![]() |
Yazlık yan bahçenin ortancaları......
4 Eklenti(ler)
|
Harika!!! Sevginin fotoğrafa yansımış hali. Kendimden geçerek izledim.
Bir sorum olacak: ben de lobelya çimlendirdim. Çok küçükler. Acaba bu sıcaklarda yaşayabilirler mi? Bir tablette bir kaç çim var. Onları toplu olarak başka bir saksıya dikmeyi düşünüyorum. Olur mu acaba? |
Sayın edelvays58 , Çimlenen lobelyaları iyice büyümeden saksı değitirmemenizi ve yarı gölgede muhafaza etmenizi tavsiye ederim...Lobelya güneşe ve susuzluğa hiç tahammülü olmayan bir çiçek türü.... Selamlar...:)
|
İstanbul, önbahçeden.....
4 Eklenti(ler)
|
Ön bahçeden......
3 Eklenti(ler)
|
En beğendiğim sukulentlerden......
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Eklenti 431343
Mutfak penceresinden arka bahçe.... Eklenti 431344 Eklenti 431345 Eklenti 431346 Eklenti 431347 |
İstanbul arka bahçem.......
5 Eklenti(ler)
|
Arka bahçenin çiçekleri......
5 Eklenti(ler)
|
Arka bahçenin güzelleri.....:)
5 Eklenti(ler)
|
Sevgili Berrin Hanım (dedim durdum bir sigara yaktım :D öylee şaşkınlıkla bakınıyorum, tabi yakın gözlüğümün üzerinden.) Valla İstanbul ön bahçe, arka bahçe, yan bahçe, yazlık ön bahçe, arka bahçe, yan bahçe, katmerliler, katmersizler, güller, sedumlar, ortancalar, lobelyalar, begonyalar soğanlısı, soğansızı, hatmiler, hangi birisini saysam ki?.. Tamam çok belli ki en başta sevmek... Ama ben de çok seviyorum, neden benim çiçeklerim sizinkiler gibi olmuyor ki? Ben bir tane nonstop begonya demiş idiniz sanırım soğanlı olandan onu bir türlü adam edemedim, sizde görüyorum ki maşallah çiçekten yaprak görünmüyor. Bütün bitkileriniz öyle. Gerçekten iyiden iyiye merak etmeye başladım ne yapıyorsunuz, nasıl yapıyorsunuz bu güzellikler nedir böyle... Maşallah!.. Maşallah!.. 41 kere maşallah!..
|
Sakız sardunyalar ve küpeliler....
5 Eklenti(ler)
|
Haziran sonunda arka bahçeden.....
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Eklenti 431373
Bu yaprakları kokulu çiçek arka bahçeyi sardı....Her sene aynı yerden yayılarak çıkıyorlar... Eklenti 431374 Eklenti 431375 Eklenti 431376 Eklenti 431377 |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 431378
Pembe ponpon gül açtı.... Eklenti 431379 Eklenti 431380 Arap fulü tomurcukta.... Eklenti 431381 Eklenti 431382 |
Arka bahçenin çiçekleri....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 431383
Eklenti 431384 Sevgili alcenin torunları......:)))) Eklenti 431385 Eklenti 431386 Eklenti 431387 |
Mor salkım açmaya devam ediyor.....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 431388
Emektar ortancalarım.....:) Eklenti 431389 Eklenti 431390 Eklenti 431391 Eklenti 431392 |
Arka bahçedekiler.....
5 Eklenti(ler)
|
Ortancalara devammm.....
5 Eklenti(ler)
|
:D Maşallah; tabi bir tane, iki tane olmaz ise devaammm deyiveririz... Ellerinize, yüreğinize sağlık Berrin Hanım...
|
3 Eklenti(ler)
Eklenti 431403
Eklenti 431404 Bu beyaz çiçekli sarmaşık arka bahçede her sene çıkar.... Eklenti 431405 |
Arka bahçeden.....
3 Eklenti(ler)
|
Gül ve ortancalar.......
5 Eklenti(ler)
|
Salon çiçekleri artık dışarıya konuldular.......
5 Eklenti(ler)
Eklenti 431417
Kırmızı sundaville açtı..... Eklenti 431418 Hurma fidanının dibindeki soğan begonyasının nereden geldiğini bir türlü çözemedim....Kendi kendine filizlenmiş.... Eklenti 431419 Eklenti 431420 Eklenti 431421 |
Ön bahçenin yer mineleri açtı....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 431422
Eklenti 431423 Eklenti 431424 Clematisler bu sene tırmanışa geçtiler.....:) Eklenti 431425 Eklenti 431426 |
Küpeliler ve lilyumlar.....
5 Eklenti(ler)
|
Ön bahçenin halleri.....
5 Eklenti(ler)
|
Merhabalar , sevgili Yeni Gine...:) Gece arkadaşım....:))
Bahçeler iki olunca işte böyle kafalar karışıyor....Haklısınız bazen benim de kafam karışmıyor değil hanii....:)) Soğanlı begonyaların bazılarını bu sene aldım..Bazılarını kendim soğandan ürettim; şubat ayında dikmiştim....Çoğu da geçen ve evvelki seneden kalan soğan begonyalarım.... Bu begonyalar yarı gölge ve az su istiyorlar... Ama gölgeyi daha çok istiyorlar....Çok su verildiğinde de dipten çürüme yapıyorlar...Arada bir de vitamin veriyorum...Ben onları çok severim...Onlarda beni seviyorlar galiba..:)) Bende de bir türlü olamayan çiçekler vardır...Yani şöyle ki senelerdir asıl mavişi ne zaman temin etsem, ya bozuluyor..veya kediler devirip katliam yapıyorlar..Bir türlü mavişten yana şansım gülmemiştir..:) Ama sizin de maşallah bahçenizde yok yokkk gibi bir şey olmuş....Ellerinize sağlık... selam ve sevgiler .....:) yarın akşam buluşmak üzere canım..:) |
:) Teşekkürler Berrin Hanım; bu gece çok şükür aralarda kalmadım. Tamam çıkıyorsunuz artık; iyi geceler, iyi uykular olsun görüşürüz inşallah... Yarın gece inşallah görüşürüz ama bir de bana şu vitaminin adını verseniz diyorum. Zaten begonyayı balkonuma aldım yavaş yavaş sanırım artık bahçeden balkona taşınmaya başlıyorum. Neyse, yarın gece görüşürüz inşallah... İyi geceleeer...
|
Sevgili Yeni Gine,ben genelde İstanbul daki saksı çiçeklerine Bauhaus dan aldığım HELİX markalı plastik silindir kutuda yeşil toz halindeki maddeyi suda eritip veriyorum...On beş günde bir defa bazen bir ayı buluyor...
Yazlıktaki çiçeklere bu yaz sadece Çiçek Coşturan sıvısını sulandırıp verdim...Oğlum Uğur yapı marketten almıştı.... Sadece bunlar....Sizde isterseniz deneyiniz..İnşallah iyi sonuç alırsınız canım..:) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025