agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   mandalinci / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/24323.htm)

ligustrum 16-06-2011 22:04

Sayın mandalinci; Meyvelerinizi toplamakta nasip olur inşallah
Ayvanın meyvesi bayağı irileşmiş, nar çiçeği gör beni diyor, keza mandalinler küçücük bücürler, de; elinizle tuttuğunuz ne meyvesi?

bettyycim 16-06-2011 22:05

Ahşaplar harika bayıldım ellerinize sağlık, el becerisi de başka birşey :D

ligustrum 16-06-2011 22:31

Ahşap kursu sergisindeki ürünler çok güzeller. Ellerinize sağlık.

Tablolardan ikincisi için "muhteşem" mi demeli, "fevkalâdenin fevki" mi demeli? Düzgün yazdım mı acaba?
Sandalyeler klasik eski sitil olup güzel de; örtüleri olmasa daha bir havalı olacaklar. Belki de hasırdan örtü olsa; süper olacak.

Ne mutlu; ortaya bitmiş eserler çıkarabilene, Birkaç işi birlikte yürütüp, kotarabilene.
Başardım diyene.

Uzaylı 16-06-2011 22:35

Sayın Mandalinci; İzmir'e gelmişsiniz. Neden bize uğramadınız? Hemde bayındıra kadar gelmişken...

Ahşap çalışmaları çok güzel. Ben de bir sanatevinde ders almıştım. Çok kişide hediyem var. Sehpalar, tepsiler, sandıklar filan. Birini çok beğendikleri için Avustralya'ya göndermişti eltim.

Bayındıra yakın sayılırız. Ama bir kere dışında gitmedim. Gidince almadan dönemem diye. Az daha sabır edince, güzel güzel alışveriş yaparım inşallah. Orada tavsiye ettiğiniz bir yer var mı?

Bir dahaki sefere mutlaka beklerim...

Periş 17-06-2011 09:18

Sevgili mandalinci ahşaplara bayıldım çok güzel ellerinize saglık...

mandalinci 17-06-2011 17:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ligustrum (Mesaj 823664)
Sayın mandalinci; Meyvelerinizi toplamakta nasip olur inşallah
Ayvanın meyvesi bayağı irileşmiş, nar çiçeği gör beni diyor, keza mandalinler küçücük bücürler, de; elinizle tuttuğunuz ne meyvesi?

Teşekkürler Sn. ligustrum,

İnşallah bir aksilik olmaz da meyveleri toplarız.

Mandalin ağaçlarından sudan dolayı ölenler olduğu için canımız biraz sıkıldı ama meyva güzel olacak gibi görünüyor.

Elimde tuttuğum meyveyi inanın bilmiyorum, olgunlaşınca belli olacak, tahminim nektarin atıyorum ama olmayabilir. Bir sürü yeni meyve ağacı dikilmişti, bazıları kurumuş.

mandalinci 17-06-2011 17:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ligustrum (Mesaj 823702)
Ahşap kursu sergisindeki ürünler çok güzeller. Ellerinize sağlık.

Tablolardan ikincisi için "muhteşem" mi demeli, "fevkalâdenin fevki" mi demeli? Düzgün yazdım mı acaba?
Sandalyeler klasik eski sitil olup güzel de; örtüleri olmasa daha bir havalı olacaklar. Belki de hasırdan örtü olsa; süper olacak.

Ne mutlu; ortaya bitmiş eserler çıkarabilene, Birkaç işi birlikte yürütüp, kotarabilene.
Başardım diyene.

Teşekkürler övgüleriniz için, ama resimleri ben yapmadım. hazır resmin objeye uygulanması, çatlatma işlemi, yaldız, vernik vb çalışmaların sonucu.

Sandalyeler annemin 50 yıllık sandalyeleri. Keşke eski halini de resimleseydim. Bahçe için düşündüğüm için minderlerini o tip seçtim, sizin dediğiniz gibi de olabilir tabii.

Bu kış çok koşturmacalı geçti, inşallah önümüzdeki kış daha çok ve detaylı çalışacağım.

mandalinci 17-06-2011 17:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Uzaylı (Mesaj 823705)
Sayın Mandalinci; İzmir'e gelmişsiniz. Neden bize uğramadınız? Hemde bayındıra kadar gelmişken...

Ahşap çalışmaları çok güzel. Ben de bir sanatevinde ders almıştım. Çok kişide hediyem var. Sehpalar, tepsiler, sandıklar filan. Birini çok beğendikleri için Avustralya'ya göndermişti eltim.

Bayındıra yakın sayılırız. Ama bir kere dışında gitmedim. Gidince almadan dönemem diye. Az daha sabır edince, güzel güzel alışveriş yaparım inşallah. Orada tavsiye ettiğiniz bir yer var mı?

Bir dahaki sefere mutlaka beklerim...

Sevgili uzaylı,

İzmir'de gezerken sizi düşünmedim desem yalan olur, ama kızıma bir kaç okulu gösterelim diye 2-3 günlüğüne geldik, vakitte yoktu açıkçası.

Sizin bahçe tam olarak nerede? belki arada yolumuz düşerse uğrayıveririz. Ben sizi her nedense Aliağa tarafında diye düşündüm, nerden uydurdumsa.

Bayındır da çok detaylı gezemedim, Ankara'dan geliyoruz, vakit de geç olmaya başlamıştı, yol üzerinde gördüklerimi çektim. Bol vakitte rahat rahat gezmek lazım, tadını çıkararak. Çok ucuz geldi Ankara'ya göre konuşuyorum; ortancalar saksıda 5 TL, poşette 2.5 TL, keditırnağı 50 krş, renkli galalar pahalıydı 10 TL ithalmiş ama, sukulentler 1TL.

Bayındır'a pikapla gidip bir seferde doldurup gelmek lazım.

Ahşap boyama, resim çok sevdiğim uğraşlar, sizin de ilgi alanınıza girmesine sevindim, ama herşey aynı anda olmuyor, vakit ayırmak lazım.

İzmir'e uzun gelince ararım mutlaka.

mandalinci 17-06-2011 17:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Periş (Mesaj 823823)
Sevgili mandalinci ahşaplara bayıldım çok güzel ellerinize saglık...

Teşekkürler Sn. Periş,

Bende boyamanın bana iyi gelmesine bayıldım, çok detaylı çalışmalar değil ama olsun ben çok mutlu oldum.

mandalinci 17-06-2011 17:35

1 Eklenti(ler)
Seferihisar'da bu muhteşem ağacı gördüğüm de, her sefer çok etkileniyorum.

İçi oyulmuş, ama gene çok görkemli ve inadına yeşil, inadına yaşam dolu.

mandalinci 17-06-2011 18:13

1 Eklenti(ler)
Yakınımızda bir çiftlikte yaşayan bu güzel arap atı artık yarışlarda koşamıyor ama hala asil ve güzel görünüyor.

cetasule 17-06-2011 19:08

Ahşap çalışmalar gerçekten çok güzel
Paylaştığınız görüntüler için çok teşekkürler
Elinize sağlık

saimerguvan 17-06-2011 20:05

Tebrik

Her şey cok güzel tebrik ederim

ligustrum 17-06-2011 22:08

Muhteşem ağacın ve arap atın başka fotoğrafları da vardır.

mandalinci 18-06-2011 12:19

1 Eklenti(ler)
Ağaç galiba çınar, emin değilim. İlk fotoğraf soldan çekildi, ikinci fotoğraf sağdan.

mandalinci 21-06-2011 08:08

5 Eklenti(ler)
Çardaktaki güllerim, yakın çekim. Böğürtlenlerim (yan bahçeden geldiler), sardunyalarım, asmamımın son hali, saksıma gelen hazan dalı.

mandalinci 21-06-2011 08:10

4 Eklenti(ler)
Bunlar da sardunyalarım:)

mandalinci 21-06-2011 08:25

5 Eklenti(ler)
Bunlar da ön bahçede ki sardunyalarım.

ayhan219 21-06-2011 14:25

sevgili mandalinci sardunyaları seviyorsunuz dayanıklı olduklarındandır herhalde
hatırlıyorum ben ilkokula giderken bizim köyde çok yaygındı her evde vardı desem vardı annemin de sardunyaları vardı annemi hatırladım

Periş 21-06-2011 15:55

Sevgili mandalinci güller sardunyalar sakızlar harika görünüyor ellerinize saglık sevgiler...

mandalinci 22-06-2011 17:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ayhan219 (Mesaj 825892)
sevgili mandalinci sardunyaları seviyorsunuz dayanıklı olduklarındandır herhalde
hatırlıyorum ben ilkokula giderken bizim köyde çok yaygındı her evde vardı desem vardı annemin de sardunyaları vardı annemi hatırladım

Eskiden kokusundan hoşlanmazdım ama evet bildiniz, sardunyalar çook dayanıklı ve nasıl denir çok havalılar. Çiçekleri çok güzel.

Annenizi hatırlattığıma sevindim.

mandalinci 22-06-2011 17:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Periş (Mesaj 825955)
Sevgili mandalinci güller sardunyalar sakızlar harika görünüyor ellerinize saglık sevgiler...

Teşekkürler Sn. periş.

Her şartta çok güzel açıyorlar. Ben de onları bu yüzden seviyorum.

mandalinci 26-06-2011 20:18

3 Eklenti(ler)
Ayaş- Ortabereket'teki evimize gittik bugün. Tam gününü seçmişiz. İyi ki yağmadı ama soğuktu hava.

Bu sene her yer coştu. Hem her yer ot oldu, hem de tüm bitkiler nasıl büyümüş. 5 kadın işçi 1 de traktör çalıştı tüm gün.

Annemin kayısı ağacı nasıl da büyümüş.

mandalinci 26-06-2011 20:26

3 Eklenti(ler)
Sedirler, ladinler. Ayrılmaları lazım, artık birbirlerini boğmaya başlamışlar.

İzmir'e götürmek içim 10 a yakın çam söktü eşim ama epey yoruldu. Kök söktürdü deyince biri, bizce anlam kazandı kanlı canlı.

mandalinci 26-06-2011 20:33

2 Eklenti(ler)
Gülümüz de var tabii. Bu kavakları diktiğimiz de 22 adettiler. 2 tanesi tuttu, tesadüfe bakın ki tam salıncak kuracak gibi.

mandalinci 26-06-2011 20:37

2 Eklenti(ler)
Ağaç evimiz ve lastik salıncak. Kızımın arkadaşlarının en sevdiği yer.

Asmamdaki misafir.

mandalinci 26-06-2011 20:49

1 Eklenti(ler)
Bahçe orman olmuş. Gene yağmur geliyor, otlar yol yol bitmeyecek gibi.

mandalinci 26-06-2011 21:02

3 Eklenti(ler)
Ceviz ağacı çok güzel gelişmiş ama budanmak ister.

Gene kiraz, gene kiraz. Ama onlar iyice olunca burda değilim yazık ki.

Periş 27-06-2011 11:29

Sevgili mandalinci agaç evi ve lastik salıncak çok güzel dogayla iç içe meyve agaçlarıda harika görünüyor ellerinize saglık...

mandalinci 27-06-2011 21:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Periş (Mesaj 828212)
Sevgili mandalinci agaç evi ve lastik salıncak çok güzel dogayla iç içe meyve agaçlarıda harika görünüyor ellerinize saglık...

Teşekkürler Sn Periş,

Bu sene bahçemizle çok ikgilenemedik ama çook keyifli bir uğraş ve uzun seneler zevkle tadını çıkarabildik.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025