atlamışım, o kadar çok bahçe var ki listemde, aktif konulara bakmaya zaman kalmıyor çoğunlukla.

Önce, azmin ve çalışkanlığın için seni kutluyorum, duygu yüklü mesajlarını okudum, düşünmeyi bilen beyinleri severim.

Kompost maceranı gülerek okudum, yine de büyük cesaret, ben hiç denemedim, inşaallah bu sefer tam tutturursun.

Pek çok sarmaşık çimlendirmişsin, fotoğraflarını merakla bekliyorum.
Bir de, adresini yazarsan(bende vardı ama bulamadım)sana 3 yaş 5 aylık bir plumeria göndermek istiyorum.

Mersin'de sürekli kalamıyorum, bu yüzden bitkilerimi başkalarına emanet ediyorum, her seferinde de büyük kayıplar oluyor.
İzmir'de çok daha mutlu olacağından eminim.
Şu anda 4-5 yaprak vermiş durumda, 3 yaşından sonra açar diye biliyorum, çiçeklerini sen görürsün inşaallah.

Sana çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.
Sevgiler.

Mete Tiren 13-05-2012 20:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 965348)
Sevgili Mete, bahçe başlığını atlamışım, o kadar çok bahçe var ki listemde, aktif konulara bakmaya zaman kalmıyor çoğunlukla.

Önce, azmin ve çalışkanlığın için seni kutluyorum, duygu yüklü mesajlarını okudum, düşünmeyi bilen beyinleri severim.

Kompost maceranı gülerek okudum, yine de büyük cesaret, ben hiç denemedim, inşaallah bu sefer tam tutturursun.

Pek çok sarmaşık çimlendirmişsin, fotoğraflarını merakla bekliyorum.
Bir de, adresini yazarsan(bende vardı ama bulamadım)sana 3 yaş 5 aylık bir plumeria göndermek istiyorum.

Mersin'de sürekli kalamıyorum, bu yüzden bitkilerimi başkalarına emanet ediyorum, her seferinde de büyük kayıplar oluyor.
İzmir'de çok daha mutlu olacağından eminim.
Şu anda 4-5 yaprak vermiş durumda, 3 yaşından sonra açar diye biliyorum, çiçeklerini sen görürsün inşaallah.

Sana çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.
Sevgiler.

Sn Adalet hocam bahçe bölümüne daha yeni terfi ettim mi desem ne desem bilemedim ;) Sn malina başlığıma ( sanırım ) şöyle bir bakayım sorun var mı derken yaptığım sehpaları görmüş farkllı bir başlık açmış oraya taşımış sayesinde başlık renklendi ardından balkon olarak açtığım başlığın adını değiştirerek ( metetrn olan adımı telafuzdan dolayı Mete Tiren diye değiştirdik ) bahçeye taşımış hoşuma da gitti balkon o kadar büyük görünüyormuş ki bahçeye terfi etmişim dedim ondan dolayı bahçemi yeni görmeniz çok normal hocam daha yeniyim burada ;)

Kompost macerama bende dönüp dönüp gülüyorum zaten ağlasam da kompost gitti yerine bir kaç kürek malzeme kaldı :)

Sarmaşıkları çok seviyorum ipomea ailesinden oluşan bir koleksiyon ardından bahçe satın alabilirsek tüm sarılıcıları yetiştirmeyi düşünüyorum sabırsızlığıma cevap veren hayatın zorluklarında ki güzellikler gibi kıvrım kıvrım şekil almaları beni bitiriyor. Artık herkese '' Bana umut bağlamayın ben toprağa söz verdim '' diyorum kimileri anlıyor demek istediğimi kimileri çarpıtıyorlar ama ben anladım ki toprak olmadan ben yokum dünya yok o zaman ben ondan ibaretim o benden o halde o parçamdan kopmamalıyım...

Plumeria için ne kadar sevindim anlatamam ama korktum da bir anda ya sizin onca emek vererek yıllardır gözünün içine baktığınız bitkiyi zayi edersem diye tüylerim diken diken oldu ama bir şekilde öğrenip o bitkiyi yaşatacağıma inanıyorum bu yükün altına giriyorum ;) Tekrar teşekkürler hocam

Daha öğreneceğim çok şey var sizin gibi üstadlar bahçeyi gezdikçe mete şurada şu yanlış var derlerse daha az zayiatla öğrenciliğimi atlatırım sanırım başlığa değer verip baştan sona okuduğunuz için teşekkürler Saygılar

malina 14-05-2012 12:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hatice Tarhan (Mesaj 958998)
İmla kurallarına uymadığım için siteden uzaklaştırılan biri olarak fazla yazı yazmasamda takipçinizim.

Sizi okuyan, uzaklaştırmadan döneli birkaç gün ya da hafta oldu sanacak... :)
5-08-2009 tarihinde yazmışım:

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 474882)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cennetbahçesi (Mesaj 469675)
Arzu hanım alanyada çok yıllık ipek diyor peyzajcılar hatta maki peyzajın sayfasında arştırdım çok yıllık ipek geçiyor adı tabi sizler daha iyi bilirsiniz Adalet hanım tumbergiyaların tohumu yok herhalde hibrit onun için yok diye düşünüyorum bu gün oraya buraya dağılan dalları toparlarken bir dalını kopardım sizin için perlite gömdüm 5 çelik kök salar salmaz adresinize göndereceğim siz bu çiçeğe ilgi gösterdikten sonra benimde çok dikkatimi çekmeye başladı su için koyduğumuz büyük bir tankerimiz var onun kenarına ekip te gölge yaptırmadığımız için çok pişmanlık duydum zira ne yaprağını döküyor nede bakım istiyor arsızca uzayan dallarına yön vermek yetiyor ayrıca çok yıllık ipeklerdende köklendireyim sizde yoksa

Konuyla ilgili bilgilendirilmesine reğmen, klavyedeki noktalama işaretlerinin yerini, ısrarla öğrenmemekte direnen arkadaşa, özel olarak yardım etmemiz şart oldu. Öğrenme hızına göre, tekrar aranıza dönecektir.

3-10-2009 tarihinde de siz yazmışsınız:

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hatice Tarhan (Mesaj 505531)
Sayın Malina ve değerli dostlar aranıza döndüm.Uzaklaştırılmam bana iyi bir ders oldu,elimden geldiğince imla kurallarına dikkat etmeye çalışacağım.

Bu kadar yıldan sonra, "İmla kurallarına uymadığım için siteden uzaklaştırılan biri olarak fazla yazı yazmasamda takipçinizim" demek, mantıklı bir mazeret mi? :)

Sorularınızı sormada ya da bildiklerinizi anlatmada daha iyi iletişim kurmanızı sağlayacak biçimde yazmanızı sağlamamız kötü mü oldu?

Maviş 14-05-2012 18:34

Sayın Mete ben yeni üyeyim bahçeni bugün izledim. Kompots olayı çok komikti, :D:D her şey sevgiyle olur, azim, çalışmak zaman ve sonuç. Fotograflar için teşekürler.

Mete Tiren 19-05-2012 20:49

Sarmaşıklar aldı başını gidiyorlar resim çekebilirsem foruma ekleyeceğim madem elimiz şimdilik toprağa dokunamıyor kaleme dokunsun dedik eskilerden bir yazı, bir öykü, bir yalan, bir gerçek hangi açıdan baktığınıza bağlı ;)

Demir

Dostluk kavramının çıkara dayanmadığı bir yerdi burası kara toprak. Bazen homurdanmalar olsa da sukut içindeydi burada her şey; ama bu gün farklıydı diğer günlerden. Demir her zaman toprağa sorduğu sorularla içini dökmeye başladı . Dışarıyı görmek için her şeyi verebilirim dedi, heyecanla soluksuz devam etti konuşmaya. Hayallerini anlattı pervasızca dostuna. Toprak ise sanki yarasına tuz basılmışçasına hüznü bir kat daha arttı. Toprak dışarısı umduğun, hayal ettiğin gibi bir yer değil diyebildi sadece. Demir kızmıştı dostuna kendisini kıskandığını sanıp dostunu hiç acımadan kırmıştı.

O günden sonra demir hiç susmadı, hep sitem etti kadim dostuna ta ki o korkunç gürültü ile uyandığı güne kadar. Korkuyorlardı, toprak hariç herkes endişe içindeydi toprak ise nelerin olduğunu biliyordu. Demiri almaya gelmişlerdi, kadim dostunu almaya…

Kalbi yarılıyordu toprağın ne ses edebiliyordu ne de durdurabiliyordu olan biteni. Demir ise korkusundan kadim dostuna sığınmış olacakları bekliyordu habersiz. İlk ışıklar demirin üzerine vurasıya kadar süren endişe demirin onu almaya geldiklerini anlamasıyla yerini sevince bıraktı. Demir nerdeyse uçacak gibiydi makinelerle kucaklaşırken. Büyük bir gürültüyle ardına dahi bakmadan terk etmişti toprağı.

Hayret içinde etrafı izleyen demir, yoluculuğun nerede sonlanacağını da merak ediyordu. Bir anda kendi gibi demir olan bir sürü akrabasının olduğu bir yere gelmişti. Hayret ediyordu ne kadar güzel ve büyükler diye. Çok geçmeden kendisini kocaman bir kazanın içinde buldu daha ne olduğunu bile anlamadan alttan cehennemi bir ateş tüm vücudunu sarmaya başlamıştı. Her şey bu kadar güzelken bu da neydi bedeni gittikçe ısınıyordu. Her şey buraya kadarmış elveda hayat demeğe hazırlanırken kendisini garip bir hal içinde buldu. Sıvı bir hal almıştı teni aynı anlaşamadığı su gibi olmuştu.

Kendisini garip şekillerin içinde buldu bir anda artık soğumaya başladığından kendini şanslı hissediyordu. Garip şekiller almıştı bedeni merak ediyordu işin sonucu nereye varacaktı. Soğuyan tenini kirli eller tutmaya başlamıştı. Somurtan yüzler, bu pis yer, yağ, derken kendisinin büyüdüğünü hissediyordu. Gösterişli bir hal aldığının o da farkındaydı. Adına tren diyorlardı.
Zorlukla kendisini ittiren çeken insanların ellerindeydi. Az bir zaman sonra kendisini uzun ve ince şekil almış bir akrabasının üzerinde buldu. Kalbinde bir ateş yanmaya başlamıştı birdenbire sanki olacaklara kendisini hazırlanmasını istercesine. O günden sonra hiçbir şey iyi gitmiyordu kendisi için nice insanları sevdiklerinden ayırmıştı, nicelerini annelerinden, kimilerini sevgililerinden. Bedeni ayrı kalbi ayrı yanmaya başlamıştı. Toprağın sessizliğini şimdi anlıyordu ve çok özlemişti kırdığı dostunu.

Kimi günler kalbindeki ateş öylesine canını yakıyordu ki ölmeyi tercih edebilirdi. Günler demirin canını yakarken bedenide eskimeye başlamıştı. Kalbinde bir delik meydana geldi. Hiç çekinmeden demiri alıp bir kenara attılar. Bu değildi hayallerimdeki diye düşünüyordu. Tenine işkence edercesine parçalıyorlardı şimdide demiri. Karşı koyamıyordu bu eziyetlere derken kısa bir yolculuktan sonra kendini tanıdık bir yerde buldu. Olamazdı cehennemi ateşin olduğu kazandı bu. Fark etse de elinden gelen bir şey yoktu teni kızarmaya başlamıştı önce ardından yine o beğenmediği şekli almıştı canı o kadar yanıyordu ki kalbinin acısıyla neredeyse aynıydı.

Ardından kendisini yine garip şekillerin içinde buldu. Bu seferki halini merak ederken soğuduğuna bile sevinemiyordu. Kalbinin acısı buna izin vermiyordu. Yine aynı yağ ve kirin içindeydi bu sefer daha özen gösteriyorlardı tenine türlü işkencelere tabi tutup güzelleştiriyorlardı demiri. Adına bir ara silah dendiğini duydu kendi kendine düşünmeye başladı ne kadar soğuk bir isimdi SİLAH !!!

Üzerindeki tüm işlemler bitmişti silinip, temizlenip sandıklara koymuşlardı Uzun süren seyahatten sonra kendini harp meydanında bulmuştu. Daha ne olduğunu anlayamadan kendi canından kendi kanından olan mermileri başkalarının canını almak için saçıyordu etrafa. Kendisine hükmeden eli ne durdurabiliyordu ne de bu acıya dayanabiliyordu. Çok dayanamadı bedeni kalbinde yine bir delik hissetmeye başlamıştı ama bu sefer öyle üzgündü ki bedenine ne olduğu hiç de umurunda değildi.

Kenara atılmıştı aynı trenken olduğu gibi. Kalbi yanıyordu içerisinde bir yerler sızlıyordu. Toprak diye sayıklamaya başlamıştı. Az bir zaman sonra yine o cehennemi ateşin içinde buldu kendisini bu sefer bu ateşe ne dayanacak takati bedeni ne de olacakları düşünebilecek bir hali vardı. Teni ateşe dayanamayıp küçük parçalara ayrılmıştı. Farkındaydı artık işe yaramayacağını. Ardından kendisini hiç umursamadan bir kıyıya atıverdiler. Her şey bitti buraya kadarmış derken eski dostunun tebessümünü gördü sadece toprak diyebildi. Tüm gözyaşlarını ulu dostuna dökmeye başladı o an. Bir iki kelime edebilecek mecali ya vardı ya yoktu. Sözlerine neşesizliğine ve suskunluğuna her zaman sitem ettiğim için ve beni kıskandığını sandığım için özür dilerim diyebildi özür dilerim… !!!

Dışarıyı hiç böyle hayal etmemiştim. İnsanların yaşama amacından böyle sapmış olması beni bu hallere getirdi. Toprak takati olmayan dostundan sözü alarak ben onları üzerimde taşırım, beslediğim bitkilerle yaşamlarını sürdürürler. Lakin daha birisi bile benim neler düşündüğümü hayal bile edemediler. Gece sustukça iki dost inatla gözleriyle konuşuyorlardı.

Demir tüm hatalarını anlamıştı fakat yine dostundan ayrılma korkusu içindeydi. Her şey demirin üzerine bir bina yapılmasıyla yerli yerine geldi. Demir eskisi gibi rahat değildi bedeni binler batman ağırlık altındaydı ama ruhu ilk gün ki gibi olmasa da ferahlık içindeydi.

Mete TİREN

Mete Tiren 21-05-2012 10:43

Mikrobiyel gübreler

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mete Tiren (Mesaj 952383)
Son gelişmeler şok şok şok ;)

Rus uyruklu 100 adet solucan metetrn'nin bahçesinde sigortasız ve izinsiz çalıştırılmak için getirildi :D Son bilgilere göre solucanlar yeni ortamlarına ve yeni mamalarına ayak uydurmaya çalışıyorlar sonucu bekleyerek göreceğiz :)

Bir başka kaçak tesis evin çatı katında yakalandı alg kültürü aşılanmış 2 adet 5kg su şişesi bulundu araştırmalara göre onlarda solucanlar gibi kaçak çalıştırılarak toprağa katkı maddesi olarak kullanılacak...

Yeni yeni mikrobiyel gübrelere el atan metetrn kaçal değil sadece bilim için araştırma yapıyorum diye kendini savunmaya çalıştı. Bundan sonra bir çok alg kültürünün daha çatı katında rastlanabileceğinin mesajlarını veren metetrn kompost çayı ve enzim ile de yakından ilgileneceğini alenen söylemiş bulunmakta bilgilerinize sunulur ;)

Bu haberlerden sonra bu konudan uzak durduğumu sanmayın sadece sobelenmemek için fazla resim göstermiyorum o kadar solucanlarım bir sürü yumurta döktüler bu da her şeyin yolunda olduğunun bir göstergesi demek yemeleri yerinde pek fazla üst taraflarda gözükmüyorlar çünkü ;)

Ben çok konuşuyorum diye sayfayı pek takmıyorlar en iyisi resimler konuşsun...

Solucanlarımdan bir tanesini elime aldım pek huysuzlandı ondan dolayı diğerlerini çıkarmak istemedim
Eklenti 298316

Peki ya şu üretmek için can atılan alg gübresi ne mi oldu biraz özet geçeyim. Bir miktar pekmez ile denedim pek beğenmediler kokuştu bereket versin az bir miktar denemiştim sonra bir kaç farklı suda denedim şaşal suların hepsinde çok az üreme yaptılar hatta ve hatta bazılarında eksilme oldu kimileri koyduğum gibi kaldı ama Hasan dedenin evinde dinlenmiş çeşme suyunda bir deneme yapmıştık sanırım 22 gün oldu şişenin son durumu şöyle

Eklenti 298317
Eklenti 298318
Eklenti 298319
Eklenti 298320

Mete Tiren 21-05-2012 11:08

5 Eklenti(ler)
Karantina bölgem çok değerli bitkilerin üretim yeri ;) Şimdilik adenium ve plumeria sakinleriyle uyum sağladılar şu fiyasko dediğim plumerilardan bir kaçı çimlendi ;)
Eklenti 298322
Adeniumları ailecek sevdik hele bir tombişleşsinler herkesin gözdesi olacaklar sanırım ;)
Eklenti 298323
En hızlı büyümek isteyen plumeriam :D
Eklenti 298324
Adalet ablamın gönderdiği 3.5 yaşındaki abi plumeria diğerlerini gölgesinde himaye edecek :rolleyes: Tekrar teşekkür ederim ablacım.
Eklenti 298325
Çimlenmeyen gözünün içine baktığım bir sürü tohumlar bazıları çok küçük diye daha şaşırtmadım
Eklenti 298326

limon_sever 21-05-2012 11:09

Alg kültürü hakkında özet bir bilgi verebilir misin? :) Nasıl yapılıyor? Bir de ne için kullanıyorsun? Nasıl kullanıyorsun?

Tura 21-05-2012 11:12

Kolay gelsin.

Seni okuyor ve bahçeni takip ediyorum.

Selamlar.

Mete Tiren 21-05-2012 11:37

5 Eklenti(ler)
Adaptasyon çalışması yaptığım bir salon bitkisi genel kültür olarak herkesin de bildiği gibi yeşilden uzaklaşan renklerde olan bitliler daha dayanıklı oluyorlar susuzluğa hastalıklara gibi gibi uzatabiliriz bunu şartları zorlaştırdığım bitkim de ilk resim deneye başladığım sürgünü ikincisi sonraki sürgün bu beyazlık ona daha da susuzluğa alışkanlık kazandığının belirtisi deneye devam ettikçe göreceğiz
Eklenti 298327
Eklenti 298328
Telgraf budanacak ve yeni sürgünler vererek eski ihtişamına kavuşacak ama kıyamadığımdan şu anda bu görüntü de bazen kıyamamak işe yaramıyor işte :(
Eklenti 298329
Pasifloranın sinirleri gevşetici bir etkisinin olduğunu biliyordum şifalı bitkilere de merakım olduğumdan ilk denememi yapacağım hemde kendi üzerimde :D
Eklenti 298330
Bu köşenin benim olduğuna hepinizin inanmadığını biliyorum çünkü kızkardeşim Zehra'nın bu kadar düzen bende nerede :D
Eklenti 298331

hberbul 21-05-2012 11:42

Ben de kolaylıklar diliyorum Mete Tiren,işin çok... Okulun bitmesini eminim 4 gözle bekliyorsundur.
Bize işe gerekli malzameleri satın almadan da bu işin çok güzel yapılabileceğini pratik yöntemlerle göstermişsin.Seni tebrik ediyorum.Kolay gelsin.

Mete Tiren 21-05-2012 12:16

4 Eklenti(ler)
Adalet ablamın gönderdiği iki bıdırık daha buradalar ama diğerlerinin resmini yükleyemedim gözüm gibi bakıyorum ama sorun yok abla ;)
Eklenti 298358
Bu aynısefalarda bir şeyler var ya ben çözemedim bir türlü dik durmayı öğrenemediler :confused:
Eklenti 298359
İşte benim dünyam işte sarmaşıklarım onların içindeyken kendimi kaybediyorum en sevdiğim huyları da başlarını eğmeye kalsam sanki ben uğraşmamışım saatlerce eğmek için yine dimdik bakıyorlar bana hani Namık Kemal'in "hak bildiğin yola yalnız gideceksin, kıran olsa kırıl sakın eğilme " o sozü burada yaşatıyorlar bana ;)
Eklenti 298360
Eklenti 298361

Mete Tiren 21-05-2012 12:29

5 Eklenti(ler)
Asma yapraklı olan iponmea yıldız çadırı gibi çiçekleri var kırmızı renkli açınca zevkle izleyeceğim bir bitki.
Eklenti 298395
Kokulu olan iki tür birisi gece açıyor bir diğeri gündüz ;)
Eklenti 298396
Eklenti 298397
Minyatür kudret narı daha verimli olduğunu duymuştum deneyeceğim.
Eklenti 298398
Salata olma yolunda ilerleyen latin çiçekleri :D
Eklenti 298399

orman_perisi 21-05-2012 12:38

Passiflora yapraklarını nasıl kullanacaksınız?..

Denedikten sonra halen yazabiliyorsanız :p deneyimlerinizi paylaşır mısınız lütfen?

Mete Tiren 21-05-2012 12:45

5 Eklenti(ler)
Kendi üretim saksılarımı çıtaları sabitleyerek bir düzenek kurdum nasıl olsa her sene sarmaşık yetiştiriyorum sorun değil ha delinmiş ha delinmemiş saksılarım ;)
Eklenti 298406
Eklenti 298407
Tek gecelik gelin geçen sene Sn Zafer İnandıklı hediye etmişti
Eklenti 298408
Adını hatırlamadığım bir çalı türü Sn Mine PAKKANER hediye etmişti küçük çiçekleri var üzerinde
Eklenti 298409
Viyollerdeki kudret narı ormanım :D
Eklenti 298410

Adalet Yağcı 21-05-2012 12:51

Sevgili Mete Tiren;
Başlığını takip ediyorum, büyük bir azimle çalışmanı takdir ediyorum.

"DEMİR" öykünü beğendim, üzerinde biraz daha çalışabilirsen daha da geliştirebilirsin öyküyü.

Çimlendirdiğin bitkilerin çok iyi durumdalar, Plumerianı güle güle büyüt, İzmir'i sevecektir.

145 nolu mesajındaki ilk fotoğraf, kardinal sarmaşığı, çok güzel ve yıldız çadırına benzer kırmızı çiçekler açacak.
Bu bitkini başka bitkilerinden korumanı tavsiye ederim, daha doğrusu, diğer bitkilerini kardinalden koru, kol atıp sarıldığı bitkileri öyle sert kavrayıp sıkıyor ki, öldürebilir.

144 nolu mesajdaki ilk fotoğraf, Rudberchia bitkisine ait, çok güzel sarı çiçeklerini göreceksin.

Geranium Maderense fidelerini göremedim, onlar da çok güzel bitkiler, AGM. ödüllülermiş.
Çok yıllıklar.

Tüm çalışmalarında başarılar diliyorum.

Mete Tiren 21-05-2012 12:52

4 Eklenti(ler)
Hasan dedelerin eve algleri kontrol etmeye giderken sokaktaki takipçilerim beni gördü ikisi de üstüme atlamayı çok seviyor buyurun kanıtları ;)

Siyah aslan lakabını taktığım mahalledeki kimsenin sevmediği kedim tabi başta sevmiyorlardı sonradan mecbur alıştılar ama geç oldu biraz henüz bir yılı doldurmamasına rağmen kocaman oldu sahibine çekmiş diyorlar göbekli felan ;)

Eklenti 298426
Eklenti 298427
Garipte komşumuzun köpeği o kadar çok hırpalandı ki çocukların elinde fotoğraf makinasını açtığımda üzerine atacağım diye korkudan kaçtı garibim ama peşimden gelirken bir resim aldım ne de olsa yıllardır yanımızda büyüdü
Eklenti 298428
Eklenti 298429

Mete Tiren 21-05-2012 13:03

Sn limon_sever tam anlamıyla bir kaç deneme daha yapacağım ardından ev ortamında nasıl yetiştirilir ayrıntılı bir yazı yazıp numune dağıtıp herkesin üretmesine yardımcı olmaya çalışacağım ama bir kaç aşama kaldı tam karara varalım ki sorun çıktığında bocalamak istemem.

Sn Tura takip için teşekkürler her zaman beklerim sayfama arada bir tam fotoğraf çekiyorum hepsini yayınlıyorum bence o arda kalan sürede beklemek daha hoş oluyor ;)

Sn hberbul uzmanların yaptığı gübrelerin yerini belki tutmaz ama bizimde çok paralar dökmeden evde yapabileceğimiz harika şeyler var en sonunda bunları derleyip herkese sunacağım teşekkürler.

Sn orman_perisi pasiflora altarnetif tıpta ve tıpta kullanılan önemli bir bitki kurutup deneyeceğim kapsül bulabilirsem kapsül olarak kendime yapmayı planlıyorum bakalım ne gibi etkilerini göreceğiz öldürmez süründürür en fazla :D

Sn Adalet abla Geranium Maderense fidelerinin resimlerini çektim çekmesine de bir türlü yükleyemedim boyutta sorun var biraz büyüsünler tekrar resim çektiğim zaman bir kaç farklı açıdan fotoğraf alacağım mecbur site birisini kabul edecektir merak etme abla onlarda çok iyi internetten resimlerine baktım annem de gördü Mete onları yetiştir yoksa hımmm dedi ben gerisini anladım :D Demir üzerinde biraz daha çalışılabilir ama benim bakış açımdan bu kadar çıkabildi sanırsam :( Bitkinin adının kardinal olduğunu bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu sıksa sıksa sardığı ağaçları sıkabilir sanırsam :D Ablam herşey için teşekkürler

Saygılar Hürmetler

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025