![]() |
Neden olmasın. Hakikaten tohum iyi tur atmış. Ben bile o kadar gezmedim.:) Bizim tohum epey gezgiç olacağa benziyor.:) Hadi bakalım hayırlısı. Ben çiçmlendirmeyi başarırsam. Fidanıda paylaşırım. Büyüyünce tohumunuda tabii ki. Sıra şimdi pembe salkımı bulmaya geldi.
|
Yeni çiçeklerim
4 Eklenti(ler)
Sayın SDurul hocamdan gelen hazinelerim. Sağolsun eli öyle bol ki, selluka tohumu ile başladık sonra bir sürü çiçek oluverdi. Buradan kendisine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah onları yaşatabilirim. Meşhur Güler Hanım atlasına da sayesinde sahip oldum. Çok Çok teşekkür ediyorum...:) Şimdilik geçici yerlerine dikildi. Hepsini özenle yetiştirip. Tohumlarını ve fidelerini paylaşacağım İnşallah.
|
Aheste hanımdan gelen çiçeklerim
5 Eklenti(ler)
Sitede imrenerek mavişleri bakıyordum. Aheste hanımın sayesinde 3 çeşit mavişe sahip oldum. Kendisine çok çok teşekkür ediyorum. Bir çeşitte mügem hanım göndermişti. Mavişler oldu 4 çeşit. Şimdi onlara iyi bakıp büyümesini sağlamak. Yine bir çok tohum ve kasımpatı. Harika çiçek bunlar....
|
3 Eklenti(ler)
Devam.... Hepsi geçici yerlerine dikildi.
|
Ne güzelikler paylasmissin yazilarinda da Sevgi heyecan begeni zaten hissediliyor. eline saglik. Yesilin eksik olmasin insallah.
|
Sayın Gülsu bahçen çok güzel, çok beğendim emeğine, yüreğine sağlık inşallah birgün benim bahçemide seninki kadar güzel yapmayı bcerebilirim, sana işlerinde kolaylıklar diliyorum,
|
Sevgili gülsu, yeni bitkilerinizi güle güle büyütün, dilerim hepsi tutar ve çiçekleriyle sizi sevindirir.
Biber tohumları, bana da Güler hanım'ın gönderdiği Antep biberi tohumları. Acı fakat çok lezzetli bir biber, yetiştirirseniz memnun kalırsınız. Aynı poşetteki diğer tohum Hintyağı bitkisi tohumu, yazıları silik olduğu için belki okuyamamışsınızdır dedim.:) Yanlış anlaşılmasın, selluka tohumları kendi yetiştirdiğim tohumlar değil. Tohum takastan sayın h dogan'ın göndermiş olduğu tohumları sizinle paylaştım. Güzel bir sezon diliyorum. Sevgiler... |
Sevgili Gülsu, hepsini güle güle büyüt, mutlulukla seyret çiçeklerini, inşallah hepsi tutar. Lantana mine çalısının tohumlarını Sevgi hanım göndermişti sonbaharda, bende dün ektim bakalım çimlendirebilecek miyim. Latin çiçeğinide Mügem göndermişti geçen sene, onun tohumlarından, nerden nereye değilmi. Hepsi çimlenirler inşAllah. Sevgiler...
|
Alıntı:
kalansonlariniz cok guzel. bende de bir tane var. Acikcasi disari biraktim oyle pek bakmadim. Ama cicek verdi. gecen sene o kadar ilgilenmeme ragmen acmamisti. Fakat sizikilerin yapraklari cicekleri cok canli ve guzel. Bakimlarini nasil yaptiginizi anlatirsaniz cok sevinirim. Masallah, nazar degmesin :) |
Sayın erhan62 bahçeme hoşgeldiniz.
Beğenileriniz için teşekkür ederim. Bu dünyada sevgi en büyük nimettir. Ben böyle düşünüyorum. Hepimizin yeşili eksik olmasın.Sağolun... |
Sayın o6dilek bahçeme hoşgeldiniz. Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Biraz sabır ve uğraşın sonunda sizin bahçeniz daha güzel olacak. Ben buna eminim. Güzellikleri bekliyoruz. Bahçenizi henüz inceleme fırsatım olmadı.İlk fırsatta uğrayacağım.
|
Sevgili SDurul hocam doğrusu biberin içindeki tohumun ne olduğunu merak etmiştim. Nasıl da anladınız merak ettiğimi. Çok duyarlısınız. Ben fasulye tohumu gibi bir şey zannettim. Hintyağı bitkisi olduğuna sevindim. Hemen ekeceğim. Sizin sezonunuz da İnşallah bol bereketli geçsin. İlginize çok çok teşekkür ederim. Sevgiyle kalın. Hoşçakalın..
|
Sevgili aheste hepsini sevgiyle dikeceğim. Sonrasında uzun bir bekleme süresi olacak. Tohumlarda benimde kısmetim varmış. Kime niyet kime kısmet demişler. İnşallah büyütüp çiçeklerinide görürüz. Sevgilerimle. Görüşmek dileğiyle....:)
|
Sevgili naturelee13 Merhaba;
Öncelikle bahçeme hoşgeldiniz. Ben çiçeklerime aşırı bir şey yapmıyorum. Sıvı besin gübresi var. Ondan 15 **** 20 günde bir veriyorum. Düzenli olarak haftada bir gün sularını veriyorum. Aşırı su vermiyorum. Suyu alttan çıktığı an kesiyorum. Hep camın önünde duruyor. Kalanço balkonda da güzel oluyor. Yapraklarının rengi daha güzel oluyor. Boyu fazla uzamıyor. Gölge yerde boyu çok uzuyor. Çiçek açması için gün ışığını iyi alması lazım. Kalançoyu çok severek yetiştiriyorum. Bana göre kanaatkar bir çiçek. Bundan sonra siz de bol bol çiçeklerini görürsünüz İnşallah. Hoşçakalın... |
Şebboylar
5 Eklenti(ler)
Cumartesi günü bahçeye gitmiştim. Nihayet geçen sene takastan gelen tohumdan yetiştirdiğim şebboylarım açamaya başladı. Bunlar yalınkatlı şebboylar. Başka renklerde var. Onlar sonra açacak sanırım.
|
Geranium
2 Eklenti(ler)
Yerini çok sevdi.Üzeri tamemen çiçekle kaplı. Tam açmadılar.
|
Fulya
3 Eklenti(ler)
Değişik bir fulya. Sanki sarı gül gibi. Katmerli fulya.
|
Kamelya
5 Eklenti(ler)
Şimdi kamelya zamanı. Rengi pembe çıkmış ama aslında kırmızı. En sonundaki resim Pembe olan boyu 1,5 m oldu. Sanırım uzayan türden.
|
5 Eklenti(ler)
Buda uzayan pembe kamelyam.
|
1 Eklenti(ler)
Kamelyaya devam..
|
3 Eklenti(ler)
Diğer çiçekler.
|
Kaktüs bahçesi
5 Eklenti(ler)
Bahçede ne kadar taş varsa onlardan bir yükselti oluşturdum. İçerisine toprak doldurdum. Saksıda ne kadar kaktüs ve suklulent varsa onları oraya diktim. Taşlar düzgün değil ama zamanla çiçekler sarktıkça onları kapatacak diye umuyorum. Bu çiçekleri daha önce sayın kntl melek göndermişti. Buradan kendisine teşekkür ediyorum. Ayrıca arkadaşlar saksıda çiçek bakmak çok zor. Bahçedekilere böyle bir çözüm buldum. İnşallah güzel olurlar.
|
5 Eklenti(ler)
Kaktüs bahçesi devam.. Saksıdan toprağa geçecek var.
|
Efe püskülü
1 Eklenti(ler)
Sayın zafer inandıklı beyden gelen efe püskülü. Çiçek açmasını bekliyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Aloe vera türü ama tam adını bilmiyorum..
|
5 Eklenti(ler)
Pazar günü ablamın köyüne gittik. Ablamda çiçeklere çok meraklı. Bakın...
|
Taflan (kara yemiş)
2 Eklenti(ler)
Bu sene köyde taflan çok bol..
|
5 Eklenti(ler)
Bunlarda bu sabah balkonumdan..
|
2 Eklenti(ler)
Bu sabah işe gelince beni bir güzel karşıladı. Sormayın. Seyredin..
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025