![]() |
Sevgili Serilaaa maşallah çiçeklerin hepsi birbirinden güzel elinize saglık
|
sayın Periş sayfamı ziyaret ettiğinizden dolayı teşekkür ederim.
|
2 Eklenti(ler)
Yeni açan çiçeklerim.Ceylan Sardunyalar çiçeklendi,mine çıçekleride açtı.
|
sayın serilaa,o mine mavi renk mi gerçekten yoksa fotoğraftamı öyle çıkmış ne kadar güzel,sardunyalarınızada maşallah
|
Sayın Serilaa bahçenizi keyifle gezdim.Çiçeklerinizin hepsi de birbirinden güzel.Ellerinize sağlık.O kadar saksıyı kışın nerede saklıyorsunuz?
|
Sayın Yağ-mur bahçemi ziyaretiniz beni memnun etti.Evet mini çiçeği mavi renktedir.
selamlarımla. |
Sayın asbilgiç ziyaretinizden dolayı memnun oldum.O kadar saksıyı evimin ön ve arka balkonu ile Salon ve odalarda bulundurmaktayım.Zamanı geldiğinde yazlıktaki bahçeme trasfer olacaklar.Selamlar.
|
4 Eklenti(ler)
Evde açan çiçeklerim.
|
5 Eklenti(ler)
Avşa adasındaki balkon ve bahçe fotoğrafları
|
5 Eklenti(ler)
Balkondaki çiçekler
|
5 Eklenti(ler)
İstanbuldaki evimde fide olarak hazırladığım Altın çilekleri balkonda büyük saksılara dikerek güneşe alıştırmaya başladım
Aynı şekilde R.R.domateslerin fidelerinide büyük saksılara ekerek çiçeklenmelerini beklemekteyim. |
5 Eklenti(ler)
istanbulda fide olarak hazırladığım Süs biberlerinide büyük saksıya diktim.Bu sene havalardan dolayı fideler fazla gelişim göstermedi.
Bahçemden kareler |
5 Eklenti(ler)
Balkondaki çiçeklerim; gazanyalar ve petunyalar çiçeklendi.
|
5 Eklenti(ler)
Balkon çiçeklerinin devamı
|
5 Eklenti(ler)
bahçemden kareler
|
Sevgili Serilaaa cam güzelleri harika sebze fideleri maşallah gelişmişler 104 deki son kare yeşil yapraklı çiçegin adı nedir ellerinize emeklerinize saglık sevgiler...
|
Sayın Periş iyi günler dilerim.104.cü mesajın son fotoğrafı sarı Kız denilen lysimachia nummularia dır.Selamlar.
|
Sayın serilaaa, bitkilerinizin hepsi çok güzel görünüyorlar. Emeklerinize sağlık. Ben de bu çiçeğin adını merak ettim. Sağlıkla sefasını sürmeniz dileklerimle...
|
1 Eklenti(ler)
Sayın SDurul bahçemi ziyaretinizden memnun oldum.İyi temennileriniz için teşekkür ederim.Merak ettiğiniz çiçeğin adı Tesbih çiçeği-Canna-Ararot olarak geçmekte olup
fotoğraflarda görülen tohum keseleri tesbih tanelerine benzediğinden bu isim verilmiştir. yetiştirilmesi için genel bilgiler: 1.2. Üretimi Tohum, çelik ve rizomların ayrılması ile üretilir. Tohumları tespih tanesi gibidir. Tohumlar sonbaharda toplanır. Tohumlar 1 – 2 mm törpülenerek kabuğu inceltilir. 4 – 5 gün sıcak suda bekletilir. Şubat ve mart ayında ekimi yapılır. Çimlenme gerçekleştikten sonra bitki 8 – 10 cm boya gelince şaşırtılır. Mayıs ayında da 3 – 4 yaprak olunca uygulanacak yere dikilir. Çelikle üretimde ise, rizomlar şubat ayında kasalara yüzlek ekilir. Meydana gelen sürgünleri 6 – 8 cm boylandığında kökü ile birlikte anadan ayrılarak fincan saksılara şaşırtılır. Burada iyice pişkinleşen ve kuvvetlenen tespih çiçekleri havalar ısınınca dikim yerlerine alınır. Rizomları ayırarak üretim de ise, rizomların her parçasında 2 -3 göz kalacak şekilde ilkbahar ya da sonbaharda parçalanarak yapılır Kaynak: http://www.msxlabs.org/forum/tarim/3...#ixzz1QejnI9nf |
Sayın serilaaa
Emeğinize sağlık çiçekleriniz çok güzel görünüyolar. |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Bahçemde açan çiçekler
|
5 Eklenti(ler)
çiçeklerin devamı ve Beyaz Papatyam
|
5 Eklenti(ler)
Çiçeklerin devamı,Fesleğenlerim ve bahçeye ekilmek üzere hazırlanan fide ve fidanlar
|
Sayın Serilaaa,Avşa adasındaki bahçeniz ve evin bulunduğu sokak resimlerini çok beğenerek ,bahçenizi gezdim.Bahçeniz çok güzel çiçek türleri ve meyvalarla dolu. Bu arada köpek ve kediler de dikkatimi çekti. Hepsini bir arada barındırmak zor ama çok insancıl...Torunlarınız birer harika.Tanrı bağışlasın...Salon bitkileriniz ve kaktüsleriniz de çok güzeller. Bilmediğim kaktüsleri sayenizde öğrenmiş oldum....Meraklı bir bitkisever olarak 98 . mesajınızdaki 3. fotoğraftaki çiçeğin ismini öğrenmek istiyorum. Kokulu olduğunu bildiğim arap fulu denilen bir çiçek vardır, acaba o mu?.Nereden aldığınızı öğrenebilirmiyim. Emeklerinize sağlık. Güzel bir bahçe ve balkon da keyifli dakikalar geçirdim .Selamlar efendim......bbb......
|
Sayın berrinb sayfamı ziyaretinizden memnun oldum.İyi dilekler için ayrıca teşekkür ederim 98.c. mesajın 3.ncü fotoğraf arap ful dur.Bu bitkiyi Tropik seradan almıştım.Selamlarımla.
|
Sevgili Yener abiciğim
Çiçeklerin ve torunlarınla mutlu ve mesut ömür dilerim,ellerine sağlık... |
Alıntı:
|
Balkon ve bahçen gözlerime ilaç gibi geldi. Ellerine sağlık...
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:42. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025