agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Nevzat / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/23596.htm)

Eser İlhan 07-03-2012 19:33

Harika. Yarın hemen ordayım :))
Geçen yıl da sizden haber almıştım Clematis armandii'leri. Bu yıl da yine sizinle açıyorum sezonu..
(Bu arada armandii'niz nasıl? Benimkilerde tomurcuk var epeyce,ama sert kış rüzgarları ile yaprakları epey hırpalandı.Sanırım yer değiştirmem gerekecek)

Nevzat 08-03-2012 06:20

Benimkinin durumu gayet güzel, yerinde duramıyo gibi gözüküyo maşallah, baya tomurcuklu havalar biraz yumuşağınca sanırım fışkıracak.

Nevzat 03-04-2012 06:58

3 Eklenti(ler)
Bahçeden yeni fotolar.

Nevzat 05-04-2012 15:24

4 Eklenti(ler)
Değişik resimler.

Nevzat 05-04-2012 15:29

3 Eklenti(ler)
devam

berrinb 05-04-2012 17:15

Sevgili Nevzat arkadaşım...Vallahi bu Armandii size İlkbaharın en güzel bahçesi ünvanını kazandırır, diyorum... Nergislerinizde çok çok güzeller...Armandii yi kaç senelik ?? Benim yazlıktakini geçen sene dikmiştim...Bu sene açtı. ama sizinki kadar gelişmiş değil...Yani benden evvel Armandii yi paylaştınız...madara oldum gibi gibi...:))))))

Hevesim kursağımda kaldı...Sezonun ilk armandii çiçeklerini koyacaktım...Sessiz sessiz ve derinden gidenlerden artık korkmaya başladım ...:))))))
İstanbuldakinde daha tık yokk..
Şaka bir yana arkadaşım, hakikaten içim açıldı...Ellerin dert görmesin...Harika bahçenizde güle güle keyfini çıkarın baharın....:Selamlar sevgiler...:)))

Nevzat 05-04-2012 17:35

Berrin hanım, estağfurullah siz her zaman öndesiniz, benimkide eski değil geçensene dikmiştim.
Sizinkiler daha güzel açar inşallah.
İyi dilekleriniz için teşekkürler. Selamlar..

Nevzat 18-04-2012 11:06

4 Eklenti(ler)
Kiraz ağacı çiçekleri, oster, leptospermum ve gerbere.

mrduran 18-04-2012 11:52

Merhaba efendim,

Bahçeniz ve bitkileriniz çok güzel, severek didinilmiş hissi farkediliyor.

Gecikmeli ziyaretimi; ağaçlar.net ailesinin binbir güzellikleri olan bahçelerinin çokluğuna, ihmalciliğime dayandırıp hoşgörünüze sığınırım.

Sağlıkla kalın sevdikleriniz ile inşallah.

Saygılarımla lütfen.

Nevzat 18-04-2012 18:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mrduran (Mesaj 949175)
Merhaba efendim,

Bahçeniz ve bitkileriniz çok güzel, severek didinilmiş hissi farkediliyor.

Gecikmeli ziyaretimi; ağaçlar.net ailesinin binbir güzellikleri olan bahçelerinin çokluğuna, ihmalciliğime dayandırıp hoşgörünüze sığınırım.

Sağlıkla kalın sevdikleriniz ile inşallah.

Saygılarımla lütfen.

Merhaba sayın mrduran,

Ziyaretiniz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür eder, saygılar sunarım.

Nevzat 22-04-2012 16:40

5 Eklenti(ler)
Bahar görüntüleri, Convolvulus cneorum sense, Şakayık katır tırnağı,Mor salkım, lale ve Leylak.:o

Nevzat 23-04-2012 20:26

5 Eklenti(ler)
Çim biçme sezonunu bugün açtım,:o çok beğendiğim sarı pon pon güller açmaya başladı, haseki küpeside öyle, ve zerdali.

berrinb 23-04-2012 21:40

İyi yaaa..Zerdaliye para vermeyeceğiz bu yaz demek ki....Komşuda pişen, bize düşer elbette..:)))
Nevzat bey,sarı ponpon ,dikensiz gülün beyazını biliyorum..Sarısı da varmış...Benim yazlıkta yan komşumun bahçesinde vardı üç metre kadar sarmıştı , bir taraftanda benim arka çardaktan her sene sarkıp açardı..Harikaydı...Bir bilinçsiz bahçıvan (denmez yaa.) tarafından katledilmiş...Arkadaş çok üzülmüştü...Dolayısıyla bende tabii...

Sizin bu güllünüz bana onu hatırlattı. Sizinkide sarmaşık türü galiba...Ama bir defa açıyor..Bütün senede yaprak veriyor..Bahar çiçeği...l62 mesajdaki çiçekleriniz harika açmışlar..Cistus dediğiniz çiçeği ilk defa gördüm..devamlı açıyor mu ??...

Ellerinize sağlık..çim derdiniz de bitmiş..Ne mutlu size...bende önümüzdeki hafta taflanlara şekil vereceğim, budama testeresiyle...Bayağı da yoruyor..:))
Kolay gelsin....Sevgiler selamlar...:))

Nevzat 23-04-2012 22:09

Tabii düşer Berrin hanım, pon pon gülün beyazıda var o daha açmadı, ben çok seviyorum onları hem estetik olarak güzel hemde sorunsuz bitkiler.

Cistus'un başka bir cinsi vardı onu yaşatamadım ama bu daha dayanıklı, eylül'e kadar açacak.

Çim biçme işine bugün başladım, görüntüsü güzel oluyo, zahmetsiz güzellik olmuyo artık seve seve uğraşıcaz.

jineop 23-04-2012 22:15

Sevgili Nevzat, cistus dediğiniz bence Convolvulus cneorum. Bu ara da herşey çok güzel, ellerinize sağlık.

Nevzat 23-04-2012 22:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 952443)
Sevgili Nevzat, cistus dediğiniz bence Convolvulus cneorum. Bu ara da herşey çok güzel, ellerinize sağlık.

Sayın Jineop, evet yanılmışım doğrusu dediğiniz gibi Convolvulus cneorum sense, dikkatiniz ve bitki bilginizi takdir ediyorum, teşekkür ederim açıklamanız için.:o

fazmit 24-04-2012 09:53

En alttaki zerdali resmini eklemeyecektiniz :=)) nasıl canım çekti.Çiçekler harika görünüyorlar.

Nevzat 24-04-2012 15:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fazmit (Mesaj 952604)
En alttaki zerdali resmini eklemeyecektiniz :=)) nasıl canım çekti.Çiçekler harika görünüyorlar.

Sıkın dişinizi az kaldı, zerdali için:D

Nevzat 27-04-2012 19:15

5 Eklenti(ler)
Mor salkım, acer palmatum, Miss Bateman ve Ereesia'lar.;)

nardane 28-04-2012 18:26

Harika fotolar , muhteşem görünüyorlar .
Ellerinize sağlık .

Nevzat 28-04-2012 20:18

Sayın nardane, sağolun teşekkür ederim.

Orhan Özbilgiç 28-04-2012 21:09

Nevzat Bey;
Tam anlamıyla yaşanası bir bahçe yaratmışsınız.
Tüm bitkileriniz son derece bakımlı. belliki sevgi ve özeninizi karşılıksız bırakmamışlar.
Keyifle gezilecek bir sayfa.
Ellerinize sağlık.

Nevzat 03-05-2012 12:50

Orhan bey, sağolun teşekkür ederim severek oyalanmaya çalışıyorum işte...

Nevzat 03-05-2012 12:55

5 Eklenti(ler)
clematis star of india, iris, aslan ağzı.

Nevzat 05-05-2012 19:48

4 Eklenti(ler)
Rogue cardinal, star of india açmaya devam ediyor,küpeli ve bir gül.

almira 05-05-2012 19:57

Harikalar yaratmışsınız ellerinize sağlık. Her biri ayrı güzellikte bir tablo oluşturmuş.

Nevzat 05-05-2012 20:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almira (Mesaj 960312)
Harikalar yaratmışsınız ellerinize sağlık. Her biri ayrı güzellikte bir tablo oluşturmuş.

Sayın almira, sağolun teşekkür ederim.

Eser İlhan 06-05-2012 15:54

Nevzar bey, 176. mesajdaki tel kafesi siz kendiniz mi yaptınız? Bu sistemde bitki içerde ortada kalıyor değil mi? Ben de böyle birşey düşünüyorum clematis armandii için. Hatta bitkiyi yarı boyuından budamak istiyorum. Üst kata kadar uzadı. Herhalde en az 3m. olmuştur. Ama çok narin. Üstten kesersem belki alttan sürgün verir diye düşünüyorum..

Cymbelina 06-05-2012 16:33

Bayıldım, resimlerinizin her biri ayrı bir güzellik, hepsi şahane, böyle güzellikler içinde yaşıyor olmak ömrü uzatıyordur belki gerçekten de. Bahçenizde güzel günler dilerim:)

Nevzat 06-05-2012 16:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan (Mesaj 960838)
Nevzar bey, 176. mesajdaki tel kafesi siz kendiniz mi yaptınız? Bu sistemde bitki içerde ortada kalıyor değil mi? Ben de böyle birşey düşünüyorum clematis armandii için. Hatta bitkiyi yarı boyuından budamak istiyorum. Üst kata kadar uzadı. Herhalde en az 3m. olmuştur. Ama çok narin. Üstten kesersem belki alttan sürgün verir diye düşünüyorum..

Evet Eser hanım ben yaptım, ben yaptım derken hazır kafesi rulo haline getirdim o kadar.
Başka bir Clamatis'im (Jakmanini) için bende aynı şeyi yapmayı düşünüyorum ,bu sene 1.5 metreden budamıştım budadığım yerin üzerinden filiz verdi alt tarafı kel kaldı, üstten hala gidiyo o yüzden seneye artık dipten budamayı düşünüyorum.:o

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025