![]() |
sevgili günebakan ve Dudi,
Çok teşekkürler :) Sevgili limon_sever, Bu bahçe için olmaz da bir sonraki bahçemde frambuaz dikeceğim yerin önüne bir metre derinlikte beton atacağım diyordum. Linkteki çalışma da onun gibi olmuş. :) Sevgili acemifüsun, Beğeniniz için çok teşekkürler. :) Menekşenin en güzel özelliklerinden biri de hastalanmaması. Şimdi de yaz için alternatif arıyorum. Petunyalara bayılıyorum ama en fazla 2 ay dayanıyor. Yer mineleri güzel ama külleme bir dert. Lobelyanın sıcakla arası iyi değil, cam güzeli gölge istiyor... Begonya sanırım en dayanıklısı. Bu yaz biraz ona ağırlık vereceğim bakalım. :) |
Çok sevgili hercai menekşe, bir daha bahçenizi gezmemeye karar verdim. Öyle bir resimlemiş ve anlatmışsınız ki, bugün kısa bir Koçtaş_bahçe bölümü ziyaretinden saksılar, topraklar ve tohumlarla döndüm. Sevgiler. :D
|
Sizin sümbüller, laleler benimkileden önce açmış :) Benim sümbüller yeni açıyor, laleler de daha tomurcukta. Ankaranın üstüne Gölbaşı farkı :)
Aubrietalara bayılıyorum. Çiçek dolu üzeri, harika. Belki biraz daha sıklaştırabilirsin diye düşünüyorum. Ankaralı üye kdönmez inkilere bir bak derim. Maviş muhteşem bir çiçek. Ankara şartlarında kışı bahçede bile geçirebiliyormuş. Elimizde bol olacak ki, ekeceğiz sarkan heryere, süper olur :)) |
Sevgili füsunANK,
Sanki sizin zaten bir ton bitki ve saksı alasınız varmış da ben biraz bahane olmuşum, suçu bana atmışsınız gibi geliyor. Bilmem yanılıyor muyum? :D Maalesef SLR makinemin objektifinin bir parçası kırıldı. :( Yedek parçasının gelmesini bekliyorum. O zamana kadar fotoğrafları telefonla çekiyorum, o pek hoşuma gitmiyor işte. Sevgili nurguldk, Mavişim soğuğa bayağı dayanıklı olduğunu biliyordum da Ankara'da kışı çıkarabilecek kadar olduğuna emin değildim. Ama yine de bunun denemesini yapmam için elimde bir kaç tane daha maviş olması gerekir, bu çok değerli. :) k_donmez'in obrizyalarını gördüm ve bayıldım. :) Ama o tohumdan yetiştirdi. Benimkiler kendi başlarına sıklaşmak zorundalar. Bu konuda onlara yardımcı olamayacağım maalesef. :) |
Sevgili gilan maşallah sümbüller laleler ne hoş duruyor mavişinde güzel ellerine saglık
|
Alıntı:
|
Buz çiçeğinin saksısı yuvarlak normal saksı aslında sevgili zenfree. :) Saksısıyla birlikte orada duruyor, çaktırmayalım. :D
Karanfil kokulu. Bugün eve girerken derin bir nefes çektim. :) Ama tabii öyle buram buram yayılan bir kokusu yok, koklayınca kokulu. ;) Teşekkür ederim sn burak alkan. :) |
Sevgili Gilan ,bahçenize bahar gelmiş,Amarilys erkenden açmış,çok sıhhatli ,obrizyaları tohumdan mı ürettiniz fidemiydi,harika görünüyorlar.Size maşallah diyorum,çalışma hayatı olan bir kızımız genç yaşta bu kadar becerikli olsun,nazar değmesin canım size. resimlerini merakla bekliyorum,daha ne ciciler göreceğiz kimbilir.Ellerine sağlık,Görüşmek üzere...
|
Berrin Hanım,
Obrizyaları geçen sene fide almıştım. Aslında tohumdan yetiştirmek lazım. Hem kolay, hem de daha sık sık olur. Çok teşekkür ederim. Görüşmek üzere. :) |
1 Eklenti(ler)
Tamamı bahçemin çiçeklerinden bir kolaj yaptım. :)
Bu biraz acemice oldu, bir ara daha çok çeşitle daha büyüğünü yapacağım. Eklenti 207741 |
gilancım bahçen şenlenmeye başlamış. Senin dediğin gibi gerçekten bahar mucizeler yaratıyor. Bir günde bitkiler değişiyor sanki. Ellerine sağlık bitkilerin çok güzeller.
O frambuazlara sen istilacı diyorsun ya, biz balkonda yetiştirebilmek için ne yöntemler deneyip beceremiyoruz. İşte bahçe farkı. Artık bir reçel neyim yaparsın onlardan:) Ben mi göremedim, o kadar söz ettiğin ortancalar yok mu bahçende? Bir de tam Ankara iklimine uygun, soğuktan korkmayan ağaç şakayığın olmalı sanki, hatta renk renk. |
Bahçeniz harika ben de hercai menekşelere bayılıyorum gerçekten zahmetsizce büyüyüp çok afilli görüntüler veriyorlar. Elinize sağlık.
|
1 Eklenti(ler)
Hercai severe sevgilerle......
|
Handan Hanım, çok teşekkür ederim. :)
Beni çok mutlu ettiniz. :) Artık gönül rahatlığıyla menekşelere imzamı attım diyebilirim. :D |
Alıntı:
Nevsun Abla, inanır mısın frambuazlarda reçele hiç sıra gelemiyor, kapış kapış gidiyor. :) Ama ikramlık bir parça da ayırırım tabii ki. :) Ortanca bende saksıda var. Bahçeye de dikmek lazım aslında ama belki bu yaz sonunda yurt dışına gitme ihtimalim var. O nedenle bu sene bahçeyi geliştirmeye değil de sürdürmeye yönelik işler yapıyorum. Bin bir şeyde gözüm kalıyor tabii. :) Sevgili izgi, Beğeniniz için çok teşekkür ederim. :) |
Sevgili gilan imzanızda yakışır o güzellere
|
1 Eklenti(ler)
Bim bam bom, çok şükür dostlar, benim de artık beyaz mavişim var. :D
Eklenti 208190 Pazar günü Karşıyaka'da Uzman Peyzaj'dan aldım. :) Karşıyaka ziyaretinden notlar: http://www.agaclar.net/forum/showthr...=12545&page=29 |
2 Eklenti(ler)
Vinca'nın (cezayir menekşesi) beyaz çiçeklisi de olduğunu bilmiyordum.
Eklenti 208205 Ve diğerleri: Eklenti 208206 |
Hayır bakmayacağım bu sayfaya, hayııır. Bana Karşıyaka uzman peyzaj yolu göründü..
|
Ha ha haaaaa. :D
(Aslında şeytani gülüş yapan bir smiley lazım ama bulamadım. :p) |
Şu belim otobüs yolculuğuna dayansa, atacağım bende kendimi yarın Karşıyaka ya:)
Nurgul, handan, gilan üçlüsü delirtiyor insanı:))) Sevgiyle büyüsün tüm cicekleriniz. Güzel baharlarınız olsun. |
Alıntı:
Kıskandırayım bari biraz, benimki katmerlisi :))) Güle güle büyüt yeni çiçeklerini :)) |
Sayın Gilan yeni çiçekleriniz çok güzeller, sizin ellerinizde daha da güzel olacaklardır. Mavişi olan bahçeleri çok kıskanıyorum.Her gördüğüm seraya, çiçekçiye bakıyorum inşallah kısa süre içerisinde ben de sahip olabilirim.
|
Teşekkürler sevgili Cebeci. :)
Maviş yoğun olarak satılan bir çiçek değil. Şimdiye kadar bir tek İzmir'deki arkadaşlardan pazarda bulduklarını söyleyen oldu. Forumdaki paylaşımlara katılırsanız iyi olabilir. Pek çoğumuzun mavişlerinin anası Güler abla'nın mavişidir. :) |
Alıntı:
"Bundan arayan bir sürü kişi var hemen fotoğrafını çekeyim" dedim zaten seradaki çalışanlara. :) Çok kıskandıııııımmm. ;) Ben genelde çiçeklerin yalınkat olanlarını daha çok seviyorum nedense. Daha nazsız çiçekleniyorlar sanki. Bekleriz sevgili cemo. :) Ben yılda bir iki kere gidiyorum Karşıyaka'ya, siz benden çok gidiyor olabilirsiniz. :D Ama Çayyolu'ndaki (Ümitköy) seralara her hafta sonu uğrarım. |
Sevgili Gilan akşam akşam,diğer arkadaşlar gibi bana da ateşi verdin,alacağın olsun ,bu bize yapılırmı??.Ben yarın Çengelköyün bütün seralarını fırtına gibi dolaşmaz mıyım,o katmerli beyaz maviş e aşık oldum.Marketteki bütün çiçekler harıkaydı.Şaka bir yana hakikaten çok güzel fotoğraflamışsın canlı gibi seyrettim. Ellerine sağlık canım.görüşmek üzere.Bütün aldıklarını güle güle büyüt.Renkli baharlar.
|
Sevgili gilan beyaz mavişin hayırlı olsun çok güzel....
|
Hadi ama biraz resim bekliyorum :) Renklenmiştir bahçe.. Benim berryler de iyidir umarım :)
|
Çok yakında! :D
Fotoğraf makinemin objektifinin bir parçası kırıldığı için duraklamaktayım. Son eklediğim resimleri hep telefonla çekmiştim ama net olmuyor gibi sanki, hoşuma gitmiyor böyle olunca. Yedek parçası geldi ama. Yerine takabilirsem bugün yarın yeni fotoğraflar gelir. :) |
4 Eklenti(ler)
Bugün öğle arasında Bauhaus'a uğradım. Çok değişik sakız sardunyalar gelmiş. Ellerim boş dönemedim tabii ki. :)
Rengine ve şekline bayıldım: Eklenti 211076 Desenleri ve yalınkat olması (daha bol çiçekleniyorlar) beni cezbetti: Eklenti 211075 Pembe-kırmızı arası göz alıcı bir rengi var ama fotoğrafa yansıtamadım: Eklenti 211077 Bu zaten sardunyalığı bırakıp gül olma yolunda. Çiçek çapı 8 cm var: ;) Eklenti 211082 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:58. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025