![]() |
5 Eklenti(ler)
Aşılamaya başladığım ceviz cüğürlerim, bunlar daha aşılanmadı. ( halilbeyi bekliyorlar kamerayı tutacak ya) :)
Eklenti 325727 Böğürtlenlerim, olgunlaşan mideye iniyor, o nedenle olgunlaşıp fotoğraf çekmeye zaman kalmıyor. :) Eklenti 325728 Gojilerim, bu yıl çok bağladılar fakat arılardan bana sıra gelmiyor. Eklenti 325729 Közde mısır pişirmeye yemeye beklerim. Eklenti 325730 Eklenti 325738 |
Sayın Lilium ,
Gerçekten çok güzel bir bahçe yapmışsınız.Tebrik ederim. Böğürtlenlerde çok güzelmiş. |
Alıntı:
Neyi bekliyon; iftar topunu mu? |
Alıntı:
Düşüncesi bile mutluluk veriyor :o Bir takas pazarı mı kursak yoksa.. |
Alıntı:
Bu akşam iftardan sonra kestim kafasını. :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Cevizleri daha hasat etmedik ki, randımanı görelim, Bu yıl yağan dolu bahçemin olduğu bölgeye yağmadı çok şükür.
|
Alıntı:
Vadideki cennet: Ceviz göz aşısı videosu Alıntı:
|
Alıntı:
Kızılcıklar bitti ama ağacımız maşallah sapa sağlam, arzu ederseniz gelip çelik de alabilirsiniz. ;) |
Teşekkürler sayın lilium.çok açıklayıcı olmuş.ellerinize sağlık.sayenizde göz aşısını öğrendik.
|
Alıntı:
Hem teknik bilgi vermiş hem de çok güzel _ net_ çekim yapmışsınız. Kameramanı buldunuz ya sizi kimse tutamaz artık...;) Çok teşekkürler dostum verdiğin bilgi ve emek için... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Ali Rıza Beye bile yılda ancak iki sefer uğrayabiliyorum. Geçen sene arıları sel basmıştı. Benim ilk (inşaallah ilk ve son) sel tecrübem oldu. Arılar için bu sene çok uğraştım. Bana pek zaman kalmadı ki.. Bu sene yeni bir bahçe alıp arılık yapmak ve içerisinde de çeşit çeşit ağaçları yetiştirmeye başlamak istiyorum. Mahkemelik bir yer var. Nasip olursa artık teorikten pratiğe geçebilirim. Böylece, kendi arılığım olursa, sabit altyapısını kurup, arılarla ilgili işleri daha az zamanda bitirebileceğimi umuyorum. Bu arada, kızılcıktan çelik alma zamanı nedir ve hangi koşullarda ne kadar saklanmalı ve neye aşılanmalıdır? Bahçeyi alırsam, Nail Beyin baş parmağı küçük gelir. Ali Rıza Beyin baş parmağı kadar olanını üretmek isterim :D |
Yakup Bey, merhaba.. meyve ağaçlarında çelik alma zamanı kış dinlenmesine girdiği dönemdir. kızılcık çok erken uyandığı için aralık ayı çelik almak için uygundur. diğer meyvelerde daha geç alınabilir..
|
Sevgili lillium ben de gönende yaşıyorum ağçlar ve doğa konusunda güç birliği yapalım baharda bütün gönen çevresi ormanlarında tırtıl yüzünden binlerce meşe telef oldu herhangi bir çalışma da görmedim önümüzdeki sene için nerelere müracaat etmemiz gerekir mücadele için
|
Teşekkür ederim Sayın cupressus.
Güler Hanım Aralık ayında İstanbulda olur gibime geliyor... Galiba Manyasa gidip ağacını söksek daha iyi olacak :) |
Alıntı:
Müraacaat adilecek yer ilce tarım teşkilatıdır Tırtıl dediğiniz gibi her yer tırtıl, kimsede bir şey yapmıyor, bayramdan önce ilce tarım müdürlüğüne gittim bir konuyu görüşmek için saha baktım sola baktım ilgilenen yok, müdür beyle görüşebilirmiyim buyrun müdür bey odasında dediler girdik, saat dört cıvarlarıydı, müdür bey koltuğunda bir hoş geldinizden sonra görüşmek istediğimiz konuyu konuşmak istiyoruz müdür bey belli ki oruçlu ağzından lafı cımbızla alıyoruz, adeta kalkın gidin tavırları, daha fazla zorlamanın anlamı yok deyip kalktık. Sizce böyle müdürlerle meşelerdeki tırtılları konuşabilirmiyiz. |
"Ceviz gelecek yüzyılın meyvası" diyen ziraat fakültesi bahçe bitkileri bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Yaşar akça, cevizin kırsal kalkınmada öncelikli bir üretim kolu olması gerektiğini vurguluyor 5 dekar ceviz bahçesi olan bir köylünün 50 ağaçtan yılda 2.5 ton kabuklu ceviz almasının mümkün olduğunu söyleyen akça, şu anki fiatlarla bu ürünün toptan fiatı 25 bin tl civarıdır. Bu rakam aile bütçesine her ay iki bin tl katkı demektir.
Yaşar hocanın bu yazısını okuyunca ağzım kulaklarıma gitti sevinçten, bir an eyvah köşeyi döndük dedim. :) Hoşuma gitti fakat diğer yandan da düşündüm açaba benim ömrüm yetecek mi elli kg ağaç verimliliğine, inşallah görürüz görmesekte gerideki nesile bir şeyler bırakma mutluluğu bizlere yeter. Bu tür yazları okuyanlara çok cazip gelebiliyor 50 kg ceviz şu paradan şu kadar eder süper para diye düşünülebiliyor, aslı hiçte öyle değil, en iyi şartlarda ancak on yıl üstü yıllarda bu miktarlara ulaşılabilinir. En az beş yıl da cepten harcanacağı unutulur. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Koyarım 10 kovanı Liliumun bahçesine, alırım 10 teneke cevizli bal, "İyi Gelir" diye satarım kilosu 50 TL ye... Ohhhh, kolay para..:D Nail Abi, cevizle balı karıştırsak da mı satsak, karıştırmasak da mı satsak?:confused: Bu arada, sipariş alıyorsan bana da ayırıver 5-10 kg ceviz... |
Alıntı:
Oysa ki hiçte öyle değil öyle algılanmamalı. "5 dekar ceviz bahçesi olan bir köylünün 50 ağaçtan yılda 2.5 ton kabuklu ceviz almasının mümkün olduğunu söyleyen akça, şu anki fiatlarla bu ürünün toptan fiatı 25 bin tl civarıdır. Bu rakam aile bütçesine her ay iki bin tl katkı demektir." Böyle bir yazıyı ya da söylemi duyan kişinin ilk dikkatini çeken 50 ağaç ve yılda 25 bin lira para, Ooo çok iyi, ben 200 ağaç eksem yılda 100 bin lira diye düşünülebilir ki, çok kişininde böyle düşüncelerle bu işlere girdiğini biliyor ve düşünüyorum. Bunun bu kadar basit düşünülmemesi için yazmıştım, "ceviz ağacı yetiştirmeyin" gibi bir deyimim düşüncem asla olamaz, kim ne isterse ekebilir yetiştirebilir. Zaman zaman ceviz ekilen alanların bilhassa sadece geçen yıl türkiyede 95 bin hektar ceviz fidanı dikildiğinden bahsetmiştim, bu sadece bir yılda ekilen buysa türkiyede ekilen ceviz fidanını siz düşünün gibi bir yazım olmuştu beni felaket tellallığı ile suçladılar. Bilgi vermekte suç oldu. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Allah hayırlı ömür versin.. O günü görmek için daha kaç sene yaşaman gerekiyor :p |
5 Eklenti(ler)
Dozlayıcı çeşitlerime yapmış olduğum fernette aşısı
Eklenti 328762 Üzümlerim Eklenti 328761 Ben böyle küçük salkımları daha çok seviyorum, tatları bile farklı. Eklenti 328763 Eklenti 328764 Bu da kuşların hakkı, her yıl hepsini onlar götürüyordu, yok öyle dedim ortak olacağız. Eklenti 328765 |
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Mısırlar diş tuttmuş, ne kadar çabuk oldu lilium, biz bahçedeyken daha minicikti. Afiyet olsun.
|
Bende bir deneme yapayım dedim, daha tam olarak doldurmamışlar.
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025