agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Nevzat / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/23596.htm)

Nevzat 06-05-2012 17:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina (Mesaj 960858)
Bayıldım, resimlerinizin her biri ayrı bir güzellik, hepsi şahane, böyle güzellikler içinde yaşıyor olmak ömrü uzatıyordur belki gerçekten de. Bahçenizde güzel günler dilerim:)

Sayın Cymbelina, sağolun teşekkür edrim, uzatıyormudur dersiniz....

Cymbelina 06-05-2012 17:09

Uzatıyor olabilir Sayın Nevzat, tam olarak öyle olmasa bile dolaylı yoldan faydası mutlaka vardır böyle bir bahçenin:) İnsanın ruhu doyuyordur, yanısıra şükrediyordur insan, ayrıca stresi bir nebze de olsa azalıp mutluluk hormonu salgılanıyordur, bu tür şeyler işte:) Bunlar 7/24 sürekli olmuyordur belki, belki her gün göre göre göz alısıyor, zamanla önündeki güzelliğin kıymetini görmez oluyordur, alıştığı için. Bu kişiye göre de değişir, bahçe sahipleri daha iyi bilir ömür uzuyor mu uzamıyor mu;)

Eser İlhan 06-05-2012 18:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina (Mesaj 960877)
Uzatıyor olabilir Sayın Nevzat, tam olarak öyle olmasa bile dolaylı yoldan faydası mutlaka vardır böyle bir bahçenin:) İnsanın ruhu doyuyordur, yanısıra şükrediyordur insan, ayrıca stresi bir nebze de olsa azalıp mutluluk hormonu salgılanıyordur, bu tür şeyler işte:) Bunlar 7/24 sürekli olmuyordur belki, belki her gün göre göre göz alısıyor, zamanla önündeki güzelliğin kıymetini görmez oluyordur, alıştığı için. Bu kişiye göre de değişir, bahçe sahipleri daha iyi bilir ömür uzuyor mu uzamıyor mu;)

Ben de ömrü uzattığını ve anlam kattığını düşünüyorum doğrusu :o Ama güzellikleriyle değil de daha çok bir amaç ve beklenti getirdiği için. Bahçede bir sene sonrası için devamlı hayal edecek ve bekleyecek birşeyler oluyor ve bu yaşama anlam katıyor, heyecan ve sevinç katıyor diye düşünüyorum. Birlikte gelen güzellikler de bonusu oluyor bu bekleyişin...

Nevzat 06-05-2012 19:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina (Mesaj 960877)

Allah herkesin gönlüne göre versin, sayın Cymbelina.

Nevzat 06-05-2012 19:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan (Mesaj 960925)
Ben de ömrü uzattığını ve anlam kattığını düşünüyorum doğrusu :o Ama güzellikleriyle değil de daha çok bir amaç ve beklenti getirdiği için. Bahçede bir sene sonrası için devamlı hayal edecek ve bekleyecek birşeyler oluyor ve bu yaşama anlam katıyor, heyecan ve sevinç katıyor diye düşünüyorum. Birlikte gelen güzellikler de bonusu oluyor bu bekleyişin...

İnşallah öyle oluyodur, Eser hanım.:o

Cymbelina 09-05-2012 17:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nevzat (Mesaj 960937)
Allah herkesin gönlüne göre versin, sayın Cymbelina.

Amin:)

Nevzat 20-05-2012 10:34

5 Eklenti(ler)
Gül zamanı...

Nevzat 20-05-2012 10:40

5 Eklenti(ler)
Sarmaşık gül, ilk açan lilyum'um, küpeli ve karışık görüntüler.

Nevzat 20-05-2012 10:45

5 Eklenti(ler)
Vangela, küpeli, petunya, ceanothus, vs.

elifnaz 20-05-2012 11:44

Nevzat bey ne kadar güzel ve bakımlı bir bahçeniz var. Bitkilerinizde sizin bu ilginizi karşılıksız bırakmamışlar. Ellerinize sağlık buradan herşey mükemmel görünüyor. Bahçenizi merakla takipteyim.

Nevzat 20-05-2012 15:39

Sayın elifnaz, sağolun teşekkür ederim, bir yaştan sonra bahçe yaşamımın bir parçası oldu, güzelliklerine katkıda bulunabiliyosam ne mutlu bana, ayrıca siz arkadaşların motivasyonlarının payıda çok elbette.

berrinb 20-05-2012 21:44

Kardeşim vallahi ellerin dert görmesin...Bu ne bakım, temizlik, ferahlik....Çiçekler deseniz birbirinden güzeller...Güleri yolup yolup da kaçasım geldi...:)))... Hele o mavi mavi salkım ..ahh o nedir öyle ..Tanrı aşkına ...daha neler göreceğiz bakalım bu yaz boyunca..:)

Sessiz ve derinden gidenlerden korkunuz demişler ya çok doğru...:)) Yaz bombalarını yavaş yavaş patlatıyorsunuz sevgili Nevzat bey arkadaşım.... tekrar tebrikler...Gelip de bir çay içmek inşaallah bu yaz bize de nasip olur...:)) Sevgi ve selamlar ..Tanrı nazarlardan korusun.......:)

Canan 22-05-2012 20:37

Nevzat Bey bahçenize bayıldım, bahçenin ilk haliyle son hali arasında muazzam fark var, hem de bu kadar kısa sürede ... Tebrik ediyorum.

Nevzat 22-05-2012 20:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berrinb (Mesaj 969650)
Kardeşim vallahi ellerin dert görmesin...Bu ne bakım, temizlik, ferahlik....Çiçekler deseniz birbirinden güzeller...Güleri yolup yolup da kaçasım geldi...:)))... Hele o mavi mavi salkım ..ahh o nedir öyle ..Tanrı aşkına ...daha neler göreceğiz bakalım bu yaz boyunca..:)

Sessiz ve derinden gidenlerden korkunuz demişler ya çok doğru...:)) Yaz bombalarını yavaş yavaş patlatıyorsunuz sevgili Nevzat bey arkadaşım.... tekrar tebrikler...Gelip de bir çay içmek inşaallah bu yaz bize de nasip olur...:)) Sevgi ve selamlar ..Tanrı nazarlardan korusun.......:)

Sayın Berrin hanım, iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

İnsanın tek meşguliyeti bahçe olunca iyi kötü bişeyler oluyo, beğendiğinize sevindim, her zaman söylediğim gibi buyurun beklerim.
Sevgiler, saygılar.

Nevzat 22-05-2012 20:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Canan (Mesaj 970960)
Nevzat Bey bahçenize bayıldım, bahçenin ilk haliyle son hali arasında muazzam fark var, hem de bu kadar kısa sürede ... Tebrik ediyorum.

Sayın Canan, sağolun teşekkür ederim.

jineop 22-05-2012 20:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nevzat (Mesaj 960868)
Evet Eser hanım ben yaptım, ben yaptım derken hazır kafesi rulo haline getirdim o kadar.
Başka bir Clamatis'im (Jakmanini) için bende aynı şeyi yapmayı düşünüyorum ,bu sene 1.5 metreden budamıştım budadığım yerin üzerinden filiz verdi alt tarafı kel kaldı, üstten hala gidiyo o yüzden seneye artık dipten budamayı düşünüyorum.:o

Dibten derken 30 cm den demek istediniz sanırım;)

Nevzat 22-05-2012 20:54

2 Eklenti(ler)
Cistus ve farklı bir görüntü.

Nevzat 22-05-2012 21:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 970979)
Dibten derken 30 cm den demek istediniz sanırım;)

Mümkün olduğunca kısa sayın Jineop, evet 30 cm. olabilir, diğerlerinde öyle değil ama Jakmaninide öyle yaparsam daha güzel olacağını düşünüyorum.

Sizin bu türde öyle bir denemeniz varsa bilmek isterim.

jineop 22-05-2012 21:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nevzat (Mesaj 970988)
Mümkün olduğunca kısa sayın Jineop, evet 30 cm. olabilir, diğerlerinde öyle değil ama Jakmaninide öyle yaparsam daha güzel olacağını düşünüyorum.

Sizin bu türde öyle bir denemeniz varsa bilmek isterim.

Büyük çiçekli geç çiçeklenen clematisler den olan Jackmanii
Budama şubat-mart aylarında yapılır. İlk yıl altta 30cm kalacak şekilde, ikinci yıl ve sonrasında gövde kısım 70-80 kalacak şekilde büyüyen tüm geri kalan aksan kesilerek yapılır.
;)

Nevzat 22-05-2012 21:34

Çok teşekkür ederim, ben malesef belirttiğiniz periyotu uygulamadım, (ilk yıl, ikinci yıl vs.) budama döneminde 30 cm. den budayacağım, umarım daha güzel görünür.

Nevzat 23-05-2012 17:56

5 Eklenti(ler)
Enginar, ilk çiçeklenen domates, daha meyvasını göremediğim Gilaboru, sebze bahçesi, ve Goji bery.

Nevzat 23-05-2012 18:25

3 Eklenti(ler)
lobelya, tohumu hediye lif kabağı, ve Ceanothus.

Nevzat 25-05-2012 19:07

1 Eklenti(ler)
Piilu açmaya devam ediyor.

Nevzat 25-05-2012 19:09

1 Eklenti(ler)
Birkaç güne kadar iyice kararır.

Nevzat 25-05-2012 19:12

1 Eklenti(ler)
Sebzelerin son durumu.

Nevzat 28-05-2012 19:33

3 Eklenti(ler)
Zambak, Sarmaşık gül, ve yasemin.:o

Nevzat 28-05-2012 19:38

2 Eklenti(ler)
Elma, Eskalonya çiçeği.

Nevzat 28-05-2012 19:40

1 Eklenti(ler)
Farklı bir görüntü.

Eser İlhan 28-05-2012 19:47

Nevzat bey, bahçeniz ve bitkileriniz çok güzel (maşallah ;) ). Geçen yıl gelip Pawloniayı alamadık bir türlü ama bu yıl bu güzel bahçede çay içmeye gelebiliriz ansızın :p Ne de olsa kapı komşu sayılırız...

olcim 28-05-2012 19:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nevzat (Mesaj 973121)
Birkaç güne kadar iyice kararır.

Kara dutum ,çatal karam , çingenem
Yok artık bayılmıyorum sanırım kalp krizi geçireceğim :) Harikalar nazarlardan uzak .

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025