agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   mandalinci / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/24323.htm)

Periş 04-05-2011 16:05

Sevgili mandalinci sakızın rengi çok güzel...

mandalinci 04-05-2011 16:10

2 Eklenti(ler)
Ümitköy'de bir seradan aldığım çilekler, önceleri çok güzel görünüyorlardı, 1 hafta sonra bu hale geldiler. Çürüyorlar çok üzüldüm.

mandalinci 04-05-2011 16:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi burak alkan (Mesaj 797930)
Sevgili mandalinci sakızın rengi çok güzel...

Hiç bu renk denememiştim, ben de çok sevdim.

Minarislim 05-05-2011 09:06

Sayın mandalinci; Bahçe sayfanız hayırlı olsun.Bahçeniz güzel,intizamlı.

mandalinci 06-05-2011 07:06

1 Eklenti(ler)
Annemin meyveleri yiyip,çekirdeğini toptağa ekmesi nedeniyle bir sürü fidanımız olmuştu. Bu da hurma galiba. Saksısını değiştirdim inşallah keyfi kaçmaz.

ciceksever70 06-05-2011 07:14

Sakizin rengi cok güzel. Ben iki yil önce celikten yetistirmistim kisin yasatamadim. Burada seralarda satilan en pahali sakizlardan, kiymetini bilin.

mandalinci 06-05-2011 09:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 798968)
Sakizin rengi cok güzel. Ben iki yil önce celikten yetistirmistim kisin yasatamadim. Burada seralarda satilan en pahali sakizlardan, kiymetini bilin.

Teşekkürler,
Türkiye bir çok bitkinin olduğu gibi sardunyaların da cenneti.
Bu sakız sardunyayı 5TL'ye aldım, bence bu paraya bile pahalı.

berrinb 06-05-2011 22:23

Sayın Mandalinci bahçeniz ve sahifeniz hayırlı olsun.Hurmanız epey boylanmış ,bende çekirdekten yetiştirdim,saksıları küçük olduğundan bodur kaldılar.Kiraz fidanı da çekirdekten galiba ,ama o şu anda vişne fidanı oluyor,duyduğuma göre öyle oluyormuş,daha sonra kiraz aşılanıyormuş.Tabi siz yine araştırın. sakızlarınızın renkleri ve formları çok güzel güle güle büyütün,fiyat hususunda haklısınız ama,benim düşüncem şudur:Parayla zamanı satın alıyoruz.Tohumdan edinmeye çalıştığımızda kaç ay bekliyeceğizki o hale gelsin,en az 6 ay.Size hayırlı baharlar dilerim.Selamlar.

mandalinci 07-05-2011 07:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berrinb (Mesaj 799592)
Sayın Mandalinci bahçeniz ve sahifeniz hayırlı olsun.Hurmanız epey boylanmış ,bende çekirdekten yetiştirdim,saksıları küçük olduğundan bodur kaldılar.Kiraz fidanı da çekirdekten galiba ,ama o şu anda vişne fidanı oluyor,duyduğuma göre öyle oluyormuş,daha sonra kiraz aşılanıyormuş.Tabi siz yine araştırın. sakızlarınızın renkleri ve formları çok güzel güle güle büyütün,fiyat hususunda haklısınız ama,benim düşüncem şudur:Parayla zamanı satın alıyoruz.Tohumdan edinmeye çalıştığımızda kaç ay bekliyeceğizki o hale gelsin,en az 6 ay.Size hayırlı baharlar dilerim.Selamlar.

Teşekkür ederim, sizin güzel bahçenizin yanında sözü bile olmaz.

Hurma bodur kalsın, şu anda Ankara'da zaten onu bahçede bakamam, kiraz ise yan bahçeden saksıma düştü, önce vişne aşılanınca kiraz çok hoş. Bakalım ne kadar büyür.

Sardunya için, Sn. Çiçeksever Avusturya da çok pahalı dedi, bem de onun üzerine Türkiye'de ucuz anlamında söyledim.

Yoksa sonuna kadar haklısınız, seralardaki çiçekleri ben yetiştirmiş olsam o fiyatlara hayatta satmaz, zarar ederdim. Emek, zaman bunlar parayla ölçülemez.

Ayaş-Ortaberekette'ki bahçemizi satılığa çıkardık(sitede resimlerine göz atabilirsiniz) 20 küsur senenin emeği, hatırası var, o ağaçların hepsi benim çocuğum gibi, için için satılmasa mı acaba diyorum.

Çamlar, elmalar, kirazlar, vişne ağacım, bodur elmalarım, kirazlarım hepsinde ne emek var.

Hayırlı güzel bir bahar dilerim, Ankara'ya gelemedi, bekliyoruz ümitle.

ciceksever70 07-05-2011 08:13

Sn. Mandalinci, burada da katmerli ve o renkte olan sardunyalar 3 euro civarinda demek ki 6ytl. Cok da fark yokmus arada. Balkon saksilarina ekilen normal sardunyalar 80 cent gibi bir para 1ytl bile etmiyor.

mandalinci 07-05-2011 09:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 799722)
Sn. Mandalinci, burada da katmerli ve o renkte olan sardunyalar 3 euro civarinda demek ki 6ytl. Cok da fark yokmus arada. Balkon saksilarina ekilen normal sardunyalar 80 cent gibi bir para 1ytl bile etmiyor.

Evet, çok fark yokmuş. 80 cent'e satılanlar da epey ucuzmuş, ne güzel, herkes bol bol eker.

Sevgi Durul 07-05-2011 09:29

Sayın mandalinci, öncelikle bahçe sayfanız hayırlı olsun.

Hurmanızı kışın içeri alıyorsunuzdur sanırım. Ben çekirdekten yetiştirdiğim iki hurmayı bu kış içeri almadım. Bütün yaprakları sarardı, hava ısınınca sürmelerini umuyorum.

Satışa çıkardığınız bahçe için, üzüldüm. Çok zorunlu değilseniz satmayın derim. Kendi bahçemiz için aynı şeyi düşündüm de, çok üzülürdüm herhalde. Çünkü orada yetişen ağaçlar, sizin evlatlarınız gibi oluyor. Neyse herşeyin hayırlısı olsun. İşlerinizde kolaylıklar diliyorum.

mandalinci 07-05-2011 10:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 799750)
Sayın mandalinci, öncelikle bahçe sayfanız hayırlı olsun.

Hurmanızı kışın içeri alıyorsunuzdur sanırım. Ben çekirdekten yetiştirdiğim iki hurmayı bu kış içeri almadım. Bütün yaprakları sarardı, hava ısınınca sürmelerini umuyorum.

Satışa çıkardığınız bahçe için, üzüldüm. Çok zorunlu değilseniz satmayın derim. Kendi bahçemiz için aynı şeyi düşündüm de, çok üzülürdüm herhalde. Çünkü orada yetişen ağaçlar, sizin evlatlarınız gibi oluyor. Neyse herşeyin hayırlısı olsun. İşlerinizde kolaylıklar diliyorum.

Teşekkürler Sn. SDurul,

Hurma annemindi. Ters katındaki evinin apartman merdivenlerinde bu günlere geldi. Ben de 1 ay kadar önce ondan aldım, evime bitişik, ısıtmadığımız limonlukta bakıyorum (saksısını değiştirdim), keyfi kaçtı mı diye hergün kontrol ediyorum. Bahçede dediğiniz gibi kışın asla dayanmaz.

Ayaş bahçeme gelince İzmir'e gidersem, bakımsız kalır, emeklerimize yazık olur. Orda çok güzel günler yaşadık, uyduruk da olsa bir ağaç evimiz vardı, kızım arkadaşlarıyla çok eğlendi. Her bir ağacın geçirdiği evreler, büyümelerini izlemek çok büyük zevk tabii. Elektrik ilk zamanlarda yoktu, her ağacı tek tek elle suladık.

Yani zor kararlar, inşallah hayırlısı olur hakkımızda.

mandalinci 07-05-2011 10:27

2 Eklenti(ler)
Yan bahçe ile ayırıcı olarak dikmiştik bu bitkileri çok kar yağınca bir çok ağaç gibi formları bozuldu, eğildiler, umarım doğrulabilirler.

2. resimdeki şimşirlerin budanarak forma sokulması gerekiyor. Hem kardan eğildiler hem de uzadılar.

mandalinci 07-05-2011 10:31

1 Eklenti(ler)
Bizim evimiz aşağı kotta olduğu için istinat duvarlarını sarmaşıkla kapadık, yaz kış görüntüsü çok güzel oluyor.

Ahşap çardakta da mor salkımım sarılı, güneş az geliyor herhalde tam açamadı.

ciceksever70 07-05-2011 11:05

Son resimleri cok begendim. Bahcede yesilligi cok seviyorum ama yine dayanamayip her yeri cicek dolduruyorum. Neyse ki burnumun dibinde orman var. Simsirleri istediginiz gibi budayabilirsiniz cok yana yatinca bicimsiz gelisiyor.

mandalinci 07-05-2011 13:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 799778)
Son resimleri cok begendim. Bahcede yesilligi cok seviyorum ama yine dayanamayip her yeri cicek dolduruyorum. Neyse ki burnumun dibinde orman var. Simsirleri istediginiz gibi budayabilirsiniz cok yana yatinca bicimsiz gelisiyor.

Ben de sizin orman manzaranıza bayılıyorum. Yeşilliğiniz her daim hazır ne güzel.

Bahçeye gübre serdik, en son resimler değil, şimdi çimler yeşil yeşil göze güzel görünüyor.

Şimşirler için bahçıvan yardımı gerek, bulunduğu yer eğimli, ben yapamam ama haklısınız acil budama yapılmalı. Zaten kar yapacağını yaptı.

bozo.0606 07-05-2011 13:39

sayın mandalinci sayfanız hayırlı olsun...

'mütevazi' bahçenizde gerçekten çok mütevaziymiş. daha ne olsun çok güzel ve yesil duruyor. sulama sıkıntısı da yok sanırım bitkileriniz , çalılar ,ağaçlar hallerinden çok memnun bence..

mandalinci 07-05-2011 13:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bozo.0606 (Mesaj 799820)
sayın mandalinci sayfanız hayırlı olsun...

'mütevazi' bahçenizde gerçekten çok mütevaziymiş. daha ne olsun çok güzel ve yesil duruyor. sulama sıkıntısı da yok sanırım bitkileriniz , çalılar ,ağaçlar hallerinden çok memnun bence..

Teşekkürler Sn. bozo,

Diğer arkadaşlar nasıl çalışkan, ben doğrusu mahçup oluyorum.

mandalinci 07-05-2011 13:55

1 Eklenti(ler)
Mor salkımım, çardağın üstünde daha çok açtı ama oraya uzanamıyorum

loveflower 08-05-2011 10:42

Sayın mandalinci bahçeniz çok güzel,iyiki sayfayı açtınız,içimizi açtınız.Sardunyalarınıza bayıldım renkleri muhteşem.Hiç mor sardunya görmemiştim.

mandalinci 08-05-2011 20:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveflower (Mesaj 800140)
Sayın mandalinci bahçeniz çok güzel,iyiki sayfayı açtınız,içimizi açtınız.Sardunyalarınıza bayıldım renkleri muhteşem.Hiç mor sardunya görmemiştim.

Teşekkürler,

Ben de sardunya ve Afrika Menekşe'si alırken hep değişik renkler tercih ediyorum eve, bahçeye neşe veriyor.

mandalinci 09-05-2011 08:01

2 Eklenti(ler)
Bu akçaağaç ve sardunya, eşimin ve kızımın anneler günü hediyeleri. Akçaağacı ne zamandır istiyordum. Çook sevindim.

Akçaağacın saksısını değiştireyim mi yoksa böyle idare eder mi?

mandalinci 09-05-2011 09:22

1 Eklenti(ler)
Arka bahçeden öne geçiş.

mandalinci 09-05-2011 09:26

1 Eklenti(ler)
Geçişten önceki manzara.

mandalinci 09-05-2011 12:02

1 Eklenti(ler)
Çileklerim ölüyorlardı, toprağa geçirmek için saksıdan aldım zavallılar, torf sıkışmış, kök sarmış. Şimdi toparlanırlar umarım:)

Minarislim 09-05-2011 12:07

inşaaallah toparlanırlar.Ohh sereserpe büyüsünler.Bol bol çilek versinler.:)

mandalinci 09-05-2011 12:11

1 Eklenti(ler)
Ön bahçedeki bu iğneli yapraklı bitki (malesef adını bilmiyorum) sararmaya başladı. Gübre mi koysam, saksı mı değiştirsem bilemedim.

İğneleri kısa ve çok can yakıcı, gübreyi tercih edecek gibiyim. Ne dersiniz?

mandalinci 09-05-2011 12:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Minarislim (Mesaj 800678)
inşaaallah toparlanırlar.Ohh sereserpe büyüsünler.Bol bol çilek versinler.:)

Teşekkürler, kuşlar bırakırsa yeriz inşallah:)

Yücel Canpolat 09-05-2011 12:19

Uygun yeriniz varsa toprağa dikiniz:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025