![]() |
lily flower.
4 Eklenti(ler)
lily flower çiçek tomurcukları açmak üzere.
|
amaryllisi
3 Eklenti(ler)
amaryllisi açmaya başladı.
|
Ezan çiçeği.
5 Eklenti(ler)
Bu gün ezan çiçeği çiçekleri tam açmaya müsait duruma gelmişti.Akşam ezanı okunurken açtığını söylemişlerdi.Bende kamerayı alarak akşam ezanına yakın çiçeğin başında nöbet tuttum.:) sonra abim ve kız kardeşim de benimle izlemeye başladılar Ezan okunmaya başlayınca çiçeklerde gözle görülür biçimde hareketlenme oldu hayretler içinde izledik.Ezan bitene kadar ezan çiçeği 3 tane çiçeğini gözümüzün önünde slayt bir biçimde açtılar.Videoya da çektiğim. fakat format gereği burada yayınlayamıyorum.Sadece fotoğrafları paylaşabiliyorum.
Saygılar selamlar. |
ezan çiçeği açmış hali.
3 Eklenti(ler)
ezan çiçeği ezan bitene kadar bu hale geldi.
|
O ne güzellikti öyle.
Allah'ın hikmeti. Tam gecenin başlama saatine ayarlanmış saat gibi. Önceleri bende tesadüftür demiştim. Ama gözümle gördümki bu gerçek bir doğa olayı. Videoları youtubee ye atıp oradan link alınabiliyor galiba. Denemelisin Adil. |
İlginç bir çiçekmiş ezan çiçeği, çokda güzel :)
|
Alıntı:
Benim video çekimimde 4 çiçek aynı anda adeta birbiriyle yarışırcasına açıyorlardı.Bir tanesi ezanın sonlarına doğru açmaya başladı.Ezan bittikten2-3 saniye sonra tam açtı.Seyri çok güzel bir tabiat olayı.Küstüm çiçeği gibi hareketler gayet net izlenebiliyor. |
Alıntı:
|
Aman adil kardeş,
ben görmiyeli bahçeniz şaha kalkmış,maşşallah süper.Sebzelerde olmuş barbekü süper etrafıyla,ellerinize sağlık...... allah güzel günlerde sağlıkla tadını çıkarttırsın inşallah........ |
miraç geceniz hayırlara vesile olsun.
1 Eklenti(ler)
Bu gece kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla’ya sunacağı ve O’nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesidir Kandiliniz hayırlı olsun.
|
Amin Adil bey cümlemize hayırlara vesile olsun...
|
Alıntı:
Bir yıl oldu emekli olalı .Bir yılda bukadar yapabildik.Bakalım bundan sonraki zamanlarımızda ne gibi maceralar,projeler bizi bekliyor.:) Gücümüz yettiği nispette birşeyler yapmaya çalışıyoruz. Siz yaptıklarınızla benden hayli ilerdesiniz. Doğa dostlarınızla buluşmanız ve paylaşımınız harikaydı.Böyle güzel dostlukları ,bu sitede fotoğraf karelerini gördükçe, bu steyi hizmete sunanlara ve emeği geçenlere teşekkür etmek boynumuzun borcu oldu. Harika paylaşımlar. Saygılar selamlar efendim. |
Alıntı:
|
hatmi
4 Eklenti(ler)
Bu çiçeği ormanda yürüyüş yaparken görmüştüm 2,5 m boyunda ve dalları sağa sola uzanmıştı çiçeklerinin rengi kırmızıya yakın pembe idi fakat burada beyaza dönüştü.Bu haliylede çok sevdim.
|
Trabzon hurması.
2 Eklenti(ler)
Trabzon hurması meyveleri görünmeye başladı.
|
Ada çayı
2 Eklenti(ler)
Ada çayı çiçekler açtı.
|
Kabak çiçeği.
3 Eklenti(ler)
Kabak çiçeği güzelliğini sergiliyor.
|
ezan çiçeği ve lilyumlar.
4 Eklenti(ler)
ezan çiçeği ve merakla açmasını beklediğim lilyum çiçekleri.
|
Beyaz sarmaşık boru çiçeği.
4 Eklenti(ler)
Beyaz sarmaşık boru çiçeği bölgemizde kendiliğinden doğada bulunan bir çiçek türü.
|
Kelebek ,karınca ,çiçek.
2 Eklenti(ler)
Kelebekle karıncanın muhabbeti ve kazayağı çiçeğindeki kelebek rızkını arıyor.
|
Salatalık ve ahududu.
2 Eklenti(ler)
Salatalık ve ahududu organik bahçeden.
|
tohumluk salatalık.
4 Eklenti(ler)
Tohumluk salatalık ve yeni oluşan meyveler.
|
Adil kardeşim tüm güzellikleri sergiledin yine, Ezan Çiçeği bende de var akşamları açılış törenlerini seyrederim onların, ezan okunmadan tören hazırlığı başlar önce çiçeğin dış kılıfı kendini geri doğru hızlı bir şekilde atar, sonra çiçek yaprakları nazikçe açılmaya başlar. Ezan tamamlanınca çiçekler tamamen açmış hale gelir, dört tane birden açılışı çok güzel ve keyifle izleniyor. Güneş görmeyen yerde çiçekler ertesi gün akşamına kadar canıl vaziyette kalabiliyor.
Sebze ve meyvelerde harika görünüyor, ne de olsa memleket havası işte. Ellerine sağlık, kolay gelsin saygılar selamlar..... |
Fındık meyve tutması.
3 Eklenti(ler)
Bugün ilk defa merak edip fındığın içindeki meyve durumunu görmek istedim.Bir tane açtım ve %80 meyve içinin dolduğunu gördüm.Kurak günler gelmeden bu durumun olması verim için iyi bir gösterge.Gece ve sabaha karşı yine yağmur yağdı bu durum randımana iyi yönde etki edecektir.
|
erik meyvesi.
5 Eklenti(ler)
Erik yemekten dişlerim kamaştı,Yine komposto yaparak dolaba koyup içilmesi daha güzel olacak galiba.:D
Herkes buyursun dostlar.:p |
Fındığı görür görmez hemen ağzım kulaklarıma vardı, Erikler nefis. İkramın için teşekkür ederim, elimi uzattım almak istedim ama olmadı ekrandan içeri giremedim. Şimdi al biletini uç Trabzona doğru. Adil kardeşim o ne güzellik öyle, ağzım kamaştı erikler çok güzel. Sen ve sayın Kaptan olmasanız memleket hasretini gideremeyeceğiz, sanırım yakında yayla turlarınız başlar, fotoğrafları burda görmek isterim. Saygılar selamlar kardeşim...
|
Alıntı:
Şu an bu yorumu yazarken denizin üzerindeki fırtınayı da bir yandan izliyorum fındık dalları ruzgarla yaprak altları görünüp kapanıyor ve renkler değişiyor.Serin ve güzel bir yaz günü.Güneş bulutların arasından gülümsüyor. Memleketimin her şeyi güzel. Doğası ,iklimi,insanı çok renkli.Karadenizli olmak Ayrıcalıktır. Gurbetteki tüm Karadenizli kardeşlerimize saygılar selamlar. Bizim karadenizin toprağıda bereketlidir, yağmuruda.Yaz ortasında 4 iklimi görebileceğiniz ender yerlerden birisi. Turizm açısından biraz zayıf kalmış.Tanıtım ve organizasyonlar daha iyi yapılırsa insanlar bu cenneti keşfedebilme imkanına sahip olurlar. Saygılar selamlar kardeşim. |
Alıntı:
Yaylacı kardeşim havalar biraz daha ısınsın ,şimdi yaylalar çok soğuktur yollarda kar vardır.Yayladaki soğanlı çiçekler için araştırma yapıyoruz.En iyi yolu belirleyip oradan gideceğiz.Umarım o güzelliklere ulaşabiliriz. Trabzon dan Saygılar selamlar . |
Kim tutar beniii.....Hemen bir uçağa atlayıp Trabzon a geliyorumuumm...:)) Bu kadar bolluk,bereket ten bizde nasibimizi alalım diyorum....:)))
O orman eriklerini toplayıp kaynatıp marmelat yapmak bana mahsus .....Erik marmalatı yapmak artık bizim mutfakta her sene adet haline gelmiştir.... Sizler de toplayıp ,bahçelere kurun kazanı ...Altına odun ateşinde öyle güzel olur ki ...Aklıma çocukluğum geldi...Boşnak komşularımız bahçelerde bu işi yaparlardı...:)) Sevgili adil , bu gün geç kalktım....siteye girdim, bahçenizi gezerken içim açıldı...Ezan çiçeği tek renk sarı mı oluyor...Çok değişik bir bitkiymiş...İnşallah tohumlarını alırsınız da bize de nasib olur...:) Amariliysleriniz harika açmışlar...Çiçeklerin içindeki salatalıklarda nefis ..kabak çiçeğinin dolmasını yapınız..çok lezzetli bir çeşit olur..Beyaz yabani sarmaşık bizim İst. daki arka bahçedede çok vardır..Her sene koparıp atarım , yeni de bahçeyi sarar... Demek ki nemli yerlerde oluşuyor... Resimler için teşekkürler...Bahçenizden bereket, gönlünüzden neşe eksik olmasın ..Ellerinize sağlık....Sevgili ve selamlar kardeşim..:)) |
Berrin Ablacığım senin marmelat konusunda uzman marifetli ve hünerli olduğunu biliyorum.Böyle güzellikleri değerlendirmesini çok iyi bilirsiniz.
Trabzon a gelirsen kapımız ardına kadar sana açıktır.İstanbulda Berrin Ablam .Trabzonda Benol Ablam.İkinizede saygı ve sevgim sonsuz. Eskiyi yadederek o güzel günleri hatırlamak ne güzel bir duygudur.Günümüzde çok şey değişmeye devam ediyor.O köprüdeki bizler yeni kuşaklara bunu masal gibi anlatıp hafızalarına sokmamız lazım.Başarabilirsek ne mutlu bize. Ezan çiçeği tek renk sarı oluyor.Her akşam ezan okunurken gözlerinizin önünde slayt bir çiçek açması saniyeler içinde gerçekleşiyor.3-4 çiçek ardı ardına açarken hankisini takip edeceğinizi şaşırıyor insan. Ezan çiçeği fidelerini 1 yıl önce Abim KAPTANZST den aldım çiçeklerinin nasıl olduğunu bilmiyordum açınca çok hoşuma gitti.Tohum mu köklemi çoğalıyor bilmiyorum.fide olarak geldiklerini hatırlıyorum. Trabzon Zambağı ,yeni hatmi çeşidi ve ezan çiçeğinden size memnuniyetle göndereceğim.Hatmilerin renklerine göre ayırıp tohumlarını göndereceğim.Ezan çiçeğinin tohumu olursa işim daha kolay olacak.Duruma göre size bir kargo hazırlayacağım Ablacığım. Amariliys çiçeklerini bugün farklı renklerini çekmiş yayınlayacaktım.Zamanın olmadı. Kabak çiçeğinden dolmasını hanım denemişti çok farklı bir lezzet. Beyaz sarmaşık boru çiçeği karadeniz iklimi sayesinde yaşıyor.:) Rica ederim Ablacığım.Sizleri mutlu gördükçe bizlerde mutlu oluyoruz. Trabzondan saygılar selamlar. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:41. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025