![]() |
Sevgili mandalinci sakızın rengi çok güzel...
|
2 Eklenti(ler)
Ümitköy'de bir seradan aldığım çilekler, önceleri çok güzel görünüyorlardı, 1 hafta sonra bu hale geldiler. Çürüyorlar çok üzüldüm.
|
Alıntı:
|
Sayın mandalinci; Bahçe sayfanız hayırlı olsun.Bahçeniz güzel,intizamlı.
|
1 Eklenti(ler)
Annemin meyveleri yiyip,çekirdeğini toptağa ekmesi nedeniyle bir sürü fidanımız olmuştu. Bu da hurma galiba. Saksısını değiştirdim inşallah keyfi kaçmaz.
|
Sakizin rengi cok güzel. Ben iki yil önce celikten yetistirmistim kisin yasatamadim. Burada seralarda satilan en pahali sakizlardan, kiymetini bilin.
|
Alıntı:
Türkiye bir çok bitkinin olduğu gibi sardunyaların da cenneti. Bu sakız sardunyayı 5TL'ye aldım, bence bu paraya bile pahalı. |
Sayın Mandalinci bahçeniz ve sahifeniz hayırlı olsun.Hurmanız epey boylanmış ,bende çekirdekten yetiştirdim,saksıları küçük olduğundan bodur kaldılar.Kiraz fidanı da çekirdekten galiba ,ama o şu anda vişne fidanı oluyor,duyduğuma göre öyle oluyormuş,daha sonra kiraz aşılanıyormuş.Tabi siz yine araştırın. sakızlarınızın renkleri ve formları çok güzel güle güle büyütün,fiyat hususunda haklısınız ama,benim düşüncem şudur:Parayla zamanı satın alıyoruz.Tohumdan edinmeye çalıştığımızda kaç ay bekliyeceğizki o hale gelsin,en az 6 ay.Size hayırlı baharlar dilerim.Selamlar.
|
Alıntı:
Hurma bodur kalsın, şu anda Ankara'da zaten onu bahçede bakamam, kiraz ise yan bahçeden saksıma düştü, önce vişne aşılanınca kiraz çok hoş. Bakalım ne kadar büyür. Sardunya için, Sn. Çiçeksever Avusturya da çok pahalı dedi, bem de onun üzerine Türkiye'de ucuz anlamında söyledim. Yoksa sonuna kadar haklısınız, seralardaki çiçekleri ben yetiştirmiş olsam o fiyatlara hayatta satmaz, zarar ederdim. Emek, zaman bunlar parayla ölçülemez. Ayaş-Ortaberekette'ki bahçemizi satılığa çıkardık(sitede resimlerine göz atabilirsiniz) 20 küsur senenin emeği, hatırası var, o ağaçların hepsi benim çocuğum gibi, için için satılmasa mı acaba diyorum. Çamlar, elmalar, kirazlar, vişne ağacım, bodur elmalarım, kirazlarım hepsinde ne emek var. Hayırlı güzel bir bahar dilerim, Ankara'ya gelemedi, bekliyoruz ümitle. |
Sn. Mandalinci, burada da katmerli ve o renkte olan sardunyalar 3 euro civarinda demek ki 6ytl. Cok da fark yokmus arada. Balkon saksilarina ekilen normal sardunyalar 80 cent gibi bir para 1ytl bile etmiyor.
|
Alıntı:
|
Sayın mandalinci, öncelikle bahçe sayfanız hayırlı olsun.
Hurmanızı kışın içeri alıyorsunuzdur sanırım. Ben çekirdekten yetiştirdiğim iki hurmayı bu kış içeri almadım. Bütün yaprakları sarardı, hava ısınınca sürmelerini umuyorum. Satışa çıkardığınız bahçe için, üzüldüm. Çok zorunlu değilseniz satmayın derim. Kendi bahçemiz için aynı şeyi düşündüm de, çok üzülürdüm herhalde. Çünkü orada yetişen ağaçlar, sizin evlatlarınız gibi oluyor. Neyse herşeyin hayırlısı olsun. İşlerinizde kolaylıklar diliyorum. |
Alıntı:
Hurma annemindi. Ters katındaki evinin apartman merdivenlerinde bu günlere geldi. Ben de 1 ay kadar önce ondan aldım, evime bitişik, ısıtmadığımız limonlukta bakıyorum (saksısını değiştirdim), keyfi kaçtı mı diye hergün kontrol ediyorum. Bahçede dediğiniz gibi kışın asla dayanmaz. Ayaş bahçeme gelince İzmir'e gidersem, bakımsız kalır, emeklerimize yazık olur. Orda çok güzel günler yaşadık, uyduruk da olsa bir ağaç evimiz vardı, kızım arkadaşlarıyla çok eğlendi. Her bir ağacın geçirdiği evreler, büyümelerini izlemek çok büyük zevk tabii. Elektrik ilk zamanlarda yoktu, her ağacı tek tek elle suladık. Yani zor kararlar, inşallah hayırlısı olur hakkımızda. |
2 Eklenti(ler)
Yan bahçe ile ayırıcı olarak dikmiştik bu bitkileri çok kar yağınca bir çok ağaç gibi formları bozuldu, eğildiler, umarım doğrulabilirler.
2. resimdeki şimşirlerin budanarak forma sokulması gerekiyor. Hem kardan eğildiler hem de uzadılar. |
1 Eklenti(ler)
Bizim evimiz aşağı kotta olduğu için istinat duvarlarını sarmaşıkla kapadık, yaz kış görüntüsü çok güzel oluyor.
Ahşap çardakta da mor salkımım sarılı, güneş az geliyor herhalde tam açamadı. |
Son resimleri cok begendim. Bahcede yesilligi cok seviyorum ama yine dayanamayip her yeri cicek dolduruyorum. Neyse ki burnumun dibinde orman var. Simsirleri istediginiz gibi budayabilirsiniz cok yana yatinca bicimsiz gelisiyor.
|
Alıntı:
Bahçeye gübre serdik, en son resimler değil, şimdi çimler yeşil yeşil göze güzel görünüyor. Şimşirler için bahçıvan yardımı gerek, bulunduğu yer eğimli, ben yapamam ama haklısınız acil budama yapılmalı. Zaten kar yapacağını yaptı. |
sayın mandalinci sayfanız hayırlı olsun...
'mütevazi' bahçenizde gerçekten çok mütevaziymiş. daha ne olsun çok güzel ve yesil duruyor. sulama sıkıntısı da yok sanırım bitkileriniz , çalılar ,ağaçlar hallerinden çok memnun bence.. |
Alıntı:
Diğer arkadaşlar nasıl çalışkan, ben doğrusu mahçup oluyorum. |
1 Eklenti(ler)
Mor salkımım, çardağın üstünde daha çok açtı ama oraya uzanamıyorum
|
Sayın mandalinci bahçeniz çok güzel,iyiki sayfayı açtınız,içimizi açtınız.Sardunyalarınıza bayıldım renkleri muhteşem.Hiç mor sardunya görmemiştim.
|
Alıntı:
Ben de sardunya ve Afrika Menekşe'si alırken hep değişik renkler tercih ediyorum eve, bahçeye neşe veriyor. |
2 Eklenti(ler)
Bu akçaağaç ve sardunya, eşimin ve kızımın anneler günü hediyeleri. Akçaağacı ne zamandır istiyordum. Çook sevindim.
Akçaağacın saksısını değiştireyim mi yoksa böyle idare eder mi? |
1 Eklenti(ler)
Arka bahçeden öne geçiş.
|
1 Eklenti(ler)
Geçişten önceki manzara.
|
1 Eklenti(ler)
Çileklerim ölüyorlardı, toprağa geçirmek için saksıdan aldım zavallılar, torf sıkışmış, kök sarmış. Şimdi toparlanırlar umarım:)
|
inşaaallah toparlanırlar.Ohh sereserpe büyüsünler.Bol bol çilek versinler.:)
|
1 Eklenti(ler)
Ön bahçedeki bu iğneli yapraklı bitki (malesef adını bilmiyorum) sararmaya başladı. Gübre mi koysam, saksı mı değiştirsem bilemedim.
İğneleri kısa ve çok can yakıcı, gübreyi tercih edecek gibiyim. Ne dersiniz? |
Alıntı:
|
Uygun yeriniz varsa toprağa dikiniz:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025