agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   mandalinci / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/24323.htm)

mandalinci 21-05-2011 14:34

1 Eklenti(ler)
Ön kapının yanındaki acem borusu daha yeni yapraklanıyor.

mandalinci 21-05-2011 14:36

1 Eklenti(ler)
Asmam coştu.

mandalinci 21-05-2011 14:45

1 Eklenti(ler)
Leylağımı da sağolsun eşim bağladı, kırılacak diye korkuyordum.

mandalinci 21-05-2011 14:51

1 Eklenti(ler)
Leylak deyince aklıma geldi. Bizim sitede köpeğimi gezdirirken güzel çiçek, bitki gördüğümde hemen resmini çekerim.
Böylesini hiç görmemiştim ebruli leylak, bahçıvanlardan rica ettim bana çiçeksiz, alttan yeni çıkan filizlerden verdiler, suya koydum 1 hafta oldu galiba köklenecek.

Periş 21-05-2011 17:32

Leylak ne kadar canlı maşallah çileklerde olgunlaşmış mor salkım her zaman güzel zaten elinize saglık

mandalinci 21-05-2011 18:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Periş (Mesaj 807761)
Leylak ne kadar canlı maşallah çileklerde olgunlaşmış mor salkım her zaman güzel zaten elinize saglık

Teşekkür ederim, ama yazın bırakacağım diye fazla bir şey yapamıyorum, 1-2 saksı beni şimdilik mutlu ediyor.

hanndan 21-05-2011 19:10

Merhabalar,,,,,,,
Uzun zamandır ziyaretrinize gelememiştim. Dolu görüntülerinizi yeni görüyorum.Çok şükür sizde ucuz atlatmışsınız. Güneşi görünce nasılda değişiyor bahçenin çehresi.

mandalinci 21-05-2011 21:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hanndan (Mesaj 807801)
Merhabalar,,,,,,,
Uzun zamandır ziyaretrinize gelememiştim. Dolu görüntülerinizi yeni görüyorum.Çok şükür sizde ucuz atlatmışsınız. Güneşi görünce nasılda değişiyor bahçenin çehresi.

Merhaba hanndan hanım,

Ziyaretinize çook sevindim, keşke daha fazla güneş görebilsek, bugün nasıl da yağdı anlatamam, sizin bölgenizi bilmem ama Çayyolu iyice bir ıslandı, tekrar güneş.

Zaten bahçe pek güneş alamıyor, bakalım papatyalarımı çıkarabilecek miyim?

Bırakacağım diye fazla bir şey yok, olanlarla neşeleniyorum:)

Yakup Ünal 21-05-2011 21:12

sayın mandalinci;
Mor salkımlar çok güzel, Bende bu gün yoğun yağıştan su gölüne dönen tarlaya girip birşey yapamadım ama işallah yarın yağmur yağmayacak bakalım neler yapacağız.
Ebruli leylağı işallah yetiştirirsiniz

mandalinci 21-05-2011 23:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yakup Ünal (Mesaj 807852)
sayın mandalinci;
Mor salkımlar çok güzel, Bende bu gün yoğun yağıştan su gölüne dönen tarlaya girip birşey yapamadım ama işallah yarın yağmur yağmayacak bakalım neler yapacağız.
Ebruli leylağı işallah yetiştirirsiniz

Umarım yağmaz da herkes bağında bahçesinde çalışır Sn.Yakup Ünal, yazın da yanacağız diye korkuyorum.

Ebruli leylağın sapında kök oluşumları gibi bir hareket başladı, uç kısmında da yaprak açıyor, ümitle bekliyorum:)

hanndan 21-05-2011 23:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mandalinci (Mesaj 807847)

keşke daha fazla güneş görebilsek, bugün nasıl da yağdı anlatamam, sizin bölgenizi bilmem ama Çayyolu iyice bir ıslandı, tekrar güneş.

Bizim burda yerler 3 kere ıslandı ve kurudu.Bi yağmur bi güneş, bizde bi hırka giy bi çıkar. Değişik bi hava vardı bugün.

mandalinci 22-05-2011 06:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hanndan (Mesaj 807923)
Bizim burda yerler 3 kere ıslandı ve kurudu.Bi yağmur bi güneş, bizde bi hırka giy bi çıkar. Değişik bi hava vardı bugün.

Haziran'a az kaldı, herhalde o zaman ısınacağız:)

Uzaylı 22-05-2011 12:29

Sayın Mandalinci; Mayıs ayı koşuşturmasından evde pek duramıyordum. Bu ay hem bahçe işleri, hem de şehir hayatı hareketli geçiyor. Bugün evde temizlik yapmak için zar zor kalabildim. Yoksa düzen gittikçe psikolojim bozulacak. Yani lafı uzatmayayım, bahçe sayfanızı bugün farkettim. Tek kelime ile bayıldım. Mesajları tek tek keyifle okudum. Siz Ankara'da bu kadar başarılı iseniz, İzmir'de neler yaparsınız bilemiyorum.

Eflatun sardunyanıza bayıldım. Sardunya kolleksiyonu yapmaya başladım. Sardunyanız çok geliştiğinde çeliklemek isterseniz birine talibim. Hiç o renk sardunya ile karşılaşmadım. Benden istediğiniz bir şey olursa elimden geleni yaparım. Bahçe sayfanız hayırlı ve uğurlu gelsin.

İnşallah. Yüreğinizin isteğine göre de İzmir'de en güzel yerlerden biri sizin olsun.

Yakup Ünal 22-05-2011 21:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mandalinci (Mesaj 807917)
Umarım yağmaz da herkes bağında bahçesinde çalışır Sn.Yakup Ünal, yazın da yanacağız diye korkuyorum.

Ebruli leylağın sapında kök oluşumları gibi bir hareket başladı, uç kısmında da yaprak açıyor, ümitle bekliyorum:)

Açarlar işallah Güzelliklere kavuşmak emek ve zaman ister

mandalinci 22-05-2011 21:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Uzaylı (Mesaj 808055)
Sayın Mandalinci; Mayıs ayı koşuşturmasından evde pek duramıyordum. Bu ay hem bahçe işleri, hem de şehir hayatı hareketli geçiyor. Bugün evde temizlik yapmak için zar zor kalabildim. Yoksa düzen gittikçe psikolojim bozulacak. Yani lafı uzatmayayım, bahçe sayfanızı bugün farkettim. Tek kelime ile bayıldım. Mesajları tek tek keyifle okudum. Siz Ankara'da bu kadar başarılı iseniz, İzmir'de neler yaparsınız bilemiyorum.

Eflatun sardunyanıza bayıldım. Sardunya kolleksiyonu yapmaya başladım. Sardunyanız çok geliştiğinde çeliklemek isterseniz birine talibim. Hiç o renk sardunya ile karşılaşmadım. Benden istediğiniz bir şey olursa elimden geleni yaparım. Bahçe sayfanız hayırlı ve uğurlu gelsin.

İnşallah. Yüreğinizin isteğine göre de İzmir'de en güzel yerlerden biri sizin olsun.

Sevgili uzaylı, size böyle hitap etmek istedim, öyle içtensiniz ki, yazın geldiğim de sizinle mutlaka tanışmak isterim.

Siz benim gençliğime denk gelmediniz, Ayaş'taki bahçede çalışırken bu siteye rastgelecektim ki.. Bu bahçeye gelince yazın 2-3 ay bırakıyoruz, biraz yardımla yaşıyor.

Eflatun sardunya daha ziyade pembeye kaçıyor, galiba resimlerde biraz farklı çıkıyor, özelden adresinizi gönderin derhal yollayayım.

Sizin de gönlünüzün istediği herşeyin en iyisine sahip olmanız dileğiyle sevgiler:)

mandalinci 22-05-2011 21:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yakup Ünal (Mesaj 808310)
Açarlar işallah Güzelliklere kavuşmak emek ve zaman ister

Çok teşekkür ederim, zaten ömür dediğin biraz da beklemek galiba, ümit hiç bitmiyor:)

mandalinci 26-05-2011 18:08

1 Eklenti(ler)
komşumuzdan aldığım ebruli leylak çelği filizlenmeye başladı.

mandalinci 26-05-2011 18:10

1 Eklenti(ler)
Bu da bir arkadaşımın hediye verdiği lale herhalde, soğanlı bir bitki, çiçek açınca ne olduğunu anlayacağım!

Uzaylı 26-05-2011 19:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mandalinci (Mesaj 808319)
Sevgili uzaylı, size böyle hitap etmek istedim, öyle içtensiniz ki, yazın geldiğim de sizinle mutlaka tanışmak isterim.

Siz benim gençliğime denk gelmediniz, Ayaş'taki bahçede çalışırken bu siteye rastgelecektim ki.. Bu bahçeye gelince yazın 2-3 ay bırakıyoruz, biraz yardımla yaşıyor.

Eflatun sardunya daha ziyade pembeye kaçıyor, galiba resimlerde biraz farklı çıkıyor, özelden adresinizi gönderin derhal yollayayım.

Sizin de gönlünüzün istediği herşeyin en iyisine sahip olmanız dileğiyle sevgiler:)

Sayın mandalinci; Teşekkür ederim. Olduğum gibiyim. Ben de sizinle tanışmak isterim.

Kendinize haksızlık etmeyin. Ne güzel işte burada tecrübelerinizden faydalanmak isteriz. Bana tavsiyelerde bulunmaktan çekinmeyin. Ne de olsa çok acemiyim. Benim için tavsiyeler çok kıymetli.

Eflatun sardunya için adresi vermem sorun değil. Ancak şimdi çiçektedir. İsterseniz tanışacağımız zaman küçük bir dal getirirseniz güzel olur. Ya da bu tarafa taşındığınız zaman olur. Bizim bahçeden de beğendikleriniz olursa seve seve veririm. Çok teşekkürler.

Sağlıcakla Kalın...

mandalinci 26-05-2011 21:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Uzaylı (Mesaj 811004)
Sayın mandalinci; Teşekkür ederim. Olduğum gibiyim. Ben de sizinle tanışmak isterim.

Kendinize haksızlık etmeyin. Ne güzel işte burada tecrübelerinizden faydalanmak isteriz. Bana tavsiyelerde bulunmaktan çekinmeyin. Ne de olsa çok acemiyim. Benim için tavsiyeler çok kıymetli.

Eflatun sardunya için adresi vermem sorun değil. Ancak şimdi çiçektedir. İsterseniz tanışacağımız zaman küçük bir dal getirirseniz güzel olur. Ya da bu tarafa taşındığınız zaman olur. Bizim bahçeden de beğendikleriniz olursa seve seve veririm. Çok teşekkürler.

Sağlıcakla Kalın...

Merhabalar,

Estafurullah tecrübe anlamında söylemedim, koşturmaca ve heyecan duyma anlamındaydı kastettiğim, siz anlatırken o günleri hatırladım.

Siz herşeyi zaten çok güzel hallediyorsunuz, ellerinize sağlık.

Uzaylı 26-05-2011 21:37

Sayın mandalinci; O kadar toprakla uğraşmışsınız. Tabi ki tecrübeniz olacak. Nelerle uğraştı iseniz. Tabi ki ben daha çömezim. Zaten heyecan ve hevesle yapılan uğraşlar esas tecrübe yaratıyor bence.

Olsun ben sizi çok sevdim. Arada fikirlerinizi söylersiniz. Ben de hoşuma giden fikirleri uygulamaya çalışırım.

Teşekkürler...

nurguldk 27-05-2011 09:47

O alacalı leylak harikaymış. İnşallah tutar :)

berrinb 29-05-2011 19:57

Sayın Mandalinci bahçenizdeki yeşil çitler harika görünüyor.Hederanızı da (yanılmıyorsam) çit haline getirmişsiniz çok beğendim iyi bir fikir.Leylakların rengi çok değişik beyazını ,koyu bordo gibi olanını bilirim de bu ebruliyi sizde gördüm.Çok güzeller de senede bir açıyorlar işte o kötü,birkaç defa açsa daha da sevilir.Benim leylak bu sene hiç açmadı,galiba budamayı bilemiyorum. İyi yaz günlerinde güzel bahçenizde zevkle oturun.Görüşmek üzere ,selamlar,sevgiler size ve Ankara ya.

serpil özdemir 31-05-2011 08:28

İade i ziyarete geldim ve bahçenizde tekrar dolaştım . Herşey çok güzel özellikle leylak ağacınız çok sevimli , mor salkım ınızda salkım salkım olur inşaallah .Sağlıkla gelişen bol bitkili bahçe keyifleri diliyorum

serkan_istanbul 01-06-2011 22:23

öncelikle bahçenize maşallah. Terasıma ziyaretinizede sevindim, teşekkür ederim. terasımda meyve ağaçlarım var. çok olmasada meyve yiyebiliyorum. 50 metrekare falan vardır herhalde. sevgiyle kalın.

mandalinci 09-06-2011 13:07

Sevgili berrinb, o ebruli leylak benim değil sitemizdeki komşumuzun ama ben 1-2 dalı çimlendirmek için aldım, kök oluşumu başladı inşallah tutar, dilekleriniz için teşekkürler, ben de İstanbul'a sevgilerimi gönderiyorum.

Sn.serpil özdemir, ziyaretiniz beni mutlu etti, iyi dileklerinize teşekkür ederim, size de bol çiçekli günler dilerim.

Sn. serkan istanbul, ağaçlarınızın meyve vermesine sevindim, afiyet olsun, iyi dileklerinize teşekkür ederim.

mandalinci 09-06-2011 13:14

1 Eklenti(ler)
Bu aralar sitemizle sbs, mezuniyet koşturmacası benim kurs işleri nedeniyle pek ilgilenemedim. Arada bir hızlıca bakıp çıktım ama doyasıya incelemenin tadı başka.

Çardağımdaki güllerin resimleri ile dönüş yapayım diyorum ama Haziran sonuna kadar koşturmacam devam edecek.

mandalinci 09-06-2011 13:25

4 Eklenti(ler)
Ahşap kursu sergisi oldu, 1-2 örnek göstereyim istedim.

mandalinci 16-06-2011 20:24

4 Eklenti(ler)
2-3 günlüğüne İzmir'e gitme şansım oldu, Festivaline gidemedim ama
Bayındır'ı görebilmek için yolumuzu uzattık.

Gerçekten çiçekseverlere adeta cennet. Hem çok uygun fiyatlar, hem de bol çeşit var, bayıldım ama birkaç hediye çiçek dışında pek bir şey alamadım maalesef.

mandalinci 16-06-2011 20:48

4 Eklenti(ler)
Mandalin bahçemize de uğradık.

Ayva ağacında epey meyve var, sevindim. Çekirdeksiz nar kırmızı kırmızı çiçek dolmuş. Meyvesi küçük,çekirdekleri çok minik, tadı da geçen sene denemiştim, güzeldi.

Birkaç yeni fidan da dikmiştik, çoğu tutmuş.

Mandalinler de bir aksilik olmazsa iyi gibi, ama bahçede taban suyu var, yağışlarda çok olunca, biraz ağaç kurumuş, üzüldüm.

Bu taban suyu meselesi canımı sıkıyor, geçen seneki yağışlarda da tarlayı su basmıştı. Herşeyin fazlası zarar.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025