![]() |
Ön bahçeden görüntüler....
4 Eklenti(ler)
|
Ön bahçeden .....
5 Eklenti(ler)
|
Kaktüs ve sukulentlerin bazılarının toprağı değiştirildi...
3 Eklenti(ler)
|
İstanbul bahçe....Haziran ayından....
5 Eklenti(ler)
|
Arka bahçeden...
5 Eklenti(ler)
|
Arka bahçenin pervane yasemini ..Ceylan ve sardunyalar..
5 Eklenti(ler)
|
Sakız sardunyaları....
4 Eklenti(ler)
|
Çiçeklerden görüntüler....
3 Eklenti(ler)
|
Sardunyalar......
3 Eklenti(ler)
|
Sardunyalara devammm......
5 Eklenti(ler)
|
Müthişsin Berrin Abla. Küpelilerin harika, ben bir taneyi yaşatamadım. :dilli:
|
İst arka bahçenin halleri.....:)
5 Eklenti(ler)
|
Bahçenin en güzel gülü....:)
4 Eklenti(ler)
Eklenti 426399
Bu bahar dikilen sardunyalar.... Eklenti 426400 Geçen yazdan kalan, İstanbul caddelirini süsleyen sakız cinsi...Kalıcı ve kışa dayanıklı çıktılar.... Eklenti 426401 Eklenti 426402 |
Güneşin altındaki sardunya ve sakızlar...
5 Eklenti(ler)
|
Hederaların içindeki yabani beyaz sarmaşık..Yine başrolleri kaptı...:))
4 Eklenti(ler)
Eklenti 426408
Eklenti 426409 Malta erikleri bu sene çok verimliydi.... Eklenti 426410 Eklenti 426411 |
Lilyum Muscadet açmaya başladı....
5 Eklenti(ler)
|
Böyle bol çeşitli, çiçekli bahçe görünce gözümü alamıyorum ama bir yandan düşünmeden de edemiyorum, bunca çeşidin sonbahar ve ilkbahardaki bakımları nasıl, hastalıklarla, böceklerle mücadelede yeterli gelinebiliyor mu, hepsinin toprak, saksı değişimleri, gübre ihtiyaçlarına yetişebiliyor mu insan ve en önemlisi de nasıl zaman bulunup da böyle güzel bir bahçe ortaya çıkarılıyor:confused:
Bahçeniz tam benim istediğim gibi aslında, içine girince yeşilden, çiçekten kaybolmak, derin bir ormanın tam ortası gibi, insan ayağı değmemiş, güneşi de kuytusu da kendine yeten, serin mi serin bir köşecik, cennetten minik bir pencere açıldı sanki gözümün önüne. Bayıldım, Allah nazarlardan saklasın, bitkilerinizi hastalıklardan, böceklerden korusun, sizlere sağlık, sıhhat versin ki bu bahçe güzelliğini hep böyle muhafaza etsin ve size de sadece bahçenin hizmetini yapmayı değil tadını doya doya çıkarmayı da nasip etsin. ;) |
Bahçeden görüntüler.....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 426417
Eklenti 426418 Yapraklarının çok güzel ve değişik kokusu olan bu bitki bahçenin büyük bir kısmını sarmış..... Eklenti 426419 Eklenti 426420 Eklenti 426421 |
Sevgili Berrin hanım, bahçe coştukça coşmuş, hepsi harika, siz harikasınız, ellerinize, yüreğinize sağlık, maşallah diyorum.
Sevgiler... |
Sevgili h doğan ..teşekkürler ziyaret ve beğenilerinize kardeşim...:)Küpeliyi Adana sıcaklarında muhafaza etmeniz zordur..Ben de Haziran ortasından beri sıcaklar bastırınca zorlanıyorum..Ve sabah akşam sulamak gerekiyor...Çoğunu tam gölgelere aldım....Bazılarına da tam gölge yerim kalmadığı için, Plaj şemsiyesi açıp altına koydum..:)
Başka türlü yaşatmak çok zor....Çünki bu çiçek , soğuklara dayanıklı olduğu kadar ; sıcakları hiç sevmez....Şimdi çoğuunu budayıp topraklarını değiştirme riskine gireceğim....mayıs ayındaki keyifleri kalmamaya başladı....Arada vitaminlerini eksik etmiyorum.... Siz Küpelileri tam gölge de veya evin içinde en serin köşesinde her gün sulayarak ancak yetiştirebilirsiniz ....Birde böyle deneyiniz... Yaşatacağınızı tahmin ediyorum..selam ve sevgiler..:) |
Sayın Sûz-i Dilârâ......Bahçe işlerimin; sadece, ağır budama ve belleme işlerinde yardımcı kullanırım..27 senedir bahçe ve çiçekler ile kendim ilgilendim...Son 5 senedir yardımcı arada geliyor...Ehhh ...Yardımda geç bile kaldım..Çünkii şimdi 62. yaşımdayım........:)
Daha önceleri budama ve bel işlerini de kendim zevkle yapıyordum...Ama artık yorulmak işime gelmiyor ,başka tasarımında bulurnuğum bazı işlerim için çok yorulmak işime gelmiyor doğrusu...... Bu sene Şubat ayından beri , iki evin bahçesi ile uğraşıyorum...Bu meyanda omuzum ve belimi ara ara sakatladım....Omuz donması tabir edilen rahatsızlığımı kendim evde fizik tedavisi ile zor geçirebildim.... Gezdiğim yerlerin başlıcası Seralar ve Yapı marketlerdir...çiçek böcek satılmayan marketlere hiç uğramam....Her mutfak alışverişinden mutlaka üç dört saksı bazen de bagaj dolusu çiçekle dönerim..... Günde en az iki saatimi bahçe ve saksıların bakımları alır.... İstenir ve sevilirse her şey başarılır...Diyorum ...:) Selam ve sevgiler... |
Berrin Abla ben en iyisi baharda hazır alayım sıcaklar bastırınca her türlü ölür. En azından uğraştım olmadı demeyeyim. :D Yazın evin içi dışarıdan daha sıcak oluyor, yaşaması zor her halükarda. Sağlıcakla kalın.
Saygılar, selamlar. |
Sevgili h doğan, isterseniz size çelik veya saksılı küpe gönderebilirim...Ama şu anda çelik yapabilirmisiniz bilemiyorum...bazılarını budayacağım..Budanmış olarak saksıyla gönderebilirim...Toprağını değiştirip bir müddet deneyiniz..belkide İnşallah iyi netice alırsınız...Bana özelden adresinizi bildiriniz..:) Selam ve sevgiler kardeşim...)
|
Berrin hanım maşallahınız var ellerinize sağlık.
|
Alıntı:
Saygılar ablacım. |
Berrin Hn ellerinize sağlık bahçesi olmayan herkesin hayali olabilecek bir bahçe yaratmışsınız. Bu sıcak günlerde çardakta oturmanın keyfini düşünemiyorum. Bol çiçekli ve huzur dolu günler dilerim.
|
Bahce degil bir masal sanki :) harika bir bahceniz var...
|
Sevgili aheste, arada kalmışsınız geç gördüm...Ziyaret beğenilerinize çok teşekkürler..Yine beklerim...Selam ve sevgiler Bergama ya.......:)
|
sayın intibah çok teşekkürler...Ziyaret ve beğenilerinize teşekkürler..selamve sevgiler...:)
|
Sayın turkankaragoz, hoşgeldiniz..Güzel dilekleriniz ve ziyaretiniz izcin sağolunuz..teşekkür ederim..Bahçe hayali olan herkesin bahçe sahibi olması dileklerimle....
Selam ve sevgiler Tekirdağ a.....:) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025